PaSCaL21 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Adam gezmiş,dolaşmış,çizmiş,ölmüş :-) Ne diyelim büyük adammış o zaman için .. Toprağı bol olsun..[hline]Your death will be avenged !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 evet piri reisin haritası uzaylılar yardımıyla çizdirildi.. ayrıca bilenler vardır yada araştırın bulursunuz piri reisin gemisinde bir uzaylı tutsak edildiğine dair bir hikaye...[hline]Design is a life! I'm a designer. So, am i god? .::. Grafiker® :hrr: Abi matrizde yemek yesem orucum bozulurmu? | Vadaaaaaaaaaaa!... Yedi tepeli şehrimde Bıraktım gonca gülümü Ne ölümden korkmak ayıp Ne de düşünmek ölümü ``````````````````` Kadının biri iskeledymiş hamile kalmış neden? Reisin takası gelmiş... Muhah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DonCorleone Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 oha dragon harbimi? nerden bulabilirz bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 said: regulus, 05 November 2003 20:47 tarihinde demiş ki: ee nerden almış peki haritayı?[hline]CsnFrp Yiyemedikten sonra otomobilin ne anlamı var ki? AssassiN, 05 October 2003 22:15 tarihinde demiş ki: regulus azman gibisin masallah http://www.minimap.com dan almıstır buyuk ihtimal... Kabul...İnkar etmiyorum...Yalan değil .. Ben bir ara ona mail atmistim o haritayı..... Karamurat benim![hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Popeye, 05 November 2003 10:16 tarihinde demiş ki: başına vurmuş senin mumi helal süt emmiş bi kızla evermek lazım acele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bedeviizz Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 geçen bahar bi kitap almıştım yarısına geldim ama bitiremedim. sezon başladı, iş güç derken. neyse sunay akın'ın kitabıydı, adı da "onlar hep oradaydı". orada bir bölüm piri reis için ayrılmıştı. onun hikayesini anlatıyordu. tam hatırlayamıyorum ama sanırım piri reis'in dayısı da denizciymiş. hatta kristof kolomb ile beraber seferlere felan çıkmış. amerikaya felan gitmiş. işte orada bu harita meselesiyle ilgili açıklamalar da vardı. dur ben bulayım da o kitabı, bilgilenelim hep beraber =] [Bu mesaj bedeviizz tarafından 15 November 2003 14:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 bu imkansiz. kristof kolombun seferini ispanyollar finanse etti, ispanyollar sefer oldugu sirada son musluman kralligini yakip yagmalayarak muslumanlari oldurmekle mesguldu. tam 300 yildir ispanyanin tamami orayi isgal eden arap kralliklari yuzunden dini fanatizme sardirmisti. durum boyleyken bir muslumanin gemide bulunmasina ne kral, ne seferi finanse eden kralice ne de sefere cikan herhangi bir batil inancli denizci musaade ederdi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 unity o zaman bir müslüman düşmanlıgından cok bir "arap" düşmanlıgı vardı. bunun yanında "musevi" düşmanlıgıda vardı hatta II.Beyazıt onları gemilerle alıyor musevileri istanbula arapları cezayire fas a bırakıyor. yani orda türklerede bi saldırı söz konusu egil.[hline]madır fakır takır takır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 senin dedigin osmanli icin gecerli. hristiyan devletler icin olay musluman dusmanligi idi. ozellikle de asiri radikal katolik portekiz kastilya ve aragon icin. son ikisi zaten ispanyayi olusturdu tam bu donemde.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 kolombun seferinin ispanyolar tarafından finanse edilmiş olması mürettebat arasında müslüman olamıyacağı dahada ötesi türk olamıyacağı anlamına gelmez bu yönden yapılan önermeler desteksiz atmaktan başka birşey değildir.[hline]May the ALL FATHER guide our blades true and see us victorious once again... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 yahu, o donemin kulturu, kastilya, aragon, portekiz cenova kulturleri hakkinda fikriniz var mi ? portekiz olarak bildiginiz alanin ortasindan guney kismi tamamen templar sovalyelerine benzer TEK amaci musluman ogeleri YOK etmek olan sovalye orderleri tarafindan yonetiliyordu. portekiz krali bunlari bizatihi davet ederek ozellikle yerlestirmis ve buradaki tum yonetimden sorumlu kilmisti. kastilyada ise ulkenin yarisi boyle orderler tarafindan yonetilmemekle beraber 300 yildir tek amac haline getirdikleri 'kafirlerle' - yani hristiyan olmayanlarla - mucadeleden baska bir dusunce yoktu. bakin bu bir kesimin ya da bir grubun dusuncesi degil, 750 de kuzeyde kucucuk kralliklar halinde sikisip kaldiklarindan beri buradaki butun hristiyan kralliklarin tek amaci olmustur. sonraki yuzyillardaki conquistador lar hep bu donemden kalan insanlar, ya da bu donemin kulturunun devaminin olusturdugu dinamiklerin sonucudur. sene 1492, ayni zamanda musluman kralliginin elinde kalan son nokta olan granada sehrinin alindigi senedir, butun bu dinamikler had safhada sicak, ve tum ulke psikopata baglamis durumdadir, birakin tayfanin icerisinde musluman olmasini, musluman bir sahis bir hristiyan gemisine serbest bir kisi olarak ayak basamaz o donem icerisinde.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 söylediklerin laf salatasından başka birşey değil[hline]May the ALL FATHER guide our blades true and see us victorious once again... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DonCorleone Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 hehe :) benim konu zıbıttı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 said: Mighty_THoR, 18 November 2003 10:49 tarihinde demiş ki: söylediklerin laf salatasından başka birşey değil[hline]May the ALL FATHER guide our blades true and see us victorious once again... ha bu kadar basit. internetten bak bakalim biraz salata ye zihnini acar.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2003 vardığın yargı yanlış yanlış yargını desteklemek için alakalı alakasız konuşuyorsun[hline]May the ALL FATHER guide our blades true and see us victorious once again... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 kastilya, aragon portekiz kulturunden bahsettik, leon kralligi donemine kadar goturduk, portekiz milli tarihini anlattik 'destekli desteksiz' oldu yani bunlar. senin soylediklerin oldukca destekli gorunuyor aslinda. ya gercekten cahilsin ya da eglenmek amaciyla bir tartisma cikarmaya calisiyorsun. bir daha baktim da gercekten cok saglam savlarin var : söylediklerin laf salatasından başka birşey değil vardığın yargı yanlış yanlış yargını desteklemek için alakalı alakasız konuşuyorsun[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Merlot Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Yaklasik 2 sen kadar once okumustum o kitabi (tanrilarin arabalari) ve kitapta olmayan bir ozellik daha ; Piri reis'in haritasinda sadece ve sadece uzaydan gorulebilecek Arjantin kaymasi bile dogru bir sekil islenmistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Merlot Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 said: unity100, 18 November 2003 02:05 tarihinde demiş ki: yahu, o donemin kulturu, kastilya, aragon, portekiz cenova kulturleri hakkinda fikriniz var mi ? portekiz olarak bildiginiz alanin ortasindan guney kismi tamamen templar sovalyelerine benzer TEK amaci musluman ogeleri YOK etmek olan sovalye orderleri tarafindan yonetiliyordu. portekiz krali bunlari bizatihi davet ederek ozellikle yerlestirmis ve buradaki tum yonetimden sorumlu kilmisti. kastilyada ise ulkenin yarisi boyle orderler tarafindan yonetilmemekle beraber 300 yildir tek amac haline getirdikleri 'kafirlerle' - yani hristiyan olmayanlarla - mucadeleden baska bir dusunce yoktu. bakin bu bir kesimin ya da bir grubun dusuncesi degil, 750 de kuzeyde kucucuk kralliklar halinde sikisip kaldiklarindan beri buradaki butun hristiyan kralliklarin tek amaci olmustur. sonraki yuzyillardaki conquistador lar hep bu donemden kalan insanlar, ya da bu donemin kulturunun devaminin olusturdugu dinamiklerin sonucudur. sene 1492, ayni zamanda musluman kralliginin elinde kalan son nokta olan granada sehrinin alindigi senedir, butun bu dinamikler had safhada sicak, ve tum ulke psikopata baglamis durumdadir, birakin tayfanin icerisinde musluman olmasini, musluman bir sahis bir hristiyan gemisine serbest bir kisi olarak ayak basamaz o donem icerisinde.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com bunlarin hepsi komplo teorileri biraz tarih okusan .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: bedeviizz, 15 Kasım 2003 11:53 tarihinde demiş ki: geçen bahar bi kitap almıştım yarısına geldim ama bitiremedim. sezon başladı, iş güç derken. neyse sunay akın'ın kitabıydı, adı da "onlar hep oradaydı". orada bir bölüm piri reis için ayrılmıştı. onun hikayesini anlatıyordu. tam hatırlayamıyorum ama sanırım piri reis'in dayısı da denizciymiş. hatta kristof kolomb ile beraber seferlere felan çıkmış. amerikaya felan gitmiş. işte orada bu harita meselesiyle ilgili açıklamalar da vardı. dur ben bulayım da o kitabı, bilgilenelim hep beraber =] [Bu mesaj bedeviizz tarafından 15 November 2003 14:54 tarihinde değiştirilmiştir] bu kitap sunay akının olmalı bize konuşmaya geldi ve bunu bize anlatmıştı. kristof colomb amerikayı bulurken gemicler gide gide umutsuzlaşmışdır ve geri donmeye kara verir bu ola sırasında kristof kolomb adamı unutum daha önce amerikayı bulmuş olan piri reisin akrabasına sorar adam 1 gün sonra ordayız der ve sahiden bir gün sonra varırlar bunu sunay akın anlatı ve adam büyük bir araştırmacı bilemiyorum yani[signature][hline]Savaşmadan önce ölmeyi bilmek, ölmeden önce cesur olmak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 tekrar ediyorum, 1000 yilindan itibaren iber yarimadasinin 'reconquista'si baslamis, muslumanlar her bulunduklari yerde kogusturulmaya baslamistir. ilk olarak 1064 te, ILK HACLI SEFERI, doguya olandan 30 yil once buraya duzenlenmis, 50 bin musluman katledilmistir barcelonanin alinmasinda. bu donemden itibaren papalarin da destegiyle iber yarimadasinda olan butun hristiyan kralliklarinin amaci muslumanlari kovmak olmustur. ve aynen daha onceki postumda yazdigim gibi bu 1492 ye gelindiginde portekizin yarisinin templar tarzi fanatik dini tarikatlarca yonetiliyor olmasi, kastilyanin da soylularinin tamaminin fanatik,gozu donmus radikaller olmasi sonucunu dogurmustur. bu ortamda tutup da cenovali bir gemici ispanyol limanlarina musluman tayfa da, akraba da sokamaz, sokmayi bile dusunemez. bu sizin one surdugunuz seyler ulku ocaklarindan cikmis hurafeler olabilir ancak.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 bana alakasiz gelmisti baktigimda piri reisin haritasi? ben mi yanlis biliyorum, paranin ustundeki harita degil mi bu?[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 unity süper zeki insan piri reis ne türktür nede müslüman kendisi bir devşirmedir. dolayısıyla söylediklerin laf salatası değil evet, sadece uydurma şeyler.[signature][hline]just a cute californian girl can change all Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 said: Glatheros, 17 Mayıs 2004 00:34 tarihinde demiş ki: unity süper zeki insan piri reis ne türktür nede müslüman kendisi bir devşirmedir. dolayısıyla söylediklerin laf salatası değil evet, sadece uydurma şeyler. hicbirsey anlamadim.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Ya bu ispanyol gemisinde müslüman "olabilir" diyenlere itafen: Portekizli olan Magellan'ın ispyanol armadası altında keşif yapmasını bile hor gören, tüm müslümanları, yahudileri kısaca hristiyan olmayan herkesi ispanyadan atmak isteyen reconquasitacılar'ın gemiye bir müslümanı hele hele türk'ü alacağını düşünmek safsatadır daniskadır dır dır dır. O gemideki müslüman olsa olsa afrikadan gelme köle olur.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 o harita muallakta birşey ilk duyduğumda bende çok şaşırmıştım ama kendisinin böyle birşeyi o zamanki teknoloji ile yapamayacağı kesin[signature][hline]|apache the taksimetre| have no fear,vlad is here! -vlad welcome back!-Aynalı Sazan allah allah deyip geçer genç osman.. oha kalbim atmaya başladı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hickman Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 evet uzaylılar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar