horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 arcane said: horacegoesskiing said: arcane said: tartışmaya girmem derken bu din ıvır zıvırdan bahsediyorum. cevap vermem sanıp nasıl da palavra sıkmışsın. neymiş iftiram? buyur, bekliyorum. hakaret dediğin şey senin çok eskiden yazdıklarının alıntısı. seçiçi amnezin bloklamış. şikayet düğmelerine bakan hangi adminse sor ona, o hatırlıyordur belki. iddia sahibi kanıtlamakla yükümlüdür, sen niye bekliyosun anlamadım ki? küfür etmeye uzak biri olmasam da bu gibi ortamlarda hele "birebir" o şekilde küfür edecek birisi değilim. kanıtlarsam susacak mısın? ona göre efor sarfedeyim. susmam, herhalde bir özür dilerim hiç değilse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Cipetpet said: Evet çünkü namaz kılma eylemi müslümanlara has bir eylem o gitsin kuş uçursun mmorpg oynayarak isyanını trade kanallarına yazsın vs ama namaz kılmak müslümana aittir 2 yüzlülere değil bu kadar netim işte daha ötesi varmı? inadına namaz kılıcam şu anda bekliyorum okunmasını. bide içimden daft punk söylicem arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 horacegoesskiing said: arcane said: horacegoesskiing said: arcane said: tartışmaya girmem derken bu din ıvır zıvırdan bahsediyorum. cevap vermem sanıp nasıl da palavra sıkmışsın. neymiş iftiram? buyur, bekliyorum. hakaret dediğin şey senin çok eskiden yazdıklarının alıntısı. seçiçi amnezin bloklamış. şikayet düğmelerine bakan hangi adminse sor ona, o hatırlıyordur belki. iddia sahibi kanıtlamakla yükümlüdür, sen niye bekliyosun anlamadım ki? küfür etmeye uzak biri olmasam da bu gibi ortamlarda hele "birebir" o şekilde küfür edecek birisi değilim. kanıtlarsam susacak mısın? ona göre efor sarfedeyim. susmam, herhalde bir özür dilerim hiç değilse. senin özrünün gözümde kıymeti yok. sırf haklı çıkmak için de silinmiş mesaj peşine düşmek çabama değer mi bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 15 sayfayı okudum ve şu sonuca vardım. oruç tutmayanlar bütün oruç tutanları nefs-i kamil* ayarında insanlar olduklarını zannediyorlar. oruç tutanlar ise tutmayanların hepsinin Allahsızlğı yayma kürsüsü başkanı olarak görüyor. ama maalesef 2 tarafında haksız olduğu noktalar mevcut. kasıt olmadığı sürece oruç tutmayanların tutanların yanında (sigara hariç) yiyip içmelerinde oruç tutan bir insan olarak sakınca görmüyorum. sigarada da olay şu malum duman çevreye yayıldığı için oruç tutanların tuttuğu orucu zedeleme durumu sözkonusu. oruç tutanların oruçlarını Allah kabul etsin bu arada... *nefs-i kamil =tasavvuf makamının en üst mertebesi. insanın dünyevi duygulardan tamamen arınarak yalnız rabbine kavuşmayı istediği makam. Subanallah sayfa başı olmuşum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 sana ne birader. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Üstteki haklı daha uzatmayalım işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 17 saat aç duruyorum hepinize laflar hazırladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 İşin tabii şu durumu da var. Yani ben arkadaşımla başbaşaysam eğer elbetteki oruçluysa dikkat ederim ister istemez. Bu o insanı tanımakla, 'sen saygısızlık olduğunu düşünmesen bile o saygısızlık olacağını düşünebileceğinden, veya saygıyı geçtim rahatsız olabileceğinden, ve sende bu durumdan-senin arkadaşın olduğundan dolayı- rahatsız olmandan ötürü' oluşan bir durum. Ancak toplum, sokak biraz farklı. Yani herkesin tek tek ne düşüneceğini kaale almak zorunda değilim, çünkü kimseye zarar vermiyorum. Onların benim arkadaşımdan farkı, dediğim gibi, benim arkadaşım ben her ne kadar aksini düşünsem de benim hakkımda kötü bir düşünceye kapılmasını istemeyeceğimden, ama elbette ki sokaktaki adamın ne düşündüğü beni pek ilgilendirmediğinden oluyor. Yani durum saygısızlık algısının dışında oluyor biraz bu durum birebir ilişkide veya daha yakın bir ortamda. Peki bunu herkese uygulamak doğru olur mu? Böyle bir zorunluluk yok, yani sokaktaki 7189719 tane adam benim saygısızlık yapacağımı düşüneceği için benim gerçekten susuzluğumu gidermemem gerekir diye düşünmem biraz mantıksız kaçıyor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 niye vuruyon lan insanlara çipoş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 sigara niye hariç? ya ben günde 3 paket sigara içen bir insanım. kendim için durduramıyorum sigara içmeyi. başkasına saygı için mi durdurmak zorundayım? mantık zaten görünce canı çekmesi ve nefs terbiyesi değil mi? ben neden 1 ay nefsimi terbiye etmek zorundayım dünyanın en ilkel somut yoluyla başkasına saygı olarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 warimathras said: 15 sayfayı okudum ve şu sonuca vardım. oruç tutmayanlar bütün oruç tutanları nefs-i kamil* ayarında insanlar olduklarını zannediyorlar. oruç tutanlar ise tutmayanların hepsinin Allahsızlğı yayma kürsüsü başkanı olarak görüyor. ama maalesef 2 tarafında haksız olduğu noktalar mevcut. kasıt olmadığı sürece oruç tutmayanların tutanların yanında (sigara hariç) yiyip içmelerinde oruç tutan bir insan olarak sakınca görmüyorum. sigarada da olay şu malum duman çevreye yayıldığı için oruç tutanların tuttuğu orucu zedeleme durumu sözkonusu. oruç tutanların oruçlarını Allah kabul etsin bu arada... *nefs-i kamil =tasavvuf makamının en üst mertebesi. insanın dünyevi duygulardan tamamen arınarak yalnız rabbine kavuşmayı istediği makam. Subanallah sayfa başı olmuşum :) haklı daha uzatmayalım işte Şükrü faiz lobisi gibisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 sigarayı sadece ramazanda oruç etkilemesin diye değil normalde de milleti etkilemesin diye dikkat ederek içmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Vingthor said: sigara niye hariç? ya ben günde 3 paket sigara içen bir insanım. kendim için durduramıyorum sigara içmeyi. başkasına saygı için mi durdurmak zorundayım? mantık zaten görünce canı çekmesi ve nefs terbiyesi değil mi? ben neden 1 ay nefsimi terbiye etmek zorundayım dünyanın en ilkel somut yoluyla başkasına saygı olarak? L2read pls. açıklamasını yapmışım yazdıklarımda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Cons said: niye vuruyon lan insanlara çipoş Vurdurmasınlar abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 şurada orucu savunmaya çalışanların çoğunun IQ'su eksilerde resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 GENÇLER EĞLENİYONUZ MU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 şu dünyada herkesin IQ'su sabit olsaydı aklın kıymetini nasıl anlardık o zaman? senin gibi yüksek (!) IQ lular da lazım bize... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 sigara zaten yasak kapalı alanda açıkta bişey olmaz heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 arcane said: horacegoesskiing said: arcane said: horacegoesskiing said: arcane said: tartışmaya girmem derken bu din ıvır zıvırdan bahsediyorum. cevap vermem sanıp nasıl da palavra sıkmışsın. neymiş iftiram? buyur, bekliyorum. hakaret dediğin şey senin çok eskiden yazdıklarının alıntısı. seçiçi amnezin bloklamış. şikayet düğmelerine bakan hangi adminse sor ona, o hatırlıyordur belki. iddia sahibi kanıtlamakla yükümlüdür, sen niye bekliyosun anlamadım ki? küfür etmeye uzak biri olmasam da bu gibi ortamlarda hele "birebir" o şekilde küfür edecek birisi değilim. kanıtlarsam susacak mısın? ona göre efor sarfedeyim. susmam, herhalde bir özür dilerim hiç değilse. senin özrünün gözümde kıymeti yok. sırf haklı çıkmak için de silinmiş mesaj peşine düşmek çabama değer mi bilmiyorum. bu kafanın başörtülünün kafasına işediler deyip kanıtlamamaktan farkı nedir tam olarak onu da söylersen anlaşıcaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Vingthor said: sigara niye hariç? ya ben günde 3 paket sigara içen bir insanım. kendim için durduramıyorum sigara içmeyi. başkasına saygı için mi durdurmak zorundayım? mantık zaten görünce canı çekmesi ve nefs terbiyesi değil mi? ben neden 1 ay nefsimi terbiye etmek zorundayım dünyanın en ilkel somut yoluyla başkasına saygı olarak? off abi cok iciyormussun sende az azalt lütfen. öldürüyor aga bildigin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 warimathras said: Vingthor said: sigara niye hariç? ya ben günde 3 paket sigara içen bir insanım. kendim için durduramıyorum sigara içmeyi. başkasına saygı için mi durdurmak zorundayım? mantık zaten görünce canı çekmesi ve nefs terbiyesi değil mi? ben neden 1 ay nefsimi terbiye etmek zorundayım dünyanın en ilkel somut yoluyla başkasına saygı olarak? L2read pls. açıklamasını yapmışım yazdıklarımda... l2read dedi adam ya. gerçekten cevabın başkalarının orucunu bozuyor mu? ha bu arada bi hoca bozar diyor diğer müftü bozmaz diyor başka başka birşey söylüyor falan. kuranda mı yazıyor arkadaş 'dışarıdan gelen duman oruç bozar' diye. sizin uydurmanız bozduğu. kendi içmediği sürece bozmaz saçma sapan batıllar bunlar üzgünüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 hamsilipilav said: saygı falan duymayın açıkta yiyin için ne istiyorsanız. zoruna giden evinden çıkmasın sizi bağlamaz milletin fantastik inançları. bu ne ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 tamam o zaman gidelim sigara içilen bi kahvede 17 saat takılalım sonra Allah kabul etsin oruç tuttum ben. yok yea... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 e o senin hıyarlığın olmuyor mu biraz öyle yaparsan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Vingthor said: warimathras said: Vingthor said: sigara niye hariç? ya ben günde 3 paket sigara içen bir insanım. kendim için durduramıyorum sigara içmeyi. başkasına saygı için mi durdurmak zorundayım? mantık zaten görünce canı çekmesi ve nefs terbiyesi değil mi? ben neden 1 ay nefsimi terbiye etmek zorundayım dünyanın en ilkel somut yoluyla başkasına saygı olarak? L2read pls. açıklamasını yapmışım yazdıklarımda... l2read dedi adam ya. gerçekten cevabın başkalarının orucunu bozuyor mu? ha bu arada bi hoca bozar diyor diğer müftü bozmaz diyor başka başka birşey söylüyor falan. kuranda mı yazıyor arkadaş 'dışarıdan gelen duman oruç bozar' diye. sizin uydurmanız bozduğu. kendi içmediği sürece bozmaz saçma sapan batıllar bunlar üzgünüm. dağda içtiğin sigaranın dumanı kimseyi etkilemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar