Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BIST, Döviz, Altın, Tahvil, Bono [piyasalar başlığı]

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

Tahvilinin tipine göre değişir genelde fix kuponlu olur. Atıyorum nominal üzerinden yüzde 5 vs.

Ama 3-4 aylık süre içinde bişey getirmez. Özellikle arzdan sonra fiyatları yüksek olur genelde düşük al yükse sat yapamazsın zaten.

Bir yıl beklersen kuponunyla birlikte tahminimce yüzde 8-9 getirir. Hiç bakmadan söylüyorum ama bunları bi saat sonra fln bloombergten bakıp söylerim şuanki tahviller ne getiriyor yıllık vs
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

Paranin tamamiyla %60 altin, %40 dolara girdim bakalim

nicely done. sadece bugün %2 üzerinde karın var altından. iyi zmanlama

geçen hafta burda yazdığım gibi yükselişe geçti. $1400/ons zorlanadabilir önümzedeki hafta.

Zep said:

son 10 yildaki en büyük short covering yasaniyor suan altin piyasasinda. önümzdeki 1-2 hafta icinde büyük artislar olabilri altin piysasinda.

bundan tam bir ay önce yazmistim, 1 ve 3 aylik GOFO bayadir negative dünde 6 aylik negative döndü.

https://twitter.com/brkben/status/354938313246908416

bu altin pisasinda cok nadir olan bir durum. altinin future fiyatinin spot fiyatindan daha dusuk oldugu anlamina geliyor, bu da spot altina cok talep var demek oluyor. nedenlerinden biride altindaki gecen aylarda ki sert dusulerde sepekülasyon amacli altin "borc alip" satanlarin piyasadan altin alip pozisyonlari kapatmak zorunda olmalari.

ancak altin fiyatini sadece spot piysada belirlermiyor. kagit altinda yani future piyasainda short pozisyonlarinda cok hizli bi seklide azalmasiyla fiyat yukari yonlu firlayabilir 1-2 hafta icinde. altinda kisa vadede kazanc ariyanlar icin iyi bir firsat olabilir..

her nekadar altın fiyatları az çok tahvil alımlarının azalacağını çoktan fiyatlamıs olsada, eylülde öyle bir kadar cıkarsa yinede sert bir düşüş olur kesinlikle. ben olsam daha fazla dolar tutardım %30 %70 şeklinde.
eylül başına kadar bu artıs devam bence anca sonrası baya riskli çok büyük oynamalar olacaktır fiyatta eylül baya fırtınalı geçicek cünkü.

bir bakıma hedgelemissin portfolionu altın ve dolarla biri çıkarsa diğeri düşecek çünkü.
ama dediğim gibi doları artırman bence daha mantıklı türkiyedeysen TLye karsı pozisyon alıyosun sonucta dolar alarak ve USDTRY tek ihtimal yukarı yönlü şuan.
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

nicely done. sadece bugün %2 üzerinde karın var altından. iyi zmanlama

geçen hafta burda yazdığım gibi yükselişe geçti. $1400/ons zorlanadabilir önümzedeki hafta.

bir bakıma hedgelemissin portfolionu altın ve dolarla biri çıkarsa diğeri düşecek çünkü.
ama dediğim gibi doları artırman bence daha mantıklı türkiyedeysen TLye karsı pozisyon alıyosun sonucta dolar alarak ve USDTRY tek ihtimal yukarı yönlü şuan.

Assagi yukari 300 lira karla ciktim bugun. Kalanla full dolara giricem galiba. Eylul basina kadar pek vaktimde olmicak oturup takip etmeye. Dolar herturlu yukari yönlu görunuyor dedigin gibi bakalim sanirim alip yatirim olarak tutucam elimde ekime kadar falan.
Sosyal ağlarda paylaş

vadeli yani

Bu arada

Harvey, "Altın fiyatlarının tarihsel seyrine bakarsak, zaten fiyatları yüksek seviyede. Bunun bundan sonraki dönemde daha çok aşağı yönlü seyir izlemesi olasılığı daha fazla. Bu durumda önümüzdeki dönemde altın fiyatlarında yeniden 1600 dolarlara çıkıştansa 800 dolar seviyesi çok daha yüksek bir olasılık" öngörüsünde bulundu.

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/08/17/altinin-yukselisi-kisa-surecek
Sosyal ağlarda paylaş

EURTRY fresh intraday all-time high 2,6108.

USDTRY 1,9507.

Euro genel olarak güclü bütün para birimlerine karsi ama TL ve diger emerging marketsdaki düsüs de sürüyor ABD`de 10 yillik faizlerinin artmasiyla birlikte.

ben merkez bankasinin gerekli cevabi verebilecegini dusunmuyrum acikcasi eylül ayindaki gelismelere -eger negativ gelirse tr icin- ben olsam eylul ayi boyunca parami TL`De tutmazdim. demedi demeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...