Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

php ide tavsiyesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://www.codelobster.com

tavsiye ederim. hemen hemen bütün frameworkları built-in destekliyor. oldukça hızlı. kaydedilen dosyayı otomatik aktarma var.

mysql queryler için bile otomatik tamamlama var harika bi olay. mesela codeigniter da yazdığınız modellerdeki ve controllerlardaki fonksiyonları da otomatik indeksleyip otomatik tamamlamaya ekliyor.

tavsiye ederim denemeye değer. aptana studio'dan sonra ilaç gibi geldi.
Mesaj tarihi:
Kojiroh said:

Bu fena diilmiş de ben de artık windozda yazmıyorum :(
phpStorm deneyen var mı peki?

phpstorm şahanedir. özellikle darcula teması... sublime text'e de bi bakın derim.
Mesaj tarihi:
Sublime kullanimda sahane ama intelli sense olmamasi, alakali plug-inlerin duzgun calismamasi sikinti.

Netbeans baya basarili o tip konularda. Sublime ayarinda temasi falan da var.
Mesaj tarihi:
nbeans kullanıyorum ben zaten de npp ufak işler için ideal.

şöyle fonksiyon tamamlayan parantezleri falan gösteren lite bi şey lazım, custom fonkları indexleyen falan. bi de dw gibi hata gösterirse güzel olur tabi
Mesaj tarihi:
sublime'a bak bi. plugin'ler ile baya tatli oluyo ama intelli sense her sekil sikintili iste. Onun disinda kullanim rahatligi diger butun editorlerin ustunde.
Mesaj tarihi:
notepad++ candır ama zamana ayak uydurup bir türlü ileriye gidemiyor. ufak tefek işler için kullanırdım performanslı olmasından dolayı ama artık yerini sublime text'te bıraktı bende. çok kullanıcı dostu yav... daha ne olsun?

edit~

önceden phpStorm kullanırdım.
Mesaj tarihi:
PHP topakında npp mantıklı değil ama npp genel olarak işini görüyor. IDE vs. npp yapmak çok saçma.
Ultraedit vs. notepad vs. npp yaptığınızda zaten işlevi belli. Hakkıyla yerine getiriyor.
Mesaj tarihi:
Sublime en iyi ya, rakibi yok, ama işte IDE değil, insan istiyo bi breakpoint koyup debug etsin kodunu, kod tamamlama olsun (hoş Sublime'da var ama çok ilkel, sadece o anki dosyada bulunan keywordleri ve o dil için tanımlanmış sabit keywordleri tanıyo, PHP için array_key_exists, redirect falan)...

Bi ara phpStorm'a bakayım madem.
Mesaj tarihi:
Pingu said:

nbeans kullanıyorum ben zaten de npp ufak işler için ideal.

şöyle fonksiyon tamamlayan parantezleri falan gösteren lite bi şey lazım, custom fonkları indexleyen falan. bi de dw gibi hata gösterirse güzel olur tabi

Vim iste. Lazim olan plug-inleri kur gec. Daha 'lite' bir sey de bulamazsin zaten.

Illa hayir diyorsan sublime en iyi secenegin.
Mesaj tarihi:
Eğer bir framework kullanıyorsanız ve işletim sistemi windows ise bu programı denemeden gelip de notepad netbeans eclipse gibi şeyleri söylemeyin. Honda 590 beygir motorsiklet çıkarmış diyene abi bence kanuni mobilet çok kral demek gibi. Bari oturun birkaç saat kullanın da sonra karar verin. Yanılmıyorsam ftp ve mysql ayarlarını bile mevcut proJeden kendi algılanıyordu.
Mesaj tarihi:
Eh haliyle var da adam zaten varsayimda bulunmus, firmanin urunleri zaten cok iyi bu da kesin iyidir diye.

Kullanmadiysan nerden biliyosun artisligi bosuna yapilmis yani.
  • Yeni Oluştur...