Seru Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 sahte cek ile birseyler almak tam bir sanat isi. herkesin becerebilecegi seyler degil. ha imam gibi konusursan besmeleni eksik etmeden cumleye baslamazsan o zaman olur.
Cipetpet Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Ticaretle uğraşıyorum ,tanıdııklarım haticinde kimse çek almıyor onlarda binbir nazla çekin 10 katıkadarıda hesapda oluyor genelde banlka müdürünü arattırdığım oldu. Almasınlar tanımaıkları adamlardan çeki çükü
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mithat said: Evlensem , gidip sahte çek ile bişi alsam , aldığımı karımın üzerine yapsam . Paşalar gibi yaşıyorum ? Baya bildiğin bug varmış sistemde haberimiz yok iyi ki açmışım konuyu yararlanan çıkar belki :D şimdi evlenirsen oluyo 2002 den beri mal paylaşımı diye bi yasa var yane evlilik ardından alınan bütün mallar ve borçlar ortak hatta sırf o sebebten artık bi insan kredi alırken yada malını ipotek ederken eşinden haberim var diye yazı alıyolar pasif kefil oluyo diye ama ondan önceki evliliklerde yok yane senin malının senin onun malı onun ya ordada aslında bi çözüm var o kadının bu malları alcak bi geliri yok bu para kocasından gelmiş o şekilde almış diye kanıtlarsan (türkiye adalaetinden 20 sene sürer herhal) paranı alıp hacze gidebiliyosunda 3000 5000 için kimse uraşmaz
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Cipetpet said: Ticaretle uğraşıyorum ,tanıdııklarım haticinde kimse çek almıyor onlarda binbir nazla çekin 10 katıkadarıda hesapda oluyor genelde banlka müdürünü arattırdığım oldu. Almasınlar tanımaıkları adamlardan çeki çükü Abi sektörden sektöre çok farkediyo. Asansörde nakit para yok her şey çekle dönüyo mesela. GEçen başka biride aynı şeyi, söledi çek yok bizde diye. Dediğim gibi sektörden sektöre vadelendirme opsiyonları çok farklı. Bende isterdim banka güvenceli garantili ödeme felan gibi bi sistemle çalışmakta oda olmuyo.
reampage Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 abi sahte çekle karşılıksız çek farklı sanırım, karşılıksızların hapis cezası kalktı ama sahte çek sahte evrak sayılmıyor mu ?
Cipetpet Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Sende haklısın mesela daire satın almak için gelip 150 binlik daireye çek olduğu için 170 bine pqzarlık yapmaya çalışanı gördüğüm için her şey olabilir bu ülkede Kadın daracık bir kot ve badi giymişti cafeye pazarlığa gelmek için , enişte yedi ama benim iman dolu serhaddime çarptı asffafsssddsw
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 abi sahte çek de hapis cezası var dolandırıcılık diye geçiyo ama adam bi çek alıyo bi şirket kurup boktan bi isimde ahmet ticaret tekstil akaryakıt turizm sanayi ticaret ltd şti diye sonra gidiyo başka bankadan ahmet üzümcülük ticaret tekstil akaryakıt turizm sanayi ticaret ltd şti diye çek alıyo abi bildiğin mastermindlar var ya yane adam mesela 20 senelik bi şirket buluyo kullanılmıyo gidiyo şirketi alıo sırf şirket eski çekleri güvenilir sanılsın diye
Cipetpet Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Asıl dolandırıcılık şurada yapılıyor, köyünüzde 3-5 tarlaya expertiz gönderen bankayı aradan çıkartıp expertizi ayarlayarak o tarladan petrol bile çıkartabilirsiniz :) 100 binlik tarla 1 milyon olunca çeke çüke gerek kalmıyor zaten bunu yspanları duydum bayağıda vardı bi ara
Cons Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 senin dedğin satılan boş çekler ne ayak peki?
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 abi metod çok diyorum ya her gün duyup duyup şaşırıyorum ya şey var mesela kurban bayramı öncesi yapılan kasa soygunlarında çalınan çeklerle kurban alıp nakit satıp bi anda çekleri nakitleştirip kayboluyomuş millet
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Cons said: senin dedğin satılan boş çekler ne ayak peki? abi dedim ya adam ahmet mehmet ticaret diye bi şirket kuruyo alıyo çeki şirket yok bina yok dükkan yok adamın zaten ticari hiç bir şeyi yok
Cipetpet Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Cons said: senin dedğin satılan boş çekler ne ayak peki? Çoğu sahte zaten aynı seri numaralı 10000 tane çek dolaşıyo piyasada
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 net içeri alcaklar beni şuçluya yol göstermekten eauhfahusfhuas
Cons Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 BonePART said: Cons said: senin dedğin satılan boş çekler ne ayak peki? abi dedim ya adam ahmet mehmet ticaret diye bi şirket kuruyo alıyo çeki şirket yok bina yok dükkan yok adamın zaten ticari hiç bir şeyi yok peki o defteri 2-3 bine alıp kullanınca sen suçlu olmuyomusun
Cipetpet Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Yalnız abi hiç kimse 20yıl şirketiboşa bekletmez vergisi tso borcu v. S adamı osurtuyorlar şimdi banka çek karneai bile vermiyor tso borcu ödemeyene vergi borcu olana vs
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Cons said: BonePART said: Cons said: senin dedğin satılan boş çekler ne ayak peki? abi dedim ya adam ahmet mehmet ticaret diye bi şirket kuruyo alıyo çeki şirket yok bina yok dükkan yok adamın zaten ticari hiç bir şeyi yok peki o defteri 2-3 bine alıp kullanınca sen suçlu olmuyomusun adam çeki yazıyo imzalıyo önceden arkasına ciro vuruyo sana veriyo sonra herifi yakalarsan abi adam ödemedi uraşıyorum diye felan falan sonra kayıp
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Cipetpet said: Yalnız abi hiç kimse 20yıl şirketiboşa bekletmez vergisi tso borcu v. S adamı osurtuyorlar şimdi banka çek karneai bile vermiyor tso borcu ödemeyene vergi borcu olana vs sanayi odasına kayıt diye bi şart yok ticaret odasına emin değilim oda sen sicil gazetesi felan istemediğin sürece zorlamıyolar mesela bize bi çek geldi araştırdık eski şirket admaları aradım buldum felan abi biz o şirketi ortakla anlaşamadık devrettik başka bi üçüncü sahısa yeni şirket kurduk dediler sonra o çeki verdik geri aradaki elemanda patlamış duyduk
Cipetpet Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Tso sicil belgsi ve resmi gazete ve tso oda kayıt belgsi istemişti ziraat bzden
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 BonePART said: abicim bu ülkede ticari hiç bir şey yapmamayı düşünüyosan dolandırıcılık çözümü çok yeni çıkan çek yasası o kadar boktan ki boş çek defteri alıp piyasayı çarpıp malı mülkü karısının üstüne yapan adama hiç bir şey yapamıyosun adam paraları alsa evde tutsa da hiç bişi yapamıyosun hapis cezası yok dedim ya sırf bizim piyasada geçen 3 ay içinde duyduğum toplam çarpılan adam sayısı 10dan fazla az buz paralarda değil 100 bin ler civarında ek olarak, durum içler acısı. sırf bu yüzden biz artık ciddi ciddi coface veya hermes ile flan gorusmeye basladık. vadeli alacak sigortası yaptıracaz buyuk ihtimalle artık. zaten 1-2 sene bu coface veya hermes veya bunların lokal versiyonları oldukca yayılacak piyasada.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 BonePART said: şimdi evlenirsen oluyo 2002 den beri mal paylaşımı diye bi yasa var yane evlilik ardından alınan bütün mallar ve borçlar ortak hatta sırf o sebebten artık bi insan kredi alırken yada malını ipotek ederken eşinden haberim var diye yazı alıyolar pasif kefil oluyo diye abi evlenirken, mal rejimi default olarak bu geliyo evet ama noterde, yeni mal rejimi sozlesmesi yapıp (eski sistemi de kullanabiliyorsun), evlendirme dairesine sunarsan butun mallar ortak olayından kurtulabiliyorsun. tabi o durumda butun borclar ortak kalmaya devam mı ediyo bilemiyorum :)
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 bombilo said: BonePART said: şimdi evlenirsen oluyo 2002 den beri mal paylaşımı diye bi yasa var yane evlilik ardından alınan bütün mallar ve borçlar ortak hatta sırf o sebebten artık bi insan kredi alırken yada malını ipotek ederken eşinden haberim var diye yazı alıyolar pasif kefil oluyo diye abi evlenirken, mal rejimi default olarak bu geliyo evet ama noterde, yeni mal rejimi sozlesmesi yapıp (eski sistemi de kullanabiliyorsun), evlendirme dairesine sunarsan butun mallar ortak olayından kurtulabiliyorsun. tabi o durumda butun borclar ortak kalmaya devam mı ediyo bilemiyorum :) biliyorum abi o olayıda işte default durumu söledim ben malları paylaşmayınca doğal olarak borçlarıda paylaşmıyon
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 BonePART said: Abi sektörden sektöre çok farkediyo. Asansörde nakit para yok her şey çekle dönüyo mesela. GEçen başka biride aynı şeyi, söledi çek yok bizde diye. Dediğim gibi sektörden sektöre vadelendirme opsiyonları çok farklı. Bende isterdim banka güvenceli garantili ödeme felan gibi bi sistemle çalışmakta oda olmuyo. eger riskiniz yuksekse, coface gibi birseyle gorusmeni tavsiye ederim abi. binde 3-7 arası oranlarla policeler sunuyorlar. bir musteri senden vadeli olarak herhangi bir sey almak istediginde, adamların sistemine giriyorsun ve derecelendiriyorlar. adamın istedigi vadeyi miktarı belirtiyorsun ve adamların durumuna gore bir cevap veriyorlar. işte diyorlarkı bu herifi hiç bir şekilde poliçeye dahil etmem (yani mal verme diyor lol), kısmı olarak şu kadarlık riski kabul ederim ya da tamam diyorlar. poliçe kapsamına dahil edilen alacaklarda ki hasar durumunda ise en geç 1 sene içerisinde %90 oranında geri ödeme alıyorsun.
Cipetpet Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Bizde riziko genelde 7.65 m çapında oluyor Ssfssfftsdddaaasd
Esh Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 BonePART said: Cons said: BonePART said: Cons said: senin dedğin satılan boş çekler ne ayak peki? abi dedim ya adam ahmet mehmet ticaret diye bi şirket kuruyo alıyo çeki şirket yok bina yok dükkan yok adamın zaten ticari hiç bir şeyi yok peki o defteri 2-3 bine alıp kullanınca sen suçlu olmuyomusun adam çeki yazıyo imzalıyo önceden arkasına ciro vuruyo sana veriyo sonra herifi yakalarsan abi adam ödemedi uraşıyorum diye felan falan sonra kayıp Olm ben 3 sayfa cirolanmis cek aldim bi kere. Adana menseili , istanbula kadar gelmis. Sonra karsiliksiz cikti amk , bekledik 2 gun, yatirildi allahtan. Cek, bu ulkenin en buyuk finans aracidir abi. Cok net ya.
Öne çıkan mesajlar