Suark Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 bide usta zahmet mutluluk getirir derler hayatı zorlaştırıp 2 kişi ortak zahmete girmeyi falan deneyebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Ben de bir şeyler yazayım kardeşimize... Evlilik başlı başına bir sorumluluk.İnsan kendi sorumluluğunu doğru düzgün taşıyamazken patt diye kendisini nikah masasında buluyor Türkiye'de.Neden olarak da gelenekler,kültür ön plana sürülüyor.Kendi adıma(ki bunu eşim de kabul ediyor)Türkiye'de değil ama başka bir Avrupa ülkesinde yaşasaydık çocuklar doğup belli bir yaşa gelmeden evlilik falan düşünmezdim. Neyse... 3 aylık evlilik her ne kadar evveliyatınız 2 sene olmuş olsa da vazgeçilmeyecek bir şey değil.Sen burada yazarken "kolay vazgeçmek bana göre değil" gibilerinden bir şeyler yazmışsın ama belli ki yengeyi çok sevmişsin ve hatta sanırım sen ona aşıksın,onun seni sevdiğinden daha fazla sevmişsin yengeyi.Buna bilinçli ya da bilinçsiz "kolay vazgeçen biri değilim" kılıfı bulman doğal. Ancak doğru değil.Eğer bu kadar birbirinizle farklı insanlarsanız yarın bir de çocuk doğarsa o zaman asıl iki,hatta 3 bilinmeyenli denklemlerin içinde bulursun kendini.Yazık olur çocuğa.Öyle bir ortamda büyümeyi hiçbir çocuk hak etmez. Karşına eşini al. "Kızım bak bizim hikayemiz böyle iken böyleydi.Zamanında çok güzel vakit geçirdik.Kendi adıma seninle ilgili konularda evlendikten sonra şu şu şu hayal kırıklıklarını yaşıyorum.Benim eşekliğim,fark etmeliydim ama demek ki aşk gözümü kör etmiş fakat bu şekilde de bir ömür geçmez.Ne diyorsun?Yapabileceğimize inanıyor musun?Seninle ilgili beni rahatsız eden durumlar konusunda bir şey söyleyecek misin?Sen ne hissediyorsun?" de bakayım...Cevabına göre de ya kendinize bir süre belirleyip o süre içerisinde birbirinizden beklentilerinizin gerçekleşme durumunu takip edin veya henüz her şeyin çoooook başındayken bitirin bu evlilik sözleşmesini.Herkes kendi yoluna gidip yeni hayatlar kursun. Budur... edit: çalışmaması konusuna takılmanı ben anlamıyorum. madem maddi durumun iyi,bırak kız evde otursun.ama tabi kendine bir meşgale bulsun.kitap okusun,bahçe ile ilgilensin,hobi sahibi olsun,vs...Yarın eğer olur da bu evliliği devam ettirirseniz,çocuk sahibi olduğunuzda evinin hanımı bir kadının önemini çok iyi anlayacaksın.Kendi adıma keşke eşimin çalışmasına gerek kalmayacak kadar para kazanabilseydim dedim hep.Eziyeti ben çekeyim,o biraz keyif çatsın düşüncesindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skywalkr Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 bombilo said: onu şekillendirmeye çalışıyorsun gibime geliyor, anladığım kadarıyla kafanda evlilik yaptığını düşündüğün kişiyle / beklentilerinle, gerçekte evlilik yaptığın insanın tamamen farklı olduğunu yeni yeni anlıyorsun ve doğal olarak beklentilerini karşılayacak çözümler arıyorsun. birde değişti diyorsun, peki sence bu değişim bir tepki sonucu olabilir mi? evlilik sonrası sende ki olası bir değişikliğe tepki olarak salmış olabilir mi? bence bunları da bir gözden geçir bütün konuyu ona bağlamadan önce. Şekillendirme konusunda ara sayfalarda da yazdım, öyle bir niyetim yok diye. Evlilik öyle ben buyum beni kabul et noktası değildir, birbirini seven insanlar birşeyler inşa etmek ve onu ayakta tutmak amacıyla fedakarlıklarda bulunur, özveri gösterir, çalışır çabalar. Hangimizin ailesi ruh ikiziydi, sorsan hepsi ne badireler atlattıklarını anlatacaklardır ama sonuçta birşeyleri öğreniyor insanlar. Çok fazla geçimli olduğumdan, alttan aldıkça şımardı diye düşünüyorum. Bir anda sınıf atladı, evlilik öncesi standartlarına göre hayli iyi durumda ve o buna razı. Ben çalışmasamda kocam nasılsa evi geçindirebilecek, ben de hayatımı haşayayım rahat rahat diye düşünüyor biraz da. Fazlasında gözü yok ama ben ise yolun başındayım ve çok daha fazlasını hayal ediyorum istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 iş meselesi geçmiş de o kadın işi bırakırsa hayatı dar eder sana haberin olsun. zaten kompleksli, bela insanlar bir de işsiz kalıp bütün gün kafa boş dolanınca direk eşine çocuğuna sarıyor, gelir buraya biri beni silksin öldürsün kurtulmak istiyorum diye başlık açarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 sıra evliliğe geldi, dur şunu da çıkarayım aradan demişsin. o da patlamış elinde. geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skywalkr Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 KuddusiMavra said: Ben de bir şeyler yazayım kardeşimize... Evlilik başlı başına bir sorumluluk.İnsan kendi sorumluluğunu doğru düzgün taşıyamazken patt diye kendisini nikah masasında buluyor Türkiye'de.Neden olarak da gelenekler,kültür ön plana sürülüyor.Kendi adıma(ki bunu eşim de kabul ediyor)Türkiye'de değil ama başka bir Avrupa ülkesinde yaşasaydık çocuklar doğup belli bir yaşa gelmeden evlilik falan düşünmezdim. Neyse... 3 aylık evlilik her ne kadar evveliyatınız 2 sene olmuş olsa da vazgeçilmeyecek bir şey değil.Sen burada yazarken "kolay vazgeçmek bana göre değil" gibilerinden bir şeyler yazmışsın ama belli ki yengeyi çok sevmişsin ve hatta sanırım sen ona aşıksın,onun seni sevdiğinden daha fazla sevmişsin yengeyi.Buna bilinçli ya da bilinçsiz "kolay vazgeçen biri değilim" kılıfı bulman doğal. Ancak doğru değil.Eğer bu kadar birbirinizle farklı insanlarsanız yarın bir de çocuk doğarsa o zaman asıl iki,hatta 3 bilinmeyenli denklemlerin içinde bulursun kendini.Yazık olur çocuğa.Öyle bir ortamda büyümeyi hiçbir çocuk hak etmez. Karşına eşini al. "Kızım bak bizim hikayemiz böyle iken böyleydi.Zamanında çok güzel vakit geçirdik.Kendi adıma seninle ilgili konularda evlendikten sonra şu şu şu hayal kırıklıklarını yaşıyorum.Benim eşekliğim,fark etmeliydim ama demek ki aşk gözümü kör etmiş fakat bu şekilde de bir ömür geçmez.Ne diyorsun?Yapabileceğimize inanıyor musun?Seninle ilgili beni rahatsız eden durumlar konusunda bir şey söyleyecek misin?Sen ne hissediyorsun?" de bakayım...Cevabına göre de ya kendinize bir süre belirleyip o süre içerisinde birbirinizden beklentilerinizin gerçekleşme durumunu takip edin veya henüz her şeyin çoooook başındayken bitirin bu evlilik sözleşmesini.Herkes kendi yoluna gidip yeni hayatlar kursun. Budur... edit: çalışmaması konusuna takılmanı ben anlamıyorum. madem maddi durumun iyi,bırak kız evde otursun.ama tabi kendine bir meşgale bulsun.kitap okusun,bahçe ile ilgilensin,hobi sahibi olsun,vs...Yarın eğer olur da bu evliliği devam ettirirseniz,çocuk sahibi olduğunuzda evinin hanımı bir kadının önemini çok iyi anlayacaksın.Kendi adıma keşke eşimin çalışmasına gerek kalmayacak kadar para kazanabilseydim dedim hep.Eziyeti ben çekeyim,o biraz keyif çatsın düşüncesindeyim. Abi zaten sevmesem niye evleneyim :) Ama benim onu onun beni sevdiğinden fazla sevmem de bir gerçek. Zaten çocuk yapmayı bu nedenle düşünmüyorum henüz, hele bi ilişkimiz nasıl gidecek diye görelim diyorum. Dediğin gibi çocuk olduğunda ona yazık olur. Düzeltemezsek, bazı sorunlarımızı aşamazsak çocuk yapmam. Aynı dediğn şekilde konuşacağım yavaş yavaş, belki biraz daha incesinden. Bu evlilikte her istediğini yapamayacağını, sorumlulukları olduğunu öğrenicek, gerekirse rest çekicem, hiç yapmadığım birşeydir normalde. Bir şekilde kendisine çeki düzen vermeli, yoksa hepinizin dediği gibi bende böyle bir hayat istemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skywalkr Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Myshkin said: iş meselesi geçmiş de o kadın işi bırakırsa hayatı dar eder sana haberin olsun. zaten kompleksli, bela insanlar bir de işsiz kalıp bütün gün kafa boş dolanınca direk eşine çocuğuna sarıyor, gelir buraya biri beni silksin öldürsün kurtulmak istiyorum diye başlık açarsın. Ayrıca iş yerinde farklı insanlar görüyor, arkadaşlıklar ediniyor vs vs. İstifa edince bir ben kalıcam, günlük dedikodu ihtiyacını karşılasın diye artık tüm sülaleyi çekiştirirp durur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skywalkr Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Suark said: abi biraz uzaklaşın ara verin? bir de, genelde bazı şeylerin altında bastırılmış bambaşka şeyler yatar. yani o susup cevap vermeme, konuşamama olayının altyapısı vardır. Buraya inmen lazım çözmek için. Abi birkere ayrı yastığa baş koyunca gerisi çorap söküğü gibi gelir diye düşünüyorum. Benim felsefem ne kadar tartışılırsa tartışılsın, kavga edilirse edilsin, sözler söylenir ama gece aynı yastığa baş konur. O küsme mevzusu biraz ailevi. Zor bir çocukluk yaşamış, yansımaları. Aileden nasıl görürse insan huy ediniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 ninja san almış muz katanasını düdüklüyor yine patiyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skywalkr Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 forgiver said: ah almışsın, çıkmaz o geçmiş olsun My name is skywalker misali o ahların peşine mi düşsem, güzelce sevişir telafi ederiz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Myshkin said: iş meselesi geçmiş de o kadın işi bırakırsa hayatı dar eder sana haberin olsun. haha aynen, bi bakarsın bi gün kızım nolur çalış, bana sarma artık akşam eve gelince demeye başlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skywalkr Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 marksman said: ninja san almış muz katanasını düdüklüyor yine patiyi yok la değilim ninja fln. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 11 sayfada adamın içindeki playboy ortaya çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skywalkr Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 forgiver said: 11 sayfada adamın içindeki playboy ortaya çıktı Konu çok karamsar gidiyordu az geyik yapalım dedik :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 fede said: sıra evliliğe geldi, dur şunu da çıkarayım aradan demişsin. o da patlamış elinde. geçmiş olsun Mutlu evliliklerin ortak özellikleri a) Taraflardan biri (%90-95 erkek) dominant. Biri hizmet ediyor diğeri kararları evriyor b) Çok genç yaşta evlenilmiş, beraber büyünülmüş. Farklılıklar oluşamadan blend olmuş. c) Evliliğin her iki tarafı da eğitimli, akıllı, kişilik gelişiminde yol katetmiş ise, KİŞİSEL ilgi alanları, eşiyle paylaşmadığı hobileri v.b. olan iki kişi. Adam bilardo mu seviyo atıyorum, kadın KARIŞMAYACAK. Kadın resim mi seviyor, latin dans mı yapıyordu evlenmeden önce neyse ne, KOCA da karışmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Abi bence bu olay tamamen kişisel gelişimle alakalı. Bu sadece iyi para kazanıyorum atlamadığım kadın kalmadı dünyada veya evim arabam var süperim olayı değil. Gelişmek gerek. Gelişkin insan gelişkin insanı çeker hayatına. İki tarafında birbirine ihtiyacı olmayacak. İşte o zaman gerçek sevgi başlar. Mesela ben zenginim kadın beni para için isteyebilir. Kadın seksi güzel iyi sevişiyor sadece sekse ihtiyacım olduğu için isteyebilirim. Fakat sevgi farklı bir şey. Bence insan inandığı değerlere sahip insanları sevebilir. Bir insan herkesi sevebilir. Evleneceği veya hayatını geçireceği insanı diğer insanlardan ayıran tek şey ona cinsel çekim hissetmesi. Oda işte kimya meselesi. Bu örnekte sen karşı tarafa kimya hissetmişsin fakat üzülerek söylemeliyiz ki eşin senin kadar gelişkin değil. Ya sen onu geliştireceksin ya da o seni yok edecek. Seçim senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 sostizm said: fede said: sıra evliliğe geldi, dur şunu da çıkarayım aradan demişsin. o da patlamış elinde. geçmiş olsun Mutlu evliliklerin ortak özellikleri a) Taraflardan biri (%90-95 erkek) dominant. Biri hizmet ediyor diğeri kararları evriyor b) Çok genç yaşta evlenilmiş, beraber büyünülmüş. Farklılıklar oluşamadan blend olmuş. c) Evliliğin her iki tarafı da eğitimli, akıllı, kişilik gelişiminde yol katetmiş ise, KİŞİSEL ilgi alanları, eşiyle paylaşmadığı hobileri v.b. olan iki kişi. Adam bilardo mu seviyo atıyorum, kadın KARIŞMAYACAK. Kadın resim mi seviyor, latin dans mı yapıyordu evlenmeden önce neyse ne, KOCA da karışmayacak. latin dans örfümüze ters Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Soris said: Abi bence bu olay tamamen kişisel gelişimle alakalı. Bu sadece iyi para kazanıyorum atlamadığım kadın kalmadı dünyada veya evim arabam var süperim olayı değil. Gelişmek gerek. Gelişkin insan gelişkin insanı çeker hayatına. İki tarafında birbirine ihtiyacı olmayacak. İşte o zaman gerçek sevgi başlar. Mesela ben zenginim kadın beni para için isteyebilir. Kadın seksi güzel iyi sevişiyor sadece sekse ihtiyacım olduğu için isteyebilirim. Fakat sevgi farklı bir şey. Bence insan inandığı değerlere sahip insanları sevebilir. Bir insan herkesi sevebilir. Evleneceği veya hayatını geçireceği insanı diğer insanlardan ayıran tek şey ona cinsel çekim hissetmesi. Oda işte kimya meselesi. Bu örnekte sen karşı tarafa kimya hissetmişsin fakat üzülerek söylemeliyiz ki eşin senin kadar gelişkin değil. Ya sen onu geliştireceksin ya da o seni yok edecek. Seçim senin. choose your destiny Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 nasıl evlendiniz orasını anlamadım o kızla görücü usulü mü, yoksa 1 ayda tanışıp hadi evlenelim mi dediniz, kötü olmuş, hata etmişsin bence ayrıl, hayat daha uzun daha iyi birini bulursun merak etme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Evet bite fight seçim senin haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 direk boşan ya da boşan direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Kolay değil öyle boşanmak. Boşan boşan diyenler pek anlamıyor bence durumu. Adam arabam tekliyor, önceki kadar kaçmıyor dese tamam, sat hemen diyebilirsiniz de, evlilik bu arkadaş. Bir aile kurulmuş. Çözmek lazım. Çözümsüz ise bitirilir. Çözümü aramak bile beraberliğin çimentosu olabilir, çözüm bulunamasa bile. Psikanalist Jung ile Pablo Picassonun mektuplarında şöyle birşey vardı: "Seninle bu konuda uzlaşamayacağımıza eminim, ama seninle bu konuyu konaşabiliyor olmanın konforundan vazgeçemeyeceğim için tartışmaya devam etmek istiyorum." hangisi hangisine demişti anımsamıyorum ama önemli de değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 jung ve picasso evli olsalardi mektup degil bosanma dilekcesi gonderirlerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 valla aynı sorunları yaşayan bir arkadaşım vardı bunların tek farkı daha önceden tanışmadan evlenmeleri (görüşü usulü) neyse birbirlerini anlamıyorlar ortak bir noktaları yok sanıyorlar benim yanımda içme suyunun markası yüzünden kavga çıkartacak kadar birbirlerine tahamül edemiyorlardı ... en son kim tavsiye etti kim götürdü bunları evlilik danışmanına (psikoloğ) evlilik uzmanına gitmişler şimdi aralarında sus sızmıyor sanırım dışarıdan profesyonel bir yardım almanız gerek ... allah yardımcınız olsun ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2013 fede said: çocuk yapın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar