Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

php dosyasının güvenliği


Sypro

Öne çıkan mesajlar

local'de çalışan bir php projesi var ve birinin kalkıp da aa bu neymiş diyip değiştirmesini ya da kopyalamasını engellemek istiyorum işin özünde.

php kodunu güvene alabilmek için ne gibi seçenekler var elimizde? gidip her dosyayı tek tek base64 ile encode/decode yapmaya uğraşmayayım diye diyorum. zend guard mesela nasıl bir alternatif?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Base64 ve turevleri koruma saglamiyor, en fazla biraz daha ugrastiriyor o kadar. Haliyle cozum degil. Cozumun zend guard ya da ioncube gibi encoder'lar. Encoder'in eksigi ne dersen, zamanla onceki versiyonlar kirilabilir/cozulebilir hale geliyorlar, haliyle arada tekrar encode etmekte fayda var.

Kopyalanmasin, sadece bulundugu yerde calissin dersen de cesitli yontemler uydurucan, mesela calisacagi path'i absolute olarak kodun icine gomup nerden cagirildigina bakican ya da bilinen lisanslama yontemlerini kullanican iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk etapta caydırıcı olsa da olur aslında. o yüzden base64 gelmişti aklıma. çok uğraştıracağını düşündüğüm için vazgeçtim. path'i kontrol edicem zaten, o konuda sıkıntı yok.

bi bakayım şu zend guard'a da belki başka bir şeye ihtiyacım kalmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

truecrypt ile volume oluşturunca oradaki veriye işletim sistemi normal sürede erişip read/write yapmasına rağmen dışardan birisi erişip dosyaları bızıklayamıyor diye öyle bir öneri gelmiş sanırım da sistem bilgisayar üzerinde çalışmıyor ve sınırlı kaynağım var. o yüzden araya başka şeyler sokmak istemiyorum. mümkünse öncelikle php'nin kendi içinde çözüme ulaşmam daha süfer olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...