Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doktor var mı???

Patice

Öne çıkan mesajlar

Gangren said:

TSH değerlerine baktırıp, dozaj ayarlaması yaptıracaksın, ek olarak belki Kalsiyum verebilirler.

2ay önce baktırdım.. aynı dozdan devam, ek olarak demir almaya başladım. o da bitti, herşey aynı değişiklik yok..

Anti TPO 878 ( normali 0-60 )
Anti triglobulin 532 ( normali 0-40)
Sosyal ağlarda paylaş

antikor testlerine göre belli oluyor aslında zira 4 sene uzun bir süre. hashimato veya basedow graves için kullanılan ilaçlar da vücudu çok olumsuz etkiliyor. 2 sene thyromazol kullanmıştım ama işe yaramadı.

bence ameliyat seçeneği de düşünülebilir. 2 sene önce oldum ve resmen hayatım değişti yaşam kalitem arttı. tiroid bezinin az çalışması da çok çalışması da ayrı dert. sıkıntılı bir hastalık geçmiş olsun yaşayan bilir ancak.

ayrıca total tiroidektomi askerlikten muafiyete sebebiyet oluyor bu ufak bilgiyi de vermiş olayım.
Sosyal ağlarda paylaş

moonfall said:

antikor testlerine göre belli oluyor aslında zira 4 sene uzun bir süre. hashimato veya basedow graves için kullanılan ilaçlar da vücudu çok olumsuz etkiliyor. 2 sene thyromazol kullanmıştım ama işe yaramadı.

bence ameliyat seçeneği de düşünülebilir. 2 sene önce oldum ve resmen hayatım değişti yaşam kalitem arttı. tiroid bezinin az çalışması da çok çalışması da ayrı dert. sıkıntılı bir hastalık geçmiş olsun yaşayan bilir ancak.

ayrıca total tiroidektomi askerlikten muafiyete sebebiyet oluyor bu ufak bilgiyi de vermiş olayım.

napıyorlar ameliyatta?
detaylandırabilir misin?

bide ameliyattan sonra nasıl devam ediosn?
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Tiroidi komple alma ameliyatından başka bir ameliyatı var mı bu işin yav?

Ankara'da iyi ama arızalı bir Endokrinolog önerebilirim isteyene.

kuzenim 37 yaşında, geçen yıl oldu.. Doğum yaptıktan sonra aynı hastalığı geçirdi ve aldılar onunkini. Ona bağlı olarak yıllardır troid ilacı aldığı için kalp çarpıntısı vs oluyordu. Amelityattan sonra kalp ve tansiyon ilacına başladı.

Bu arada deli kalp çarpıntısı yapıyor. Günde en az 2 3 kez.. Size oluyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben daha işin başındayım sayılır 2 aydır alıyorum. Olmadı hiç bir yan etkisi daha.

Tiroidi alınan hasta da gayet rahat yaşamını sürdürebiliyor. Hani bu tiroid ilacından ötürü kalp/tansiyon vs olacağına ihtimal vermiyorum ben pek. Farklı sebepleri olabilir. Yani uzun yıllar bu ilacı alan adam perte çıkar öyle olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

total tiroidektomi. 2 taraflı tiroid bezlerini ve 3 4 tane de ufak bir başka grup bezleri çıkartıyorlar. youtube da da izlenebilir : ) çıkartılanlar patalojiye yollanıyor. benim bulgularımda hashimato ve basedow graves olduğum aynı zamanda hücrelerin kanser başlangıcına evrildiği tespit edilmişti. uzun vadede kanser riski de taşıyor bu hastalıklar. çernobil sağolsun

3-4 saat süren bir ameliyatı var. genelde risk içermeyen bir ameliyat. ancak işini iyi bilen bir cerrah bulunmasında fayda var çünkü tiroid bezleri ses tellerine çok yakın olduğu için ses tellerinin hasarı veya tamamen kaybedilmesi söz konusu olabiliyor. düşük bir ihtimal olmasına rağmen göz önüne alınmasında fayda var. ameliyat sonrası 1-2 hafta seste hafif bir kısıklık oluşması normal sayılıyor.

ameliyattan sonra bir süre kalsiyum tabletleri kullanılıyor. sonrasında ömür boyu levotiroksin sodyum -yapay tiroid hormonu- kullanıyorsunuz. ilk 6-12 ay dozaj ayarlaması yapılıyor sonrasında pek bir sorun çıkmıyor.

ameliyata kesinlikle karşıydım ama benim için başka çözüm kalmamıştı. zaten ilaç tedavisinin sonuç vermediği hastalar iki seçenekle karşı karşıya kalıyor. ya bezlerin ameliyat yoluyla çıkarılması veya radyoaktif maddeler yolu ile o bölgeyi öldürmek. 2. seçenek daha riskli ve tekrarlama ihtimali çok yüksek. 1. çözüm ise radikal olsa da kesin çözüm oluyor.

eğer 2 3 yıl gibi uzun sürelerdir tiroid hastalığınız varsa kesinlikle operasyon ihtimalinin artık düşünülmesi gerekiyor bana göre. ameliyattan 3-6 ay içinde hastalığın tüm saçmalıklarını üstünüzden atıyorsunuz ve rahatlıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

İlerleyen yaşlarda olma ihtimali var. Ben türk kahvesi pek içemiyorum, kalbim ağzımda atıyor.. İlerleyen yaşlarda bunu dengelemek için veriliyo olabilir, bilemıyorum. Yıllardır eşek gibi spor yaptım ben, spor yapmamamı söyluyolar şimdi. Çok çabuk yoruluyorum. 2 paket sigara içsem bu kadar olur yani.
Sosyal ağlarda paylaş

moonfall said:

total tiroidektomi. 2 taraflı tiroid bezlerini ve 3 4 tane de ufak bir başka grup bezleri çıkartıyorlar. youtube da da izlenebilir : ) çıkartılanlar patalojiye yollanıyor. benim bulgularımda hashimato ve basedow graves olduğum aynı zamanda hücrelerin kanser başlangıcına evrildiği tespit edilmişti. uzun vadede kanser riski de taşıyor bu hastalıklar. çernobil sağolsun

3-4 saat süren bir ameliyatı var. genelde risk içermeyen bir ameliyat. ancak işini iyi bilen bir cerrah bulunmasında fayda var çünkü tiroid bezleri ses tellerine çok yakın olduğu için ses tellerinin hasarı veya tamamen kaybedilmesi söz konusu olabiliyor. düşük bir ihtimal olmasına rağmen göz önüne alınmasında fayda var. ameliyat sonrası 1-2 hafta seste hafif bir kısıklık oluşması normal sayılıyor.

ameliyattan sonra bir süre kalsiyum tabletleri kullanılıyor. sonrasında ömür boyu levotiroksin sodyum -yapay tiroid hormonu- kullanıyorsunuz. ilk 6-12 ay dozaj ayarlaması yapılıyor sonrasında pek bir sorun çıkmıyor.

ameliyata kesinlikle karşıydım ama benim için başka çözüm kalmamıştı. zaten ilaç tedavisinin sonuç vermediği hastalar iki seçenekle karşı karşıya kalıyor. ya bezlerin ameliyat yoluyla çıkarılması veya radyoaktif maddeler yolu ile o bölgeyi öldürmek. 2. seçenek daha riskli ve tekrarlama ihtimali çok yüksek. 1. çözüm ise radikal olsa da kesin çözüm oluyor.

eğer 2 3 yıl gibi uzun sürelerdir tiroid hastalığınız varsa kesinlikle operasyon ihtimalinin artık düşünülmesi gerekiyor bana göre. ameliyattan 3-6 ay içinde hastalığın tüm saçmalıklarını üstünüzden atıyorsunuz ve rahatlıyorsunuz.

Doktor bu ilacı verirken ömur boyu kullanacaksın diyor, 2-3 yıl kısa diil mi o zaman bu durumda?
Senin şikayetlerin neydi peki günün kalitesini düşüren?
Sosyal ağlarda paylaş

2 yıl thyromazol kullandım. kan hücrelerimde ciddi azalma yaşadım. çeşitli diğer kan değerlerine de ciddi etkileri oluyordu. ayrıca tiroid hastalığımı durduramadığı için gözlerimde büyüme yapmaya başladı. oftalmopati. ancak her hastanın durumu farklı tabiki benimki kontrol altına alınamıyordu.

şimdi de ameliyat sonrası ömür boyu eutrox

sıkıntılarım genel hipertiroid hastalarında olan ani sinir, kilo kaybı veya alamama, ellerde titreme, depresyon, ani ruh hali değişiklikleri, aşırı terleme, sıcağa aşırı duyarlılık, çok hızlı yorulma, kalp hızının sürekli yüksek seyretmesi, kas yorgunlukları vs vs vs. hepsini yaşadım.
Sosyal ağlarda paylaş

moonfall said:

sıkıntılarım genel hipertiroid hastalarında olan ani sinir, kilo kaybı veya alamama, ellerde titreme, depresyon, ani ruh hali değişiklikleri, aşırı terleme, sıcağa aşırı duyarlılık, çok hızlı yorulma, kalp hızının sürekli yüksek seyretmesi, kas yorgunlukları vs vs vs. hepsini yaşadım.

birebir ben :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...