fantasiam Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 server açacağız bu aldığımız makine özellikleri nasıl gigabyt anakart ethernet ve vga onboard mk1000 sanırım p4 3.0 ghz işlemci 4x512 ddr ram 80 gb hdd sata ve 3 fanlı bir kasa alacağımız bağlantı 1 mbit upload nasıl uygun olurmu bu makine bilenler cvp versin. tşkler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raven Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 on board ethernet yeterli olurmu bilmiyorum ama makinanın konfigürasyonu server için iyi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Dual cpu daha iyi olur.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] Iki kisinin cektigi, tombala degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fantasiam Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Biz mmx 166 16 mb tnt ekran kartı ve 16mb ram kullanıyoruz paşalar gibi yetiyor.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xcrack Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Yeterli olmasının kriterleri nelerdir söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz. Mesela neye yeter ? 200 player mı , 100 player mı , falan filan biraz açarsan konuyu yardım bulma şansın artar.[signature][hline]to the victory... Darknesstime ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waffen Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 said: Xharloan, 14 Aralık 2004 23:31 tarihinde demiş ki: Biz mmx 166 16 mb tnt ekran kartı ve 16mb ram kullanıyoruz paşalar gibi yetiyor. Makinen celeron da olsa p4 de olsa player sayısı hattına bağlıdır. Upload ın yeterli değilse 50 playerı bile kaldıramazsın. Benim evimde son vs pc im olsada 64 kb lık bir bağlantıda max 21 kişiyi kaldırabiliyorsam 1mb lik bağlantıda 150-175 kişiyi kaldırısın . Ama dikkat bu hat hızları düz mantık 1mb hızdır upload değildir. 64 kb cable bağlantı ile 3 de 1 upload , adsl ile 4 de 1 upload sağlarsın. Co-locationlarda direk omurgadan beslendiği için 2/2 mb hatta omurganın hızına bağlı olarak 30/30mb (download/upload) imkanı sana sağlayabiliryorlar. Ehh iyi para yani... Makine sana sadece server logları ve bazı eşgüdümlü programların çalışmasında yardımcı olur. Bunun dışında 4 mb lık bir grafik kartı bile yeterli zaten kullanmıyorsun bile. Ek olarak sistemin win2k server yada 2003 server üzerine ise servisleri için(windows 2000 server) 1gb lık ram olması bence yeterli. İyi Günler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucas Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 hyr save almada yarar sağlar.ram düşükse lag yapar çok fazla kasar.150-200 kişilik bir server düşünüyorsanız en az 1024 ddr ram almanız gerekli.makinenin önemi çok büyük.[signature][hline]Lucas hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör... hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arion Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 650 civarlarında online player varken 1024 ram in yalnızca 650 küsür miktarını kullanıyorduk. Save alırken de işlemcinin iyi olması gereklidir. Save'i çok az ram kullanarak alır.[signature][hline]Her şeyin en iyi açıklaması zamandır! (Ama bir bakıma da vakit nakittir) Amentes Msn | Msn | Arion | Picture Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Normalde ne kadar ram kullanılıyorsa save sırasında da aynısını kullanır. extradan cok fazla bisi kullanmaz.. save hızı daha cok cpu ve rpm e baglıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 POL kullanın.. Etraftaki emülatörlerden çok çok daha az resource yiyor.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc? That's a city in Bosnia. Right? -- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 said: sharky, 15 Aralık 2004 14:04 tarihinde demiş ki: POL kullanın.. Etraftaki emülatörlerden çok çok daha az resource yiyor. ne kadar ekmek o kadar köfte dicem sharky dövecek beni :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucas Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 üstteki msj'ı quote etme :)[signature][hline]Lucas hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör... hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 bende nasıl bir Linux saplantısı varsa, siz de de bir RunUO saplantısı var. Arkadaşlar bir sunucu kuruyorsunuz. Eğer ki sunucuyu kuran bir liderseniz, ve RunUO seçimi yapmışsanız, çok kaliteli bir geliştirici kadroya ihtiyacınız var.. C#, eScript ten çok daha low level bir dil.. Evet herşey yapılabiliyor, ama zaten siz gidip de sql le bağlantı kurmayacaksınız... ( ya da kurulabilir de aslında :D ) Bir dil ne kadar alt seviyelere inerse, geliştirici kadronun büyüklüğü ile orantılı olarak o kadar çok problem çıkar.. Yok segmentation fault verir, oturup bir sürü kodu elden geçirmeniz gerekir, nerde hata nerde hata diye.. Ya da başka bir şey.. Fakat POL ne veriyor ? eScript diye gayet esnek bir dil. Tüm packet hooklar, Coredan gelen bir sürü optimize function.. ve HERŞEYİ değiştirebilmeni gücünü.. Yani RunUO dan UO arabirimi için pek bir farkı yok.. Tek farkı, ben mysql 'a bağlantı kuracak bir api yazayım diyemiyorsunuz, ama çok daha hızlı ve çok daha az problemli bir geliştirme sürecinden geçiyorsunuz.. Saplantı yapmayalım RunUO yu.. Biz de çok düşündük Ethernass'ı RunUO la mı kursak diye. :)[signature][hline]>Ever heard of .cshrc? That's a city in Bosnia. Right? -- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) [Bu mesaj sharky tarafından 15 Aralık 2004 14:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 linux vs windows üzerinden bakmıom ben olaya :) aslen suanda linuxun yayılımına büyük bir katkı payı saglıyacak bir projenin de icindeyim ehe ben sadece "emulator" tarafından bakıyorum. istedigin herseyi emule etmene izin veren hangisiyse, en iyisi de odur diyorum basitce :) C# konusuna gelince ewt diger emulator dillerine göre biraz low lvl ama script yazarken öle cok alakasız seylerle ugrasmanız gerekmiyor, tabi cok advanced bişi yapmıosanız.. Ethernassı daha acmadıysanız bence bi daha düşünün :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Çok advanced bişey yapıyoruz. Çok düşündük :)[signature][hline]>Ever heard of .cshrc? That's a city in Bosnia. Right? -- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 said: Makinen celeron da olsa p4 de olsa player sayısı hattına bağlıdır. Upload ın yeterli değilse 50 playerı bile kaldıramazsın. Benim evimde son vs pc im olsada 64 kb lık bir bağlantıda max 21 kişiyi kaldırabiliyorsam 1mb lik bağlantıda 150-175 kişiyi kaldırısın . Ama dikkat bu hat hızları düz mantık 1mb hızdır upload değildir. 64 kb cable bağlantı ile 3 de 1 upload , adsl ile 4 de 1 upload sağlarsın. Co-locationlarda direk omurgadan beslendiği için 2/2 mb hatta omurganın hızına bağlı olarak 30/30mb (download/upload) imkanı sana sağlayabiliryorlar. Ehh iyi para yani... Makine sana sadece server logları ve bazı eşgüdümlü programların çalışmasında yardımcı olur. Bunun dışında 4 mb lık bir grafik kartı bile yeterli zaten kullanmıyorsun bile. Ek olarak sistemin win2k server yada 2003 server üzerine ise servisleri için(windows 2000 server) 1gb lık ram olması bence yeterli. İyi Günler... +1[signature][hline]www.RankHosting.net bilgi için msn: [email protected] Saygılarımla --- --- --- --- --- --- $imdi oyun sunucularına WebHosting sponsorlugu.. --- --- --- --- --- --- KJ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar