Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kısa film nası çekilir?!?


dreamtime

Öne çıkan mesajlar

ben arkadaşlarımla suana kdr 3 tane kısa film çektim...
3üde bi arkımzn ewindeydi(bahçeli)
önemli olan bence: yapıcaın mekana uygun bir seneryo weya seneryoya uygun bir mekan gerisi boşş kendiliinden geliorr burayı bole çekersek daa ii olur fln die... ama eer kalıtelı bisi yapmak istiorsan bunlar + montaj programı onun içinde ii bi bilgisayar sistemi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dreamtime, 06 Aralık 2004 20:29 tarihinde demiş ki:
walla kamera nası bişi kullandınız?? ne kadar en uzun çekiminiz??


bizim bu filmleri çekmekteki amacımz tamamiyle eelence olduu içn pek dekormus fln onem wermedik eer seninde nietin millete beendirmek diil milleti guldurmekse dekora fln sende onem werme..

kamera arkadaşında sony handicam zoomunu fln hatırlamıorm...
12 - 21 - 5dk filmlerin suresi...

[Bu mesaj crimS0n tarafından 06 Aralık 2004 20:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim butçeyi sana soliim 90dklık kaset parası... :)

şimdii butçe tamamen sizin elinzde eski çağ fln amator işini biraz aşar die dusunuorm elbise we dekor açısından eer onları sorun etme hallederiz fln dersen orası senın bılıceın işş ama bence zor yani kıyafet fln...[signature][hline]Evil thoughts is creeping through my mind...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elimde harbi bi seneryo war proje olarak gzl (eski çağla fln alakası yok ama olsn)

karanlık bir ortam 2 arkadaş oturur (uzun saçlı keş tipler) birini beklerler bişi getircektir ismi hiç geçmez..... o kişi gelir yawşak bi insandır kıl kuyruk bişi getirdii şey beyazdır... bunlar çekmeye başlar yawşak herif hep konuşur asaplarını bozar... çocuu dowerek oldurur... çocuu bulundukları ortamdan çıkartıp mekandakı bi kapıyı açarlar içeride bir suru kapalı kapı.... teker teker açmaya başlarlar içlerinde apayrı ortamlar(ortamları sen yarat artık) hiç bir ortamı beenmezler en sonunda bi oda boştur içeri girerler we kapı kapanır ***the end***
komik weya ciddi sen seç....[signature][hline]Evil thoughts is creeping through my mind...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kısa çekilir...

said:
dreamtime, 06 Aralık 2004 20:09 tarihinde demiş ki:
sizin gibi tecrübeli insanlardan bilgi almak istedim

bizim tecrübeli olduğumuzu nerden çıkardın :)
anca vizyon filmlerini, tv dizilerini felan tartışıyoruz burda :-P

said:
dreamtime, 06 Aralık 2004 22:47 tarihinde demiş ki:
bi de film dijital fotoraf makinasıyla çekilir mi??

Kaliteli video çekimi yapabilecek bir dijital kamera lazım. Kaliteli film olması için "işte fotoğraf makinesi, çek işte" anlayışıyla gidersen olmaz.

Ha şu var, kısa film ile kastın "kısa film" değil de, internette yayınlanan o eğlencelik videolar ise, tabii dijital kamerayı bırak webcam ile bile çekersin.

ancak "kısa film" çekmek istiyorsan, sana birkaç önerim olacak.

- önce asıl filme başlamadan önce birçok deneme çekimi yapmalısın. farklı farklı şeyler, farklı sahneler dene, ondan sonra asıl senaryoyu çekmeye başla... deneyim önemli.
- dijital fotoğraf makinesi kullancaksan tripod üzerinde çekim yap, ama direk analog kameraları tavsiye ederim, hatta bulabilirsen büyük kameralar (eskiden Sony vardı bizde) ile çekim yapın. El kameraları daha banal bir görüntü veriyor. Sony'cilere sorarsan belki hala satıyorlardır. Olmadı Dijital Video kameralar da kullanabilirsin. Ama fotoğraf makinesi veya webcam önermem.
- Filmi çekerken tek bir duygu üzerinde yoğunlaşın. Örneğin kısa bir korku filmi yapıcaksan "böö" tarzı patlama sahneleri yerine, izleyiciyi o kısa sürede geren sahneler tavsiyemdir. (en basit örnek Ring filminin son sahnesi verebilirim)
- Nerden bulursunuz bilmiyorum, ancak kısa film bulup izleyin, hatta festivallerde ödül almış filmleri izlemek size çok yardımcı olacaktır.
- 1 dakikalık filmle 1 saatlik film kadar şey anlatabilirsin, olaylardan çok duygular önemli.

Profesyonel biri değilim, kısa film çekimi ile de uğraşmadım. Sadece benim görüşlerim bunlar.[signature][hline]Okuyun okutturun (Paticik FAQ)
http://forum.paticik.com/view.php?id=100154
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kısa film olayını yaklaşık 6-7 senedir düşünen, çeşitli denemeler yapan biriyim. Öğrenmem gereken çekim teknikleri var. Zaman ayırırsam uzun zamandır düşündüüm ciddi bir projeyi hayata geçiricem.

Kısa film festivalinde boy gösterebilirim :).
Ama tabi oturup ciddi bir şekilde başlamam gerekiyor, fakat gözüm korkuyor şimdilik.[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...