Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paris hiç beklemedigim gibi çıktı

istanbulbeyfendisi

Öne çıkan mesajlar

kısaca şunu yazıp kaçıyorum
eskiden seyyah dediğin adama şimdi turist diyosun

eskiden seyyah olmak için kıçını yırtıyodun çünkü istanbuldan kahireye 2 ayda gidiyodum. istanbuldan bursaya mal almaya gidecek olsan ooo abi seyyah olmuş gidiyorsun diyolardı, şimdi uçağa atlayım aynı gün içinde parisi görüp geliyosun
turist dağa taşa da bakar, binaya müzeye de bakar, insana da bakar. insana bakana aa eski seyyahlar gibi lan diyoruz.

zaten seyahatten dönen adama neden yediğin içtiğin senin olsun görüğünü anlat diyolar onu da anlamıyorum. gir internetten bak. o adam senin turist diye aşağıladığın adam işte. hayatını bu işe adamadan turist olup seyyah olmak da mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

bingildak said:

2013 yılında parise gitmek için seyyah olmaya gerek yok

mal seyyahın kelime anlamını bil önce. seyahat eden kişi demek. parise gidince seyahat etmiş olmuyor musun. laf sokacan aklın sıra bebe.

sanssizsansli said:

paticikte herkes seyyahmışta parisi kurtarmaya kalkmış.

ben ayni insandan cikan bu iki post arasindaki bagi kuramadim. eger seyyahi gayet seyahat eden insan anlaminda kullaniyosan 2. postta paticikteki insanlar seyahat etmiyor ki mi demek istedin?
Sosyal ağlarda paylaş

Phyx said:

sanssizsansli said:

bingildak said:

2013 yılında parise gitmek için seyyah olmaya gerek yok

mal seyyahın kelime anlamını bil önce. seyahat eden kişi demek. parise gidince seyahat etmiş olmuyor musun. laf sokacan aklın sıra bebe.

sanssizsansli said:

paticikte herkes seyyahmışta parisi kurtarmaya kalkmış.

ben ayni insandan cikan bu iki post arasindaki bagi kuramadim. eger seyyahi gayet seyahat eden insan anlaminda kullaniyosan 2. postta paticikteki insanlar seyahat etmiyor ki mi demek istedin?

herkes geziyor şehri iyi biliyor, kötüleyene laf ediyorlar demek gibi birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır abi, anlamıyorsun : hiçbir yerde "eskiden seyyah dediğin adama şimdi turist diyosun" demiyorum işte. diyende hatalı diyorum. turist =/= seyyah diyorum. eskiden seyyah olanın şimdi ki dengi turist değil yani.

turisti de aşağılamıyorum çünkü aşağılanacak bir niteliğe veya eyleme münasıp değil. biri elma biri armut. biri diğerinden daha iyi veya daha kötü değil, farklı kavramlar.

senin verdiğin örnekteki istanbuldan bursaya taşıyan adam tüccardır. seyahat eden tüccar yani. tüccar mal taşırken seyahat etti diye seyyah olmuyor yani. senin tıkandığın noktada bu.

istanbula gelmişsin, havaalanı - otel transferi. sonra otobüs içinde şehir turu, binaları 30 km hızla giderken bakmak. sultan ahmette 15 dk duraklama, 3 tane cami gezme. 2 akşam yemeği, sadece turistlere ayrılmış bir masada büyük ihtimal bir türkle yanyana gelmeden ve ülkeye geri dönme. totalde 3 tane türkle konuşmuş o da resepsiyon görevlisi, taksici ve bakkal.

ben istanbulu gezdim, ben istanbulu gördüm. <== turist

istanbuldan ülkeye girmişsin, ülkeyi sadece büyük şehirleriyle değil köyleri beldeleri ile gezmişsin. halkla aynı çatı altında yatmış, aynı masada yemiş, hikayelerini dinlemişsin. onların başka türklerle olan iletişimlerini, etkileşimlerini gözlemlemişsin. erkekler kadınlara nasıl davranıyor, dine bakış açıları ne, ne kadar dindarlar, ne zaman camiye gidip, ne şekilde ibadet ediyorlar, akşam neler yiyorlar, masa düzeni nasıl, evin genç kızına nasıl davranılıyor, erkek çocuklarının ailedeki yeri ne vb. gözlemler yapmışsın ve bunu sadece bir destinasyon için değil hayat tarzı olarak sürekli olarak tekrar ediyorsan <=== seyyah

herkesin bunu yapacak ne zamanı var, ne imkanı var hadi bunları geçtim yapısal olarak uygunluğu olmayabilir veya isteği yoktur.

seyyah değilsek gezmeyeceğiz diye bir şey yok. ama gezdim diye kendini seyyah ilan etmeyeceksin. gezme eylemi seni gezgin yapmaz. turistliğin seyyahlık olmadığı gibi.

sen geçmişin seyyahı bugünün* turisti dedin mi hatalısın. geçmişin seyyahı hala bugünün seyyahı. hala bu mantaliteyi, hayat tarzını benimseyip yaşayan insanlar var. eskiden yollar tehlikeliydi, imkanlar kısıtlıydı, bilinmezlik öğesi yok veya daha az diye seyyahlık ortadan kalkmış değil.

hala bu insanlar kitaplar yazıyor, deneyimlerini gözlemlerini insanlar ile paylaşıyorlar. oldukları ortamlarda saygı gösterilip, bir şey olduğunda köyün bilgesi gibi gidilip danışılıyorlar. çünkü görmüşlükleri binaların dış cephelerine bakmaktan veya müze gezmişlikten öteye gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

zaten seyahatten dönen adama neden yediğin içtiğin senin olsun görüğünü anlat diyolar onu da anlamıyorum. gir internetten bak. o adam senin turist diye aşağıladığın adam işte. hayatını bu işe adamadan turist olup seyyah olmak da mümkün.

şu kısmı yazmışsın wotta
Sosyal ağlarda paylaş

benim takıldığım bir nokta yok, ben zaten söyleyeceğimi söylemiştim sen TDK alıntı yapıp "arkadaş haklıyken haksız duruma" düştü dedin ondan sonra kendi kendine benim hiç ima etmediğim şeyleri "senin dediğine göre..." gibi yorumladın. ne dediğimi anlamışcasına.

bende uzun bir şekilde, detaylı ve örnekli olarak senin dediğin şeyle aynı şeyi ifade etmediğimi anlattım.

istediğin kadar uzunlukta wot yazıp, yanıtlamakta özgürsün ama cümle cümle dialoga girmiycem çünkü wot gayet açık ve net bir şekilde anlatıyor ne demek istediğim. soru işareti bırakan bir ucu yok benim kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...