Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde kayıt için ekipman

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaşlar.Ben bu seneye kadar kendi evimde kayıt yapıyordum.Bu sene müzikten uzaklaşmıştım biraz.Şimdi tekrar uğraşayım diyorum.Ekipmanımı yazacağım ve tavsiyelerinizi isteyeceğim.

Evimde;
Elektro gitar & amfi & pedallar
Elektro akustik gitar
Tenör saksafon
Bass gitar
Duvar piyanosu
Enstruman mikrofonu
Firewire girişli bir ses kartı var.

Bu firewire girişli ses kartı sorun çünkü yeni aldığım laptopumda firewire girişi yok.Bu yüzden usb bağlantılı,mikrofon inputu ve normal jag inputu olan bir ses kartı alayım diyorum.Bazı arkadaşlarım da hiç ses kartı alma bitane midi klavye al o ses kartı görevini de görür dediler.Şimdi davul çalamadığım için onları yazmam gerekiyor.Midi klavye alırsam çalamadığım enstrumanları eklemek de çok kolay olacak gibi.Ses kartı yerine midi klavye alırsam iş görür mü ne dersiniz?Bir de hangisini alayım?

Önceden Cubase kullanıyordum ama birçok arkadaş artık Pro-tools daha iyi diyor.Çok büyük bir fark var mı aralarında?

Örnek olarak şu tarz işler yapıyorum:
Jam
Mesaj tarihi:
Tremour77 said:

Merhaba arkadaşlar.Ben bu seneye kadar kendi evimde kayıt yapıyordum.Bu sene müzikten uzaklaşmıştım biraz.Şimdi tekrar uğraşayım diyorum.Ekipmanımı yazacağım ve tavsiyelerinizi isteyeceğim.

Evimde;
Elektro gitar & amfi & pedallar
Elektro akustik gitar
Tenör saksafon
Bass gitar
Duvar piyanosu
Enstruman mikrofonu
Firewire girişli bir ses kartı var.

Bu firewire girişli ses kartı sorun çünkü yeni aldığım laptopumda firewire girişi yok.Bu yüzden usb bağlantılı,mikrofon inputu ve normal jag inputu olan bir ses kartı alayım diyorum.Bazı arkadaşlarım da hiç ses kartı alma bitane midi klavye al o ses kartı görevini de görür dediler.Şimdi davul çalamadığım için onları yazmam gerekiyor.Midi klavye alırsam çalamadığım enstrumanları eklemek de çok kolay olacak gibi.Ses kartı yerine midi klavye alırsam iş görür mü ne dersiniz?Bir de hangisini alayım?

Önceden Cubase kullanıyordum ama birçok arkadaş artık Pro-tools daha iyi diyor.Çok büyük bir fark var mı aralarında?

Örnek olarak şu tarz işler yapıyorum:
Jam

Midi klavye ses karti islevi görmez. Built-in ses karti olan midi klavyeler var m-audionun falan onlara bak. Ses karti olmadan ne midi gecikmesini ne de audio sinyal gecikmesini engelleyemezsin. Ses kartini hic etmemek icin de laptop'ta varsa girisin söyle bisey bak;

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA0YM0KA8742

yoksa yeni usb ses karti al, m-audionun giris seviyesi herhangi bi modeli isini görur.

Protools kayit icin ve audio edit icin daha kullanisli, cubase genel anlamda biraz daha pratik. Aralarinda fark var evet.
Mesaj tarihi:
Focusrite guzel, isini gorur. Cok ufak bi midi klavye alma, illaki butcenle orantili ama enaz 49 tus(4 oktav) olursa rahat edersin calisirken. Protools karisik gelebilir, bence cubase ile devam et. Takildigin yapamadigin bisey olursa da youtube'da arat mutlaka bi cözumunu bulursun.
  • 2 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
yeni bir topak açmiyim

midi klavye var, ama çalarken latency üzüyor beni. Sadece latency yi düşürmek amacıyla bir ses kartı almak istiyorum. Ne alabilirim ? çoğu ses kartında kullanmayacağım girişler vs mevcut, boşuna para vermek istemiyorum bana gerekmeyecek özelliklere.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Korax said:

Focusrite guzel, isini gorur. Cok ufak bi midi klavye alma, illaki butcenle orantili ama enaz 49 tus(4 oktav) olursa rahat edersin calisirken. Protools karisik gelebilir, bence cubase ile devam et. Takildigin yapamadigin bisey olursa da youtube'da arat mutlaka bi cözumunu bulursun.

GERGE said:

asio4all denedin mi?

Şunu tavsiye eder misiniz ?

http://urun.n11.com/studyo-ve-sahne-ekipmanlari/roland-duo-capture-ua-11-mk2-ses-karti-P93301858
  • Yeni Oluştur...