Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Torrent Problemimle İlgili Çok Dikkat Çekici Başlık

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Artık ne yazacağımı, nasıl açıklayacağımı şaşırdım.

Yaklaşık 2 gündür hiç durmadan uğraşıyorum, 15-20 kişiye sordum çözüm üreten olamadı.

Sıkıntı şöyle şimdi;

Üniversitedeyim, torrent için gereken portlar açık. (300 400mb'lik torrentları çekebiliyorum 10mb/s hızla)

Win 7 ve utorrent kullanıyorum.

Yine de portlar kapalı olabilir diye hideipvpn aldım. (NL server'ları, torrent için olan paket)

PPTP, L2TP, OpenVPN ve SSTP'den sıkıntısız bir şekilde bağlanıyorum.

Bahsettiğim 300 400mb'lik torrentları bu saydığım protokollerin hepsinde en az 2mb/s hızla çekebiliyorum. VPN kapalıyken zaten 10mb/s'ye çıkıyor hız arada.

FAKAT torrent boyutu 3-4gb'nin üzerine çıktığında ve seed sayısı 100'ün altına düştüğünde hangi tracker olduğu farketmeksizin (hd-torrents, zamunda, torrentz, kickasstorrents vs. denedim) dl hızım önce aynı 300-400mb boyutlu dosyalarda olduğu gibi 1-2mb/s'yi görüyor AMA 20 sn sonra falan 0.2kb/s'ye düşüyor ve öylece kalıyor.

Son olarak denediğim tüm torrentları başka insanlara da denettim, hepsi 10 seed'i bile olsa max. hızda iniyorlar başkalarında.

Bunun nedeni nedir? Bana bir anlatıverin; vardır mutlaka mantıklı bir açıklaması, çözümsüz bile olsa nedenini merak ediyorum kafayı oynatcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi de şöyle bir şey deniyorum, 30gb'lik bir torrent buldum, 14 tane seedi var, içinde 15gb, 14gb ve 170mb'lik 3 dosya var; 170mb'lik olan dosyayı max. hızda hiç bir problem olmadan çektim.

Ama aynı torrent'ın içindeki büyük parçaları çekmeye çalışınca hız 0.2kb/s'ye düşüyor AHAHAHAHAHAH
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

okulun network'te aldıgı bir onlem var ve durumu anlayınca devreye giriyor gibi.

tamamen yazdıklarına istinaden uydurdum.

Abi nasıl olacak ki bu? SSTP'nin portlarını bu şekilde nasıl engelleyecek? Büyüklüğünü nasıl anlıyor çekilen miktarın?

Tam olarak çektiğim dosyanın boyutuyla alakalı problem orası kesin artık da kafam basmıyor adamların yaptıkları işe.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Sunu dene bir, bir film vidyosu bul icinde 15-20MB'lik bir suru parca olan, bilirsin.

Buyuklugu anlamalari mumkun degil cunku. Ancak su olabilir, dun de demistim: Bir sure 10 mb/s filan cekince (20 saniye de olsa bu) router sana verdigi neti otomatik olarak kesiyor sanirim. QoS olayinin en hardcore'u. Aptalca ama VPN filan engelleyemez eger sadece kullandigin hiza bakiyorlarsa. Soyle calisiyor cunku:

Router ▬▬▬▬▬► Senin network cihazi ◄▬▬▬▬▬►VPN ◄▬▬▬▬▬► torrent tracker

Ilk oktan oluyor senin kesinti sanirim. UDP 1194 kullaniyorum ben, calismazsa TCP 443. Ona bir bak istersen. Farkli portlar dene, gozetlenmeyen bulursun belki.
Sosyal ağlarda paylaş

@GERGE, öyle küçük boyutlu olarak çekiyor sanırım. Hatta geçen hafta 4 GB'lik flac albüm çektim, tık demedi.

Çizdiğin olayı pek anlayamadım bir de. Böyle tane tane aptala anlatır gibi anlatabilirsen sevinicem, 20 saatimi şu işe verdim 2 günde...

@Toggie, farklı network derken?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Okulun router sana bir adres veriyor, 192.168.12.11 gibi. Bu adrese gidip gelen baglanti onun kontrolunde. Sen de VPN'ye baglanip veriyolunu sifreliyorsun TCP 443 portundan. Bu port olmadan internet olmayacagindan VPN'yi engelleyemiyorlar ama ilk verdikleri 192.168.12.11 ne oldugunu bilmeseler bile bir ton veri cekince router uzerinden vanayi kapatiyorlar.

Kucuk buyuk parca ayrimi yapamazlar cunku torrentin hepsi kucuk parca, binlerce parca halinde cekiyorsun. O buyuk dosya olayinin nedeni beni asar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim anlamadığım şu, ya her şeyde aynı problemi yaşamalıyım ya da hiç bir şeyde problem yaşamamalıyım anladığım kadarıyla değil mi?

Hızı blokladılarsa 4gb'lik albüm çekerken de 10 20sn sonra hızım yavaşlamalı, 170mb'lik sample'da da 60gb'lik .iso'da da.

Hadi 170mb 20 sn sürmüyor diyelim, o arada indiriyor 4gb'lik torrenti nasıl çekiyorum peki hiç bir VPN vs. olmadan problemsiz?
Sosyal ağlarda paylaş

Saolasın bi promosyon kodu atmışsın bir ara da, dün baktım ona biraz ama site ve client bayağı sıkıntılıydı anlamadım bir şey. Bu arada bağlantı 10mbit değil 100mbit senin bandwidth'te 10mbit sınır vardı sanırım, daha önce bi konuda da konuştuyduk.

HDD cache'ini ben de düşündüm bu arada ama az önce mesela 30gb dosyayı çektim bitti sıkıntısız.
Sosyal ağlarda paylaş

30gb boyut olayı değil o büyük boyutları nekadar part a böldükleri sorun torrent te parça boyut oranları ayarlanıyor dosya büyürse okadar çok parça boyutu oluyor buffer yetişemiyor ve torrent client durduruyor downloadını ama sen yavaş çekiyor gibi görürsün halbuki durdurup başlatıo durdurup başlatıo...

eskiden 20-30 tane seedbox um olduğu için iyi bilirim.

Bu arada VPN hattımız 10Gbit tir herhangi bir sınırlama yoktur client to web için pptp öneririm ... Normalde üniversiteler için SSTP öneriyoruz ama Senin üniversite sınırlamadığı için portları PPTP de kullanabilirsin ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...