Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TTNET ve SOL Fiber netler arası fark?

Dworgian

Öne çıkan mesajlar

-Crawler- said:

Bu resimdeki kutuyu ilk defa görüyorum. Demek ki varmış böyle bir şey. Peki, bununla ilgili tarifeleri nerede görüyoruz?

http://www.ttnet.com.tr/bireysel/internet/ttnetfibernet/Sayfalar/TTNET-Fibernet.aspx

Lan bildiğin reklam yapıyo gibi hissettim kendimi hemi de ttnin asdadsf

Ya 20mbps fiber net verip adama 4gb kota mı veriyorsunuz ya ahahah. Yani böyle bir seçeneğin sunulması bile komik.
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

http://www.ttnet.com.tr/bireysel/internet/ttnetfibernet/Sayfalar/TTNET-Fibernet.aspx

Lan bildiğin reklam yapıyo gibi hissettim kendimi hemi de ttnin asdadsf

Upload neden 1mbit veriyorlar peki? Öyle görünüyor ki teknik olarak daha yüksek upload vermek mümkün bu ama neden 1mbit?
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Abi işte şuan dsl hizmeti alıyor sanırım ve fiber gelmiş acaba geçsem mi bu hani SOLdaki gibi mi diyor benim anladığım. Şu an kullandığı hizmetin fiber olup olmadığını sorgulamıyor.

Senko'nun dediği gibi apartmanın içinde şuna benzer kutu varsa kessin fibernettir.

ahaha ozlemisim lan tip11'leri
tey tey nerde eski dslam'ci senko :)
Sosyal ağlarda paylaş

Donanımda şöyle denmiş, link vermiyor cp yapıyorum;

Başlangıçta TTNET yukarıdaki şemada FTTN ve FTTC olarak gösterilen modelleri de fiber internet adıyla pazarlıyordu. Daha sonra BTK verilen hizmetin "fiber internet" olarak adlandırılabilmesi için bina içerisinde kabin olması şartını getirmiş. Bu nedenle TTNET, FTTN ve FTTC modellerini "hipernet" adıyla pazarlamaya başladı. Dikkat ederseniz, TTNET'in fibernet ve hipernet tarifeleri ve kampanyaları tamamen aynı. Sistem aynı, cihazlar aynı. Sadece isimleri farklı. Fibernet ile hipernetin gerçekten farklı olduğu durumlar evlere fiber kablo veya cat6 ile dağıtım yapılan modeller, ki daha önce söylediğim gibi bu uygulama çok az yerde mevcut.

Sosyal ağlarda paylaş

-Crawler- said:

Tamam bende aynı şeyi dedim. Bu saha dolabına kadar fiber geliyor, oradan bakır kablo ile evimize geliyor.

Dworgian tarifesinin 16mbit olduğunu, ama 13 hız aldığını söylemiş. Aradaki o 3mbit'lik kayıp aradaki bakır kablo yüzünden.

Ama bu saha dolabından apartmana, eve fiber çekme gibi bir dava var mı onu bilmiyorum...

Şu an bende adsl var zaten doğal bakır kablo yani :D

ben eve kadar fiber gelmiyorsa da geçsem mi diye düşünüyorum şu an.

yarın sorucam ama şu ftth olayını
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Abi işte şuan dsl hizmeti alıyor sanırım ve fiber gelmiş acaba geçsem mi bu hani SOLdaki gibi mi diyor benim anladığım. Şu an kullandığı hizmetin fiber olup olmadığını sorgulamıyor.

Senko'nun dediği gibi apartmanın içinde şuna benzer kutu varsa kessin fibernettir.

o zaman apt içine de bir bakayım yarın gündüz gözüyle. şimdi hırt gibi gezmeyeyim :D
Sosyal ağlarda paylaş

Abi GPON pasif sistemlerle oluyor ve dolaba ihtiyacı yok zaten. Ama esasında bu ne zamanın resmi bilmiyorum ama şu an tam olarak böyle değil olay.

Abi sen en iyisi tarifenin fibernet olacağına ve evine gelen internetin telefon hattı haricinde bir şekilde olmasına göre değerlendir.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen. Benim için önemli olan bakır kablonun olabildiği kadar az dahil olması olaya. Zira binalar 16 yıllık. İç tesisat dökülüyordur şu an. Ama şu 2mbit ve 1mbit upload da ayrı gereksiz.

Tabii belediyenin superonline a kazı izni vermemesi sebebiyle binaya SOL un bildiğimiz fiberinin gelememesi ayrı yazık.

Aslın da kazı olmayan yerde de anten ile getiriyorlar ama binadakiler anteni baz istasyonu sandı onu da istemediler
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

3 aydır kablo öyle sarılı idi dün bu kutunun aynısını bizim apartmana da getirmişler ama daha ana hattı kutuya bağlamamışlar. Geçsem mi ben de bilmiyorum. Eğer şu an kullanan varsa ve memnunsa geçeyim diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bende neti eve bağlayalı 2 hafta olmuştur.Hiper net 75 ciga kota 20 mgb hız veriyor. tivibu bilmemne de içinde 55 lira. 3 lü kampanya denilen bi olay.

Hattı bağlarken bizim mahallenin elektrikcisini cagırdım yalın net gibi apartmanın tel. kutusundan benim odaya hat cektirdim.TTnetten adamlar geldi baktılar.Hat sağlam deyip gittiler ( Hat eger uygun degilse 20mgb hız falan vermiyosa bağlamıyolar ).

Şu an bi problem yok çok şükür gayet iyi.
Dl hızı 2.7 k yı gördüm bir ara :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...