Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt Dışında Çalışmak (tercihen: Hollanda'da)

Kemarlos

Öne çıkan mesajlar

tsak geciyorum atlıyorsun sende.

Adamların türk espirilerini ciddiye falan mı aldığımı sanıyorsun :)
Kim sallar onlarnı yorumlarını. Kim uğraşır onlara cevap vermekle.

Almanların zayıf noktasına sokayım sana bana birşey olmasın ayrıca hahaha
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
Uplayayım dedim.

Tekrar nüksetti Türkiye'den gitme isteği. Bu topic'i açtıktan yaklaşık 1 ay sonra işimi değiştirdim. Şuanda yazılım mimarı olarak çalışıyorum. Topic'i açtığım zamana göre çok fazla şey öğrendim. Hani bir grafik vardır ya, yeni bir işe girdiğinde öğreneceklerin ve kendine katacakların ilk başlarda çok fazladır, ve zaman geçtikçe o grafik dik yükselişten yataya yakın bir yükselişe geçer. Benzer bir durum yine yaşıyorum. Ve İzmir'de başka bir yerde yazılım mimarlığı yapma ihtimalim düşük. Çünkü genelde firmaların mimari tarafları İstanbul'da falan oluyor.

Neyse, şuna karar verdim; orta-kısa vadeli gelecekte (6-8 ay) ya yurtdışına gitmeliyim, ya da artık İstanbul'a gitmeliyim. Yurtdışı planlarım suya düşerse, İstanbul'u düşünmeye başlayacağım.

Paticikte yurtdışında çalışanlar veya bu konuda bilgili olanlar yardımcı olursa çok sevinirim (tekrardan).

Kafamdaki yerleri tekrar yazayım: Kuzey Avrupa (Hollanda - Belçika - Danimarka)öncelikli. Sonrasında Amerika, Kanada, Avustralya geliyor.

buralar için geçerli, kariyer.net gibi site vs bilen eden varsa paylaşsın lütfen.

bu arada linkedin profilim de şu.

Topic'teki daha önceki tavsiyeleri uygulamaya koydum.

Kasımdan beri cv güncellemediğim için şu birkaç günü cv güncellemeye ayırdım.

Belçika'da okuduğum zamanki oradaki danışman hocamla iletişime geçtim ona cv göndereceğim, okuldaki iş bulma bilmemne hedesine paslayacakmış.

Amerika IBM'de Head of R&D olan bir tanıdığım var onunla iletişime geçtim, ona da cv göndereceğim.

Hollanda'dan iş başvuruları için çeşitli siteler buldum oralarda da iş arayıp başvurulara başlayacağım. Aynı şekilde linkedin'den de Hollanda, Danimarka, Belçika vs iş ilanlarına bakmaya başlıyorum onlara da başvurularda bulunacağım.

Başka ne yapmalıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...