Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dövme sorası

Valeron

Öne çıkan mesajlar

arkaaaşlar şimdi geçen cuma ben 2. kardeşim ilk dövmesini yaptırdı.kadıköyde Piramit Tattoo'da yaptırdık zira çok iyiler hijyen ve işçilik konusunda(teaser bitti)

gel gelelim esas mevzuya.onların kendi yaptığı bi dövme sorası bakım kremi var onu kullanıyoruz şu an.duşa girerken 2 gün streç ve full vazelin yaptık sıkını yok ama gel gelelim havuz muhabbetine.mağlum kışları soğuk yazları sıcak bir iklime sahibiz havuza girmek lazım.

yarın misal havuza girsek dövmeyle bi problem olur mu enfeksiyon vs. ne kadar girilmemesi lazım havuza dövme sonrası ?

konuyla ilgili bilgi saabi insanları bekliorum.

çok mersi
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle dövme konusunda bilgiliyim.

tam iyileşene kadar havuza girmemelisin. tam iyileşmesi şöyle oluyor dövmenin, boyaları dökülüyor falan ya onlar tamamen dökülmüyor olmalı. bu iyileştiğini gösterir. ama tam bitmez o iyileşme.

böyle inceden parlak bir hal alır ilk boya dökülmesi bittiğinde. ondan da sonra 1-2 hafta sonra tam tamına iyileşir.

ama ilk aşamadan sonra havuza girebilirsin. o da 10-15 gün arası bir süre alır ama.

havuza girmemek neden diyecek olursan aslında bir önlem. yani normal bir yaran varken de havuza girmemelisin. havuz çok steril bir ortam değil biri mikrop barındırıyordur sana gelir yani.

belirteyim yine de 10-15 gün sonra havuza girebilirsin dedim ama yine de bana kalırsa 1 ay girmemek iyidir. aşırı bir önlem olabilir tabi ama iltahap falan kaparsa dövmen bozulur. bunu göze almak var.
Sosyal ağlarda paylaş

abi herkes bişi sölüor.bizim dövmeci dedi ki ilk günden sonra duşa girebilirsiniz o spreyi kullanın yeter dedi.havuz içinde 1 hafta dedi. internette okuyorum 2 gün diyen var 1 ay diyen var ondan buraya paticiğe soruyorum. nitekim ben zaten girmicem kardeşim sutopcu olduğu için adamı su çekiyor heralde giricek.

streçte abi duşa girerken bol vazelin streç yapıyorum çıkartıyorum antibakteriyel sabunla yıkayıp ovalamadan havluyla kuruluyorum sonra spreyi kullanıyorum.bu spreyde dövmeciden aldığımız içinde besleyici özellikleri olan vazelinli su gibi bişi.bi süre sora bepanthen plusa geçicez.

ben ilk dövmeme o şekilde bakmıştım kıştı,2 gün yıkanmamıştım hiç sonrasında 3-5 gün vazelin+streç şeklinde duş alıp sorasında antibakteriyel sabun ve kurulama yapmıştım.1 hafta 10 gün spreyi kullandıktan sonra da 1 hafta kadar falanda bepanthen plus kullanmıştım. güneşe çıkmadan evvelde güneş kremi sürmüştüm,dövmeci bile geçen 2.dövmeye gittiğimde çok iyi bakmışsın falan demişti.

buraya sormamın sebebide her kafadan bi ses çıkması.yaptırıpta havuza girenler oldu mu vs olduysa ne oldu gibi soruların cevaplarını almak için yani.ne var bunda buraya konu açıp sormakta ben onuda anlamıyorum.

zira dövmeyi yaptırıp ertesi gün havuza giren adam tanıyorum dövmesine de kendisine de bişi olmamıştı ondan kafa karışıklığı olduğu için sorup fikir almak istedim
Sosyal ağlarda paylaş

SNA1L said:

yaptırdığım gün yerde sızmışım üstüne çekirdek kabuğu otbok fln yapışmış ertesi günde denize girmiştim 10 yıl geçti hala çok canlı renkleri.adamın boya kaliteliyse bibok olmaz

al işte bak adam nediyo hiçbişi de olmamış dio,sora gel de sorma araştırma. herkes bişi dior
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben dedim işte. İstersen dövmeyi havuzun içinde de yaptırabilirsin :) Ama havuzda bi mikrop falan varsa kapar. İhtimal yani. Dövmen olmasa da mikrop kapabilirsin havuzdan.
Ama ilaç alırsın geçer, dövmene bişey olursa tipi kayar işte.

Mesela şebeke suyuna değdirmemek de önerilir ilk 3-4 gün. Şebeke suyu yani yarana oradan da birşey gelebilir meslea.
Ama ben bugüne kadar 3-4 dövme yaptırdım. Kimisinde direk akşamına vazelinlemeden yıkandım falan.

Her kafadan bi ses çıkması bu yüzden yani.
Risk budur dersen gir.

Bunlar hep önlem kısaca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...