Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soğutma


bingildak

Öne çıkan mesajlar

arkadaş korktuğum başıma geldi... tam çalışma odama klima taktırıcam bu yaz sürünmeyeceğim derken evi sattık hiçbir şey yapamıyorum. 2 klimanın arasında kalıyor oda, hiçbir türlü soğumuyor iki taraftan açsam da. kaldı ki pc mangal gibi sürekli veriyor sıcaklığı ayağımın oraya. başladım yine oturduğum yerde terlemeye.

klima olmadan nasıl soğuturum odayı? vantilatör denedim geçen sene gözlerimi kuruttu, boynum tutuldu ayrıca hiçbir serinlikte hissetmedim. kıyacam paraya var mı böyle bir alet kapıyı pencereyi kapatıp odayı soğutayım. UFO'nun cumshot yapanları vardı onlar işe yarıyor mu, yoksa vantilatörlerin havalısı mı sadece? bana serinlik lazım esintiden çok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim de apartmanda klima yasak yan tarafta, koçtaş tan portatif klima aldım 600 gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam, borusu var pencereden dışarıya veriyorsun onu, takıyorsun fişe çalışıyor. Hayvan gibi de soğutuyor. Büyük ve ağır bir şey ama, bir de görüntü çok hoş değil tabi, pencere biraz aralık kalıyor oradan giren ısı enerji sarfiyatını arttırıyor falan.

Ama sıcaktan iyidir, işin bitince kaldır kenara koy mis.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi 2+1 ev tutacam istanbulda, evdeki 2 klima fazlasıyla yetecek ki zaten istanbul antalya kadar sıcak olan bir yer değil. 3. klima aldık desem zaten odanın pozisyonu çok sorunlu kablo falan geçirmek gerekiyor. şu an evin sahibi ben görünmüyorum*, sattığım kişilerin 3 aylık bedava kiracısı durumdayım, adamları zaten kanırttım bir de etrafı kırar döker delersem isyan ederler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Osuran_boğa said:

zaten taşınacaksan bilgisayarı filan toplayıp klimalı odaya geçsene şimdilik


şöyle ki 6 metrelik masam var pc odasında. bütün evraklar, laptop, masaüstü, scanner, printer hepsi üzerinde hepsini de çalışırken kullanmak zorunda kalıyorum. masa taşınabilir bir şey olsa yine yapardım ama duvara monte :(
Fin said:

Midea HSQ 2020 WB : bunun soğutma olayı yok di mi, bildiğimiz hava üflüyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 11 ay sonra ...
bir seneyi tamamlamışız herhalde, aynı problemle başka şehirde karşı karşıyayım.

kiradayım, klima taktırmak istemiyorum çünkü 2 aya ev değiştirip değiştirmeyeceğim belli değil (kontratım bitiyor). delmesi, ünite taktırması vs. çok sancılı, taşıması ayrı dert. yeni tuttuğun ev müsait olur mu, apartman izin verir mi vs. derdi bitmiyor.

portatif klimalara bakayım dedim. zaten evi soğutma gibi bir derdim yok, çalışırken çalışma odası, yatarken yatak odasını soğutucam sadece. odalarda 15m2 falan.

http://www.hepsiburada.com/liste/buses-pac26-9-a-9000-btu-portatif-klima/productDetails.aspx?productId=evbuspac269000&categoryId=17453

http://www.hepsiburada.com/liste/vestel-a-enerji-sinifi-12000-btu-h-mobil-klima/productDetails.aspx?productId=evves20232588&categoryId=17453

http://www.hepsiburada.com/liste/king-k-6400-duo-fresh-9000-btu-h-portatif-uzaktan-kumandali-klima/productDetails.aspx?productId=evkingk6400&categoryId=17453

denk geldiğim modeller. parayı gözden çıkarttım amma velakin okuduklarım çok can sıkıcı:

1) deli gibi ses yapıyor deniyor, yani yanıma koyayım soğutsun tiril tiril yapamıyorsun diyorlar

2) hava boruları : bazıları sanırım 1 borulu bazıları 2 borulu oluyormuş. hava alış ve veriş için yanlış anlamadıysam. işin garip tarafı, millet "cam kestiriyormuş" bu çıkışlar için. odanın dışında olması gerektiği için. ee o zaman alet bütün mobilliği kaybetmiyor mu? ne kadar büyüklükte bu çıkışlar kullanan var mı?

ben sesi her zaman sıcağa tercih ederim fakat çıkışları dışarı verme işi çok canımı sıktı. cam kestirmekle falan uğraşmak istemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...