Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Local network'te versioning falan yapan yedekleme sistemi ?

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Nasil aratacagimi cok bilemedim, cok da bir umudum yok ama GERGE falan biliyodur kesin diye soruyorum. =)

Istedigim olay su;

Evdeki network'e bi tane NAS baglayayim.

Evdeki bilgisayarlarda bir client olsun, bu client NAS'a sectigim folder'lari versioning yaparak yedeklesin otomatik olarak. Haliyle istedigim versiyona donebileyim lazim oldugunda.

Ayni zamanda bu client dogasi geregi yeni kurulu bilgisayara cat diye download etsin NAS tarafindan, veri kaybi ile ugrasmayayim.

Kisacasi NAS saglam oldugu surece uzmeyecek ultimate bi yedekleme cozumu ariyorum. Var midir acep boyle bisey ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Tam anlayabildim mi bilmiyorum sordugunu ama ownCloud geldi aklima:

The versioning keeps revisions every 2 seconds for the first 10 seconds, every 10 seconds for the next minute, every minue for the next hour, every hour for the nex 24 hours and one revision per day until running out of space or quota.

Tamamen Linux tabanli istiyorsan ama rsync da kullanabilirsin. Sunu modifiye et ve systemd unit yap bunu ( man 5 systemd.unit ):

/usr/local/bin/rsnapshot.sh
#!/bin/bash

## my own rsync-based snapshot-style backup procedure
## (cc) marcio rps AT gmail.com

# config vars

SRC="/home/username/files/" #dont forget trailing slash!
SNAP="/snapshots/username"
OPTS="-rltgoi --delay-updates --delete --chmod=a-w"
MINCHANGES=20

# run this process with real low priority

ionice -c 3 -p $$
renice +12 -p $$

# sync

rsync $OPTS $SRC $SNAP/latest >> $SNAP/rsync.log

# check if enough has changed and if so
# make a hardlinked copy named as the date

COUNT=$( wc -l $SNAP/rsync.log|cut -d" " -f1 )
if [ $COUNT -gt $MINCHANGES ] ; then
DATETAG=$(date +%Y-%m-%d)
if [ ! -e $SNAP/$DATETAG ] ; then
cp -al $SNAP/latest $SNAP/$DATETAG
chmod u+w $SNAP/$DATETAG
mv $SNAP/rsync.log $SNAP/$DATETAG
chmod u-w $SNAP/$DATETAG
fi
fi

rsync ile Time Machine ile neredeyse birebir ayni isi yapan bir sey iste, anlasiliyor zaten.

Su var birde ama pek kullanildigini gormedim, sadece ne is yaptigini biliyorum: http://www.nongnu.org/rdiff-backup/ Daha uygun gibi sana ama, bak bir.

Hepsinda NAS'u mount edip baslayacasin iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Windows ile kullanacaksan shadow copy ile yapabiliyorsun istedigin olayi. Ben cok seviyorum shadowcopy sistemini mukemmel bir olay.
Networkte ve nas ta aktif olarak kullanmak icin birkac ayari vardi google layip bulabilirsin.
Bulamazsan hastaneden cikinca bulurum bizim sistemlerden ornek veririm.
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

image alacaksın agent kullanmadan boyle bısı yapman zor.bu arada kendi firman için mi bakıyorsun yoksa evde bedava birşey mi arıyorsun..

agent'siz olsun diye bi derdim yok abi. agent yerine client dedim iste anlatirken.

edit : ev icin kullanicam ama hersey evde yedekleniyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Konuya gitmek icin tiklayin: http://forum.paticik.com/read.php?6,7043692,7044181#msg-7044181
xlaidehlevar said:

time capsule. tek tus hersey

Gereksiz pahali bence ama sorayim yine de; windoz ve linux icin de kullaniliyor mu ?

ben 2 tb lik hdd li olani aldim. hem router hem hdd hemde backup olayi yapiyor kurulum tak kullan calistir pzelliklerii cok cok fazla. hic zahmet etmeden pcler arasi remote desktop backup falan. windows da olsa tum gununu harcar yine yapamazsin. ve 300 dolar bence pahali degil bu tarz birsey icin.ios dan gir mac ten git saat basi backup al 3 sn de geri alsin sistemi istersen normal external olarak kullan 3g den baglan dosya al birak networktekilere direk baglanti vs

windows icin sadece external hdd ve normal backup yaparsin ama time machine yok tabi
yoksa airport utility falan var
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

bck said:

image alacaksın agent kullanmadan boyle bısı yapman zor.bu arada kendi firman için mi bakıyorsun yoksa evde bedava birşey mi arıyorsun..

agent'siz olsun diye bi derdim yok abi. agent yerine client dedim iste anlatirken.

edit : ev icin kullanicam ama hersey evde yedekleniyor zaten.

ha ben backupserver kuracaksın evdekı bilgisayarlarda onun clientı olacak sandım :)
ev için ise beni aşar o konuda bilgim yok. daha çok enterprise ürünlerle ilgilenirsen onlara cvp verebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Sirf klasor yedegi istiyorsan en iyisi ownCloud kurman iste, rsync ya da Linux kullaniyorsan.

Time Machine olayi OS X-Only.

Abi bakicam simdi ona. Konunun son mesajindan yukari dogru gittigimden bahsedilenlere goz atarken daha gelemedim senin yazdiklarina.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...