Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayvancilikla ilgilenen

matama

Öne çıkan mesajlar

ben avrupa birliği hayvancılık hibe projeleri için danışmanlık ve proje çizimi yapıyorum. işin sadece teknik kısmı hakkında bilgim var. ama gördüğüm kadarı ile çok güzel bir iş kolu hele ki ilerleyen yıllarda arzın yeterli düzeye ulaşması ile çok da değerli bir iş kolu haline gelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

Hemen ilkokul seviyesinde espriler gelecek ama

Hayvancilikla ilgilenen kimler var?

Ben ozellikle buyukbas hayvanciligiyla ilgileniyorum, profesyonel ciftlik isletme, sagmal alaninda ozellikle.

Bu konulara kafa yoran kimler var merak ettim.

Lutfen sacma sapan mesajlar atmayin.

ben de bi ara ilgilendim ama sütün alım fiyatı çok çok düşük. ve kuracağın yer kesinlikle yazın sıcak olmamalı, mass bi fabrikaya (sütaş, pınar) yakın olmalı vs. Süt kaliteliyse ekstra antibiotik bok püsüre falan para vermek zorunda kalmıyor ana fabrika o yuzden sana daha yüksek bir ücret onerebiliyorlar. ama yine de hakı bokunu korumuyor.

ve çok ciddi bir "bok" arazin olması lazım. günde ineğin sıçtığı bok, inek başına 20 kilo. 100 inek olsa sen düşün.

bu bilgileri öğrenmek için gemlikte bi ciftliğe gittim. en temizlerinden biri oymuş, ona rağmen bana göre değil bu iş dedim ortamı görünce.
Sosyal ağlarda paylaş

ben sonunda ipard dan bir destek hibesi almayi basardim, acikcasi avrupa birligi para dagitiyor ama bizim turkiye cumhuriyeti vermemek icin elinden geleni yapiyor boyle sacma bir durum var.

chrome said:

ben avrupa birliği hayvancılık hibe projeleri için danışmanlık ve proje çizimi yapıyorum. işin sadece teknik kısmı hakkında bilgim var. ama gördüğüm kadarı ile çok güzel bir iş kolu hele ki ilerleyen yıllarda arzın yeterli düzeye ulaşması ile çok da değerli bir iş kolu haline gelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediklerinin yaninda arazi seciminde sagmalda 40 a yakin daha dikkate alinmasi gerekenler var

ruzgar, insanlara uzaklik, arazinin izalasyonu bolge hayvanlarindaki hastalik, en onemlisi yem e yakinlik yeterli yem varmi

sut fiyatlarinda haklisin ama durum bu

Esh said:

matama said:

Hemen ilkokul seviyesinde espriler gelecek ama

Hayvancilikla ilgilenen kimler var?

Ben ozellikle buyukbas hayvanciligiyla ilgileniyorum, profesyonel ciftlik isletme, sagmal alaninda ozellikle.

Bu konulara kafa yoran kimler var merak ettim.

Lutfen sacma sapan mesajlar atmayin.

ben de bi ara ilgilendim ama sütün alım fiyatı çok çok düşük. ve kuracağın yer kesinlikle yazın sıcak olmamalı, mass bi fabrikaya (sütaş, pınar) yakın olmalı vs. Süt kaliteliyse ekstra antibiotik bok püsüre falan para vermek zorunda kalmıyor ana fabrika o yuzden sana daha yüksek bir ücret onerebiliyorlar. ama yine de hakı bokunu korumuyor.

ve çok ciddi bir "bok" arazin olması lazım. günde ineğin sıçtığı bok, inek başına 20 kilo. 100 inek olsa sen düşün.

bu bilgileri öğrenmek için gemlikte bi ciftliğe gittim. en temizlerinden biri oymuş, ona rağmen bana göre değil bu iş dedim ortamı görünce.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında öyle değil.
hükümet dolandırılmamak için işi çok sıkı tutuyor. zira bizim millet malesef rüzgar santrali üreteceğim diyip deniz kenarındaki arsaları 49 yıllığına alıp sonra oralara otel yapan bir millet olduğu için. teşviğe fırsat gözü ile değil, yenip yutulabilecek bir şey gözüyle bakıyor. bundan dolayı koşulları ağırlaştırma yoluna gidiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ara arkadaş keçi sütü işine başlayacağım diyordu ne alaka diye sorduğumda devlet bayağı destekliyormuş şu kadar para veriyormuş falan diye konuşuyordu sonradan vazgeçti fazla kar olmuyormuş diye. Kırşehirde hayvancılıkla uğraşan yakınlarım da aynı şeyi söylüyor. Hastalığı, temizliği, bakımı çekilecek dert değilmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

hemen bir soru sorayım konu açılmışken
hayvansal duyarlılığı olan insanlara özel et üretmek mümkün mü?
mesela mutlu inekler çiftliği kuruyorsun, öyle kuzu dana falan kesmiyosun eceliyle ölen inekleri yiyosun falan fdsaf. tabi lezzetsiz olur nası olur sağlık açısından falan?
Sosyal ağlarda paylaş

ben kafa yoruyorum baya hayvanciliga aynen sagmal
ancak guzel para kazanmak ve kar etmek icin ekip bicebilegin 80-100 dönüm tarlan olmasi lazim
tasima suyuyla degirmen donmez
otunu, sirajini kendin ureteceksin
yani bir nevi tarim da yapmak zorundasin
aksi halde mazotun 4.5 tl oldugu ulkede balye saman, küspe vs almayla hayvanciliktan karin cok az oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...