Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The new insignia

Rotweiler

Öne çıkan mesajlar

Daha keskin hatlar, daha erkeksi duruş ve INTELLILINK.
Araç Sedan 4 kapı, Sedan 5 kapı ve tourer olarak yenileniyor. Özellikle 5 kapı beni çok heyecanlandırdı:

Bu araç Vauxhall(Yani opelin UK temsilcisi) olmasına rağmen Opeldeki tip de aynı zaten bildiğiniz üzere. Sadece logolar değişiyor. Ben beğendim. Bi camaro havası katmışlar arkasına. Hatta Chevvy EPICA'ya da benzemiş diyebilirim. Amerikanlar GMi aldığından beri yaptığı en güzel şey olsa gerek. Biraz MUSCLE car görüntüsü versinler canıııım o kadar beygire.

resimler için tık

Ön farları Astra'ya benzettim ama başarılı olmuş. Ön konsol baştan dizayn edilmiş ve 8 inch ekran yapılmış. IntelliLink burda devreye giriyor.

BMW'ninkine benzer bir yapı ama touchpad var. 2 finger gesture algılıyor. Ekran seçeneklerini ister bu vites yanındaki touchpad'den ister direksiyondan isterseniz de voice recognition'dan kontrol edebiliyorsunuz.

Ekran tamamen kişiselleştirilmeye açık. Butonları ordan oraya atabiliyorsunuz. Ve bir opel/vauxhall klasiği olan longpress memory olayı burda da geçerli. Geçişler gayet hızlı, akıcı.

http://www.youtube.com/watch?v=BTB78blfaq4

Ayrıca orda göstergeler de aynen Mercedes ve BMW mantığında. (Ben daha çok Mondeo'ya ve çizgilerini Aston Martin'e benzettim )Daireselleştirilmiş ve içleri kişiselleştirilebiliyor. Navigasyonu ortaya alabiliyorsuuz felan. Bence bunun için geç bile kalmışlardı.

Bu versiyonda BOSE tekrar arabya geri dönüyor! YAAAAY!! En son Omegalarda felan görmüştük düzgün bir sistemi.

SIDE BLIND ZONE ALERT (SBZA),REAR CROSS TRAFFIC ALERT (RCTA)ve LANE CHANGE ALERT (LCA)

olarak üç aktif güvenlik ekipmanı da katılıyor araca. Bunlar isimlerinden belli zaten. Sadece sondakini açıklamak gerekirse; şerit değiştirmek istediğinizde diğer şeritlerden hızla gelen araçları 70 metreye kadar mesafeden algılayabiliyor ve sizi uyarıyor.

Şimdi gelelim en büyük mevzuuya:

Mekanikler!

Antiroll bar yeniden revize edilmiş. Aracın kontrolü ve sürüş dinamikleri VXR(OPC)'den esinlenerek upgrade edilmiş. Bu iyi bir gösterge, zira geçtiğimiz Insignialarda elektronik direksiyon kontrolü biraz hatalı ve sorunlu idi. Beklenen performansı ve sertliği zamanında sağlayamıyordu, bu da sürücünün yol tutuşundaki etkisini aşağıya çekiyordu..

4 YENİ MOTOR SEÇENEĞİ!

2 litre 138bhp dizel ve 120 beygir dizel sadece 99gr/km emisyonu var
167 bhp 1.6 benzinli ve ve veeee
Turbocharged 247bhp 2 litre benzinli.
Dördüncü sanırım daha duyurulmadı. Ya da okuduğum/izlediğim duyurularda ben göremedim. Bu benzinli modeller 6 ileri manuel ve ya otomatik olabiliyor. Aynı zamanda 2 litre turboyu her zamanki gibi 4 çeker seçebiliyoruz. Ayrıca bu benzinlilerde SIDI diye yeni bir kodla geliyorlar sanırım. Benim dikkatimi çekti.

£16,279 başlangıç fiyatı Vauxhallda. Bakalım ülkemizde ne olacak.

Benim tek sorum şu: ŞU ALLAHIN CEZASI DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİNİ ARTIK AKIL EDEBİLİP MOTORU BU YÖNDE GELİŞTİREBİLDİLER Mİ??!?
Tek açıklamadıkları şey bu. GM'i satın aldıklarından beri çok innovatif kasalar olmasına rağmen motorlar çağın gerisinde kalıyor. Yemin ediyorum eğer şunu da yaptılarsa zaten beğeniyorum bu arabayı, üstüne atlarım gelir gelmez.

Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Vectra çok daha yakışıklıydı vallahi. Bu kasa ise kibar, elit, sportif, aristokrat, iddialı gibi tüm duruşları sergilemeye çalışıp acemi birliğine teslim olan içe dönük asosyal bir duruşa sahip olmuş.

Belki tasarım çizgisi belki de tasarımsal oranlar bilemiyorum... ama taşların yerine oturmadığını düşünüyorum.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...