Aiko Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 2007 yılında aldığım seagate marka hdd'm galiba bugün patladı. durup dururken bugün pc i açmaya çalıştığımda reboot or insert media disc ekranıyla karşılaştım. pc açılmıyordu, biosa girdiğimde dahili hdd'i görmediğini farkettim. kasayı açtım, kabloları takıp çıkardım, değiştirdim ram'leri ekran kartını vs söktüm taktım.hdd üzerindeki jumper'ı çıkardım genede beceremedim hdd'i. en son arkadaşın harici hdd'sini ödünç alıp kasanın içine yerleştridim dahili gibi. bu sefer gördü hdd'i. ona işletim sistemi kurdum şu an pc sorunsuz çalışıyor. şimdi benim harddiske ne olmuş olabilir. bozulmuş mudur? bozulmaması lazım çünkü içinde 15 yıllık foto-video vs arşivim var eğer onların başına bişe gelirse 16-25 yaş arasını tekrar yaşamam lazım o derece :S gece gece uykum kaçtı. nası bi yol izlemeliyim araştırdığım kadarıyla gg olmuşum ben ama inanmak istemiyorum. hdd çalışıyor bip sesi fln hareket ediyor fakat biosta gözükmüyor. hdd'i ikincil olarak tanıtıp üzerinden verileri yedekleyebilir miyim ? ya da harici kasasına yerleştirip ordan verileri yedekleyebilir miyim gene ? harddisk önemli değil fakat içindekiler benim için çok önemli. uzun oldu kusura bakmayın hafif panik havasındayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Haziran 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2013 cvp verin :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 hdd den veri kurtaran yerler var galiba ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 biraz masraflı ama veri kurtarttıtıtır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 hddnin board'u bozulmuş olabilir, onu değiştiren servisler var onlara başvur. pahalı bir olay değil. tabii ki hdd'nin bozulduğuna eminsen, harici kutu varsa usb üzerinden de bağlayarak deneyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 bazı hdd sorunları baya sıkıntılı iken bazıları kolay halledilebiliyor diye biliyorum. her şekilde kurtarılır dataların ama dosyaların isimleri patlamış olabilir diye biliyorum (hatta belki uzantıları da, emin değilim) bunlar arkadaşla 2 sene önce yaptığım konuşma sonucu aklımda kalanlar, full doğru olmayabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 seagate'in barracuda serisi mi? Eğer oysa firmware dingilliği vardı eski serilerinde, benim hdd de yattara olmuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 2. sınıf pc tamircilerinin bile halledebileceği bir iş ancak tuzlu olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 gleoddyn said: seagate'in barracuda serisi mi? Eğer oysa firmware dingilliği vardı eski serilerinde, benim hdd de yattara olmuştu. aynen barracuda serisi.. kurtaramadın mı verilerini fln ne yaptın ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 hiç bir şey yapmadım hahah internette bakın istersen çözümü vardır illa ki. önemli belgelerim olmadığı için umursamamıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar