Sorieno Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Antrikot yağsız kıymayı çektiriyorsunuz kasapta. Ben 450 gr aldım, 4 tane hamburger çıkardım ama biraz fazla geldi. Etlerin toplam ağırlığı yaklaşık 125 gr falan olsa yeterli, öbür türlü fazla şişiyor. Bunun için de 80-90 gr kıyma yeterli et başına. Eti şu şekilde yapıyoruz; - 1 yumurta - 1 çorba kaşığı galeta unu - 1 tatlı kaşığı sirke - 1 çorba kaşığı pekmez (evet pekmez) - 1,5 çorba kaşığı tane hardal - 2 tatlı kaşığı tuz - 2 tatlı kaşığı çekme karabiber Karıştırıyoruz bunların hepsini bir dakika falan. Öyle normal anneanne köftesi gibi çok karıştırmaya ve sıkmaya gerek yok, malzemeler birbirine geçsin istiyoruz sadece. Karıştırdıktan sonra karışımı dört eşit parçaya bölüyoruz. Parçaları da elimizde şöyle bi topak haline getirdikten sonra avuç içlerimiz ve parmaklarımızla kapıyoruz, şekillendiriyoruz. Klasik hamburger şekline kavuşturuyoruz. Burada kilit nokta, bastırmayın eti. Yoksa dağılır pişerken. Etin hafif gevşek olması lazım az pişireceğimiz için. Sonra bir yüzeyini tuz ve yine çekme karabiberle kaplıyoruz. Bu sırada 5-6 dakika kızmış demir tavada, üstünü tuzla kapladığımız tarafı tavaya gelecek şekilde atıyoruz. Pişerken de diğer tarafı tuz ve karabiberle kaplayın. Kaplayın dediysem cover my face yapmıyorsunuz, birer tutam döküyorsunuz işte yüzeye, mühürlemek için. 30-45 saniye pişirdikten sonra da çeviriyorsunuz, bir o kadar da bu yüzeyi mühürlüyorsunuz. Mühürleme işlemi tamam. Bundan sonra 2-3 dakika pişiriyorsunuz her bir tarafını (Opsiyonel olarak pişirirken domates ve kalın dilim soğan atabilirsiniz). Piştikten sonra kesme tahtasının üstüne dinlenmeye alın bir kaç dakikalığına. O arada ekmekleri atın tavanın üstüne, bir 10-12 saniye dursun, hafif de bastırın. Diğer ikisi için de rinse and repeat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar