onlyreal Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Kac yuzde 30? verdigin yuzde 30 sadece gelir vergisi sokaktan yiyicek aliyorsun %18 veriyorsun araba aliyorsun veriyorsun sonra kiraya veriyorsun kiradan karinin ustune veriyorsun veriyorsun veriyorsun aslinda farkinda degiliz ama zaten yuzde 50 nin uzerinde vergi veriyoruz. said: GeeM, 11 Aralık 2004 01:28 tarihinde demiş ki: Vergi kaçırmalarının en buyuk sebebi vergi %'lerinin cok yuksek olusu. Vegi vermek enayilik gibi oluyo. Normal vergi veren bi vatandas gelirinin %30'dan cogunu vergilere vermek zorunda kalabiliyo bu da insanlari vergi kacırmaya itiyo. Vergi kacırma olaylari arttikca da vergi oranlari yukseliyo falan. bi kısır dongu gibi yani. [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Beyler aldiginiz %18 %8 %1 kdv yi zaten satis yaparken geri aliyosunuz, yani sizin direk bi kaybiniz olmuyo, biraz arastirin,yani sirkulasyon oluyo parada,ama ayrica ben vergi kacircam dersen o senin karina oluyo tabi,tespit etmesi imkansiz gibi ustune dusmezlerse, ama ederlerse kan getririrler haberiniz olsun.[signature][hline]|R.I.P| Dark Age of Come,aLot|[/b]-[Koli Basili(msn)]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gwindon Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 YA MİLLET VERGİ KAÇIRIYO GİREN BİZE GİRİYO!!!!!!!!!!!!!!!!!!![signature][hline]Vazivazi bir ayıydı Vazivazi çok dayıydı Ve bu yüzden Vazivazi dayak yedi..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 said: daverc, 11 Aralık 2004 03:39 tarihinde demiş ki: Beyler aldiginiz %18 %8 %1 kdv yi zaten satis yaparken geri aliyosunuz, yani sizin direk bi kaybiniz olmuyo, biraz arastirin,yani sirkulasyon oluyo parada,ama ayrica ben vergi kacircam dersen o senin karina oluyo tabi,tespit etmesi imkansiz gibi ustune dusmezlerse, ama ederlerse kan getririrler haberiniz olsun. iyi de satis yapmayan insanlar var abicim. Artan vergi oranı azalan vergi oranı var. onlyreal:Gelir vergisi %15'den başlıyo yıllık 70 milyar geliri olan adam %30'dan gelir vergisi ödüyo.. o adamlar da sayılıdır. Gerçi emlak vergisinden çöp vergisine tonla vergi ödeniyo ama %50'ye çıktıgı nadirdir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 %50 dolayli yollarla ulasiliyor hatta iddia ediyorum daha fazlasina her sene cop vergisi ot vergisi vergiler veriyoruz ben bir senelik birkimimi arabaya veriyorum mesela %80 i vergi her 4 senede bir bunu yaptigini dusun. ikinci elde araba direk dustugu icin verdign verginin karsiliginida alamiyorsun. bunun gibi onlarca dolayli vergi var sinemaya gittiginde biletin ustune 5 tane vergi var. dusunsene bunlari peki cozumu varmi var bu isin bankalara giren cikan paralar izlense bile olay biter belki bir kac kisi yine kacirir ama su an ki kadar olmaz. ayni sekilde ev alirken araba alirken nerden aldin derse yine olur.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Onlyreal sen vergi kaçırın diosun dimi Benim annem 30yıllık memurdu yeni emekli oldu.Nie emekli oldu biliyormusun işini çok seviyordu aslında ama vergi kaçıranlar ülkeyi soyup soğana çevirenler yüzünden anneme dava açtılar ve bu duruma çok kızdım bide mektup gelmiş bilmem kaç milyar vergi kaçırmışınız die lam o kadar para olsa nie milletten borç alanım devlet işini yapmıo vatandaş ise devletine yardım etceği yerde devletine iice zorluk çıkarıo.Sonrada annem gibi işini seven devletini seven insanlar suçlu durumuna düşüo ve sen orda kaçırın vergi kaçırın diyorsun.Tamam vergiler yüksek buna tepki olarak haklarımız yokmu Eylem yapamazmıyız yüksek vergiler yüzünden bal gibide yaparız ama vergi kaçırmak hem haksız kazanç hemde işin kolay yolu dimi nede olsa vergi ödiyen insanlar hala var.[signature][hline]The Dwarf Paparnoz abaza cüce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 kahraman anneni saymazsak konuda devlet zaten vergisini aliyor yani sen versende vermesende normal yasaminda devlet vergiyi aliyor. Farketmiyorsun belki ama zaten aliyor fazlasiyla. Ha diyceksin peki niye yetmiyor vergi cunku yanlis aliniyor benzinden vergi alirken ciftci dusunulmuyor taksici dusunulmuyor. sistem bole oldugu surecte insanlarin neyi nerden aldiklari sorulmadikca kacirin vergiyi kacirmazsan yazik cunku bizler enayi gibi verelim problem degil cunku devlet sizin kacirmaniz icin herseyi yapiyor.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 nerden çıktı kahraman anne deyimi şimdi ne alaka benim annem madur durumda oldugundan bahsediyorum sen kahraman anne diosun şimdi alakaya maydonoz haksız suçlamanın ne kadar kötü bir şey olduğunu anlıyamıyorsan daha bir şey diemem vergi ödemek enayilikse daha ne diyim.Japonya'da ekonomik kaynak için bu kadar vergi gerekiyor dese ordakiler ne vergi kaçırır nede devleti suçlar tabi bizim vatandaşlık annayışımız bu.[signature][hline]The Dwarf Paparnoz abaza cüce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Vergi yanlış alınıo olayınıda nerden çıkarıon bide Sen bikere baştan yanlış uyguluolar sistemi die yargısız infaz yapiosun sonra vergi kaçırıosun bana belge göster inanıyım.Öyle atıp tutmakla olmuo koycaksın belgeyi diceksin işte ortada böyle yapioalr bu yüzden böyle oluo diceksin ama yok diosunki yanlış uygulanıo.Madem biliyorsun belgeyle kanıtla[signature][hline]The Dwarf Paparnoz abaza cüce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Açıkcası şu anki vergi sistemi ile bütün vergilerini yazılan şekilde yatırırsan yani hiçbir indirimden veya akıllılıktan yararlanmaz isen (akıllılık derken usulsüzlük değil) 3 yada 4 senede batıyorsun. Ve TRde vergi veren kişiler hep aynı azınlık kesim. Vergilerin bu kadar uçtuğu bir dönemde vergiden kurtulmak için insanlar her türlü şeyi yapar yani adam vergisini ödemiyor diye direk vatan haini damgasını vurmadan önce bu vergileri bu kadar yükseltenleri incelemek lazım.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Vergiyi alan taraf yanlış. Bakın kimsenin devlette parası kalıyomu, herkes sonuna kadar sömürüyor. Demekki vergiyi devlet toplamamalı. Öyle işte.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Devlette parası kalan birçok kişi de var. İşini yapıp parasını alamayan en az elli kişiyi ben tanıyorum. Senelerdir paralarını almaya uğraşıyorlar.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 abicim sen kac yasindasin ya neyin belgesinden bahsediyorsun? Rusvetin adiligin kacirmanin belgesimi olur? sen bankaya yatirilan paranin nerden geldigini soran gordunmu? sen ev alim satimlarinda gercek degeri gosterilen ev gordunmu? ya biraz yasa ne nasil donuyor gor sonra gel konus televizyonda izleyip geyik yapmanin anlami yok bu ulkede vergi kacirmak lazim lafimda duruyorum ben kacirmiyorum kaciramiyorum cunku her sey dokumanli ama kaciranada hak veriyorum vergiyi nasil alicagini bilmeyen haksiz vergiler alan fakiri zengini bir tutan bir zihniyette vergi kacirmak haktir. neyi savundugunu bile bilmiyorsun biraz yasa sonra gel annene gelince gewcmis olsun olayi bilmedigim icin yorum yapmiyorum kahraman annen dememin nedeni olayla annenin alakasiz olup onu surmendi neyse biraz yasa anliyacaksin ve hak vereceksin bana said: LoMBaK, 11 Aralık 2004 12:58 tarihinde demiş ki: nerden çıktı kahraman anne deyimi şimdi ne alaka benim annem madur durumda oldugundan bahsediyorum sen kahraman anne diosun şimdi alakaya maydonoz haksız suçlamanın ne kadar kötü bir şey olduğunu anlıyamıyorsan daha bir şey diemem vergi ödemek enayilikse daha ne diyim.Japonya'da ekonomik kaynak için bu kadar vergi gerekiyor dese ordakiler ne vergi kaçırır nede devleti suçlar tabi bizim vatandaşlık annayışımız bu. [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 bu arada lombak senin ailenin herhalde toplami kadar vergi veriyorum ben her sene daha 21 yasinda o yuzden haddini bil biraz insanlari suclamadan. Ama kaciranada hak veriyorum.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pipo_14 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 adam kazanıyo ama ac gozlu yapcak bisey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 said: onlyreal, 11 Aralık 2004 14:24 tarihinde demiş ki: . Ama kaciranada hak veriyorum. Ne hakla kaçırana hak veriyosun anlamış deilim... Devlet biziz Bizim paramızı kaçırıyolar sonrada yok devlet batıyo yok onu yakalayın bunu yakalayın bi sürü faso fiso... 21 yaşında vergi vermeyi becermişsin ama devlet nedir nasıl döner onu öğrenememişsin... Sen kaçır ben kaçıriim sen kaçırana hak ver ben veriim N E R E Y E K A D A R ! ! ![signature][hline]But if my life is for rent and I don't learn to buy Well I deserve nothing more than I get Cos nothing I have is truly mine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beefsteak Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 konnun ana fikri .. 1.nerden buldun yasasi ..ozel duzenlemelerle ozel nitelikli vergi memurlari-fbi gibi ciddi yetkilerle donatilmis-iyi maasli-hatta yakaladigi kacak basina prim sistemiyle calisan- 2.caydirici cezalar isler bir yargi sureci-3 gunde sonuclanan davalar direkt yaptirim otesi cezalar 3.mantikli bir butce ve maliye-vergilerin carcur olmadigini bir sekilde iyi kullanildigini insanlarin hissetmesi- 4.geriye yonelik vergi takibi mimli insanlar-biz onlara yeminli mali musavirler filan diyoruz-ayiklanmasi yasadaki aciklarin temizlenmesi 5.vergi muafiyetinin kaldirilmasi..ithalat ihracat gibi konularda tesviklerin sifirlanmasi..tabiri caisse el parasiyla gerdege gir ekonomisinin kaldirilmasi..piyasada saglam ekonomik dengelerini saglamis oyuncularin oynamasi.. sayki sevki ve sonra yavas yavas egitim bilinclendirme falan filan kurtardik iste turkiyeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 kardesim vergiyi almak istemeyen haksiz alan insanlardan vergiyi kacirmak haktir. Vergi almak ole zor bir is degildir herkese bir numara verirsin ne alirsa bankaya nerden para gelirse hepsini nasil yaptin diye sorarsin. olduda bitti. ama peki bizim devletimiz bunlari yapiyormu yapmiyor. onun yerine benzinden vergi aliyor gidior taksiciye geciriyor adam gibi vergi sistemi olmayan vergilerinin nereye gittigi hic belli olmayan bir ulkede vergi kacirmak haktir. su anki piyasada vergisini tam veren bir sirketin ayakta kalmasi cok zor cunku vergiler mantikli degil. Ya sizinle neyi tartisiyorumki daha neyden nasil vergi alindigini bilmiyorsunuz atlayip vergi kacirmayin diye bagiriyorsunuz oturun bir nasil vergiler aliniyor okuyun sonra gelin bana hak vermeyin.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 5 . madde haric hepsine katiliyorum eger bunlari yaparsak vergi kacirmak suctur serefsizliktir ama bunlar olmazken haktir. said: beefsteak, 11 Aralık 2004 14:41 tarihinde demiş ki: konnun ana fikri .. 1.nerden buldun yasasi ..ozel duzenlemelerle ozel nitelikli vergi memurlari-fbi gibi ciddi yetkilerle donatilmis-iyi maasli-hatta yakaladigi kacak basina prim sistemiyle calisan- 2.caydirici cezalar isler bir yargi sureci-3 gunde sonuclanan davalar direkt yaptirim otesi cezalar 3.mantikli bir butce ve maliye-vergilerin carcur olmadigini bir sekilde iyi kullanildigini insanlarin hissetmesi- 4.geriye yonelik vergi takibi mimli insanlar-biz onlara yeminli mali musavirler filan diyoruz-ayiklanmasi yasadaki aciklarin temizlenmesi 5.vergi muafiyetinin kaldirilmasi..ithalat ihracat gibi konularda tesviklerin sifirlanmasi..tabiri caisse el parasiyla gerdege gir ekonomisinin kaldirilmasi..piyasada saglam ekonomik dengelerini saglamis oyuncularin oynamasi.. sayki sevki ve sonra yavas yavas egitim bilinclendirme falan filan kurtardik iste turkiyeyi [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 said: onlyreal, 11 Aralık 2004 14:24 tarihinde demiş ki: bu arada lombak senin ailenin herhalde toplami kadar vergi veriyorum ben her sene daha 21 yasinda o yuzden haddini bil biraz insanlari suclamadan. Ama kaciranada hak veriyorum. Kim ne kadar vergi ödüyor konusuna hiç girmeyelim zararlı çıkarsınız ama T.C. sınırları içinde vergi kaçırmayan bir işletme ya çok büyüktür ya da hiç büyüyemeyecektir.[signature][hline]Porsche Cayenne S-Minstrel-11L-ML10 Audi A6-Paladin-7L-ML8 VW Polo-Buffbot-2L-ML6 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 ramo ben en cok kazaniyorum en kral benim iddiasina yazmadim adam sen kaciriyorsun adi adam havasinda yazmis ona binayen yazdim. yoksa yani ole trilyonlarirm yook nerdee:)[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Ben vergimi mecburen ödüyorum çünkü devlet memuruyum. Ama imkanım olsaydı vermezdim. Bu sözü devletini herşeyden çok seven biri olarak söylüyorum. Bu sözü bu forumlarda faşist damgası yemek uğruna devletini, milletini savunan biri olarak söylüyorum. Çünkü ödediğim vergi gün geliyor dağdaki teröriste silah almakta, gün geliyor bankaları hortumlayıp Cannes da sefa sürenlere teşvik adı altında peşkeş çekiliyor, gün geliyor hiç açılmayan, içinde ineklerin otladığı milyon dolarlık hava alanlarına harcanıyor, gün geliyor oğlunun düğününe gitmek için uçak alan yöneticilere veriliyor, gün geliyor, gün batıyor, yıllar geçiyor, devran hep aynı dönüyor... Bilirmisiniz ki ABD'de ki en büyük suçlardan, affı olmayan suçlardan biriside vergi kaçırmaktır. Ama bizim ülkemizde 1 tepsi baklava çalan 10 sene hapis yatıyor, 30 milyar doalr götürenlere ise en fazla "Verin ya paramızı geri, o parada tüysüz yetimlerin hakkı var" deniliyor. ... Kılıç kuşananın, at binenin. Vermeyin vergi felan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar