MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 selamlar, öncelikle söyleyeyim bu topicin hertarafından noobluk akıyor olacak. şimdi yeni yeni yıldız çekme tutoları falan okuyorum ancak kafamı karıştıran bir nokta var. kurtköydeyim yine direk istanbul içi kadar kötü olmasa da bir light pollution durumu var... çekince direkman gradient gökyüzü görüyorum. tek tük görünen yıldızlar var, ancak sayıları oldukça az. acaba yanlış bölgede miyim yoksa ışık kirliliğinden mi yok gibi gözüküyorlar? ya da benim gözle göremediğim şeyi ISOyu yardırıp makine mi görecek -ki ben pek ihtimal vermiyorum buna- bir aydınlatsanız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 senın gormedığını makine 10 dakka falan pozlıyarak görücek, tabi süre arttıkca yıldızlar hareket ettiği için kayıcaklar biraz ama olur o kadar hatta yeterince pozlarsan http://gencept.com/wp-content/uploads/2013/01/Beautiful-Timelapse-Photography-of-the-Earth-Sky-Within-Two-Worlds01.jpg http://i1.trekearth.com/photos/81529/startrails_2av~.jpg http://media.digitalcameraworld.com/files/2012/06/Forsaken-Lincoln-Harrison.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 peki bulb modunda resmin ışıktan patlamamasını nasıl ayarlayacağım? 10dk çekerim sorun yok orada... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 1 kere denemistim cekmeyi 25 dk filan pozlamistim diye hatirliyorum pil bittiginden dolayi kapanmisti ehe bok gibi gerci =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 yuksek ISO, dusuk aperture da bir foto cek. Begenirse, exif degerlerini android veya iphone da exposure hesaplayan app'e gir. istedigin aperture ve/veya shutter speed icin ayni isik oraninda ne deger veriyor kontrol et, sonra onlari gir manual modda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 app'e falan gerek yok! kac f kac stop, kac shutter kac stop fark ediyo ogrensın!!! bide ısık patlamaz abi nedne patlasın. patlıycak ısık yok zaten karanlık. tabi ne kadar ısık kirliliği var mekanda onunla ilgili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 şehire yakın yaparsan sadece kahverengi bi gökyüzü görücen ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Cuce said: app'e falan gerek yok! kac f kac stop, kac shutter kac stop fark ediyo ogrensın!!! bide ısık patlamaz abi nedne patlasın. patlıycak ısık yok zaten karanlık. tabi ne kadar ısık kirliliği var mekanda onunla ilgili. ya işte sıkıntı orda az da olsa kenardan bir ışık sızıntısı var. ISOyu da artırınca patlıyor fotoğraf=( zifiri karanlık olsa bi nebze yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 abi dikkatli ol o zaman eskiden bazi makinalarda bulb da sikinti ciktigini okumustum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 jacabo said: abi dikkatli ol o zaman eskiden bazi makinalarda bulb da sikinti ciktigini okumustum ne gibi ya=S korktum şimdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Sensorleriyle alakali, tirsma yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 hayır makine eski, shutter 60k olmuştur herhalde ondan soruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 shutter cok uzun sure acik kaldiginda sensorden surekli akim gectiginden isiniyor. o nedenle de cok isinirsa sorun cikabilir. 15 dk uzerine cikmamaya calis. (1 saat de biraksan sorun olmayabilir de riske atmamak icin max 15 dk ideal) hot pixel sorunu da olusabilir ki eski aletler daha dayaniksiz. ha bir de gunese dogrultup da uzun pozlama yapmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2013 uzun pozlamanin isigi almak disinda bir kullanim alani var mi ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 okudun mu bilmiyorum ama şu güzel yazmış. http://www.bascek.com/84152/yildiz-fotografi-nasil-cekilir/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Selam, Ben 20s süre ile f/2,5 olarak çekim yaptığımda gayet güzel yıldızlar oluyor çekimimde. Daha uzun süre bırakınca hem noise hem de dünyanın dönüşü sebebiyle görüntü bulanıklaşıyor. Ben Küçükkuyu'da yapmıştım gerçi çekimi. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Asla full acik diyaframda cekmeyin bu tarz seyleri (test kareleri haric).Minimum f 3.5/4/5.6 civari hedefleyin. Motorlu, yildiz takip edecek tripod, yada dogru cografyadan cekmek esas farki yaratiyor. Sehir isiklari cidden tahmin edebileceginizden cok daha icine ediyor. Lokasyon olayi Lens/Makine ozelliklerinden daha onemli bir etken. edit: Parasoley candir, paranoyak davranip extra maskelemekten zarar cikmaz. Karanlik oda hassasiyetinde dusunmek, kamp ortaminda bilimum gozden kacacak cep telefonu, fener, araba farlari gibi seylerden huylanmak iyidir eheh. Bir kere lens direkt temas alsa baska isik kaynagi, sinsice etki eder, icine eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 MrLevie said: kurtköydeyim yine direk istanbul içi kadar kötü olmasa da bir light pollution durumu var... çekince direkman gradient gökyüzü görüyorum. tek tük görünen yıldızlar var, ancak sayıları oldukça az. acaba yanlış bölgede miyim yoksa ışık kirliliğinden mi yok gibi gözüküyorlar? Şehire yakınsan ışık kirliliği olacaktır, yıldızlar az gözükecektir. Şöyle bir harita vardı yardımcı olabilir: http://i.imgur.com/ltaxNdG.jpg http://i.imgur.com/qgZDJcy.jpg Narrowband filter'ın fotoğraf çekiminde faydası varmış şu siteye göre: http://astronomigunlugu.blogspot.com/2013/01/parlayan-gecemiz.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 MrLevie said: uzun pozlamanin isigi almak disinda bir kullanim alani var mi ki? ghosting, motion blur, multiple exposure (bölemiydi bu terim ya?) bi sürü işlevi var uzun pozlamanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar