Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden herkes bu oyunu bu kadar seviyor?

mayfer

Öne çıkan mesajlar

said:

- grafikler ÇOK kötü. ışıklandırma başarısız, gölge volumetric olmasını bırakın, yok bile. bump-mapping gibi efektler de yok. modellemeler aşırı düşük sayıda poligon içeriyor. texture'lar çok düşük çözünürlük. kısacası grafikler cidden kötü. (uzun kulaklı elflere falan lafım yok. warcraft dünyası olur, abartıdır ama grafikler neden bu kadar kötü?)
[Bu mesaj mayfer tarafından 23 Kasım 2004 19:15 tarihinde değiştirilmiştir]

Grafikler kötü ?
grafiklerlere kötü demek az gelir... Eminim devdeki adamlar kerizlere bu grafik motoruyla 2004 yılında oyun satıyoruz ya ne büyük adamız diolardır. EQ2'de adamlar nerdeyse bi yerlerini oynatacaklar biz burda daha bumpmapping olmıyan bir oyunu bekliyoruz :)
Grafik hiçbişeydir oynanabilirlik herşey diyebilirsiniz ama yinede 2004 te bu grafikte bir oyuna para vermek gerçekten mallık oluyor biraz,adamlar WC3 grafiklerinin üstüne bir taş daha koymamış...
Neyse EU çıksada alsam :)

[Bu mesaj cashar tarafından 24 Kasım 2004 10:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 24 Kasım 2004 10:19 tarihinde demiş ki:[/b]
eheheh
sacmalamak bedava.
sen sevmiyosun aliyosun ben seviyorum aliyorum... eee? nerde bunun mantikli kismi. sanirim birimiz hatali...

Yukarda WoW'i sevmiyorum diye bi kelime etmediysem ve sen ettiğimi idda edip bi de suçluosan,üstelik gerçekten grafiklerinin şu anki teknolojinin çok gerisinde kaldığını bütün dünya söylemesine rağmen sen hala benim lafıma "saçmalamak" diosan sende zevzevkmi oluosun ?
iyi geceler...

[Bu mesaj cashar tarafından 24 Kasım 2004 11:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

motor eski olabilir, bump mapping hede takking gibi yeni teknolojiler kullanmıyor da olabilir. ama bence grafikler süper.

grafik yorumunun kişiye göre değiştiğini hatırlatmakta fayda var. bana süper gelen grafiklerin başkasına rezil gelebilmesi normal. ben bilmem kaç yıl önce ss'lere bakarken yine ağzım açık bakıyordum, hala ağzım açık bakıyorum. bir taraftan da başkası gelip "öööğk, iğrenç" diye yorum yapabiliyor, normaldir.

sonuçta dediğim gibi eski motor, eski teknolojiler vs vs. sonuç? bence süper grafikler. bknz: yukardaki resimler.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
cashar, 24 Kasım 2004 11:22 tarihinde demiş ki:
said:
riglous, 24 Kasım 2004 10:19 tarihinde demiş ki:[/b]
eheheh
sacmalamak bedava.
sen sevmiyosun aliyosun ben seviyorum aliyorum... eee? nerde bunun mantikli kismi. sanirim birimiz hatali...

Yukarda WoW'i sevmiyorum diye bi kelime etmediysem ve sen ettiğimi idda edip bi de suçluosan,üstelik gerçekten grafiklerinin şu anki teknolojinin çok gerisinde kaldığını bütün dünya söylemesine rağmen sen hala benim lafıma "saçmalamak" diosan sende zevzevkmi oluosun ?
iyi geceler...

sonuçta bu bir zevk meselesidir, herkesin kendine göre bir fikri vardır, ben şahsen grafikleri takmam, benim içinde aman aman çok önemli değildir, bir oyunu da sırf grafikleri süper diye de oynamam. Ama eğer sen bu oyuna para veren kişilerin yaptığı şeyi biraz mallık olarak nitelendirirsen, insanların bu tür yorum yapmaları da gayet yerinde olur.[signature][hline]try not.
do.
or do not.
there is no try.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sawer, 24 Kasım 2004 13:59 tarihinde demiş ki:
ya benım anlamadıım grafilkerın nesi kotu ya alla starwars galaxies den ii daoc a basar eq2 bılmıom ama en fazla aynı olur yane ustunu nasıl kaldırıcakkı ınternet?

bende bir wow fan ıyım ancak
şunu diyorum sana yavaş bassın.
oyunu bir oyna (video yada ss lere bakarak değil) ondan sonra yorumunu yap.
ha Grafikler ne süper ne berbat orta karardan daha iyi durumda ama oynanılamayacak durumdada değil.[signature][hline] Where are you tonight?
Wild flower in starlit heaven
Still enchanted in flight
Obsessions lament to freedom.......

Sosyal ağlarda paylaş

hala böle konularda tartışmak konu açıp sayfalarca yorum yazmak yazık ya, zaman kaybı en azından :) bazı insanlar (benim gibi) bu tip çizgi film tarzı grafiklerden hoşlanır bazılarıda eq2 deki gibi yada hl2 v.s. tarzı son teknoloji gerçeye yakın grafiklerden ama bu tip online oyunlar için wow tarzı grafikler daha çok tutuyo kanatindeyim NOKTA[signature][hline]Gerçek Oyuncunun Mekanı | WoW Chars
http://www.gametogame.net | Orc Shaman - Orc Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

bu oyunun grafiklerini bence başka oyunlarla aynı teraziye konulup tartılmaması gerektiğini düşünüyorum neden derseniz wow daki grafiklerin ve atmosferin kendine has bir AL benisi var. ve dışardan sadece ss yada video ları inceleyen bir insana bu grafikler belki kötü gelebilir ancak oyunu oynayan (hele hele warcraft fan ı iseniz) kolay kolay bu oyunun grafikleri için kötü diyemez bence.
ama şuda bir gerçektir ki zevkler renkler tartışılmaz.
Ben Wow un grafiklerini beğenirim bir başkası beğenmez.[signature][hline] Where are you tonight?
Wild flower in starlit heaven
Still enchanted in flight
Obsessions lament to freedom.......

Sosyal ağlarda paylaş

hemen şöyle sanatsal bi yorumda bulunıyım...

Sadece oyunlar için değil bu sanat dünyasındada stylistic ve realistic tarzları mevcuttur ve oyun prgramcılarıda bunlardan birini seçer...

Wow stylisticdir ve stylistic'in en güzel örneklerindendir fakat eq2 realistic tir ve o da onun en güzel örneklerindendir.

Mesela ragnarok da stylistic bir grafik motoruna sahiptir fakat başarısızdır Ultima da da realistic bir çizim vardır ama o da başarısızdır vsvs :)

yani sonuç wow ve eq2 grafik bakımından karşılaştırılamaz yanlış olur...

Blizzard özellikle stylistic çizimleri kullanmıştır hatta bu konuda bi söyleşi yapıldığında bunu ısrarla sölemiştir.

Daha iyi bir grafik motoru kullanılarak neden yapılmamış dersenizde; blizzard kötü sistemlerinde kaldırabileceği bir oyun yapmak istemiştir ve bunun şahsen benim ve binlerce kişininde çok hoşuna gittiğine eminim...
Sosyal ağlarda paylaş

Forumlarda tartışmalı konualara girmey sevmiyorum ama cidden dayanamadım.

1. OB'dan bir acc. alıp zahmetine katlanmadan, bi kerecik bile oturup oynamadan oyunu sırf trailerla göre yorumlaman büyük haksızlık bence. WoW'un duyurusu yapıldıgından beri takip ediyorum, o zamanlar ss lere bakıp waaooww dioduk ama geçen zaman içinde grafiklerinin çok geri kaldığını düşünüyordum. Ta ki wowda ilk 1 saatimi geçirene kadar. İlk başta grafikler çoçukca gibi geliyor ama gozler bi alıştı mı resmen o dunyanın içine alıyor kendini. Bunda en başta grafiklerin kendine has ve orjinal olması ki bu atmosfere büyük katkı yapıyor. Sanırım senin bahsettiğin 2 ağaç çölden bi görüntüydü. Orada bile moblarla savaşırken arkadan hoplaya zıplaya gecen antilop sürüsü, kaçışan yılanlar fareler beni kendine hayran etmişti. Lineage2'yi mesela betasından beri oynuyorum. Başta grafiklerine bayılmıştım ama zamanla karakterler, ortamlar, realistic olma cabası sonucu gozume soğuk ve kişiliksiz görünmeye başladı. Hele tum char.ların ortalıkta kalas gibi, manken edasıyla süzülmeleri beni iyice soğuttu.

Yazıyı fazla uzatmadan yapı olarak diğer onlinelardan cok farkı yok ama dediğim gibi atmosfer süper. Questler çok zevkli. Hele 3-4 arkadasınla grup yapıp questleri beraber tamamlamak, raidlere katılmak gibisi yok.

Neyse aslında ben ne kadar anlatsam boş. Son olarak traillerla guvenme, EU OB yi kacırma...Oyundaki ilk 2 saatinin ardından fikirlerinin değişeceğine eminim...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sawer, 24 Kasım 2004 13:59 tarihinde demiş ki:
ya benım anlamadıım grafilkerın nesi kotu ya alla starwars galaxies den ii daoc a basar eq2 bılmıom ama en fazla aynı olur yane ustunu nasıl kaldırıcakkı ınternet?

yavaaş o kadar da degil.. Ayrıca grafikle internetin ne alakasi 1mb baglantın olsun var 32mb ekran karti kullaniyorsan hepsi sana kotu gelir zaten :)

Tarz farkı var sonucta. WOW u eq2 grafikleriyle dusunursek belki bu kadar eglenceli olmayabilir daha soguk gelebilirdi.Realistic bir cizimle uzun kulaklı bir elf nasil komik dururdu ama wow un tarzi var :)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on.
Tysre Freewave - Eclipse FrF - Master BH -

Sosyal ağlarda paylaş

o boş dediğin çölde alliance runnerları gorürsen eğlence nedir anlarsın . valla öldürmeden bırakmıyorlar mümkünse 100 m uzaklarında geçin bir ara bir grup dalmayı denedik 1 dakikada geberdik e tabi bizim leveller 23-24 onlar 25 elite . elite olmaları işi bitiriyor zaten[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MeTh, 24 Kasım 2004 16:23 tarihinde demiş ki:
hemen şöyle sanatsal bi yorumda bulunıyım...

Sadece oyunlar için değil bu sanat dünyasındada stylistic ve realistic tarzları mevcuttur ve oyun prgramcılarıda bunlardan birini seçer...

Wow stylisticdir ve stylistic'in en güzel örneklerindendir fakat eq2 realistic tir ve o da onun en güzel örneklerindendir.

Mesela ragnarok da stylistic bir grafik motoruna sahiptir fakat başarısızdır Ultima da da realistic bir çizim vardır ama o da başarısızdır vsvs :)

yani sonuç wow ve eq2 grafik bakımından karşılaştırılamaz yanlış olur...

Blizzard özellikle stylistic çizimleri kullanmıştır hatta bu konuda bi söyleşi yapıldığında bunu ısrarla sölemiştir.

Daha iyi bir grafik motoru kullanılarak neden yapılmamış dersenizde; blizzard kötü sistemlerinde kaldırabileceği bir oyun yapmak istemiştir ve bunun şahsen benim ve binlerce kişininde çok hoşuna gittiğine eminim...

bu kadar işte, eq2 de oynadım, wow da; tercih meselesi ama benim için öncelik zaten grafikler değil(ortalamanın üstünde olması yeterli), önemli olan kalabalık bir ortamda benim bağlantımı/bilgisayarımı kasıp kasmaması, bu yüzden wow yeterince güzel grafiklere sahip benim için..[hline]
/ Artisan Fisherman
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu size oynatan grafikler degildir arkadas ortaminiz oyun icindeki muhabbettiniz birlikte birseyleri paylasmanizdir. Grafik olup bo$ olan oyunlarida biliyoruz (swg). Oyunu oynamadan sadece video lara bakarak bok atmak pek mantikli degil. Oyun daha yeni cikmis bunun ustunde herturlu patch gelir hersey degisir bunlar cok zor olan seyler degildir ileride expansion gelir daha 2 gun once cikmis olan oyun hakkinda bok atmak hangi mantiga ve akla sigar orasi tartisilmasi gereken konudur.
Sosyal ağlarda paylaş

One game to rule them all
Sonunda ya yeniden eskilere dönmeye başladık eskiden oyunları grafikleriyle değil içeriğiyle değerlendirirdik . REalist geçinen boş ve ruhsuz oyun yığını arasında Wow kömürlerin arasındaki bir elmas gibi parlıyor . Bence 2004un en iyi oyunu hemde her anlamda Kişisel seçimin GAme of the Year wow 2 WOW .
Sosyal ağlarda paylaş

EQ2:

WoW:

bu benzetmeyi forumdan bir arkadas yapmisti, gorsel olarak gostereyim dedim.

anlamaniz gereken sey dogru bi yorum yapmak icin yorum yaptiginiz sey hakkinda az da olsa bi deneyim sahibi olmaniz gerektigi. iki trailer izledikten sonra cikipta grafikler cok kotu bilmemne diye konusursaniz aldiginiz tepki boyle olacaktir. ayrica uslubunuzuda degistiriverin rica edicem. grafikler cok kotu demek grafikleri begenenlere saygisizliktir. begenmediyseniz begenmedim deyin, kotu damgasi vurmayin cunku bu goreceli bi kavram, sahsa gore degisir. ve herseyden once parmaklari calistirmadan once kafalari calistirin da bu gereksiz tartismalar gecmesin.

biraz emrivaki oldu gibi. tabi kimse dinlemek zorunda degil.

point made
peace out.[signature][hline]Thus spoke Zarathustra.

[Bu mesaj AssassiN tarafından 24 Kasım 2004 19:43 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

Hehe resimler gerçekten herşeyi açıklamış. Ayrıca grafikleri ben pek beğendim siz nesini kötü buldunuz anlamadım. Teldrasili bi dolaşmanızı tavsiye ediyorum. tek kelimeyle büyüleyici. Hele iron forge ilk çıkışımı hatırlıyorum, bayırı tırmanırken sürekli tepedeki dev kapılara bakıyordum ve ağzım açık kalmıştı. :)[signature][hline]EU Closed Beta
NE Druid : Solas
Human Warlock : Drago
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...