Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erken Kafayı Yeme :) - Meslek Seçimi

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

Evet artık kafayı gelecekle bozmuş biri olarak karşınızdayım :D Öncelikle beni tanımayanlar için kendimi tanıtayım ::P Yurt dışı eğitim/eğitim manyağı olan ben her zaman paticik halkını rahat bırakmayan biri olarakda tanınırım. (yani bazıları).

Bu seferki konumuz meslek seçimi...Öncelikle yeni yüzyılın meslekleri nelerdir? Ne tarz meslekler gelişecek? Ve de hangi meslekler önü açık(kastım o konuda gelişmenin sürdüğü ve başarılı olunarak bilim tarihine adını yazdırabilecek) mesleklerdir?

İlgi alanlarım:
Bilgisayar ( En baskın. Ama Bilgisayar Mühendisliği istemiyorum. Belki elektronik)
Genetik ( Yok biyolojinin sadece genetik kısmı. O yüzden biraz uzak gibi...)
Telekomunikasyon ( Bu da nereden çıktıysa off ya. Ne bileyim ilginç bir konu tabiki... )

Maymun iştahlı birisi olduğumu öne sürerek cevap veriniz ltfen. Ayrıca sefil bir Lise 1 öğrencisiyim haberiniz ola (tüm lise 1 ler sefil değildir bu arada :D)

Allah sabır versin...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Ne kadar gereksiz bir olay :)
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikaya gidip (boğaziçi mezunuysan) yıllarca yalnız yaşıyıp ölürkende boşa yaşamışım demek istiyosanız genetikçi olun.Genetikçi türkiyede anca simit satar başka ülkelerdeyse epey şanslı olmalı iyi bir yaşam sahibi olmak için. Bence aşırı yüksek puanı düşük geliri 0 a yakın iş imkanı ile seçilebilicek en saçma alan genetiktir.Ha sen aşırı seviyosundur genetiği çocukluğundan beri istiyosundur o zaman farklı olur ama şu mu olsam bumu olsam yoksa genetikçi mi olsam diyosan hiç deme :).Tabii bu benim görüşüm başkalarına ilginç gelebilicek bir dal
Sosyal ağlarda paylaş

zaten genetik uzak kalıo biraz. Çünkü biyoloji ne bileyim zevkli ama o kadar şey tek tek ezberlemek zor (yani zorluğundan değil benim yapacağım iş değil) Ama işe teknik elektronik mekanik teknoloji bilgisayar falan girince hikaye değişiyor :D O yüzden Elektronik , Telekomunikasyon falan ilginç geliyor. Ha bir de mikroelektronik hakkında fikriniz nedir? (Sadece sabancı da var) Amerikada ciddi bir eleman ihtiyacı olan bir bölümmüş duyduğumuza göre...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

sana en iyi gidecek meslek: lise 1 öğrenciliği:)
bunlara kafayı yoracağana iyi bir ortalama yap, TM-FM geyiğine karar ver(zaten FM olacağa benziyosun)
neden?
çünkü genelde istediğin bölüme alakasız bir yere giriyosun, bütün o planlamalar yalan oluyor
örnek: 2 sene FM okudum, Fm olarak hazırlandım, FM olarak ÖSS çözdüm, şimdi ingilizce iktisattayım. sene içerisinde hiç ama hiç iktisatçı olcam demedim, aile mesleği diye yazdım o kadar mühendisliğin arasına girdim. 2 sene boyunca "makinacı olacam ben" demem de bi işime yaramadı
çok mu uç bir örneğim? buyur: 50nin üzerinde adam tanıyorum bizim bölümden, 4 tane TM okuyan çıktı lisede. artık tıp isteyen mi çıkaar, inşaatçı mı ne ararsan
bir örnek daha: Ardeth genetik okumak üzerine kurdu planlarını, inşaat mühendisliğinde şu an
kasma yani
lise sonda verirsin kararı, daha o yoldan yeni geçmiş biri olarak söylüyorum, git ortalama yap[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor
beleş 3.5 ed.e
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RamsesII, 03 Aralık 2004 21:11 tarihinde demiş ki:
Bİrader o dediğin bölümlerin puanlarını çıkartabilecek misin onu düşün ilk önce...

hedefe kilitlenmek başarıyı arttırır. Öncelikle kendime bir hedef belirlemek istiyorum :) Uç hedefim mevcut ona kitlendim ama hayal kırıklıına uğramamak için bir de TR den hedef istiom :) Ayrıca MF olacağıma emim olabilirsiniz. :) Niye mi? Fen Lisesi :P[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
asinanyavuz, 03 Aralık 2004 21:41 tarihinde demiş ki:
said:
RamsesII, 03 Aralık 2004 21:11 tarihinde demiş ki:
Bİrader o dediğin bölümlerin puanlarını çıkartabilecek misin onu düşün ilk önce...

hedefe kilitlenmek başarıyı arttırır. Öncelikle kendime bir hedef belirlemek istiyorum :) Uç hedefim mevcut ona kitlendim ama hayal kırıklıına uğramamak için bir de TR den hedef istiom :) Ayrıca MF olacağıma emim olabilirsiniz. :) Niye mi? Fen Lisesi :P

Abi İzmir Fen Lisesi mezunuyum. Bilgisayar mühendisliği tek hedefimdi ve ona girdim. ilk tercihim sabancıydı kazandım, burayı öneririm sana. Çünkü ilk 2 sene derslerimiz karışık ve ben politikanın, sosyolojinin, hatta soyut resmin en az bi matematik kadar güzel olabileceğini gördüm, ki matematiğe taparım ben.
Şimdiden meslek tercihi yapma onu derim ben sana. Lise1 sin, şimdilik aklın fikrin okul notlarında olsun.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Tahrik etmeyiniz pls
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes sana Elektrik - Elektronik ve onun üst dalları geleceğin meslekleri derler ama hiç biri o bölümün ne kadar zor olduğunu söylemez ayrıca kapağı atarsan bölümü bitirirsin teorisi fos çıkma ihtimali çok yüksektir[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!..
Sir Isaac Newton (Cambridge Üniversitesi'nde hocayken)
Sosyal ağlarda paylaş

Bir defa istediğin bölümü yaz,
nasıl dersen şöyle

Dün Yıldız Teknik Üniversitesinde Microsoft Akademik Teknoloji Günleri kapsamında seminerdeyiz Bilgisayar kulübü olarak bizim okulun, ilk seminer yarısında denyonun birisi gidip konuşmacı olan kişiye "ben mezun olucna kod yazmak gibi bir amelelik yapmak istemiyorum" demiş.

bunu söylediği adam Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Bölümü Başkanı.

Eğer sevmediğin bir bölüme girersen bölümünün belki de en eğlenceli ve en temel kısmını amelelik olarak gelir sana.
Aman diyeyim sevdiğin bölüme gir ilk önce.

Taze bir Bilg Müh öğrencisi oalrak ikinci söyleyeceğim şey, "Bilgisayar karşısında zaman geçirmeyi seviyorum" diyorsan bir tek, bilgisayar mühendisliği YAZMA. Çünkü bu iş bilgisayar başında vakit geçirmekten daha derin, hatta şöyle diyeyim başarılı bir proje için bilg bşaında geçiridğin zaman kadar ve hatta daha fazla oturup analiz ve plan kısmıyla uğraşacaksın
Sosyal ağlarda paylaş

Ben genetik istiyordum deli gibi ama sadece insan genetiğiyle uğraşmak istiyordum. Bu yüzden sınavdan 1-2 ay öncesine kadar gen. müh. dedim durdum. Sonra Türkiye'de genetikçiler için pek fırsat olmadığı için, aynı amaca tıp üzerinden ulaşmaya karar verip (Genetik bir uzmanlık dalı), aynı zamanda insan genetiği ile uğraşacağımdan dolayı tıp seçtim. Aklında bulunsun..[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...