Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vucutcular buraya

Sequo

Öne çıkan mesajlar

sostizm said:

applev0dka said:

aboooo patinin en fail baslıgı herhalde su.

önce spor konusu gidip kişisele açılmış,

sonra yetmez gibi yüzmek sıkıcı denmiş, sorunlumusunuz arkadasım, dünyanın en zevkli şeyi olabilir yüzmek.

Su aptal yaz okulu için istanbulda olmasam her gün yüzüyordum ne güzel çanakkalede :(

yüzmek sıkıcı diyeniniz de tatava, ne bir deniz görmüşlüğü ve güneşlenmişliği vardır tamam mı

Sayende Patinin en fail'ı oldu bu haklısın...

Deniz görmemiş dedin ya bana ne diyim kardeş sana ben.

7 yıl uzak yolda çalıştım, kaptanım, denizcilik fakültesi öğretim üyesiyim, lisanslı yüzücü/yarışçı geçmişim var, yelken yarışçısı/eğitmeniyim, dalgıcım,Bu kitabı ben yazdım şu anda su sporları pazarlaması üzerine çok sayıda bilimsel makale yazdım, TV'de sık sık deniz/su sporları etkinlikleri ile ilgili olarak yorum yapan kişi olarak da görürsünüz beni.

Ama tatavayım ve deniz görmüşlüğüm yok...

dolabın üstünden bi şey alacağım zaman abinin cv sini isterim ben artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet arkadaşlar 3 gün önce yeni dyete başladım ve sporu bölüm bölüm günlere bölüp devam etmekteyim.

Güncel KG'm: 87 KG

Diyet listem:
Sabah (09:00 ile 10:00 arası)
1. 4 yumurta beyazı (Çiğ)
2. 1 yumurta beyazı + sarısı (Çiğ)
3. 100GR Yulaf ezmesi
4. 1 ölçü protein tozu
5. 1 adet muz
6. Light süt
6 maddeyi mikser ile karıştırıp sabah kahvaltısı niyetine içiyorum.

Öğlen: (12:30 ile 13:30 arası)
1. 50 Gr pirinç
2. 250 Gr Bonfile, Tavuk, Hindi yada Somon
3. 1 adet enginar
4. Bolca yeşillik

50 Gr pirinç ile yağsız tuzsuz lapa pilav. Izraga et, tavuk, hindi yada balık. Yanında enginar ile bolca yeşillik.

Ara Öğün: (14:30 ile 15:30 arası)
1. 1 adet Elma

Spor: (16:30)
Spordan önce:
1. 1 ölçek protein tozu + su

3 farklı çalışma şeklim var. Göğüs ağırlıklı, Omuz ağırlıklı, Kol ve bacak ağırlıklı.

Gün aşırı spora gidiyorum eğer spora gitmediğim gün ise evde bu saatte karın ve bel çalışmaları yapıyorum.

Spordan hemen sonra:
1. 1 ölçek protein tozu + su

Akşam: (18:30 19:30)
Bkz: Öğle yemeği aynısı

3 ay boyunca her haftanın 6 günü bu diyete devam edeceğim. Haftanın 1 günü kendime hediye verip yağ oranına dikkat edecek şekilde besleneceğim. Mesela pizza yiyebilirim yada hamburger:)

Tatlı hiç yok ama.

Sonuçları buradan paylaşacam belki referans olur diye paylaşmak istedim.

Kullandığım yardımcı besinler:
CLA, L-Carnatine, Protein tozu

Aminoasitlere henüz başlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

işte ben de onu anlamadım.

her gün protein tozu içenler genelde vücut geliştirmek büyütmek isteyenler olmalı?

senin esas amacının 87 den atıyorum 80 e inene kadar neyse amaçladığın, düzgünce et yiyip düzgün beslenip ve çalışıp yağdan yakmak. ağır çalışmamak böylece kasdan yakmamak fln olmalı?

hem protein tozu içip hem kilo verirsen ben de ilk defa şahit olmuş oluyorum.

gerçi tabii diğer öğün ve sporun bu kadar dakikse o protein tozu çok etki etmeyebilir şişirme bazında
Sosyal ağlarda paylaş

Octavarium said:

ben hiç görmemiştim kilo vermeye çalışan bir insanın protein tozu kullandığını. demek oluyormuş

Bu diyet kuruma diyeti olarak geçiyor. Kas kütlesi artarken yağ oranı çok hızlı birşekilde düşüyor. Vucut çok hızlı ve güzel birşekilde şekilleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

işte ben de onu anlamadım.

her gün protein tozu içenler genelde vücut geliştirmek büyütmek isteyenler olmalı?

senin esas amacının 87 den atıyorum 80 e inene kadar neyse amaçladığın, düzgünce et yiyip düzgün beslenip ve çalışıp yağdan yakmak. ağır çalışmamak böylece kasdan yakmamak fln olmalı?

hem protein tozu içip hem kilo verirsen ben de ilk defa şahit olmuş oluyorum.

gerçi tabii diğer öğün ve sporun bu kadar dakikse o protein tozu çok etki etmeyebilir şişirme bazında

Şişmek için vucutta suyu tutacak şeylerde lazım tek başına olmuyor. Bu diyetle vucudu şekillendiriyorsun.

Amaç kurumak. Şöyle düşün bunuy apmazsan 80 kg olursun sonra vucut kasıcam birazda kas yapayım diye 85 e çıkmak zorunda kalırsın.

Ama kuruma diyetiyle atıyorum haftada 1 kg verecekken 2 haftada 1 kg verirsin ama vucut şekilli bir şekilde zayıflar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Alla alla ilginçmiş. e şimdi bende de göbek ve yanlar var bir miktar. kilo 85 şu an. ben de bu diyeti ve üstüne de spor yaparsam (alet ve cardio) hemen hop şekle mi giriyorum?

Sporu adam gibi yapacaksın ama.

Örneğin yarın spor günüm sadece göğüs çalışacağım.

En az 2 saat sürüyor. 10 farklı hareket 4 er setten toplamda 4 set yapiyorum.

Her set arası 1 dk her farklı hareket arası 2 dk dinleniyorum.

Bittiğinde 30 dk 6 derece yokuş 6 km hızda 2 dk yürüyüş 9km hızda 2 dk koşuş şeklinde toplam 30 dk kardiyo yapiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

e peki abi benim amacım 80 de kalmak ama sadece toparlamak ise (tıpkı killer ın imzadaki gibi yani)

o zaman ne yapıyoruz :D

Olm toparlanmak dediğin zaten kurumak oluyor. Kas kütlen sabit kalacak yada artacak şişme dediğin olay çok farklı. Şişmek için karbonhidrat lazım.

Günde toplamda 100 gr yulaf 100 gr pirinç aliyorum yani bu kurumak için atıyorum sen bunları toplamda 300 gr yulaf 300 gr pirinç yaparsın şişirirsin o zaman.

Protein şişirmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Anladım.

O zaman kafam karıştı ama. Ben şimdi 7 de işten gelip, spora 7.30 gibi gidip 9.30 gibi dönüyorum. O zaman da ya sebze yemeği az, ya da yağsız salata ve et yiyordum. Hocam "et yeme o saatte, yağa dönüşür" gibi bir laf etti.

O benim yediğim saate bağlı bir olay o zaman. O saatte metabolizma yavaşladığı ve sindirim çok gerçekleşmediği için fln?

Biraz şekillensin dedik profesör kesileces yakında
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Anladım.

O zaman kafam karıştı ama. Ben şimdi 7 de işten gelip, spora 7.30 gibi gidip 9.30 gibi dönüyorum. O zaman da ya sebze yemeği az, ya da yağsız salata ve et yiyordum. Hocam "et yeme o saatte, yağa dönüşür" gibi bir laf etti.

O benim yediğim saate bağlı bir olay o zaman. O saatte metabolizma yavaşladığı ve sindirim çok gerçekleşmediği için fln?

Biraz şekillensin dedik profesör kesileces yakında

Yok hacı mutlaka et ye. Ama bak toplamda günlük 500 gr etin üstüne çıkma.

Sende yenisin vucut proteini harcayamaz. Takviye almıyorsan 750 gr et yiyebilirsin.

Sporu ağır yapmıyorsan ilk etap 500 gr et yeter. Bir öğünde de 250 gr etin üstüne sakın çıkma. öğlen 250 akşam 250 ye misal.

Saatle alakası yok. Vucudu boş bırakmamak en iyisi aslında. Ben önümüzdeki hafta Casein proteini alıcam yatmadan önce yavaş sindirilen bir protein biliyorsun gece boyunca vucut boş kalmasın diye.

Karbonhidratı hareketsiz olacağın zamanlarda almaman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...