Roqq Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Myshkin said: 90 yıldır yapılamayan şeyin olimpiyatları aldık diye 7 yıl içerisinde yapılabileceğini sanmak rüyalar.swf Yapılamayacağına neden bu kadar eminsin ? Ümit etmek kötü mü ? Bu ülkede şike yapan ve onları koruyan insanlar olduğu kadar. Dürüst insanlar da var. Böyle ciddi organizasyonlar bazı şeylerin düzelmesi için bir basamak olamaz mıydı gerçekten ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Remus said: KuddusiMavra said: ya hiç mantık yok bu heriflerde. son olimpiyat şampiyonu atletin dopingli. 100 metre finalistin dopingli. halter milli takımının tamamı dopingli. güreşçin dopingli. voleybolu bir tarafa ayırırsan takım sporlarında yerlerde sürünüyorsun. Gezi Direnişi'nde hükümetin izlediği tavır ortada. bırakın dünyayı,kendi bölgesinde seven-destekleyen tek bir ülke yok. elin adamı gelip görmedi mi trafiğini,çarpık yapılaşmasını? lan neden versinler olimpiyatı İstanbul'a? şimdi bunlar önümüzdeki seçim progandasını bina edecekleri şeyi buldular:"olimpiyatları bunların direnişi yüzünden kaybettik." Hidayet Türkoğlu dopingli çıktı... Olimpiyat sporcularının %50'sini yetiştiren klüp'e Sikeci damgası vuruldu... Türkeyinin 3 büyük klubünden 2'sine şikeci damgası vuruldu... Türk doping ajansı, devamlı yanlış analizlerle insanları dopingli ilan etti... Irkçı sporcuya bayrak taşıttılar, kamu spotu çektiler.... Bunlarda benden olsun. çok doğru söylüyorsun. ve aklıma geldi,devam edeyim. adamlar bizi denemek için 2 büyük organizasyon verdiler. geçen yaz boş tribünlere dünya atletizm şampiyonası,bu sene boş tribünlere dünya gençler futbol şampiyonası... olimpiyatlarda kim bilir kaç salon boş kalırdı kazayla verselerdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Zaten altyapı, tesisler olmadığı için çok büyük puan kaybettik. Abi koskoca ülkede birkaç yıl önceye kadar sadece bir tane veledrom vardı. O da beton zemindi... Senin ülkende kayık yarışları yok, senin tüm ülkende gerçekten olimpik standartlarda toplasan 5 tane yüzme tesisin yok. Senin ülkende tenis komplekslerin yok. Senin ülkende maraton koşturabileceğin adam gibi bir güzergah bile yok. Bir yolu kapatsan millet trafikte çıldırır, maraton yoluna girer sporcuları öldürür arabasıyla... Yolun kenarındaki bisikletçiye saygısı olmayan adamlar bunlar trafiktan kafasını yakarak. Yoksa kime o bisikletçi, ben kendimden biliyorum abi normal ben - İstanbul trafiğindeki ben diye görselliğim... Ülke federasyonlarında iş yok, Sovyet dönemine yakın bir dopingli sporcu sayısı var ülkende... Her spor dalında, belirli bir federasyon da değil. Tekrar federasyonlara dönersek futbol federasyonu belli, 3-4 yıldır bir şike sürecinin altından kalkamadığı gibi öyle bir hale getirdi ki kulüpler gerçekten göstere göstere şike yapıp, itiraf etseler bu kadar acı çekemezlerdi. Basketbol desen keza ve diğerleri... Bitik abi, Türk sporu bitik. Umut yok, o yüzden japonlar alıyor. Tesisler, organizasyon sorun değil. Adamlar bakıyor, bu ülkede bir tesis var. Hem basketbol maçı yapılıyor, hem yüzme, hem tenis hemde dövüş sporları... Niye versin abi? Ben hepsine ayrı tesis vereceğim diye mi? Avrupa yüzme şampiyonasında Sinan Erdem'i standartlara uygun havuza dönüştürmek için 10 milyon dolardan biraz daha fazla para harcandı. Üstüne koyup bu ülkeye Olimpiyat adaylığında ciddi bir yatırım yapılamaz mıydı? Neden yapılmadığını da söyleyeyim, sonrasında bakımı fazla gelir parasını çıkartamayız diye, direkt ağızdan duyulmuş bir şeydir bu. Zihniyet bu... İyi oldu alınmaması, ben sportif olarak bakıyorum öncelikle, sonra yalanları vs. daha başka bir boyutta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 AthleT said: ben gezi, türban, odtü, hükümet, iktidar olaylarından bağımsız bakıyorum olaylara. evet protestolar her ülkede var. ioc başkanı bunu kendisi söyledi ama bunlar olimpiyatlara engel değil. her ülkede her insanın görüşü var, işte saygı burada devreye giriyor. 2005 universiade hatırlandığı zaman en fazla açılış kapanış seremonileri, varsa jeneriklik hareketler akılda kalmıştır. kimse iktidar kimdi, 2005 senesinde ne tip protestolar oldu onları hatırlamaz. ben işin içinde olduğum için detayları hatırlıyorum o kadar. keza 2011 eyof, 2011 winter universiade, 2013 akdeniz oyunları. Türk sporu bir basamak daha yükselecek inancına sahip binlerce insan var idi. abi her şeyi geç ya. futbolun, basketbolun hali ortada. fena mı olurdu olimpiyat vesilesiyle alt yapılara yüklenilse, okullar açılsa, yurtdışında yaşayan Türklere ulaşılsa, onlar milli takımlara kazandırılsa? fena mı olurdu? Bu kafalar degismedikten sonra hepsi boşa giderdi merak etme... Bizde sporcu yetiştirmek icin alt yapıya,sporcuya,antrenöre para harcamak yerine kendin çalış,geliştir altın madalya al 1 milyon lira +ev + araba vs vs... senin olsun mantıgı var. Bu zihniyetle hicbir şey yapamayız. En fazla olimpiyatlara kadar alt yapıya para aktarırlar ondan sonra bırak para harcamayı o tesisleri çürümeye bırakırlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 O burun kıvırdığımız Azerbaycan'dan da geride bir ülkeyiz artık. Kabul edin. Daha da geri gideceğiz. 2 aydır kaçırılmış Türk pilotlarından iz yok, 500 kişi olimpiyat derdinde Arjantin'de, herif nerede olduğunu bilmiyor Brezilya'dan selamlar yazıyor. Bırakın yav şu isterdim, hayal ettim, çok şey kaçırdık fantazisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Gerçekten spor bölümünün modunun bunları yazdığına inanmak güç ya. Herşeyi geçtim, daha öncede yazıldığı gibi 3 adet çok önem verdikleri kural var. Şike-Doping-Irkçılık. bak gezi olayları siyasettir ülkenin iç ve dış karışıklığıdır, kültürel durumudur falan hiç girmedim. Sırf spor alanı olarak bile düşünsen şu 3 maddede çok ağır fail veren bir ülkeyiz. Lütfen saçmalama ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Myshkin said: ya ben cidden anlayamıyorum bu denli büyük ve profesyonel bir organizasyonun altyapıya nasıl katkısı olacak doğrudan? İlkokuldaki beden eğitimi derslerinden amatör spor alanlarının yapımına kadar yapılması gereken onlarca şey, eksik olan onlarca şey olimpiyatların gelmesiyle mi düzelecek? harcanacak milyarlarca lira, boğaza inşaa edilecek fantezi olimpik stadlar mı düzeltecek altyapıyı? Bu ülkede yıllardır eksik olan mantalite ve anlayış olimpiyatları kazanınca mı oluşacak birden? ev sahibi olduğumuz için her branşa doğrudan katılma şansımız olacaktı. ve şu an 12-18 yaş aralığındaki sporcular oluşturacaktı olimpiyat kadrolarını. tabii ki haklısın, ta ilkokullara kadar inilmesi lazım ama en azından "hedef" istanbul kadar yakın olacaktı gençler için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 AthleT said: ülke olarak kaybettiğimiz sonuçlardır. başkaları adına utanıyorum bugün çünkü hâlâ bunu iktidar bazlı düşünen insanlar var. tayyip kaybetti, suat kaybetti, akp kaybetti vesaire. ne yazık ki hala bu cümleleri işitiyoruz, görüyoruz. öncelikle bunu söyleyen insanlara bakıyorum, örneklerim hep kendi çevremden, belki sizlerde de öyledir. şikeye, dünya çapında sporcumuz olmamasına, bilinçsiz seyircilerin olmasına karşı insanlar pireye kızıp yorgan yakıyorlar. ioc'ye mektup yazanlar mı dersin, istanbul olimpiyatları almasın diye sokaklara dökülen mi dersin. şimdi maliyetten, ekonomiden konuşan insanları anlamak biraz daha kolay. ama ioc raporlarında teminat olarak gösterilen şey ile maliyeti birbirine karıştırmamak lazım. tabii ki bu işler maliyetli, tesis, yol, organizasyon, konaklama bu ve bu gibi kalemler maliyet gerektiren şeyler. fakat çağımızda, hele bu organizasyonlarda "sponsorluk" kavramı büyük yer kaplar. birçok şey sponsorluklar vasıtasıyla halledilir. zaten istanbul 2020 adaylığında bahsi geçen sponsorlar gerçekten büyük sponsorlar idi. neyi kaybettik biz? yüzüne bakılmayan ama yıllarca insanların emek verdiği branşlar canlanacak, 7 senelik süreçte amatör branşlara ciddi yatırımlar yapılacak, sporcu, antrenör ve idareciler yetişecek idi. yetişmeyecek mi? yetişmeyecek. aynı kafa ile devam edilecek. 2020 hedef olduğunda işler "ehil" kişilere teslim edilecek idi, ahbap çavuş ilişkileri en aza indirilecekti. mevcut antrenörler, sporcular olimpik düzeyde yetiştirilecek idi. bu sadece 2020 için değil gerçek anlamda sonrası için ülkeye miras kalacaktı. seyirci bilinci yerleşecekti. olimpiyat kültürü oluşacaktı. istanbul gibi bir şehirde olimpiyat yapılacaktı, ki bunu yazarken hala tüylerim dikenleniyor. gerçekten olimpiyat tarihinde yıllarca bahsi geçecek bir organizasyon yapılacaktı, olmadı. işsizlik büyük oranda eriyecekti. tahminim yaklaşık 40.000 kişi istihdam edilecekti. bu doğrudan istihdam, dolaylı ve yükleniciler ile birlikte bu sayı katlanarak artacaktı. ekonomi? diyenleriniz olacaktır mutlaka, bu iş için devletin bütçesi var zaten, federasyon bütçeleri, dpt bütçeleri, tesis bütçeleri oralara aktarılacak, bahsedildiği gibi bir çöküş olmayacaktı. 2005 yaz unviersiade, 2011 kış universiade, 2011 eyof, 2013 akdeniz oyunları gibi organizasyonlar birçok branşı tetikledi. bu organizasyonlara bağlı branşlarda avrupa ve dünya dereceleri başladı bile. bence en önemlisi: doping bitecekti. devlet denetiminde hazırlanılan bir organizasyonda ne sporcular, ne antrenörler, ne de sporcular böyle bir riski göze alamayacaktı ve gerçek anlamda olimpiyatlara hazırlanacaktı. ev sahibi olacağımızdan mütevellit birçok sporcumuz olimpiyatlarda yarışma fırsatı bulacaktı ve devlet teşviki sporcular için motivasyon sağlayacaktı. ben istanbul'un olimpiyatları yapmasını çok istedim. olmadı. umarım türk sporu iyi idare edilir. ekleme: "finale çıkmak bile bizim için büyük başarıydı" tesellisini kabul etmiyorum ben! -beceremedik- demeli insan, alamadık, başaramadık demeli. çünkü beceremedik. biz ülke olarak bugüne kadar ev sahipliği yaptığımız tüm organizasyonları aldıktan sonra tesisleştik, sporcu yetiştirdik. bu ben kendimi bildim bileli böyle oldu. artık yapmamız gereken hazır olduktan sonra aday olmak, aday olduktan sonra hazırlanmak değil. Kazansaydık ben açıkcası sevinicektim. Ama gerçekçi olalım, yalancı bir başbakan ioc'deki insanları ne dese ikna edemezdi. ioc'ye mektup yazmak mallık açıkcası, ama eğer sen olimpiyata aday olucaksan ülkedeki olimpik sporcuların %50'sini barındıran bir klube sikeci dangası vuramazsın. Ioc'dekilerde mal değil çoğu muhtemelen modern insanlardır, Taksim olaylarını görmüşlerdir. Ekonomik olarak batağa batıcaktık muhtemlen daha Olimpiyatlardan para kazanan yok. İssizlik de azalmıyıcaktı, oda bir hayal. AKP sadece AK gençler arasındaki işssizliği azaltı. Spor kültürü, seyirci felan hayal, bü ülkenin hala çoğu neden mayo ile koşuyo muhabbeti çekiyo. Sporcu olsa ne olucak, cocuklar adam 15 yaşında Türkiye rekoru kıryor 18 yaşında eniştesinin yanında işe başlıyo. Bundada kendimizi kandırmayalım, dünyada kafa gerektiren herhangi bir şeyde başarılı olmak için özgür düşünce lazım, istersen düşün özgür, kendimden biliyorum ben çok kafa yedim tokat yedim. Dünya çapında antrenör veya yönetici yetiştiremeyiz. Bakiniz özgür düşünce. Keşke senin dediklerini kaybetmiş olsak ama kendimizi kandırmayalim, kızlar ve erkekler için ayrı yüzme havuzu yapan bir zihniyet varken bunlar imkansız. Herşeye rağmen bence Bizim başbakan yalancı olduğu için kaybettik. Kendi adıma üzüldüm, çünkü kombine alıp giderdim muhtemelen. Dünya gözü ile boltu görürdük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 said: yüzüne bakılmayan ama yıllarca insanların emek verdiği branşlar canlanacak, 7 senelik süreçte amatör branşlara ciddi yatırımlar yapılacak, sporcu, antrenör ve idareciler yetişecek idi. yetişmeyecek mi? yetişmeyecek. aynı kafa ile devam edilecek. 2020 hedef olduğunda işler "ehil" kişilere teslim edilecek idi, ahbap çavuş ilişkileri en aza indirilecekti. mevcut antrenörler, sporcular olimpik düzeyde yetiştirilecek idi. bu sadece 2020 için değil gerçek anlamda sonrası için ülkeye miras kalacaktı. bunları yapmak için olimpiyatlara sahip olmaya gerek yok. işi işin ehline teslim edersen iş zaten yürür. o yazıda belirtilenlerin hepsi çözümlenecek şeyler, çözmek istersen. ha bir de siyaseti bir kenara bırakmak, ülke çok gelişirdi demekle olmuyor zira akp'den bahsediyoruz. semih saygıner'in yaşadığı sorunları bir tedx'de anlatmıştı. http://www.youtube.com/watch?v=63M38xfMXYI bu sorunlar hala var. çözmek için adam da var ama adım atan yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 DarKRideR said: Zaten altyapı, tesisler olmadığı için çok büyük puan kaybettik. Başbakan yalan söylediği için kaybettik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Roqq said: Myshkin said: 90 yıldır yapılamayan şeyin olimpiyatları aldık diye 7 yıl içerisinde yapılabileceğini sanmak rüyalar.swf Yapılamayacağına neden bu kadar eminsin ? Ümit etmek kötü mü ? Bu ülkede şike yapan ve onları koruyan insanlar olduğu kadar. Dürüst insanlar da var. Böyle ciddi organizasyonlar bazı şeylerin düzelmesi için bir basamak olamaz mıydı gerçekten ? İnanmıyorum ben. İlkokulda 4 sene lisanslı futbolculuk yaptım, zemini bozuluyor diye çim sahada oynamamıza izin yoktu toprak sahalarda çırpınıyorduk. Daha sonra yüzmeye taktım kafayı, açık havuzda sabah su o kadar soğuk oluyordu ki ilk girdiğinde bacaklarına kramp giriyordu. Gün boyu çok fazla grup olduğu için sabahın köründen başlatıyorlardı programları. Her spor dalının federasyonunda abuk sabuk kavgalar, çekişmeler var. anlayış değişmediği sürece ben başarılı sporcular yetiştiren bir ülke olacağımıza inanmıyorum. olimpiyatlar şu haliyle ülkenin milyarlarca dolarını haryacağı, genç sporcularının kullanamayacağı aşırı büyük olimpik salonlar yapacağı bir organizasyon benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 fener şike yaptığı için kaybettik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 halide edit adıvar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 liberal said: bunları yapmak için olimpiyatlara sahip olmaya gerek yok. işi işin ehline teslim edersen iş zaten yürür. o yazıda belirtilenlerin hepsi çözümlenecek şeyler, çözmek istersen. ha bir de siyaseti bir kenara bırakmak, ülke çok gelişirdi demekle olmuyor zira akp'den bahsediyoruz. semih saygıner'in yaşadığı sorunları bir tedx'de anlatmıştı. http://www.youtube.com/watch?v=63M38xfMXYI bu sorunlar hala var. çözmek için adam da var ama adım atan yok. said: artık yapmamız gereken hazır olduktan sonra aday olmak, aday olduktan sonra hazırlanmak değil. işte bu süreç bahsedilen tüm kıymıkları, vizyon yoksunlarını yok etmek için. sen tesisin olmadan, içini dolduran sporcun / seyircin olmadan, o sporcuyu yetiştiren antrenörün olmadan paçayı sıvamamalısın. hazırlık önem gerektirir. bence doping olaylarının son zamanlarda patlamasının en büyük sebeplerinden birisi kısa sürede başarıya ulaşmayı istemek. 7 yıl az değil. ha athlet biz türküz yine son dakika işi yaparız derseniz ona da diyecek lafım yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Bizdeki zihniyet bu malesef. Önce bunu değiştirmek gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Kojiroh said: Şike muhabbeti ilk çıktığında "atsınlar kümeye de aklanalım" demiş bi Fenerli olarak olimpiyat konusunda da benzer fikirdeydim. Şu an devlet ve millet olarak olimpiyatları haketmiyoruz. Gezi olayları ayrı düşünülemez, 5 gencin hiç uğruna öldürüldüğü bi ülkede olimpiyat falan yapılmaz. gezi olayını hiç işin içine katmaasan bile,bir sürü şey var,gezginciler türkiyeden geçerken tecavüze uğrayıp öldürülüyor.taciz olaylarını hiç saymıyorum bile haddi hesabı yok.tecavüz taciz neredeyse gelenek haline gelmiş,yapanın yanına kâr kalıyor.doping,şike yanında ırkçı adama gidip akdeniz oyununda bayrak taşıttırıyorsun.trafik,ulaşım,vs nereyi tutsan elinde kalıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 AthleT said: sen tesisin olmadan, içini dolduran sporcun / seyircin olmadan, o sporcuyu yetiştiren antrenörün olmadan paçayı sıvamamalısın. Allah şükür tessislerimiz var ama anahtarları kayıp. Sporcularımız var ama aç (Daha önce dedim 15 yaşında Türkiye rekoru kıran adam 18 yaşında gidiyo işci oluyo), seyircimiz daha ofsayt nedir onu tartışıyo, herşey yenmek olduğu için centinmenlik 0, herkez çakallık bekliyor. Antranörler doping pompalıyo, amaçları kupa kazanmak, herkez Barcelona olduğu için 1 bitiremezsen işinden oluyorsun, bütün kluplerin başında bir tayyip kafalı adam. Bizde var ama çıkmıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 AthleT said: yazdım sana ama, bir sorucuk sana: 7 yıl içinde özellikle sonrası için yeni nesile - çocuğuna muhtemel- yaratacağın yeni nesil vergiler için ne diyorsun? deprem vergisi ironisinde gelecek yeni vergilerimizi hangi idealle karşılayacaktık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 liberal said: http://www.youtube.com/watch?v=63M38xfMXYI sempatik biri olarak gözüküyordu, baya 10 numara adammış zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Fin said: https://www.facebook.com/rejuptaeyb?hc_location=stream burası çok başarılıymış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 İlgili,ilgisiz konularda millete atar yapan arkadaşların romantizmi şu saatte,şurada gülümsetti beni.güzel tabi romantizm ama gerçekleri örtmüyor.olabilecek şey ile var olan gerçekliğin farkını gizlemiyor. yapılan kaç tane uluslar arası organizasyon var Türkiye'de şaka maka,bir düşünün son 10 seneyi. Türk sporcuların ya da Türk milli takımının olmadığı kaç organizasyon ya da müsabaka da salonlar,stadyumlar dolmuş? ayrıca olimpiyat bir kültür.şehir hiçbir bakımdan olimpiyat yapabilecek bir yapıya sahip değil.Altyapısı baştan aşağı yanlış ve bu yanlış yapının üzerine sürekli ve sürekli genişleyen bir şehir.Öyle ki Olimpiyat için yaptığını söylediği stadyumu öyle bir yere yapmış ve üzerinden kaç sene geçmiş ve hala insanlar buradaki müsabakayı izlemek için saatlerce trafikte eziyet çekiyor. halkı çok net bir şekilde 2ye bölünmüş vaziyette.Geçen gün sakallı bir amcaya bir adres sormaya kalktım,adam bana orayı bilmiyorum ama camilerin yerini çok iyi biliyorum diye cevap verdi.Gece ile gündüz kadar farklıyız.Bir kesim el ele,kol kola,dudak dudağa gördüğü sevgilileri olağan karşılarken,bir kesim sokakta fuhuş yapıyorlar diye bakıyor.Sıfır hoşgörü. Ekonomik sıkıntılar ortada.Olimpiyatlar ilave vergi bindirecekti tüm vatandaşlara, o kadar aslında hazırlıksız hükümet.hep bir şey olsun da biz önlemini öyle alalım düşüncesi var.ulan önlem,adı üstünde,önce planlayıp yapman gereken bir şey. ülkede gencecik bedenleri toprağa vereli daha sayılı günler olmuş,taa hükümetin tepesinde bile sıfır tolerans olduğunu dost-düşman herkes öğrenmiş.üstelik bu adamlar bu olimpiyatları bile bırakın maddi rantı,politik ranta çevireceklerdi ve o kadar iki ucu boklu değnek ki,şimdi şu durumu bile politik çıkar sağlama aracı olarak kullanacaklar.çoktan başladılar bile. uzun oldu ama neticede...ne olimpiyatı arkadaşlar? ciddiyet lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Ben de çok isterdim olimpiyatlar olsun İstanbul'da. Her gün olmasa da belki bayağı gitmeye de çalışırdım bir sürü branşa(olimpiyat stadyumuna da giderdim, yüzmeye de, tenise de yani). Ama,bu dediklerim şu son döneme kadar. Siyasi nedenlerle, her sene milli takıma giren basketbolcunun(ki oyun tarzını pek beğenmem Cenk'in)en iyi performans gösterdiği senede milli takımdan şutlanmasının normal karşılanmasına kadar. Madalya alan sporcularımızın yarısına yakını, belki daha fazlası dopingli çıkana ve bunun kimseyi o kadar da şaşırtmamasına kadar. Spordan siyaseti atıyoruz diyen devlet otoritesinin; rabiaya ses çıkarmamasına, statlardaki Gezi protestolarına tehtidler savurmasına hatta olası bir olimpiyat kaybını Gezi'ye bağlayabilecek kadar küstah olmalarına kadar. Türkiye'nin gururunun, o kadar gururu ki bayrak taşıyıcısının alelade ırkçılık yapması ve twitter'a güven olmaz vs. diye sıfır cezayla kurtulmasına kadar. Kısacası Allah belasını versin hepsinin, kafalarına Olimpiyat Stadı kadar taş düşsün. Kısacası, belki isterdim İstanbul'da olimpiyat seyretmek. Ancak sporun kendisi şu anki Türkiye kadar rezalet bir ortamı haketmiyor. Eskiden basket maçlarında yerimde duramazdım. Şimdi karşı takımın her üçlüğünde oh çekiyorum. Tanyeviç'in her konuşmasında içimin yağları eriyor, sıçtı batırdı diye. Milli sporcuların atletizm müsabakalarını da takip etmeye çalışırdım, geldiğince elimden. Şimdi umurumda değil. Kısacası, Tokyo'ya sevinenler değil; bizi bu hale getirenler utansın. Utanmakla kalmasın, beter olsunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 erzurum kış oyunlarına o kadar para harcandı, avrupanın en büyük atlama cartı curtu yapıldı oyunlardan sonra gelişen bir şey oldu mu? erzurum artık daha mı fazla turist/sporcu çekmeye başladı? kış sporlarında türkiye level mi atladı? f1 pisti vardı bi de,pist var ama f1in kendisi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 KuddusiMavra said: İlgili,ilgisiz konularda millete atar yapan arkadaşların romantizmi şu saatte,şurada gülümsetti beni.güzel tabi romantizm ama gerçekleri örtmüyor.olabilecek şey ile var olan gerçekliğin farkını gizlemiyor. yapılan kaç tane uluslar arası organizasyon var Türkiye'de şaka maka,bir düşünün son 10 seneyi. Türk sporcuların ya da Türk milli takımının olmadığı kaç organizasyon ya da müsabaka da salonlar,stadyumlar dolmuş? ayrıca olimpiyat bir kültür.şehir hiçbir bakımdan olimpiyat yapabilecek bir yapıya sahip değil.Altyapısı baştan aşağı yanlış ve bu yanlış yapının üzerine sürekli ve sürekli genişleyen bir şehir.Öyle ki Olimpiyat için yaptığını söylediği stadyumu öyle bir yere yapmış ve üzerinden kaç sene geçmiş ve hala insanlar buradaki müsabakayı izlemek için saatlerce trafikte eziyet çekiyor. halkı çok net bir şekilde 2ye bölünmüş vaziyette.Geçen gün sakallı bir amcaya bir adres sormaya kalktım,adam bana orayı bilmiyorum ama camilerin yerini çok iyi biliyorum diye cevap verdi.Gece ile gündüz kadar farklıyız.Bir kesim el ele,kol kola,dudak dudağa gördüğü sevgilileri olağan karşılarken,bir kesim sokakta fuhuş yapıyorlar diye bakıyor.Sıfır hoşgörü. Ekonomik sıkıntılar ortada.Olimpiyatlar ilave vergi bindirecekti tüm vatandaşlara, o kadar aslında hazırlıksız hükümet.hep bir şey olsun da biz önlemini öyle alalım düşüncesi var.ulan önlem,adı üstünde,önce planlayıp yapman gereken bir şey. ülkede gencecik bedenleri toprağa vereli daha sayılı günler olmuş,taa hükümetin tepesinde bile sıfır tolerans olduğunu dost-düşman herkes öğrenmiş.üstelik bu adamlar bu olimpiyatları bile bırakın maddi rantı,politik ranta çevireceklerdi ve o kadar iki ucu boklu değnek ki,şimdi şu durumu bile politik çıkar sağlama aracı olarak kullanacaklar.çoktan başladılar bile. uzun oldu ama neticede...ne olimpiyatı arkadaşlar? ciddiyet lütfen. o halde hedef 2071. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2013 Flassh said: erzurum kış oyunlarına o kadar para harcandı, avrupanın en büyük atlama cartı curtu yapıldı oyunlardan sonra gelişen bir şey oldu mu? erzurum artık daha mı fazla turist/sporcu çekmeye başladı? kış sporlarında türkiye level mi atladı? f1 pisti vardı bi de,pist var ama f1in kendisi yok aramaya inanmak = ilgili branşların federasyon web sayfaları = google'a sormak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar