Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aranızda DVD-R veya DVD+R sahibi olanlar var mı? (a.k.a. DVD yazıcılar hakkında sorular)

ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Uzun süredir DVD writer almayı düşünüyorum ama her baktığım yerde apayrı şeyler yazıyor. BEn de kullanan birine danışmayua karar verdim. Eğer DVD Writer sahibi var ise ve aşağıdaki bir çok soruya biraz zaman ayırıp cevaplayabilirse çok sevinirim.

1- Hangi marka ve cins DVD Writer kullanıyorsunuz? Biliyorsanız markanın detaylı bilgi veren inki nedir?
2- Piyasada gördüğümüz DVD ler aynen kopyalanabiliyor mu?
3- Bazı yerlerde film kopyalamada henuz cok problemler olustuğu söyleniyor, doğru mu? Ne tür problemler oluşabiliyor?
4- Clone CD tarzı birebir kopyalayan, kopyalama korumalarını bile kıran bir program var mı? Varsa adı ne?
5- Kopyalanan filmler TVye bağlanan cinsten DVD Playerlerde de izlenebiliyor mu?
6- Kopyalanan filmlerin görüntü ve ses kalitesi nasıl?
7- Boş DVD leri nerden satın alıyorsunuz ve kaça?
8- Şu ana kadar kullanımınıza göre aldığınıza ve bu kadar para verdiğinize deydiğini düşünüyor musunuz?
9- Kullandığınız modelin en sevdiğiniz ve sevmediğiniz özelliği neler?
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin gibi dvd film kopyalamak akıllara zarar. Ben daha divx'le başa çıkamıyorum, dvd film kopyalamyı hayatta beceremem. Araştırmışlığım var ama şu aralar uyguluyacak vaktim yok. Sorunlar çıkabilir tabii ki, ama kopyalamayı becerdin mi koy dvd player'a izle. Kopyalama işi en az 1 saat sürer benden söylemesi, hatta google forumlarında okudum 60 saat falan uğraşmış bir adam. Film için alıcaksan cihazı bir kez daha düşün.

Benim cihaz bu

Dvd filmi divx'e çevirmek istiyorsan:
http://www.dvdripguides.com[hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
said:
ghaldszar, 25 Temmuz 2003 23:10 tarihinde demiş ki:
Uzun süredir DVD writer almayı düşünüyorum ama her baktığım yerde apayrı şeyler yazıyor. BEn de kullanan birine danışmayua karar verdim. Eğer DVD Writer sahibi var ise ve aşağıdaki bir çok soruya biraz zaman ayırıp cevaplayabilirse çok sevinirim.

1- Hangi marka ve cins DVD Writer kullanıyorsunuz? Biliyorsanız markanın detaylı bilgi veren inki nedir?
3- Bazı yerlerde film kopyalamada henuz cok problemler olustuğu söyleniyor, doğru mu? Ne tür problemler oluşabiliyor?
4- Clone CD tarzı birebir kopyalayan, kopyalama korumalarını bile kıran bir program var mı? Varsa adı ne?
5- Kopyalanan filmler TVye bağlanan cinsten DVD Playerlerde de izlenebiliyor mu?
8- Şu ana kadar kullanımınıza göre aldığınıza ve bu kadar para verdiğinize deydiğini düşünüyor musunuz?

1) Geçen hafta aldığım ASUS DRW-1604P dvd writer i kullanıyorum. linke tıkla

2,3) Piyasadaki dvd lerden kastın orjinal filmler ise evet kopyalanabiliyorlar. Yalnız şöyle bir problem var. Orjinal film dvd leri "dual side dvd" oldugundan (yani tek dvd 9 gb) , normal boş bir dvd ye sığmıyor. Bu noktada ya sen de dual side bir dvd yazıcıya sahip olacaksın; (benim aldığım dual dvd yazmada aynı fiyatta olan lg ye göre çok daha üstün (lg=43dk, asus 27dk) ; ya da tek filmi iki dvd ye kopyalayacaksın.Dual boş dvd lerin fiyatı şu an için çok pahalı oldugundan, ben de kopyalama yaparken iki dvd ye yazıyorum ya da dvd shrink programı vasıtasıyla kalitesini düşürüp(çok az oranda, görüntü kaybını farkedemessin bile) tek dvd ye yazıyorum.

4)clone cd tarzında birebir kopyalamak için (orjinal dvd leri nero birebir kopyalayamıyor copyright olayı yüzünden.) clonedvd programını veya yukarıda linkini verdiğim shrink programını kullanabilirsin. ikisi de sorunsuz kopyalar.

5) kopyaladıgın filmleri dvd playerlar vasıtasıyla tv de izleyebilirsin.

6) Yukarıda bahsettiğim gibi eğer birebir kopyalarsan görüntü ve ses kaybı olmaz. ama dual side bir orjinal film i tek dvd ye sıkıştırırsan çok ufak düzeylerde görüntü kaybı olur.

7) Boş dvd leri istanbulda oturuyorsan kadıköyde DMS'den alabilirsin. ya da yazıcıoğlu işhanının yanındaki pasajdaki boş cd satan dükkanlardan başka markalar da alabilirsin. 4x hızında yazan princo nun adet fiyatı en son 750.000tl idi. dms leri 30 lu alırsan tanesi 600.000 tl ye geliyor yanlış hatırlamıyorsam.

8) Elbette parayı sonuna kadar hakeden bir cihaz. ve kesinlikle doğru seçim yaptığımı düşünüyorum. Olay sadece film kopyalamak degil.. Oyunlarını, mp3 lerini dvd ye yazmak son derece faydalı. hem bir sürü cd den kurtuluyorsun, hem de daha tasarruflu oluyor boş cd ve dvd ile kapasitelerini karşılaştırırsan. ve şu sıralar dvd writer almak için doğru zaman çünkü tavan hız olan 16x e dayanmış durumdalar. sadece dual side yazma hızları artacak bundan sonra. bu da demek oluyor ki çok hızlı model değişimi olmayacak..fiyatlarda makul.

9) asus, kesinlislikle writerlarında 1 numara. testleri incelediysen "Nec" marka dvd writer in tüm modellerden hızlı oldugunu görebilirsin. fakat herşey hız degil ne yazık ki. aldıgın boş dvd yi okuyamayan, hata veren, çoğu zaman ise tam hızda yazamayan "hızlı" bir dvd writer hiçbir işine yaramaz:)
asus, dvd tanımada problemsiz. Kesinlikle öneriyorum.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fegro, 22 Kasım 2004 18:29 tarihinde demiş ki:
Up
-Piyasadaki en iyi DvD yazıcı hangisi ? LG GSA 4161B 16x modelini kullanan varmı aranızda?
-Çift katmanlı olayı nedir arkadaşlar ? Örneğin hangi tür yazıcılarda Dvdciden kiraladığım filmleri kopyalayabilirim ?

LG'nin 16x modelini kullanıyorum, 8x çift katmanlı yazabiliyor, sorunsuz kullanıyorum şimdilik, Asus da çok iyi, benim çalıştığım firmada LG vardı yoksa Asus alıyordum

çift katmanlı olayı tek yüzde 8.5 gb veri depolamaya izin veriyor, dvd'leri direk kopyalayabilirsin ama boş dvd'ler çok pahalı şu anda (çift katmanlı olanlar), yılbaşından sonra DMS firması getireceğini söylemiş bir yerde, 15 dolarlar civarındaydı en son fiyatları

belki sene içinde 10 doların altına inerse dvdleri yedeklemek mantıklı olabilir[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Spartan, 23 Kasım 2004 10:44 tarihinde demiş ki:
said:
BlackRose, 23 Kasım 2004 08:55 tarihinde demiş ki:
said:
Fegro, 22 Kasım 2004 18:29 tarihinde demiş ki:
Up
-Piyasadaki en iyi DvD yazıcı hangisi ? LG GSA 4161B 16x modelini kullanan varmı aranızda?
-Çift katmanlı olayı nedir arkadaşlar ? Örneğin hangi tür yazıcılarda Dvdciden kiraladığım filmleri kopyalayabilirim ?

LG'nin 16x modelini kullanıyorum, 8x çift katmanlı yazabiliyor, sorunsuz kullanıyorum şimdilik, Asus da çok iyi, benim çalıştığım firmada LG vardı yoksa Asus alıyordum

çift katmanlı olayı tek yüzde 8.5 gb veri depolamaya izin veriyor, dvd'leri direk kopyalayabilirsin ama boş dvd'ler çok pahalı şu anda (çift katmanlı olanlar), yılbaşından sonra DMS firması getireceğini söylemiş bir yerde, 15 dolarlar civarındaydı en son fiyatları

belki sene içinde 10 doların altına inerse dvdleri yedeklemek mantıklı olabilir

8x yazdığına emin misin abi? 2.4x yazıyor diye okumuştum bikaç yerde.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Topic biraz eskimi$ ama ben genede cevaplayacagim cunku yeni almak isteyenlere yardim amacinda olsun neyse
said:
ghaldszar, 25 Temmuz 2003 23:10 tarihinde demiş ki:

1 Sony Dvd-R +/- 8x
2 Eger orjinal ise ilk once korumasini kiriyorsun bunun icin programlar var daha sonra kopyaliyorsun ama kopyalaniyor evet
3 dogrudur copy protectionlar cok ilerledi ozellikle dvdlerde adami delirtebiliyor
4 programin adini hatirlamiyorum gamecopyworld.com da Toca 2 adli oyunun dosyalarinda var StarForce tarzi birseydi var yani
5 Direk kopyalarsan evet ama hdd den yazarsan hayir
6 Hic bir fark olmuyor tabi takilma olabilir oda dvd nin kalitesine bagli ki su anda kaliteli dvd yok adam gibi piyasada TED , Memorex gibi markalar bile mantarlayabiliyor ben kendi DMS lerime guveniyorum hemde ucuz
7 Besiktastan aliyorim ki artik heryerde butun bos cd dukkanlarinda var DMS markasi cok iyi 1 milyon tanesi ama sanirsam 25 tanesini 18 milyon gibi bir fiyata almistim yalan soylemek gibi olmasin tam hatirlamiyorum
8 Kesinlikle deyiyor hele playstation 2 falan varsa direk internetten indirip yaziyorsun dvd ye catur cutur oynuyorsun zerre pismanlik duymadim
9 dvd writerima hastayim su zamana kadar tek bir problem vermedi ama onun yani sira kullandigim programlarda cok onemli tavsiyem alcohol %120 veya dvd decrypter[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii....

[Bu mesaj Disappear tarafından 24 Kasım 2004 03:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende LG 16x Dual layer var.
Çok memnunum. Alalı 1 hafta oldu 20'ye yakın DVD çektim.
Açıkçası hiç film kopyalamadım genelde data cd hazırladım. Sorunsuz çalışıyor.
Bende DMS kullanıyorum (DVD-R 4x 650bin lira, DVD+R 4x 750 bin lira, 8x DVD+R 1.5 ytl) Memorex'in DMS'den zerre kadar farkı olamasına karşın 4 ytl gibi bir fiyattan satıldığı için keliteli olarak biliniyor. (Distribitorünün yeni stratejisiymiş bildiğiniz gibi memorex eskiden ucuz cd üretirdi)
Tek bir sorunla karşılaştım DMS'in iki çeşit 4x DVR-Rleri var biri Mor diğeri mavi. Mor olanlar ne yazıkki çalışmadı fakat maviler sorunsuz çalışıyor.
Kesinlikle verilen paraya değer[signature][hline]Game Developer
Hypercube the game
Zamanında M.A.D. Orcun olarak bilinirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
yaw bende bugun aldım Philips in su son cıkan cancanlı modelını ama bir kenshının DivX ını DVD yapam dedım nerodan dırek efendım pal uyumsuz NTSC cevırıcem dedı cevır dedım boyut 4.3 den 5.7 ye fırladı PS2 oyunu cekıyım dedım bırebır copy nerodan yaptım oda ne yazdıgı CD yı kendısı bıle okuyamıyor muhakkak yannıs bısıler yaptım

bide bu DVD +R -R olayı ne demek dual layer ı annadımda buna kafa basmadı[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Arkadaşlar pcnet bu ay klasikleşmiş yılın son ayı süper pc seçimlerinde
dvd yazıcı olarak Nec ND-2500A modelini seçmiş
Şöyle yazmış:

Birçok markadan 16* dvd yazıcılar PC marketlerini süslese de, her türlü medyada en üst hızları yakalayan ürünler azınlığı oluşturuyor.

Farklı marka ve kalitede medyaların kullanıldığı göz önünde bulundurulunca, iş biraz da dvd yazıcıyı üreten firmanın konudaki deneyimine kalıyor. Firmware güncellemeleri ve optik veri depolama konusunda oldukça iddialı NEC firmasının bilgi birikimini yansıtan son ürünü ND-3500 doğal olarak pc-net süper pc deki yerini alıyor.

Hem dvd+r hem de dvd-r medyada en yüksek 16* hızını destekleyen ürün çift katmanı dvd+r9 formatını da destekliyor.

Ürün 8.5gb lık çift katmanı dvd+r9 medyya saniyede 5.5 Mb veri aktararak 4* hızında yazabiliyor.

dvd+r9 medyalarda can alıcı noktanın hızdan cok kapasite oldugu düşünülürse 4* hızı oldukça başarılı.

dvd+rw ve dvd-rw yazma hızında en yüksek 4* olan ürünün cd yazma hızı 48*.

Multiread özelliğine sahip ürün dvd-ram dışında bütün bilinen formatlarıda okuyor.

-----------------------------------

dvd-ram okumaması cok büyük bir kayıp mı nedir ne degildir?[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Birkaç seçenegi ortak bir mesajda buluşturup kıyaslama yapar isek:

ASUS DRW-1604P 8,5 GB DVD YAZICI
KDV Dahil 174.598.700 TL
8.5GB DVD Yazma ve hem (+) hem de (-) ortamlara 16X DVD Okuma/Yazma 16X DVD-Write / 4X DVD-RW / 16X DVD+Write /
4X DVD+ReWrite / 4X DVD+R (DL) / 16X DV D-ROM / 32X CD-Write / 24X CD-ReWrite / 40X CD-ROM
Optik Hızlanma Head LCT - Likit Kristal Eğim Teknolojisi
FlextraLink™ - Buffer Underrun Hata Önleme Teknolojisi
FlextraSpeed™ - En İyi Yazma Hızı Ayarlama Teknolojisi
DDSS II - Double Dynamic Suspension System
Dikey ve Yatay Olarak Yerleştirilebilir
DAO, TAO, SAO, Paket Yazma desteği
Windows XP/ NT/ ME/ 2000/ 98SE Desteği
Duyarlı Kayıt Teknolojisi - Disklerin tekrar yazılabilme sayısını on kat artırır
Over-Speed Burning – Kaydetme süresini düşürün ve paranız size kalsın
Çoklu-Format Desteği: DVD-ROM, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-Video , DVD-RAM, CD-R, CD-RW, CD-DA, CD-ROM Mode1, CD-ROM/XA Mode2, Photo CD, CD-I, CD-Extra, CD-Text

NEC-3500A 16x DVD +/- R, 8,5 GB DL DVD ( 48x CD-R ) YAZICI KUTULU
KDV Dahil 179.784.800 TL
Model: ND 3500
Okuma Hızı: DVD:16X ,CD: 48X
Yazma Hızı: DVD-R: 16x DVD+R: 16x DVD+R9: 4x,DVD-RW: 4x DVD+RW:4x,CD-R: 48x CD-RW:24x
Erişim Süresi: DVD: 140ms CD: 120ms
Arabirim: E-IDE/ATAPI Ultra DMA33
Buffer: 2MB
Desteklediği Medyalar:DVD+R9, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-Video, CD-ROM, CD-ROMXA, CD-Audio, CD Extra, CD Text, CD-IReady, CD-Bridge, Photo-CD, VideoCD, Hybrid CD
Yazma Metotları: DAO (disc at once), SAO (session at once), TAO (track at once) with zero gap, variable or fixed packet, multisession
Ağırlık: 1.0kg
Boyutları: 148mm x 42mm x 190mm

LG 16X DVD YAZICI 4160B
KDV Dahil 174.598.700 TL
Yazma hızı: CD-R 40X, DVD+R 16X, DVD-R 8X, DVD-RAM 5X
Tekrar yazma hızı: CD-RW 24X, DVD+RW 4X, DVD-RW 4X
Okuma hızı: CD-R/ROM 40X, CD-RW 40X, DVD-R/+R 10X, DVD-RW/+RW 8X, DVD-RAM 5X, DVD-ROM 16X
Veri Transfer Hızı: CD: 6000 KB/s, DVD: 22160 KB/s
Erişim Süresi: CD-ROM: 125 ms, DVD-ROM: 145 ms, DVD-RAM: 165 ms
Buffer Büyüklüğü: 2 MB
Arabirim: E-IDE/ATAPI
Desteklenen Disk Biçimleri: DVD+R, DVD+R Double Layer, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM, CD-R, CD-RW, CD-ROM Mode 1,2, CD-DA, CD-I, CD-ROM XA, Mixed CD, CD Extra, CD Text, Video CD, Photo CD
Boyutlar: 146x180x41.3 mm
Ağırlık: 0.9 Kg
Garanti Süresi: 2 yıl[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...