Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yecüc ve Mecüc???[Mistik Konular,Sonsuz meraklar...]

TooRan

Öne çıkan mesajlar

said:
Sensible, 27 Kasım 2004 17:27 tarihinde demiş ki:
Büyüyünce kendini asi zannedip herşeye karşı çıkmanın saçma olduğunu öğrenecek abisi merak etme
sensible hadi sen inaniyorsun ben inanmiyorum. ben senin gorusune nasil kufretmiyorsam, sen de bana saygi goster. aptal aptal seyler yazip asabimi bozma.[signature][hline]john the insane fork.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lord_elvyn, 27 Kasım 2004 18:12 tarihinde demiş ki:
said:
Sensible, 27 Kasım 2004 17:27 tarihinde demiş ki:
Büyüyünce kendini asi zannedip herşeye karşı çıkmanın saçma olduğunu öğrenecek abisi merak etme
sensible hadi sen inaniyorsun ben inanmiyorum. ben senin gorusune nasil kufretmiyorsam, sen de bana saygi goster. aptal aptal seyler yazip asabimi bozma.

aynen....bende aynı tepkileri alıyorum...illa bi tanrı olucak bunu kabul ediyorum ama gelen peygamberler melekler kader ahiret felan boş geliyo....

din den bu yüzden 0 aldım.....[signature][hline]Aşkıma:
''İki gül al biri kırmızı biri beyaz...Eğer ben seni aldatırsam bu güller solsun.Eğer sen beni aldatırsan.....cümle alem g.tüne k.ysun!!!''
Sosyal ağlarda paylaş

Abi gözlerim yaşardı ilk defe şu sözü ben yazabileceğim.
*!gözleri yaşarır*
snif

KEDİDİR KEDİ

MUAHAHAHAHAHA:D

bu arada bu adamlara karşı silahlanmak da lazım.
[signature][hline]Caramon-Kadınlar,seksen yaşındayım ve onaltı yaşımda onları ne kadar anlıyorsam, şimdi de o kadar anlıyorum.
All hail The lord and master Foamy the Squirrel
]All hail the lord and master Foamy the Squirrel

[Bu mesaj nightstalker tarafından 27 Kasım 2004 18:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
rockncoke, 27 Kasım 2004 18:17 tarihinde demiş ki:
şimdi 8 yıllık ömrümüzmü kaldı? öyleyse ona göre değerlendirelim

lol hiç kimse gelecekten haber getiremez , kimse ne zaman ne olacağını bilemezki bunu Peygamber efendimiz (s.a.v) bile bilmezken din bakımından kimin haddine bu konuda yorum yapmak!.[signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

lord_elvyn neye inanıp inanmadığın senden başka kimseyi ilglendirmez ve başkalarına ancak saygı duymak düşer. Ben de saygı duyuyorum.

Eğer müslümansan, müslümanlıkla ilgili bişeyler öğrenmeni öneririm, çünkü bazı söylediklerin tehlikeli biçimde günah. (benim yorumum)

Eğer değilsen Kuran'ın yanlışlığını ispatlamaya çalışman da benim inancıma saygısızlıktır. Burada tartıştığıımız konuya da hiçbir katkısı yoktur.[signature][hline]Küfre sapanlar ve ayetlerimize yalan diyenler. İşte onlar ateşin arkadaşlarıdır. (Kuran 2/39)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
godzilla112, 27 Kasım 2004 17:29 tarihinde demiş ki:
Abi adam Kuran-ı Kerimin içine bikaç ayet sallamışlardır kimse çakmamıştır diyebilen biri niye dil döküyosunuzda.
(hoş şimdi bende dil döküyorum ama) Bak Elyvn al sana kanıt Allah sence Kutsal kitabının değiştirildiğini çakamıycakmı ayrıca Değiştirildiğini çakınca (ilmiyle önceden görüp irfanıyla Kader yazarakta bilmesi olabilir.) ya bunu engellemiyecek yada yenisini göndermeyecekmi. Artık Allahı'da kanıtla dersen ne diyim ben sana.. (Hakkat istersen açıklıyım)

Dini kullanmak isteyen insanların kuranı kerimi değiştirebilmesi
Allah'ın kendi kitabını koruması için dünyaya peygamberler yollamasından daha mantıklı bir düşünce.

ilk başta Kuran'da yazmıyor mu "bu son kitap, bu son peygamber" vs diye.

Öyle çok mistik bir dünya'da yaşamıyoruz ki Tanrı kitabı bozmak isteyenlerin kafasına şimşek çaksın, ona peygamber yollasın felan. Oyuncak mı bu?
Eğer o kadar mistik bir dünyada yaşaydık, dini kendi çıkarları için kullanan kişilern kafasına sürekli şimşekler düşerdi, sürekli garip gurup olaylar yaşardık. Ama olmuyor.

Bu iddia biraz komik kaçıyor.[signature][hline]mono - life in mono
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nightstalker, 27 Kasım 2004 18:29 tarihinde demiş ki:
Abi gözlerim yaşardı ilk defe şu sözü ben yazabileceğim.
*!gözleri yaşarır*
snif

KEDİDİR KEDİ

MUAHAHAHAHAHA

aaaaaah aaaah çok komik, ölüyorum
süpersin ya... ya, yani inan ki bunu hayatta düşünemezdim süper bir espri :hmm:[signature][hline]mono - life in mono
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 27 Kasım 2004 18:53 tarihinde demiş ki:
said:
godzilla112, 27 Kasım 2004 17:29 tarihinde demiş ki:
Abi adam Kuran-ı Kerimin içine bikaç ayet sallamışlardır kimse çakmamıştır diyebilen biri niye dil döküyosunuzda.
(hoş şimdi bende dil döküyorum ama) Bak Elyvn al sana kanıt Allah sence Kutsal kitabının değiştirildiğini çakamıycakmı ayrıca Değiştirildiğini çakınca (ilmiyle önceden görüp irfanıyla Kader yazarakta bilmesi olabilir.) ya bunu engellemiyecek yada yenisini göndermeyecekmi. Artık Allahı'da kanıtla dersen ne diyim ben sana.. (Hakkat istersen açıklıyım)

Dini kullanmak isteyen insanların kuranı kerimi değiştirebilmesi
Allah'ın kendi kitabını koruması için dünyaya peygamberler yollamasından daha mantıklı bir düşünce.

ilk başta Kuran'da yazmıyor mu "bu son kitap, bu son peygamber" vs diye.

Öyle çok mistik bir dünya'da yaşamıyoruz ki Tanrı kitabı bozmak isteyenlerin kafasına şimşek çaksın, ona peygamber yollasın felan. Oyuncak mı bu?
Eğer o kadar mistik bir dünyada yaşaydık, dini kendi çıkarları için kullanan kişilern kafasına sürekli şimşekler düşerdi, sürekli garip gurup olaylar yaşardık. Ama olmuyor.

Bu iddia biraz komik kaçıyor.

Zaten isin özüde "son peygamber" ve "son kitap" olmasıdır.bundan sonra her yapacagımız ahirette karsımıza cıkacaktır.ayriyeten Allah da cok guzel cezalandırmıstır bazı toplulukları.Lut kavmini dünyadan silmis,yahudileri de lanetlemistir.ve bundan sonra her kim ki Müslümanlıgı secmezse cehennem azabının onu bekledigini söylemistir.
Sosyal ağlarda paylaş

İyide bon zaten Allah son kitap, son peygamber diye yazmış işte sence değişmesine izin verirmi biraz mantıklı ol insanları öyle bi durum içine sokarmı. Allah'ın onu engellemesi için illa şimşekmi çakması (Allah tüm insanları sürekli koruyor onlar için en hayırlısını yapıyor -teyekkül- bunu bize zarar verceklere şimşek yağdırarak mı yapıyor sence) lazım saçmalama o zaman bizi kaza'dan koruyan meleklerde(adını hatırlayamadım) saçma olur nede olsa biz mistik dünyada yaşamııyoruz. O zaman Allah'a sağlık için dua etmek'te yanlış nede olsa biz mistik dünyada yaşamıyoruz kafamızda + 50 flm diye health şeysi çıkmaz.[signature][hline]
Mana alassë equë inyë Turk!!!
K.S.D.M.P.A.L

[Bu mesaj godzilla112 tarafından 27 Kasım 2004 19:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TooRan, 27 Kasım 2004 19:02 tarihinde demiş ki:
bundan sonra her kim ki Müslümanlıgı secmezse cehennem azabının onu bekledigini söylemistir.
kur'an'da diger peygamberlere ve dinlere saygi gosteriniz diyor. bence sen kolpaliyorsun.[signature][hline]john the insane fork.
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle olsaydı bahsettiğiniz "kavimlerin mahvoluşu" olur muydu?

Madem din kitabının bozulmasını, islamiyet'in bozulmasını engelliyebiliyor,
neden o kavimlerin bozulmasını engellemedi? Neden hristiyanlığın bozulmasını engellemedi.[signature][hline]mono - life in mono
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lord_elvyn, 27 Kasım 2004 19:23 tarihinde demiş ki:
said:
bundan sonra her kim ki Müslümanlıgı secmezse cehennem azabının onu bekledigini söylemistir.
kur'an'da diger peygamberlere ve dinlere saygi gosteriniz diyor. bence sen kolpaliyorsun.

Kuranda Hak peygamberlere inanmamız gerketiği söyleniyorki biz Hz.İsa'ya ve Hz.Musayada inanıyoruz.Fakat Onların Kitaplarının Aslı bozulması sebebiyle Kuran indirilmiştir zaten bu yüzdende onların hükmü bitmiştir.[signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sürü İncil var ama Kuran bi tane. Herkes aynı şekilde mi bozdu?
İkincisi konu başlığı zaten mistik konular, nası bilime bağlamayı planlıyorsun?
[signature][hline]Küfre sapanlar ve ayetlerimize yalan diyenler. İşte onlar ateşin arkadaşlarıdır. (Kuran 2/39)

[Bu mesaj aktiftablet tarafından 27 Kasım 2004 19:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 27 Kasım 2004 19:28 tarihinde demiş ki:
Öyle olsaydı bahsettiğiniz "kavimlerin mahvoluşu" olur muydu?

Madem din kitabının bozulmasını, islamiyet'in bozulmasını engelliyebiliyor,
neden o kavimlerin bozulmasını engellemedi? Neden hristiyanlığın bozulmasını engellemedi.

İyide Kuran-ı kerim'i kim değiştire bilirki? hadi değiştirdin diyelim binlerce , milyonlarca hafız var? hatayı şıp diye bulurlar.

Aynı zamanda Kavim helakları Diğer peygamberler için geçerlidir.Bizim peygamberimiz (S.a.v) Dünyaya Rahmet Peygamberi olarak indirildi ve Kendi ümmetine azap olmaması için ALLAH (C.C) Dua etti.Duaları kabul edildi ve kendi Ümmetine Dünya üzerinde hiç bir şekilde azap olamayacaktır.Fakat Ahiyette mutlaka cezalarını çekeceklerdir.[signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

said:
said:
kur'an'da diger peygamberlere ve dinlere saygi gosteriniz diyor. bence sen kolpaliyorsun.

Sana bir ayetle cevap verecektim ama ayetin sonunu hatırlayamadığım icin bunu gerceklestiremedim.Burada sorun din veya peygamber değildir.sorun,Hristiyanların Allah'a ortak kosmaları,Yahudilerin de Allah'ı sadece kendi rabbleri ilan etmeleri idi.Yoksa,Hz. Muhammed gibi,diger peygamberler de günahsızdır.Eger elimize birgun hic bir bozukluga ugramamıs olan bir incil gecerse onu da okurum anasını satayım!Ben dine veya peygambere saygısızlık yapmıyorum.Sadece Kur'an-ı Kerim'de gecen seyi söylüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

umarım bu konu kilitlenmez.. bilmediğim birçok şey öğreniyorum[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki:
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GM-Newbie, 27 Kasım 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
said:
said:

Kuranda Hak peygamberlere inanmamız gerketiği söyleniyorki biz Hz.İsa'ya ve Hz.Musayada inanıyoruz.Fakat Onların Kitaplarının Aslı bozulması sebebiyle Kuran indirilmiştir zaten bu yüzdende onların hükmü bitmiştir.
peki incilin tevratin bozulmasi neden onlenmedi?[signature][hline]john the insane fork.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...