Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayvancilikla ilgilenen

matama

Öne çıkan mesajlar

fenn said:

BabacumMostors said:

işte o kadar hayvancıyım, kurbandan kurbana pra geliyor işte

Para geliyor derken bu işle akrabalarınız uğraşıyor ve ortak mısınız. Yoksa işçi falan mı tuttunuz patron sizsiniz. Nasıl o dalga?

ailenin çiftliği de varislerden kimse birebir ilgilenmiyor bir adam tutuldu o hallediyor işleri de az kaldı kafayı kırıp meraya çıkacam sonunda
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ben kafa yoruyorum baya hayvanciliga aynen sagmal
ancak guzel para kazanmak ve kar etmek icin ekip bicebilegin 80-100 dönüm tarlan olmasi lazim
tasima suyuyla degirmen donmez
otunu, sirajini kendin ureteceksin
yani bir nevi tarim da yapmak zorundasin
aksi halde mazotun 4.5 tl oldugu ulkede balye saman, küspe vs almayla hayvanciliktan karin cok az oluyor

ısısısı
olmaz bu işe gelir muhabbet
Sosyal ağlarda paylaş

benim müşterilerimden birisi yapıyo
bildiğin hobi olarak başladılar daha doğrusu yatırım olarak
işte bi arsa aldılar izmit taraflarında dağ başı bi yer(daha iyi ot mot su felan)
sonra işte para oldukça hayvan alıyolar
kurbanda erkekleri satıcaklar felan
banada dediler sanada alalım 2 dana diyede fiyatlar uçuk aueahuae
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

hemen bir soru sorayım konu açılmışken
hayvansal duyarlılığı olan insanlara özel et üretmek mümkün mü?
mesela mutlu inekler çiftliği kuruyorsun, öyle kuzu dana falan kesmiyosun eceliyle ölen inekleri yiyosun falan fdsaf. tabi lezzetsiz olur nası olur sağlık açısından falan?

leş olur o.
Sosyal ağlarda paylaş

Holstein in mi? Olsa olsa montofondur o fiyat.

Sertifikalilar o kadar ucuz degildir ya. Turkiyedekilerin %90 i kirma zaten. Kendin ithal edicen onda da 2 tane olmuyo tabi.

Bunlar misir tursusu gibi bisey yiyolar bu arada, o yuzden surekli susayip su iciyolar. Boylece sut verimi cok artiyor.

Ama 100 bas demek cok ciddi tesis ve yatirim demek. 2 hayvanla zevk icin yapilmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Secere falan dedigin kayit belgesidir. Digerturlu ithal geliyor hep. Burda soktas var mesela moova. 10k buyuk bas hayvan hedefliyorlardi ne oldu bilmiyorumda sertifikali dediginden 100 tane falan var. Ciftilere tohum gubre verip silajlik darilarini aliyorlar.
Bide ithal hayvana yem yediriyorsun 20kg sut artiyor ayni yemi yerli ture yediriyorsun 20kg diski artiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

Hemen ilkokul seviyesinde espriler gelecek ama

Hayvancilikla ilgilenen kimler var?

Ben ozellikle buyukbas hayvanciligiyla ilgileniyorum, profesyonel ciftlik isletme, sagmal alaninda ozellikle.

Bu konulara kafa yoran kimler var merak ettim.

Lutfen sacma sapan mesajlar atmayin.

adanada çiftlik var oraya yollyalım seni
Sosyal ağlarda paylaş

ben hollandada ciftlik ciftlik kosup holstein getirdim, turkiyeye 15 senede ilk defa hollandadan sagmal hayvan getirende biz olmustuk. Neymis efendim 20 sene once deli dana gorulmus, acaip bir siyaset donuyor bu iste, dunyanin en iyi hayvanlari hollanda-almanyada, butun dunya buradan aliyor biz sacma sapan bir sekilde ikinci sinif hayvanlara daha fazla para verip getiriyoruz. Gunlerce kapisinda yattik resmen mustesarligin sonunda izni aldik, arkasindan getirdik sacma sapan bir sartla yine kapattilar. Birileri buyuk bir para goturuyor bu isten

Bana hayvani satan adam dediki bunlar sprint kosucusudur, inanilmaz iyi bakilmalari lazim bir gun eksik yapsan hemen cezasini gorursun. Ve ne yazikki tr ye gelince bu isten iyi anlayan adam akilli veterinerlerin olmadigini kesfettik. Sut verimimiz istedigimiz gibi olmadi, bir yigin para kaybedildi, ustunede yem fiyatlari tarihte olmadigi kadar yukseldi. Acikcasi deneme yanilmayla hayvanlarda verim elde ediyoruz.

Su an sagmal icin dogru zaman olmaya baslayabilir ama hala bir iki senesi var. Ben acikcasi patide benim dertlerimi cekmis kimseler var mi bilmek istedim.

Devlet destegi tamamen bir sacmalik

onuda ayri bir anlatacagim
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşimin ortaklarıyla inekleri ve keçileri var çok sayıda. alıcısını bulursa direk satmayı düşünüyor kendi payını. yem fiyatları yüksek, iyi çoban bulmak zor, hayvanlara bakan kişi sağlam uğraşmazsa ölü doğan hayvan sayısı artıyor ki büyük zarar. Yatırımı ilk yaptıktan sonra bir süre sürekli zarar ediyorsun tabi fiks olarak, kâra geçmek zaman alıyor baya
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar şunu sormak istiyorum bende.

Hayvanlar 12 ay otlayabilir mi açık alanda?
Yoksa sadece yazın mı otlayabiliyorlar?
Otlayan hayvanın sütünü bulmak zor mu? Antalyada arıyorum mesela bulamadım daha.
Büyükbaş hayvanlar genelde hormonlu yetişiyor o yüzden koyun ve kuzu eti yiyorum ben hep. Doğru mu yapıyorum?
Hatta şimdi yakınlarda koyunu kuzuyu kendim alıp kestirip o şekilde tüketmeyi düşünüyorum.

Esas sormak istediğim şu otlayan hayvanın etini ve sütüne erişmemiz çok mu zor?
Sosyal ağlarda paylaş

otlayan hayvan sacmaligindan kurtularak baslasan iyi olur bence.

Kimse buyukbas inegine hormon falan vermiyor oyle sacmalayan bir kac kisi var, ineklere o kadar iyi bakiliyorki o kadar duzgun bakiliyorki ciftliklerde iddialiyim annen sana o kadar iyi bakmiyordur.

esas korkman gereken hayvan sacma sapan koyluyunun yetistirdigi ne yedigi belirli olmayan(senin otlayan dedigin hayvan)

hormon falan sacmaliklarina hic girmiyorum. yok oyle birsey
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Otlayan hayvanın sütünü bulmak zor mu? Antalyada arıyorum mesela bulamadım daha.
Büyükbaş hayvanlar genelde hormonlu yetişiyor o yüzden koyun ve kuzu eti yiyorum ben hep. Doğru mu yapıyorum?
Hatta şimdi yakınlarda koyunu kuzuyu kendim alıp kestirip o şekilde tüketmeyi düşünüyorum.

Köyluden al sutu, tereyagini? Koyun kasabindan da hayvani alabilirsin ama antalyada kasap antalyadaki hayvani almaz gidip konya mezbahasiyla calisir.

Sorarsin iste.
Sosyal ağlarda paylaş

hayvancılık da çok iyi para var da
direk satışı da daha az uğraştırıcı ve karlı

sütüyle uğraşayaım besleyeyim diyorsan; küçük yatırımla patlar o iş
derisi, sütü, eti, yemi, barınağı, işçisi, veterineri, tarlası, uğraşması, kesmesi, satması, parasını alması adamı yorar
tek başına zor, bol bol kardeşin olacak

babam emekli oldu da hobi olarak devam ettiriyor işini, kesilmiş etle uğraşıyor, lojistiği iyi ayarlayabilirsen bir yerde depolamaya bile gerke yok, daha az karla, depolardan gidiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

12 ay otlayamaz(otlatılmamalı) çünkü çayır meraların özellikle kış öncesi soğuklardan önce kışa güçlü girmesi için otlatma kesilmeli yoksa büyük tahribat oluyor.bu şekilde çok fazla çayır mera alanı mahvoldu,mahvolmaya da devam ediyor.

büyük işletmelerin dışında çoğu yer hayvanı ahırdan çıkarmadan bakıyor(haliyle süt verimi inanılmaz düşüyor ama küçük işletmeler çoğu zaman uğraşmak istemiyor işte) o yüzden biraz zor olabilir hele kırsal yerlerden uzaksan çok zor bence.

bi de hayvan dışarıda otluyor diye sütü iyi olacak diye bir şey yok yani,otladığı alandaki bitki türü,çayır-meranın kalitesi,hayvan sağlığı,ahırın kalitesi,otlatma dışında verilen yemin kalitesi vs bir sürü etken süt kalitesine etki ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

S-H said:

Soris said:

12 ay otlayamaz(otlatılmamalı) çünkü çayır meraların özellikle kış öncesi soğuklardan önce kışa güçlü girmesi için otlatma kesilmeli yoksa büyük tahribat oluyor.bu şekilde çok fazla çayır mera alanı mahvoldu,mahvolmaya da devam ediyor.

büyük işletmelerin dışında çoğu yer hayvanı ahırdan çıkarmadan bakıyor(haliyle süt verimi inanılmaz düşüyor ama küçük işletmeler çoğu zaman uğraşmak istemiyor işte) o yüzden biraz zor olabilir hele kırsal yerlerden uzaksan çok zor bence.

bi de hayvan dışarıda otluyor diye sütü iyi olacak diye bir şey yok yani,otladığı alandaki bitki türü,çayır-meranın kalitesi,hayvan sağlığı,ahırın kalitesi,otlatma dışında verilen yemin kalitesi vs bir sürü etken süt kalitesine etki ediyor.

Anladım çok teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...