Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vejetoseksüellik

Vingthor

Öne çıkan mesajlar

Yeni Zelanda’da doğan ve ABD’de çok yaygın olan vejeseksüellerin sayısı ülkemizde de artıyor. Et yemeyen ve hayvansal gıda tüketmeyen veganların kendi gibi olmayanlarla ‘ilişki’ yaşayamaması olarak tarif edebileceğimiz bu akımın takipçisi Gülce Özen Gürkan, Berk Efe Altınal ve Güler Özgenç ile konuştuk; vegan erkek bulmanın zorluğunu, ‘erkek adam et yer’ kanısının tüm dünyada yaygın olduğunu öğrendik. İşte bir çift ve bir bekâr veganın aşk hayatı!

http://www.aksam.com.tr/ekler/pazar/et-yiyen-birini-opemeyiz/haber-222997

pırasa seven varsa vereceğim. bilginize.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

Yeni Zelanda’da doğan ve ABD’de çok yaygın olan vejeseksüellerin sayısı ülkemizde de artıyor. Et yemeyen ve hayvansal gıda tüketmeyen veganların kendi gibi olmayanlarla ‘ilişki’ yaşayamaması olarak tarif edebileceğimiz bu akımın takipçisi Gülce Özen Gürkan, Berk Efe Altınal ve Güler Özgenç ile konuştuk; vegan erkek bulmanın zorluğunu, ‘erkek adam et yer’ kanısının tüm dünyada yaygın olduğunu öğrendik. İşte bir çift ve bir bekâr veganın aşk hayatı!

http://www.aksam.com.tr/ekler/pazar/et-yiyen-birini-opemeyiz/haber-222997

pırasa seven varsa vereceğim. bilginize.

patinin yarısı vegan oldu bile.
Sosyal ağlarda paylaş

kız arkadaşım vegan. sinir bozucu bir durum. badem sütü yapacağız diye o bademleri soymaktan imanım gevredi. alışveriş yaparken ekmek dahil her şeyin altına bakıp süt tozu var mı, yumurta var mı diye kontrol etmekten de sıkılıyorum bazen.

endüstriyel hayvancılığa karşı olmasına saygı duyuyorum ama hayvan yemeyi etik olarak reddetmesi konusunda uyuşmuyoruz. ama yine de saygı duyuyorum. o da benim et yememe karışmıyor. ben de endüstriyel gıdadan olabildiğince uzak duruyorum ve sebze kültürümü geliştiriyorum. sosyal eksileri de şöyle, kebapçıya gidiyoruz salata yiyor, patates kızartması yiyor en fazla. ben karşısında beyti götürürken biraz garip hissediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben hayvana saldıran görünce saldıran adamım. ama et yiyorum yani. herbivoruz. ikisini de yememiz gerekiyor. et yemeyenler takviye kullanmak zorundalar zaten yoksa çok ciddi sağlık problemleri ortaya çıkıyor. soyada protein ne vaaar falan diyen çok arkadaşım hastanelik oldu hastalık geçirdi falan. günde yedi kilo yemesi gerekiyor çünkü sanırım.

yenecekse öldürülmesine karşı değilim. acı verilmesine karşıyım mesela. işkence görmesine karşıyım. aktif olarakta hayvan haklarıyla uğraşıyorum yani elimden geleni de yapıyorum mesela barınaklar için az kene parazit toplayıp incelemedim üzerlerinden gidip saatlerce kan inceledim falan. halada yapıyorum bunları.

ama bu biraz dravdan hayvan hakları koruyuculuğu. kolay olanı vejeteryanlık falan. onu yapabilen onu yapsın tabi banane insanların ne yediğinden yada kime verdiğinden.

sadece durum komik. yoksa hayır bağada vereceksinizi diyip tecavüz etmeyeceğim yani

ama bu tip akımlar komik. et yememekten önce yapacağı şey çıkıp sokaktaki kedi köpek için hergün bir kap su koymak falan aslında. gerçi yapıyolar bir çoğu yapmıyo da demiyorum ama ne bileyim ya bi şey böle

ya hayvan hakları lafını zaten insanlar 'pet hakları' zannediliyor önce o değişse ya zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

lovecraft0Z said:

endüstriyel et, süpermarketten kasaptan et almak çok sorunlu bence, hayvanlara resmen işkence yapıyorlar. e lokantada farklı değil. av eti falan olmalı yada ayda bir çıkacaksn dağa taşa ok yay gireceksin kendin en güzeli o

Okla yaraladıktan sonra kesmeyi de ne bilirsin ya. Baktın ölmedi, nasıl öldüreceksin kim bilir..
Sosyal ağlarda paylaş

yekeyeke said:

lovecraft0Z said:

endüstriyel et, süpermarketten kasaptan et almak çok sorunlu bence, hayvanlara resmen işkence yapıyorlar. e lokantada farklı değil. av eti falan olmalı yada ayda bir çıkacaksn dağa taşa ok yay gireceksin kendin en güzeli o

Okla yaraladıktan sonra kesmeyi de ne bilirsin ya. Baktın ölmedi, nasıl öldüreceksin kim bilir..

işte zaten olay o. hayvanın gözünün içine bakarak yapabiliyosan, et yemeyi de hak ediyosun demektir
Sosyal ağlarda paylaş

Jaegerjaquez said:

aras çok güzel yazmışın hacı tamamen aynı görüşteyiz sanırım bu konuda, doğamızda var sonuçta ama hayvansal gıdalar tüketirken hiç ziyan etmemeye çalşırım normalden fazla dikkat ederim, bide içimden teşekkür ederim yediğim hayvana(lolwut) :D

bende ederim abi. yani öle bir minnet geçer içimden yani. o saygıyla alakalı bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

lovecraft0Z said:

adam red dead redemption
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...