Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çok hızlı yemekler


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi bana tavsiye lazım. mide hastalığım yüzünden dietteydim ocak sonundan mayıs ortasına kadar sabahları mantarlı yumurta (beyazı sadece)) akşamları ızgara tavuk yedim.

sonra tavuktan zehirlendim gg. hala yiyemiyorum tavuk falan.

şimdi diet baya hafifledi artık düzgün insan yemekleri yiyebilirim.

ama hızlı hızlı yemekler lazım. yoksa karnıyarık falan yapabilen bir adamım. ama yapması uzun süren yemek yapmak istemiyorum hatta yapmıyorum kısaca.

şimdi böyle acil acil değilde çabuk çabuk yapılacak yemek önerileri bekliyorum sizden.

atıştırmalıkta olur. soğuk yenende olur. piçirmeli olur. ama yapılışı 15 dakkayı geçmesin. çünkü yapmıyorum o zamn dsfh
Mesaj tarihi:
1 kilo kıyma al köfte yap at buzluğa.

hatta üşenmezsen hepsini ızgarada pişirip öyle at buzluğa tekrar tekrar pişirmekle uğraşmazsın. sonra çıkar 2-3 dakikada mikrodalgada ısıt gg. benim favorim bu.

buna ek olarak ton balığı pratik. çeyrek paket makarnayla küçük bi tencerede 10 dakkanı almadan hazırlarsın. sandviç veya salatası da öyle.
Mesaj tarihi:
Makarna.
Her türlü buharda pişirilen sebze.
Pilav. 1-2 porsiyon pilav önceden suda bekletirsen 15 dakikada pişer.
Löp et. Neredeyse her türlü kırmızı ince kesilmiş et 15 dakikadan çok daha az sürede pişme süresi vardır.
Mesaj tarihi:
et yapıyorum arada antrikot falan güzel oluyor hakkaten.

yıllardır sebze yemiyorum abi ben. içinde et olmayan sevdiğim tek yemek quatro fromaggi falan sanırım bide sebzeli risotto falan.

şimdi o buharda pişen sebze nasıl oluyor?
Mesaj tarihi:
kıyma + ketçap (veya tercihen barbekü sos) + 1 soğan (küp kesilmiş) + tuz ve biber

5 dkk yoğur, sonra istediğin kalınlıkta burger köftesi yap.

mis

1 soğan yarım kilo kıymaya
Mesaj tarihi:
barilla tortellini (3 peynir veya ıspanak peynir), 7 veya 8 dkk haşlansın.

o arada krema + siyah zeytin + cherry domates + sarımsak + fesleğen (taze olursa süper, yoksa barillanın fesleğenli sosu).

bunları bir kapta karıştır pişsin biraz.

dök üstüne ye
Mesaj tarihi:
ekmekleri kızartma makinesinde kızart, bir domatesi rendeler gibi üzerinde gezdir, sonra üzerine sarımsak tozu dök, azıcık da taze kaşar rendele ve mikrodalgaya at 30 saniye 45 saniye fln
Mesaj tarihi:
ben de 10 ay şunu yedim

http://www2.woolworthsonline.com.au/Content/ProductImages/big/193146.jpg

0.20 cent ,10'lu paketi. yapması cattle'in suyu ısıtma süresine bağlı. Çok garip ama aşırı bıkmamıştım
Mesaj tarihi:
şemsiye gibi açılan metal delikli bir alet var bunu tencerenin dibine koyduğunda dibden 2-3cm yukarıda kalıyor ve tencerenin çapı kadar bu şemsiye açılıyor ters şemsiye düşün. sonra bu aletin o dibindeki boşluk kadar su koyuyorsun ve sebzeleri üstüne atıyorsun alttan yanan alevin suya uyguladığı ısı ile buhar oluşuyor ve sebzeleri pişiriyor hem besin değerleri su ile temas etmerdiği için gitmemiş oluyor hemde daha hızlı ve daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim. brokoli, karnıbahar,deniz börülcesi sürekli yaptıklarım arasında daha sonra kırmızı biber kekik yoğurt gibi ilave edip afiyet ile yiyorsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...