BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 fenn said: BabacumMostors said: işte o kadar hayvancıyım, kurbandan kurbana pra geliyor işte Para geliyor derken bu işle akrabalarınız uğraşıyor ve ortak mısınız. Yoksa işçi falan mı tuttunuz patron sizsiniz. Nasıl o dalga? ailenin çiftliği de varislerden kimse birebir ilgilenmiyor bir adam tutuldu o hallediyor işleri de az kaldı kafayı kırıp meraya çıkacam sonunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 50 buyukbas hayvandan ve 100da araziden azinda mumkun degil kar koruyamiyorsun. 100 buyuk bas ve entegre sistemle biogaz ve bioenerji saglayabilirsin ama yatirim maliyeti cok. Oylenyapacaginiza seracilik arastirin. Daha karli ve daha cok isdihdam sagliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HoeZ Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Fistan said: ben kafa yoruyorum baya hayvanciliga aynen sagmal ancak guzel para kazanmak ve kar etmek icin ekip bicebilegin 80-100 dönüm tarlan olmasi lazim tasima suyuyla degirmen donmez otunu, sirajini kendin ureteceksin yani bir nevi tarim da yapmak zorundasin aksi halde mazotun 4.5 tl oldugu ulkede balye saman, küspe vs almayla hayvanciliktan karin cok az oluyor ısısısı olmaz bu işe gelir muhabbet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 benim müşterilerimden birisi yapıyo bildiğin hobi olarak başladılar daha doğrusu yatırım olarak işte bi arsa aldılar izmit taraflarında dağ başı bi yer(daha iyi ot mot su felan) sonra işte para oldukça hayvan alıyolar kurbanda erkekleri satıcaklar felan banada dediler sanada alalım 2 dana diyede fiyatlar uçuk aueahuae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Cifti 5k tl su an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 moncici said: hemen bir soru sorayım konu açılmışken hayvansal duyarlılığı olan insanlara özel et üretmek mümkün mü? mesela mutlu inekler çiftliği kuruyorsun, öyle kuzu dana falan kesmiyosun eceliyle ölen inekleri yiyosun falan fdsaf. tabi lezzetsiz olur nası olur sağlık açısından falan? leş olur o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Holstein in mi? Olsa olsa montofondur o fiyat. Sertifikalilar o kadar ucuz degildir ya. Turkiyedekilerin %90 i kirma zaten. Kendin ithal edicen onda da 2 tane olmuyo tabi. Bunlar misir tursusu gibi bisey yiyolar bu arada, o yuzden surekli susayip su iciyolar. Boylece sut verimi cok artiyor. Ama 100 bas demek cok ciddi tesis ve yatirim demek. 2 hayvanla zevk icin yapilmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 bi dk lan bizimkiler sertifikalı secereli.. eğer düşündüğüm gibiyse bazı şeyler haftaya istifamı veriyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Sen holsteini sertifikali aliyosun, 2 ay sonra gidip montofona veriyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Secere falan dedigin kayit belgesidir. Digerturlu ithal geliyor hep. Burda soktas var mesela moova. 10k buyuk bas hayvan hedefliyorlardi ne oldu bilmiyorumda sertifikali dediginden 100 tane falan var. Ciftilere tohum gubre verip silajlik darilarini aliyorlar. Bide ithal hayvana yem yediriyorsun 20kg sut artiyor ayni yemi yerli ture yediriyorsun 20kg diski artiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 matama said: Hemen ilkokul seviyesinde espriler gelecek ama Hayvancilikla ilgilenen kimler var? Ben ozellikle buyukbas hayvanciligiyla ilgileniyorum, profesyonel ciftlik isletme, sagmal alaninda ozellikle. Bu konulara kafa yoran kimler var merak ettim. Lutfen sacma sapan mesajlar atmayin. adanada çiftlik var oraya yollyalım seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/75709_459352774582_7814296_n.jpg https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/4223_84612734582_4741370_n.jpg https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/4223_84612754582_4689726_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 ben hollandada ciftlik ciftlik kosup holstein getirdim, turkiyeye 15 senede ilk defa hollandadan sagmal hayvan getirende biz olmustuk. Neymis efendim 20 sene once deli dana gorulmus, acaip bir siyaset donuyor bu iste, dunyanin en iyi hayvanlari hollanda-almanyada, butun dunya buradan aliyor biz sacma sapan bir sekilde ikinci sinif hayvanlara daha fazla para verip getiriyoruz. Gunlerce kapisinda yattik resmen mustesarligin sonunda izni aldik, arkasindan getirdik sacma sapan bir sartla yine kapattilar. Birileri buyuk bir para goturuyor bu isten Bana hayvani satan adam dediki bunlar sprint kosucusudur, inanilmaz iyi bakilmalari lazim bir gun eksik yapsan hemen cezasini gorursun. Ve ne yazikki tr ye gelince bu isten iyi anlayan adam akilli veterinerlerin olmadigini kesfettik. Sut verimimiz istedigimiz gibi olmadi, bir yigin para kaybedildi, ustunede yem fiyatlari tarihte olmadigi kadar yukseldi. Acikcasi deneme yanilmayla hayvanlarda verim elde ediyoruz. Su an sagmal icin dogru zaman olmaya baslayabilir ama hala bir iki senesi var. Ben acikcasi patide benim dertlerimi cekmis kimseler var mi bilmek istedim. Devlet destegi tamamen bir sacmalik onuda ayri bir anlatacagim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 bizim hayvanlar 6. 7. dönümde mi ne şu anda, çok anlamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 zaten bir holstein genelde 6 yada 7 laktasyon yapiyor sonra kesimhaneye yollaniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 kardeşimin ortaklarıyla inekleri ve keçileri var çok sayıda. alıcısını bulursa direk satmayı düşünüyor kendi payını. yem fiyatları yüksek, iyi çoban bulmak zor, hayvanlara bakan kişi sağlam uğraşmazsa ölü doğan hayvan sayısı artıyor ki büyük zarar. Yatırımı ilk yaptıktan sonra bir süre sürekli zarar ediyorsun tabi fiks olarak, kâra geçmek zaman alıyor baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Arkadaşlar şunu sormak istiyorum bende. Hayvanlar 12 ay otlayabilir mi açık alanda? Yoksa sadece yazın mı otlayabiliyorlar? Otlayan hayvanın sütünü bulmak zor mu? Antalyada arıyorum mesela bulamadım daha. Büyükbaş hayvanlar genelde hormonlu yetişiyor o yüzden koyun ve kuzu eti yiyorum ben hep. Doğru mu yapıyorum? Hatta şimdi yakınlarda koyunu kuzuyu kendim alıp kestirip o şekilde tüketmeyi düşünüyorum. Esas sormak istediğim şu otlayan hayvanın etini ve sütüne erişmemiz çok mu zor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 vohuhe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 otlayan hayvan sacmaligindan kurtularak baslasan iyi olur bence. Kimse buyukbas inegine hormon falan vermiyor oyle sacmalayan bir kac kisi var, ineklere o kadar iyi bakiliyorki o kadar duzgun bakiliyorki ciftliklerde iddialiyim annen sana o kadar iyi bakmiyordur. esas korkman gereken hayvan sacma sapan koyluyunun yetistirdigi ne yedigi belirli olmayan(senin otlayan dedigin hayvan) hormon falan sacmaliklarina hic girmiyorum. yok oyle birsey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Soris said: Arkadaşlar şunu sormak istiyorum bende. Hayvanlar 12 ay otlayabilir mi açık alanda? Yoksa sadece yazın mı otlayabiliyorlar? Otlayan hayvanın sütünü bulmak zor mu? Antalyada arıyorum mesela bulamadım daha. Büyükbaş hayvanlar genelde hormonlu yetişiyor o yüzden koyun ve kuzu eti yiyorum ben hep. Doğru mu yapıyorum? Hatta şimdi yakınlarda koyunu kuzuyu kendim alıp kestirip o şekilde tüketmeyi düşünüyorum. Esas sormak istediğim şu otlayan hayvanın etini ve sütüne erişmemiz çok mu zor? Köyluden al sutu, tereyagini? Koyun kasabindan da hayvani alabilirsin ama antalyada kasap antalyadaki hayvani almaz gidip konya mezbahasiyla calisir. Sorarsin iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 hayvancılık da çok iyi para var da direk satışı da daha az uğraştırıcı ve karlı sütüyle uğraşayaım besleyeyim diyorsan; küçük yatırımla patlar o iş derisi, sütü, eti, yemi, barınağı, işçisi, veterineri, tarlası, uğraşması, kesmesi, satması, parasını alması adamı yorar tek başına zor, bol bol kardeşin olacak babam emekli oldu da hobi olarak devam ettiriyor işini, kesilmiş etle uğraşıyor, lojistiği iyi ayarlayabilirsen bir yerde depolamaya bile gerke yok, daha az karla, depolardan gidiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 selam, Balbay tarım bakanına YATARIM bakanı diyordu hayvancilik diyince aklima ilk o geldi saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Soris said: Arkadaşlar şunu sormak istiyorum bende. Hayvanlar 12 ay otlayabilir mi açık alanda? Yoksa sadece yazın mı otlayabiliyorlar? Otlayan hayvanın sütünü bulmak zor mu? Antalyada arıyorum mesela bulamadım daha. Büyükbaş hayvanlar genelde hormonlu yetişiyor o yüzden koyun ve kuzu eti yiyorum ben hep. Doğru mu yapıyorum? Hatta şimdi yakınlarda koyunu kuzuyu kendim alıp kestirip o şekilde tüketmeyi düşünüyorum. Esas sormak istediğim şu otlayan hayvanın etini ve sütüne erişmemiz çok mu zor? 12 ay otlayamaz(otlatılmamalı) çünkü çayır meraların özellikle kış öncesi soğuklardan önce kışa güçlü girmesi için otlatma kesilmeli yoksa büyük tahribat oluyor.bu şekilde çok fazla çayır mera alanı mahvoldu,mahvolmaya da devam ediyor. büyük işletmelerin dışında çoğu yer hayvanı ahırdan çıkarmadan bakıyor(haliyle süt verimi inanılmaz düşüyor ama küçük işletmeler çoğu zaman uğraşmak istemiyor işte) o yüzden biraz zor olabilir hele kırsal yerlerden uzaksan çok zor bence. bi de hayvan dışarıda otluyor diye sütü iyi olacak diye bir şey yok yani,otladığı alandaki bitki türü,çayır-meranın kalitesi,hayvan sağlığı,ahırın kalitesi,otlatma dışında verilen yemin kalitesi vs bir sürü etken süt kalitesine etki ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Angara ( Angora?) tavşanı konuşulmamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 S-H said: Soris said: Arkadaşlar şunu sormak istiyorum bende. Hayvanlar 12 ay otlayabilir mi açık alanda? Yoksa sadece yazın mı otlayabiliyorlar? Otlayan hayvanın sütünü bulmak zor mu? Antalyada arıyorum mesela bulamadım daha. Büyükbaş hayvanlar genelde hormonlu yetişiyor o yüzden koyun ve kuzu eti yiyorum ben hep. Doğru mu yapıyorum? Hatta şimdi yakınlarda koyunu kuzuyu kendim alıp kestirip o şekilde tüketmeyi düşünüyorum. Esas sormak istediğim şu otlayan hayvanın etini ve sütüne erişmemiz çok mu zor? 12 ay otlayamaz(otlatılmamalı) çünkü çayır meraların özellikle kış öncesi soğuklardan önce kışa güçlü girmesi için otlatma kesilmeli yoksa büyük tahribat oluyor.bu şekilde çok fazla çayır mera alanı mahvoldu,mahvolmaya da devam ediyor. büyük işletmelerin dışında çoğu yer hayvanı ahırdan çıkarmadan bakıyor(haliyle süt verimi inanılmaz düşüyor ama küçük işletmeler çoğu zaman uğraşmak istemiyor işte) o yüzden biraz zor olabilir hele kırsal yerlerden uzaksan çok zor bence. bi de hayvan dışarıda otluyor diye sütü iyi olacak diye bir şey yok yani,otladığı alandaki bitki türü,çayır-meranın kalitesi,hayvan sağlığı,ahırın kalitesi,otlatma dışında verilen yemin kalitesi vs bir sürü etken süt kalitesine etki ediyor. Anladım çok teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar