Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ağ Paylaşımı/Dosya Kopyalamayı Engelleme

Malibu

Öne çıkan mesajlar

Bir üniversite civarında kırtasiye işletiyorum.
Haliyle yığınla ders notu vb materyal var elimde.
Personelin kullandığı ana bilgisayara bağlı (Win XP) bir lap top var internet bağlantısı/usb vb herşey açık.
Eski elemanlarımın bu bilgileri çaldığını tespit ettim.Tekrar olmasını istemediğim için tam olarak yapmak istediğim şu.

Ana makinadaki dosyalara bu cihaz ulaşabilsin, açabilsin ama kopyalayamasın. Bunu yapmak ne derece mümkündür? Veya alternatif bir çözüm üretilebilinir mi?

Dosyaların %99u PDF formatında, geriye kalanlar ise office dosyaları.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Laptop kullanıyorum personel bilgisayarı olarak USBleri iptal edersem mouse da çalışmayacak. Kaldı ki cd writer ile veya internetten mail yoluyla da alınabilinir. Bu RMS pdf dosyalarınıda kapsar mı yoksa sadece office dosyaları için mi geçerlidir?

USB write regeditten kapatılıyordu sanırım değil mi?
Peki aynı şekilde CD Writer ı sadece CD ROM haline getirmek mümkün oluyor mu donanıma ellemeden?
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle yapsan nasıl olur ?

ağ paylaşımını kapatıp bütün dosyaları o bilgisayara kopyala,

dosyaları aldığın klasörde EFS yi etkinleştir, işlemi yaptığında şifreyi kolay bir şey yapma birde sana bir sertifika verecek sakın kaybetme (sertifikayı o bilgisayarda tutma usb'ye at veya kendine mail at),

dosyaları usb ile alıp götürseler, mail atsalar vb. bile çalışmayacaktır yanlış hatırlamıyorsam,

1 klasör üzerinde deneme yapabilirsin,

EFS için minimum win7 pro+NTFS lazımdı yanlış hatırlamıyorsam,
Sosyal ağlarda paylaş

yazmayı unutmuşum usb write iptal etmen lazım efs açarsan, (efs yapılmış klasörü usb ye kopyalarsa usb ntfs formatlı değilse şifrelemeyi çözerek atıyor diye hatırlıyorum)

dosya silmelerinide bilgisayarı kullanacak kişiye hesap aç o hesabın o klasör üzerindeki ACL izinlerini değiştirerek dosya silinmesini engelleyebilirsin, okuyup erişir ama silemez,

Alt klasör ve dosya ACL izinleri ana klasöre uyguladığında direk yeni dosyalarada uygulanır (mirasları kapatmazsan tabiki),

o klasöre attığın dosyaları direk EFS ile şifrelenir zaten,
Sosyal ağlarda paylaş

geçtiğimiz ay içinde gittim bizim üniversite fotokopicisiyle konuştum, abi dedim bana fotokopilerin pdf'lerini ver, normal notla aynı parayı vereyim sana, sadece boşuna kağıt masrafı yapmayalım (bilgisayardan çalışıyorum zaten ben, bi de istanbul-izmit arası gidip geliyorum, kağıt taşımak istemedim) yok dışarı dosya vermiyoruz dedi artis artis. aldım fotokopileri parasını verip, bastırttım, sonra gittim başka bi fotokopicide tarattırdım usb flash diske, dedim çöpe atın kağıtları da. elimdeki pdf'leri de çatır çatır internete, ihtiyacı olan insanlara bedava veriyorum şimdi. fotokopici de orada elinde onlarca satamadığı fotokopiyle kaldı ortada. üstüne kitapların fotokopilerini çektirip 'sattığı' için kitap yazarlarına da mail yazacağım yakın zamanda. kendi üretmediği içeriğin üzerinden para kazanıyorsun, üstüne üstlük bu içeriğin büyük kısmı öğrenci ve akademisyenlerin ürettiği şeyler, daha sonra bi de artistlik yapıyorsun pdf veremem diye, böyle şey olmaz.

bilgi çağında bu tarz şeylerin önlemini alamazsınız. çağa uygun çözümler getirmezseniz korktuğunuz başınıza gelir, gelecek. sen pdf olarak onları versen de yine orada satış yapacaksın çatır çatır, insanların büyük kısmı zaten 'kağıt not' istiyor elinde. ama bu haliyle ancak antipati toplarsın.

bu da böyle bir anımdır. fotokopici işletiyor olsam şahane fikirlerim var ama. hayatta bulaşmam.
Sosyal ağlarda paylaş

Trias eywallah geçici olarak usbleri read only yapmıştım ama cd-dvd ve bazı siteleri blocklama gibi şeyler için programı deneyim bi tükana gittiğimde.
@roket:Derdim müşterilerin eline geçemmesi değil. Onu zaten çözdüm müşterilerin kullanımıa açık bilgisayarlardan yana bir sıkıntı yok. Derdim personelimden gelmiş/gelebilecek olası "ulan şunların bi kopyasını alıyım ben" ile alakalı.
P.S: Güzel fikirlerini paylaşmak istersen buralardayım (:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...