Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Doğu Türkistan'lı Türklerden kurulmuş bir ss tugaı olduğuna dair birşeyler duydum. Var mı bu konuda bişey bilenler? Edit:http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=osturkische+waffenverbande+der+ss böyle bir eşy buldum [signature][hline]Aket Atum "so hoder, why don't they let you shoot at your brother? here, take this arrow, i'll help you aim..." [Bu mesaj Aket-Atum tarafından 17 Ekim 2004 11:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucas Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 bi alakası yok gibi geldi bana.[signature][hline]Lucas hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör... hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Olabilir.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 ilk defa duyuyorum, ekşiden başka kaynak yoksa inanmam.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 İlginç ama daha başka kaynaklar lazım.[signature][hline]My Honour is My Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Waffen SS'in yarısı Alman olmayan gönüllülerden oluşmaktaydı. Bunlar arasında Türklerin oluşturduğu Türkistan birliği'de yer almaktaydı. 1842 yılında kullandıkları flama aşağıdaki gibidir. 1943 yılından itibaren ise aşağıdaki flamayı kullanmışlardır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napoleon Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 1941'de Balkanlar işgal edildikten sonra buradaki müslümanlardan Waffen SS birlikleri oluşturuldu. Bu birlikler üstünde kurukafa olan fesler giyerlerdi. Türk birliklerine gelince, bu birliklerde hizmet etmiş olan askerler Sovyet ordusunda hizmete başlamış ama daha sonra Almalara esir düşmüş askerlerden oluşmaktaydı. Kendi topraklarının bağımsızlığı, Turan'ın kurulması gibi vaatlerle Almanlar tarafından hizmete alınmışlardı.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır. Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 [signature][hline]kapansın camiler açılsın meyhaneler için dostlarım bu gece benim için için için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 teşekkürler aydınlattığınız için acaba bişeyler bulabileceği mbirkaç adres verir misiniz?[signature][hline]Aket Atum "so hoder, why don't they let you shoot at your brother? here, take this arrow, i'll help you aim..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Çok büyük bir önemi olan bir birlik olmadığından detaylı bir bilgi bulman çok zor.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quarthon Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 said: fedaykin, 21 Ekim 2004 13:13 tarihinde demiş ki: Çok büyük bir önemi olan bir birlik olmadığından detaylı bir bilgi bulman çok zor. bi kaynak aklıma gelmi$ti ama unuttum[signature][hline]İnanmak, aldanmamak $artıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 SS Örgütü, önceleri Hitler’in kişisel muhafızlığını yapmak üzere kurulmuştur. İlk kurulduğunda, polis görevi yapan silahlı parti militanlarından oluşuyordu. Toplama kampları kurulup, Himmler tarafından bunların yönetiminden SS Örgütü sorumlu tutulunca iki ana gruba ayrıldı. Bunların ilki, “Waffen SS” ya da “Silahlı SS Örgütüydü”, bu örgüt artık askeri bir yapı almıştı. Ordudan geçmiş subaylar tarafından yönetiliyordu. 1942 yılından sonra askerlik yükümlüsü gençler de burada görev yapmaya başladığı için “parti muhafızı” vasfını kaybetti. Normal birliklerden bir farkı kalmadı. Diğer bölüm ise, “Allgemeine SS” yani “Genel SS Örgütüdür”. Bu örgüt bir çeşit polis görevi yapmıştır. SS’lerin “soykırım suçu” işledikleri iddia edilen bölümü Allgemeine SS’dir. Bunların subayları genelde ordu kökenli değildir! Her iki bölüme de (Önce Waffen SS’e!) yabancı personel alınmıştır. Önce Alman asıllılardan veya Alman milletine akraba uluslardan SS Tümenleri oluşturulurken sonraları çeşitli uluslardan toplan 35 tane SS Tümeni oluşturulmuştur. Allgemeine SS Birlikleri de bir süre sonra silahlandırılıp (Burada “silah” sözünden kasıt, “tank, top, zırhlı araç” türü ağır silahlardır!), yeni tümenler oluşturulmuştur. Bu birliklere yabancılar ve eski mahkumlar da alınmıştır. Bu şekilde oluşturulan Dirlewanger ve Kaminksi Tugayları savaş sırasında “soykırım suçu” işleyen birliklerdir. Biz bu sitede, Rus Ordusunda görevliyken esir düşüp, sonradan saf değiştiren Türk asıllı veya Müslüman topluluklardan oluşturulan Waffen SS Birliklerinden. Alman işgal bölgesindeki Müslüman topluluklara mensup gönüllülerden bahsedeceğiz. Sitenin diğer bölümlerinde de yazdığımız gibi, bu askerlerin “Nazi ideolojisi” ile ilgileri yoktu. Sadece ülkelerinin ve soydaşlarının özgürlüğünü sağlama çabası içerisinde Almanların safında mücadele ettiler. Ruslardan, Kazaklardan (Rus Kazağı), Ermenilerden oluşan SS Birliklerinin aksine, bu birlikler arasında “soykırım yapmak” ile suçlanan yoktur.Kazak (Rus) SSDoğu Türkistan Lejyonu( Osttürkischen Waffen-Verbände der SS ) 2.Dünya Savaşı sırasında, Alman Ordusu saflarında görev yapan, 38 “Waffen SS Tümeni” dışında, bilhassa Doğu Cephesinde görev yapan ve personeli yerli halklardan oluşan çok sayıdaki birlikten birisi de, Türk asıllı askerlerden oluşan, "Osttürkischer Waffenverband der SS" diye isimlendirilen, Doğu Türkistan Lejyonu'dur. "Alman işgalindeki Yugoslavya'da, Müslüman-Boşnak ağırlıklı, “13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar” birliğinde olduğu gibi, Kudüs Müftüsü Hacı Amil El-Hüseyin'in manevi önderliğinde, Alman Ordusu'nun Rusya harekatı sırasında esir aldığı Türk asıllı Sovyet askerleri ile Almanya'da yaşayan Türk gönüllülerden oluşmuştur ( Kalmuk, Çerkez, Çeçen, vb. kökenli askerlerden oluşmuş birlikler de vardı..). Söz konusu birlik üç taburdan oluşmaktaydı (450. 480. ve I/94. taburlar). Her ne kadar adı, “tümen” olarak belirtilmişse de, aslında, TSK ölçülerine göre, alay seviyesindedir. Birliğin ilk komutanı, SS Yarbayı Andreas Meyer’dir (Ocak 1944- Mart 1944). Daha sonraları, Alman asıllı yüzbaşı ve yedek subay binbaşılar tarafından idare edilen birliğin, 1944 Ekim ayı ile 1944 Aralık ayı arasındaki komutanı, SS Albayı Harun Reşit isimli Türk asıllı bir subaydır. Bu kişinin 1.Dünya Savaşı sırasında eğitim için geldiği Almanya’da kalan ve 2. Dünya Savaşına SS saflarında katılan bir Türk olduğu biliniyor. Ancak “Harun Reşit”, bu Türk asıllı kişinin sonradan aldığı takma bir isim de olabilir. 1944 yılı başında kuruluşu tamamlanan birliğin ilk görevi, 1944 yılının şubat ayında, Beyaz Rusya'ya gönderilerek, cephe gerisinde sabotaj faaliyetlerinde bulunan Sovyet partizanlarına karşı, “anti-partizan” yöntemler ile mücadele etmek olmuştur. Benzer bir görev ile daha sonra Polonya'ya gönderilen birlik burada da yine partizanlar ve Polonya Ordusu ( Cephe gerisinde faaliyet gösteren, 1939'da dağılmış olan Polonya Ordusu'ndan geriye kalan askerlerin oluşturduğu 'Polish Home Army' isimli kuruluş.) ile mücadele etmiştir. 1944 yılının sonuna doğru Slovakya'ya gönderilen birlik, aynı yılın aralık ayında “Waffen-Gebirgs-Brigade der SS (Tatar Nr. 1)” isimli Kırım Tatarlarından oluşan başka bir birlik ile birleştirilmiştir. Kurulduğu 1944 başında 3000 kişi civarında olan personel sayısı, 1945 yılının mayıs ayında 8500 kişiye ulaşmıştır (“Kırım Tatar Lejyonu” dahil!). 1945 şubatında Avusturya'ya gönderilen birlik, aynı yılın mayıs başında müttefik güçlere teslim olmuştur. Kuzey İtalya'da, esir kampında tutulan bu askerlerden bir kısmı (Sovyet yurttaşı olanlar), Sovyetler Birliği'ne iade edilmiş ve büyük bir olasılık ile bunların tamamı idam edilmiştir. Bir kısmının Türkiye'ye geldiği bilinmekte, bir kısmı ise savaş sonrası izini kaybett Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 (çok güzel şeyler yazmışsın ama resimler çıkmıyor)[signature][hline]Aket Atum "so hoder, why don't they let you shoot at your brother? here, take this arrow, i'll help you aim..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malcolm Mesaj tarihi: Aralık 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2004 Resimleri cok merak etttim biseyler yapılamaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 ne demek resimler çıkmıyor?.. sanırım düzeldi bakabilirsiniz şimdi. Arnavut SS'leri açıklayabileceğimiz pek yakında olacaktır efendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Denizhan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Birçok kişi Adolf Hitler'in Türkleri sevmediğini söyler; ama bu çok yanlıştır. O'nun Türk hayranlığı, görülmeye değerdir. Mustafa Kemal ATATÜRK'e olan büyük hayranlığı(ki Mustafa Kemal ATATÜRK'e, bizzat kendi ağzı ile Cermen demiştir), beni Hitler'e çeken en önemli unsurlardandır. Hitler'in Türkler'e karşı girişmediği savaşlar vardır. Siz de biliyorsunuz ki, Hitler balkanlardan öteye gidemedi(Türkiye). Daha doğrusu gitmedi. Çünkü, Türkler ile barış antlaşmaları yapmak istiyordu ve Alman-Türk ilişkilerinin eskisinden daha iyi olması için elinden geleni yapmaya çalışıyordu. Ne var ki, Stalingrad hüsranından sonra, bu hedefi biraz kaymıştır. Yani, artık bu hüsrandan sonra, kendi ülkesinin çıkarı uğruna daha çok dönmüştür; ama ölene dek içinde bir Türk hayranlığı barındırmıştır... Hitler hakkında çok şey biliyorum. Bunu ister çok bilmişlilik olaraki, isterseniz de, araştırma bilginliği olarak adlandırın. Hitler'in Türkler hakkında birçok kişinin bilmediği, gerçekleri bilenlerdenim... Umarım bunu yanlış anlamıyorsunuzdur. Yani ben kendimi çok bilmiş olarak göstermek istemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaraBaron Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2013 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası saflarında savaşan ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin doğu halklarının bir kısmını oluşturan Türklerin unsurları arasında olduğu askeri birlikler şunlardır: 1) Alman ve Türkistanlılardan oluşan Türkistan Alayı veya diğer ismiyle 811. Piyade Taburu. 2) Özbekler, Kazaklar, Kırgızlar, Türkmenler, Karakalpaklar, Balkarlar, Karaçaylar, Azeriler, Dağıstanlılar, İnguşlar ve Çeçenlerden oluşan Türkistan Lejyonu. 3) Azeriler, Dağıstanlılar, Çeçenler, İnguşlar ve Lezgilerden oluşan Kafkas Müslüman Lejyonu. 4) Azeri Türklerinden oluşan Azeri Lejyonu. 5) Çerkes, Adige, Kabardey, Balkar, Karaçay, Dağıstanlı, İnguş ve Çeçenlerden oluşan Kuzey Kafkas Lejyonu. 6) Volga Tatarları, Başkurt, Mari, Mordvin, Çuvaş ve Udmurtlardan oluşan Volga Tatar Lejyonu. 7) Almanlardan ve Türkistanlılardan oluşan Böhler Tugayı veya diğer ismiyle İşçi Birliği. 8) Ermeni, Azeri, Volga-Tatar, Kazak, Ukraynalı ve Ruslardan oluşan Gönüllü Çekirdek Tümeni. 9) Gürcü, Ermeni, Azeri, Kabardey ve Balkarlardan oluşan 12. Kafkas Tanksavar Silahlı Birliği. 10) Alman, Türkmen ve Azerilerden oluşan 162. Türk Tümeni. 11) Alman, Gürcü, Ermeni, Dağıstanlı, Azeri, Kabardey ve Balkarlardan oluşan Özel Amaçlı Birim Gorets veya Almanca ismiyle Sonderverband Bergmann. 12) Kırım Tatarlarından oluşan Kırım Tatarı Öz Savunma Bölükleri. 13) Kırım Tatarlarından oluşan Kırım Tatarı yardımcı güvenlik polis taburları. 14) Türkistanlı, Azeri ve Kırım Tatarlarından oluşan 1. SS Doğu Müslüman Alayı. 15) Kırım Tatarları ve Almanlardan oluşan SS Tatar Dağ Avcı Alayı. 16) Kırım Tatarları ve Almanlardan oluşan 1. SS Tatar Dağ Avcı Tugayı. 17) Volga Tatarı, Türkistanlı, Azeri ve Kırım Tatarlarından oluşan SS Doğu Türk Silahlı Birliği. 18) Gürcü, Ermeni, Azeri ve Kuzey Kafkasyalılardan oluşan SS Kafkas Silahlı Birliği. 19) Tatarlar, Çuvaşlar, Udmurtlar ve Mariler gibi Volga çevresi halklarından oluşan İdil-Ural Lejyonu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar