Desqpio Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 selamlar, san'atçı bir arkadaş illustrator ve photoshop gibi programları hakkıyla kullanabilmek için yeni pc toplamak istiyor da, kasa + monitör olaraktan. bütçesi max 2.000 lira. vatan'dan almayı düşünüyor indirim olayları ile. bir yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.
arcane Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 bütçeden aslan payını monitöre ayırsın. kesinlikle bir SSD disk olsun ufak da olsa. bir de güzel mouse alsın bol düğmeli. gerisi çok da önemli değil. o bütçeye iki tane monitör bile olabilir hatta, daha rahat çalışır.
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Illustrator ve Photoshop hakkıyla kullanabilmek için MAC şart. (tu) pc setup da amd den uzak dur intel akar i5 biraz zorlanırsa i7, ssd + ips monitör olmazsa olmaz. DELL UltraSharp U2312HM 23
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 said: Illustrator ve Photoshop hakkıyla kullanabilmek için MAC şart. thumbs up http://i.imgur.com/rQkA3nB.jpg
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 16 gb ram düzgün ekran kartı, fx 6 core işlemci güzel ekranla beraber biraz gecer fiyatı ama, intel'e para vermeye gerek yok. o parayı tablete verin, ram'e verin dah iyidir.
arcane Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Jim_E_Rustler said: Tabletsiz mi çizicek? güzel bir noktaya değinmişsin. ucuz da olsa bir tablet alsın. wacom bamboo falan. fare ile carpal tunnel davetçisi olmasın. photoshop ve illustrator için ne ram lazım ne de işlemci. mezarcı PCsi toplamadığın sürece bir sıkıntı olmaz. filtre atarken iki saniye daha fazla beklersin en fazla o olur. kullanacağın yazılımlar onlardan ibaretse, video editing, 3D falan yapmayacaksan öyle macti workstationdı gaza gelmeye yok. ama mesela IPS monitör olmazsa olmaz diyen insanlar var. monitördü tabletti daha önemli mevzular.
arcane Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 bu arada xunn ve cüce şuraya bir bakın http://forum.paticik.com/read.php?6,6605771,page=1#msg-7178245 tanıdığınızda falan varsa bir feedback şahane olur
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 ram'in yoksunluğunda teblet işkenceye döneibliyo. tepki süreleri garipleşiyo, hadı yavaslasa nyese, düzensizleşiyo. ps 8gb ram cekebilen bi program artık, hanı bu iyi bişi köttü değil, öttürüyo 6kx6k canvaslarda serbest el cizimi, painter keza neydeyse öle, 5gb ram'i verimli kullanaibliyo px13 gördüğüm kadarıyla. hadı tamam 16 olmasında 12 olsun
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 surface pro kullanmadım, cintiq 21ux 2010 kullanıyorum. kullanıyorum dememk lazım aslında ayıp, aramızda duygusal bir bağ var.
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 arcane said: bu arada xunn ve cüce şuraya bir bakın http://forum.paticik.com/read.php?6,6605771,page=1#msg-7178245 tanıdığınızda falan varsa bir feedback şahane olur Benim canavar gibi alet bile şişiyo abi 3-4 saat ps'ten sonra. Stroke'u vuruyorsun ve delayli bir şekilde full pressure vurmuşsun gibi brush'ı tamamen ignoreluyor, etc. Janjanlı brush kullanmaya kalktıgında hayvan gibi delay yiyebiliyorsun. Tabii ki aletin speclere bakar da otur evinde kahveni koy pijamayla çiz derim dfg.
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 said: ucuz da olsa bir tablet alsın. Şu var ya şu, 3 güne bileginizi sakatlatır. Intuos'u almadan önce arkadaşın dandirik küçük bi tabletinde çizmeye kalktım. Hiç abartmıyorum 2 gün bilegimi oynatamadım zaten oyun oynamak kireçli. Adam gibi alın tablet alınca, bunlara para vereceginize yakışıklı tablet, güzel IEM parçaları gömün hayat ve saglık kaliteniz artsın. Cuce gibi zengin değilseniz Cintiq almasanızda Intuos 4-5 alın. Touch kafası baya keyifli, ben hala alısamadım gesture kafalarına da bir ara kasıp ögrenicem, aşırı eglenceli görünüyo.
Desqpio Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 tableti varmış, onla çizecekmiş. DELL UltraSharp U2312HM gibi bir monitöre 500 lira bırakmak gerekiyor. bunu yapınca da geriye 1500 liralık bir bütçe kalıyor. şimdi şöyle bir şey yaparsak, CORSAIR 8GB RAM - 204 Lira. SEAGATE 1TB Hard Disk - 163 Lira COOLER MASTER RC-K380 600W MidT ATX Kasa - 271 Lira. bundan sonra işlemci, anakart ve ekran kartı nasıl oldurulabilir acaba? yukarıdakilerden mi bir şey kısmak gerekiyor hani ya da 2000 lirayı biraz aşmak gerekecekse ekonomik olarak hani işlemci, anakart ve ekran kartı ile yapılabilir bu?
df Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 pivot monitor bakıyordum iyi oldu gördüğüm. haftaya alayım bi tane. ssd olduktan sonra diğerlerini çok kasmana gerek yok. ssd ile laptop bile çok rahat çalıştırıyor.
Fin Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Jim_E_Rustler said: said: ucuz da olsa bir tablet alsın. Şu var ya şu, 3 güne bileginizi sakatlatır. Intuos'u almadan önce arkadaşın dandirik küçük bi tabletinde çizmeye kalktım. Hiç abartmıyorum 2 gün bilegimi oynatamadım zaten oyun oynamak kireçli. Adam gibi alın tablet alınca, bunlara para vereceginize yakışıklı tablet, güzel IEM parçaları gömün hayat ve saglık kaliteniz artsın. Cuce gibi zengin değilseniz Cintiq almasanızda Intuos 4-5 alın. Touch kafası baya keyifli, ben hala alısamadım gesture kafalarına da bir ara kasıp ögrenicem, aşırı eglenceli görünüyo. onun ipad versiyonunu çıkarmadı itler işte tablet ne aldın samsung ?
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 basılı yayınmı , web işimi. ona görede monitörü kısabilirsin biraz.
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 @Fin Intuos 5 Large Touch mı ne aldım. Akıyor. Pek mutluyum. PC'yi ve hayat standartlarımı yükselttikten sonra önümüzdeki 2 ay, Cintiq için para biriktiricem. Tahminen 2-3 ay sonra da bi Cintiq HD gömerim sonra tutamazsınız.
Marv Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 SSD için şöyle bi seçenek var. Performansı konusunda bi bilgim yok ama en ekonomik seçenek bu gibi duruyor
Desqpio Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Daesu said: basılı yayınmı , web işimi. ona görede monitörü kısabilirsin biraz. belli olmuyormuş bu nane, iki türlü aksiyona da girebiliyormuş. arcane said: o diskten vazgeç, SSD al o zaman KINGSTON 60GB SSD iyidir herhalde? çok fazla alana ihtiyacı olmuyormuş öyle. CORSAIR 8GB RAM. COOLER MASTER RC-K380 600W MidT ATX Kasa. evet yine işlemci, ekran kartı ve ana kart duruyor.
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 16, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2013 ssd o kadar fark ediyomu ya? hanı düşünüyorum tasınıyorum teroik olarak nedne o kadar fark ediceğini anlamıyorum. 120gb faan ne ya, bi günlük typomu toplasam koysdam 120gb'i doldurur bence.
Therru Mesaj tarihi: Eylül 16, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2013 veri depolamak için kullanmıyosun ssd, işletim sistemi, programlar için o.
Phyx Mesaj tarihi: Eylül 16, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2013 @cuce abi ssd o kadar farkediyo ki surda anlatsam abartiyorum zannedersin
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 16, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2013 abi eyvallahta, programları iletim sistemini vsv s buna yükliycem dimi ben? sc2 falanda yükledim hadi, e aktif yaptığım projeleride bunda tutmaz lazımki bi almi olsun, yanlısmı düşünüyorum? abi ansıl yetiyo, yetse bile bunun yarattığı hammalıkla ansıl ugrasıyosunuz? paso bişileri bi yerlere atma depolama falan..
Öne çıkan mesajlar