Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kronik farenjit

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
uzun süredir kurtulamıyorum, 1 ay önce doktora gittim ilaç verdi işe yaramadı, geçen başka doktora gittim antibiyotik, sprey filan verdi onlar da henüz işe yaramadı, var mı bu hastalığa yakalanan kurtulabilen.

sürekli öksürük, boğazda birşey varmış hissi var.son doktor hem farenjit, hem de alerjik rinit teşhisi koydu.önceki doktor alerjin var, klima, sigara, deterjan,toz, parfüm filan uzak dur dedi.
Mesaj tarihi:
valla başımdan geçen bir olayı anlatayım. belki bi fikir verir benzerlik olur bilemedim.

3 yıl önce, bi kız arkadaşım var o aralar o da öksürüyor sürekli sebepsiz. o ara da ben ne alakaysa bir akşam arkadaşımın evinde puro buldum içtim bi tane.

sabah deli gibi öksürerek kalktım. ama böyle sürekli. boğaz kupkuru falan. kız arkımın öksürüğüyle bağını çözemedim bilmiyorum. 1 haftaya geçti zaten onunki.

neyse ben o günden sonra tam 1 yıl falan öksürdüm.

o kadar kötüydü ki artık solunum yollarından çok öksürmekten sakatlanan belimi, sırtımı göstermeye başladım ortopedistlere. özellike sırtım bildiğin sakatlanmıştı kambur oldum öksürmekten.
genelde böyle sağlam yemek yedikten sonra öksürük krizi gelirse kusabiliyordum da bu yüzden bulantı hapları falan kullanmaya başladım. baya kötüydü baya.

4 kere falan solunum için doktora gittim. röntgenler bilmemneler.
birinci bronşit dedi ilaçlar verdi hiçbişey olmadı.
diğeri alerjik astım dedi. hiçbişey olmadı ilaçlardan.

sonra arkadaşımın babasına gittim. (kbb) ne olduğunu söyledi de hatırlamıyorum bir antibiyotik verdi. öksürükler çok azaldı.

bu süreçte sadece böyle gülerken sonlara doğru öksürür falan hale geldim baya rahatlamıştım ama hala geçmemişti. köhür köhürdü yine.sonra hastalandım , boğaz ağrısı falan normal hastalık, antibiyotik verdi doktor işte boğaz iltahaplanması için.

o antibiyotiği içinde öksürük de tamamen geçti. 1 yıl falan çektim ama.

işte böyle salak bir hikaye benimki. bala göte iyileştim anlayacağın. 3 yıldır falan da bir daha olmadı öyle bişey.

bilmiyorum seninki de böyle bişey olabilir belli mi olur.
Mesaj tarihi:
tamam da o kadar yazmissin farenjitle alakasi yok ki black-ice bunlarin
farenjit de oksuruj cok nadir olur, bogazda yara olur atesli gecirirsin o yara iyilesene kadar, oksurukte giciklik olabilir iyilesirken kasinir falan o zaman olur
bende de var kronik farenjit
ama oyle 1 ay falan surmuyor
antibiyotik ile 8 gunde geciyor
ama 15 gun sonra tekrarlayadabiliyor 3 ay sonra da.
antibiyotigi sonuna kadar aksatmadan alacaksin.
atesine , yedigine ictigine dikkat edeceksin
dislerini fircala, vucut direncini dusurmemeye calis hasta olsan da olmasan da. yani temiz ve duzgun besleneceksin.
kirli hava, soguk icecek, yorgunluk vs bir suru sey var tetikleyen. spreyde iyilestirmez sadece rahatlatir.
antibiyotik+agri kesici ile
baska caresi yok.
Mesaj tarihi:
heh benim konum. yine hastalandım ararken denk geldim. her sene sonbahar ve ilkbahar olmak üzere 2 kere yoklar, iki kere birer hafta yatağa atar. hemen antibyotiğe abanmayın, faranjitin ufak bi kısmı mikrobik, genelde viral oluyor. dolayısıyla antibiyotiğin bi manası kalmıyor. yapılacak şeyler, deli gibi fitamin yüklenmek, dinlenmek, soğu su içmemek, sıcak çay içmemek, boğazı serin tutmak, kloroben tarzı fısfıslarla desteklemek, uyumak, uyumak.

uyumak.
  • Yeni Oluştur...