Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cumartesi ve pazarın tatil olması

forgiver1

Öne çıkan mesajlar

cumartesi yahudilerin pazar hristiyanlarin tatilidir

ama dunyanin kabul ettikleri bunlar yani bizde sisteme uyduk.

onumuzde iki sans vardi araplarin sistemine uymak veya modern dunyaya.

eger bir gun araplar modern dunya olursa bizde cumayi tatil ederiz is dunyasi bu.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

Farklı bir şey o Sturm , benim kastetmeğe çalıştığım , hafta içerisinde
Pazartesi Pazar'dan sonra geliyor. Ama senin dediğin de doğru tabi cumartesi cuma'dan sonra geliyor - hafta içerisinde .[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
Paticik StarCraft Forumları
--**--
SATILIK FENDER SQUIER

--**--
Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 05 Aralık 2004 17:10 tarihinde demiş ki:
cumartesi yahudilerin pazar hristiyanlarin tatilidir

ama dunyanin kabul ettikleri bunlar yani bizde sisteme uyduk.

onumuzde iki sans vardi araplarin sistemine uymak veya modern dunyaya.

eger bir gun araplar modern dunya olursa bizde cumayi tatil ederiz is dunyasi bu.

ne yani şimdi araplar dinleri gereği cumayı tatil yaptıkları için çağın gerisinde kalmış , bizde hristiyan ve yahudilerin tatillerini kabul ettiğimiz için modernmi oluyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Ham petrolü araplardan alıp işliyor ve satıyor desek daha düzgün olacak sanırım.

Ama sen konuyu illa dine yönelticem diyorsan, direk söyle yani.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Fear attracts the fearful, the strong, the weak, the innocent, the corrupt. Fear, fear is my ally - Darth Maul
Sosyal ağlarda paylaş

dine saptırmaktan çok bilmediğimi öğrenmek için post attim
ayrıca bu günlerin tatil olmasının dini bir nedeni olduğuda aşikar ama başka nedenleride vardır mutlaka ben bunları bilmiyodum

ham petrolüde alsa sonuçta bişey alıyo; stok yapıp satmak ta pek olası gelmiyor çünkü bir programda izlemiştim; amerikanın bir günde aldığı petrol , türkiyenin yıllık aldığına eşitmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Cuma neden bizde tatil değildir? Çünkü ticaret hacminin en yoğun olduğu günlerden biridir "Batı" diye tabir edilen yerde. Cumartesi pazar tatil yapılarak onlara uyulmuştur.

Kavgasını ettiğiniz Arap kardeşlerimizde, Cuma kutsal gün olduğu için tatildir, amma velakin aslında değildir, Araplar cuma günleri çalışır, sadece Cuma namazı için iş bırakıp namaza giderler tatil matil değil yani. Osmanlıda falan kutsal gün tatil olsun ne güzel mantığıyla tatil edilmiş sanırım :) Tarihten gelen şeylere bakarsanız Müslümanlığın ilk zamanına dair olaylarda genelde cuma günler camiye gidiş öncesi esnafla ilgili olaylar vardır, hani ben bugün satış yapamadım şimdi kapatıp namaza gidiyorum sen komşumdan al olayı gibi.

Ayrıca bu topiği açan merhametsiz kişi, benim tatilim kalmadı haftasonları da 10-19 arası kursa gitmek zorundayım. Niye böyle özendirici konu başlıkları açıyorsun ki alooo, kırk yılın başı erken dönmüşüm kurstan oooh erken erken patiye gireyim demişim, burada da tokat gibi çaktınız be suratıma haftasonsuz bir hayat sürdüğümü, ayıp beeeee....[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Sosyal ağlarda paylaş

@delihaci; walla bende hafta içi okul hafta sonu dershane kafayı yediğim oldu ama geçiyo, ginede özendirdiysem kusura bakma
@divin: ha başarısı ha şansı ne farkederki sonuçta parayı koyuyomu koymuyomu
birde bidede bor var ama biz ondan para kazanamıyoruz bu bizim bence şanssızlığımız değil aptallığımız
Sosyal ağlarda paylaş

Hristiyan inancına göre Tanrı dünyayı altı günde yaratmış ve yedinci gün olan pazar günü dinlenmiştir. Bu yüzden hristiyanlar pazar günleri tatil yapar, kiliseye giderler. Cumartesi de sanırım musevilerin tatili olduğu için tatil yapılmıştır. Daha önce dendiği gibi çalışma, bankalardan para transferi vs. Eh eski dünyada bankaların çoğunluğu musevilerin elindeydi malüm. Gerçi şimdi de pek fark var mı bilmiyorum. Neyse konuyu fazla dağıtmayalım. Biz de batı dünyasına uyum sağlayabilmek için cumartesi ve pazarı tatil yapmışız. Bence 2 gün haftasonu tatili gereksiz. Çok fazla iş kaybına sebep oluyor. Belki ilköğretim bunun dışında tutulabilir ama özel sektörün çoğunluğu gibi devletin de cumartesiyi dahil edip haftadaki iş gününü 6ya çıkarması lazım.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...