onlyreal Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 cumartesi yahudilerin pazar hristiyanlarin tatilidir ama dunyanin kabul ettikleri bunlar yani bizde sisteme uyduk. onumuzde iki sans vardi araplarin sistemine uymak veya modern dunyaya. eger bir gun araplar modern dunya olursa bizde cumayi tatil ederiz is dunyasi bu.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Farklı bir şey o Sturm , benim kastetmeğe çalıştığım , hafta içerisinde Pazartesi Pazar'dan sonra geliyor. Ama senin dediğin de doğru tabi cumartesi cuma'dan sonra geliyor - hafta içerisinde .[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver1 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: onlyreal, 05 Aralık 2004 17:10 tarihinde demiş ki: cumartesi yahudilerin pazar hristiyanlarin tatilidir ama dunyanin kabul ettikleri bunlar yani bizde sisteme uyduk. onumuzde iki sans vardi araplarin sistemine uymak veya modern dunyaya. eger bir gun araplar modern dunya olursa bizde cumayi tatil ederiz is dunyasi bu. ne yani şimdi araplar dinleri gereği cumayı tatil yaptıkları için çağın gerisinde kalmış , bizde hristiyan ve yahudilerin tatillerini kabul ettiğimiz için modernmi oluyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver1 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 bence hris ve yahudielirnkini ticari nedenlerden dolayı seçilmiştir mesela bankalar arası para transferi vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 hayir canim dunya cumartesi pazari tatil yapip haftanin en dolu gunu olarakta cumayi sectigi icin. bu arada cumleleri nerenden anladigin daha dogrusu anlamak istedigin gibi anladiginda gozumden kacmadi.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver1 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 cümlelerin yoruma açıktı, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 walla bize her gun tatil yani..[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki: ...... bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim anlamıyorum amacınız ne sizin biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 @forgiver1 cuma tatil olduğu için araplar geri değil araplar geri olduğu için biz arapların sistemini kullanmıyoruz arada fark var denmek istenen bu, hemen nem kapmayalım[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor beleş 3.5 ed.e Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver1 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 tamam bi kaç kez daha okuyunca nem kapılmıyo ama şöle bişeyde var bütün dünya petrolu araplardan alıyo, sadece ticari nedenlere bağlansa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Ham petrolü araplardan alıp işliyor ve satıyor desek daha düzgün olacak sanırım. Ama sen konuyu illa dine yönelticem diyorsan, direk söyle yani.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Fear attracts the fearful, the strong, the weak, the innocent, the corrupt. Fear, fear is my ally - Darth Maul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver1 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 dine saptırmaktan çok bilmediğimi öğrenmek için post attim ayrıca bu günlerin tatil olmasının dini bir nedeni olduğuda aşikar ama başka nedenleride vardır mutlaka ben bunları bilmiyodum ham petrolüde alsa sonuçta bişey alıyo; stok yapıp satmak ta pek olası gelmiyor çünkü bir programda izlemiştim; amerikanın bir günde aldığı petrol , türkiyenin yıllık aldığına eşitmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Cuma neden bizde tatil değildir? Çünkü ticaret hacminin en yoğun olduğu günlerden biridir "Batı" diye tabir edilen yerde. Cumartesi pazar tatil yapılarak onlara uyulmuştur. Kavgasını ettiğiniz Arap kardeşlerimizde, Cuma kutsal gün olduğu için tatildir, amma velakin aslında değildir, Araplar cuma günleri çalışır, sadece Cuma namazı için iş bırakıp namaza giderler tatil matil değil yani. Osmanlıda falan kutsal gün tatil olsun ne güzel mantığıyla tatil edilmiş sanırım :) Tarihten gelen şeylere bakarsanız Müslümanlığın ilk zamanına dair olaylarda genelde cuma günler camiye gidiş öncesi esnafla ilgili olaylar vardır, hani ben bugün satış yapamadım şimdi kapatıp namaza gidiyorum sen komşumdan al olayı gibi. Ayrıca bu topiği açan merhametsiz kişi, benim tatilim kalmadı haftasonları da 10-19 arası kursa gitmek zorundayım. Niye böyle özendirici konu başlıkları açıyorsun ki alooo, kırk yılın başı erken dönmüşüm kurstan oooh erken erken patiye gireyim demişim, burada da tokat gibi çaktınız be suratıma haftasonsuz bir hayat sürdüğümü, ayıp beeeee....[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 arapların petrolleri de olmasa demek ki bi baltaya sap olamayacaklar... tüm dünyanın petrolü araplardan alması arapların başarısı değil şansıdır bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver1 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 @delihaci; walla bende hafta içi okul hafta sonu dershane kafayı yediğim oldu ama geçiyo, ginede özendirdiysem kusura bakma @divin: ha başarısı ha şansı ne farkederki sonuçta parayı koyuyomu koymuyomu birde bidede bor var ama biz ondan para kazanamıyoruz bu bizim bence şanssızlığımız değil aptallığımız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Hristiyan inancına göre Tanrı dünyayı altı günde yaratmış ve yedinci gün olan pazar günü dinlenmiştir. Bu yüzden hristiyanlar pazar günleri tatil yapar, kiliseye giderler. Cumartesi de sanırım musevilerin tatili olduğu için tatil yapılmıştır. Daha önce dendiği gibi çalışma, bankalardan para transferi vs. Eh eski dünyada bankaların çoğunluğu musevilerin elindeydi malüm. Gerçi şimdi de pek fark var mı bilmiyorum. Neyse konuyu fazla dağıtmayalım. Biz de batı dünyasına uyum sağlayabilmek için cumartesi ve pazarı tatil yapmışız. Bence 2 gün haftasonu tatili gereksiz. Çok fazla iş kaybına sebep oluyor. Belki ilköğretim bunun dışında tutulabilir ama özel sektörün çoğunluğu gibi devletin de cumartesiyi dahil edip haftadaki iş gününü 6ya çıkarması lazım.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 zaten ctesi tatilleri ismet inönü dönemiyle başlamıştır[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar