Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Auris,Hyundai i30 ve Seat Leon arasında kaldım

smyrnas

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.

1 ay önceye kadar 2011 astra j sport/Benzinli aracım vardı. Astranın bana yaşattığı inanılmaz sorunlar sebebi ile astra yı sattım. Şimdi gene benzinli ve manuel bakıyorum baya bir model baktım ilk olarak fransız araçlarını eledikten sonra auris,i30 ve leon arasında kaldım.

Yakın bir arkadaşımda yeni kasa i30 var baya bir hoşuma gitti.çeşme otobanında falanda kulandım ,yol tutuş falan gayet iyi direksiyon biraz hissiz geldi ama donanımı da çok iyi. Aurisi aslında elemeyi düşünüyorum çunku iç malzeme kalitesi kötü geldi bana ve aşırı derecede (özellikle arkadan) i30 abenziyor. Seat leon da sıra var vs.. dediler ama gittim baktım tasarımı eski kasa kadar olmasada özgün ve iç malzeme kaliteside gayet güzel.leon da bir test sürüşü şansım olmadı ama forumlarda falan okuduklarım iyi oldugu yönunde.

Patilerden yorumlar alalım 3 araçta başarılı ama cidden aurisi elemekte istiyorum. kısacası yeni leon ve yeni i30 arasında kaldım diyelim. varmı tavsiyeler?

not: golf falan demeyin param yetmiyor birde çok sıra var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben leon alamadım arkadaşım :) doğuş sağolsun 2 ay beklettikten sonra "sizin aracı üretemiyoruz sunroof suz verelimmi" gibi saçma bir söylevle geldi sunroofsuz istiyorsanda en az 2 ay bekleme süren var yani 2. elden paşa paşa alırsın ama sıfır birdaha doğuşun kapısını çalmazdım ben (biz premium markayız bu bekleme çok doğal dedi birde).

i30 aldım (2 güne teslim ettiler aracı) donanım harika seat dan çok daha ucuz ve tam otomatik olduğu için DSG sorunlarıyla alakam kalmadı :)

sen gerçi manuel alacakmışsın ama; dizel alacaksan i30 , benzinli alacaksan i30 bnezinliler atmosferik motor diye biliyorum biraz fazla yakar.
Sosyal ağlarda paylaş

İ30 ucuz diyosunda 44.900 diyor liste fiyatı gerçi hoş donanımına göre normal o fiyat. sanırım bayi de pazarlık ile 42-43.000 e alınabilir diye düşünüyorum. Birde başta belirttigim gibi yakın bir arkadaşımın i30 u var ! kullanma fırsatı bulup biraz bastım yol tutuş 170-190km gibi hızlarda falan gayet sağlam ,iç malzeme kaliteside çok iyi ama genede seat leon ile bir tur atmadan karar vermekte istemiyorum tabi. Şu şartlar altında donanım ve fiyatta göz önüne alındıgında i30 gayet iyi duruyor ama leon da bir kullanalım bakalım .olmadı gidip kiralıycam bir gün boyunca kullanıcam :D
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

i30 a o parayi verecegime omur boyu toplu tasima kullanirim.

Aurisler tatli araba, seat da iyidir. Ikisi de uzmez.

Aurisi olan bi bakimci var fabrikada, cok memnundu.

valla i30 için yorumlar çok iyi !bilmiyorum i30 kullandınızmı ama hem kullanıcıların hemde kendi izlenimlerim açısından i30 oldukça iyi bir c sınıfı. yani eski aracım astra j sport ile kıyaslarsam i30 motor hariç her açıdan astradan üstün valla.

Aurisi tekrar gözden geçirdim ve kötü iç malzeme ve kötü konsol dan dolayı eledim.

Seat leon çok ama çok hoş eğer sürüş zevkide tatmin ederse büyük ihtimal paraya kıyıp zaten leon alıcam. zaten aileden de seat leon baskısı geliyor:D
Sosyal ağlarda paylaş

smyrnas said:

İ30 ucuz diyosunda 44.900 diyor liste fiyatı gerçi hoş donanımına göre normal o fiyat. sanırım bayi de pazarlık ile 42-43.000 e alınabilir diye düşünüyorum. Birde başta belirttigim gibi yakın bir arkadaşımın i30 u var ! kullanma fırsatı bulup biraz bastım yol tutuş 170-190km gibi hızlarda falan gayet sağlam ,iç malzeme kaliteside çok iyi ama genede seat leon ile bir tur atmadan karar vermekte istemiyorum tabi. Şu şartlar altında donanım ve fiyatta göz önüne alındıgında i30 gayet iyi duruyor ama leon da bir kullanalım bakalım .olmadı gidip kiralıycam bir gün boyunca kullanıcam :D

hoca doğuşa gidince liste fiyatı üzerinden anlaşıyorsun hatta üstüne para bile ödetebilirler senin sıranı ileri almak için :) ben hyundaiden 6 000 TL indirim aldım o liste fiyatı dediğin şeyden... sadece 1 haftamı aldı bayileri araştırmak internetten bakarsan fiyatları öyle ama gerçekte çok iyi indirimlerle alabiliyorsun aracı.
Sosyal ağlarda paylaş

Vosmer e gittim bugun! Kesin alım için pazarlık yaptım 1.4 TSI 140 HP için 47.000TL fiyat verdiler.yani liste fiyatından 300TL indirim yaptılar sağ olsunlar,üstünede elime beyaz renk yok sıra var 4 ay beklersin dediler 8-)siyah istersem ay sonu bulabilirlermiş ki izmirde siyah renk araba gitmez abi sıcaktan kavrulursun dedim halen daha arayıp koyu renk araç kakalamaya çalışıyorlar ,dizel istersem daha kısa sürede teslim edebilecekelerini söylüyorlar.

Sonuç olarak hyundai i30 style benzinli manuel de karar kılıyorum artık.akşama gidip yükseliş ile pazarlığa oturucam . zaten aklıma yatan i30 ve leon du ,doguşun satış politikasından dolayı leonu da elemek zorunda kaldım !o kadar bekleyemeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

bende yorum yapayım
doğuş olduğu için seat alınmaz

e toyota nın marka şeyi hyundaiden iyi ama aurisler çok pahalı arabalar değilmiydi ya?
fiyat limiti ne?
hemen bi civic önereyim =).
hani 52k vericeksen,
yeryüzünde 52k ya civic eco dan daha iyi bi araba yok o yüzden.

Valla 52k limitlerimi zorluyor :( i30 da multimedya ve geri görüş kamereası ile 44.900 falan,yani liste fiyatına falan geliyor araç. Birde civic HB te bakmıştım zaten motoruna lafım yok harika ! ama konfor ve özellikle iç malzeme kalitesi açısından cidden i30 ve leon un gerisinde kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

smyrnas said:

Suark said:

bende yorum yapayım
doğuş olduğu için seat alınmaz

e toyota nın marka şeyi hyundaiden iyi ama aurisler çok pahalı arabalar değilmiydi ya?
fiyat limiti ne?
hemen bi civic önereyim =).
hani 52k vericeksen,
yeryüzünde 52k ya civic eco dan daha iyi bi araba yok o yüzden.

Valla 52k limitlerimi zorluyor :( i30 da multimedya ve geri görüş kamereası ile 44.900 falan,yani liste fiyatına falan geliyor araç. Birde civic HB te bakmıştım zaten motoruna lafım yok harika ! ama konfor ve özellikle iç malzeme kalitesi açısından cidden i30 ve leon un gerisinde kalmış.

civic hb tokatlamalı zatne manual'i yoktu türkiyede. yokuşlarda kalıyor araba. şekil arabası o.
Sosyal ağlarda paylaş

Hyundai turkiye'de rezalet model ve donanimlarla satiliyor, ama amerika pazarinda gerek genesis, gerek suvleri, gerek digger modelleriyle hem daha estetik, hem daha guclu motorlarla, hem de daha donanimlilar. o yuzden orada baya kuvvetli, zaten butun markalar hemen hemen amerika ve avrupa pazarina daha donanimli ve guclu modelleriyle geliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

valla arkadaşlar i30 almış bulunmaktayım bir kaç hafta için de teslim edecekler. aslında hyundai önyargısı bir nebze de olsa bende de vardı ama i30 bunu bende yok etti. kaliteli araç arkadaşlar. hyundai nin zaten bugune kadar urettigi en iyi araçlardan biri olarak gösteriliyor ki hyundai nin i30 ile ilk kez yılın otomobili adaylarından birisi olması da bunun ispatı gibi birşey. neyse hyundai olayını çok savunmayacagım önünüzde bir " getz" faktörü var .sınıfının en çok satan iyi araçlarından birisi olmuştu ,i30 ta oldukça iyi bir araç kullanmadan ,incelemeden yorum yapmanızı tavsiye etmiyorum. ha marka dan dolayı kaygılar vardır anlıyorum ama i30 cidden iyi araç.gönül isterdiki leon alabileyim ama olmadı doğuş oto nun satış politikası malesef istediginiz donanımda,istediginiz renkte ve istediginiz zamanda araç alımına el vermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

alman her zaman alman'dir da, artik japonlar basta olmak uzere uzak dogulu ureticiler de cok kaliteli otomobiller uretmeye basladilar, ee amerika ve avrupa pazarina da buradan daha once giriyorlar, cunku en buyuk vitrinler bu pazarlar. sonucta Hyundai iyi bir marka, hayirli olsun yeni aracin. haa leon bence seni hem gorunus hem performans olarak daha tatmin ederdi, ama dedigin gibi istedigin donanimda ve renkte asla ellerinde olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...