Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Parali eposta?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Takintilisin diyebilirsiniz ama Google'in bana gelen her postayi taramasindan cok rahatsiz oluyorum artik, cogu iyi ucretsiz servis de ayni seyi yapiyor. Parali olarak iki unlu, gizlilige onem veren, 10 yildir calisan posta servisi var buldugum; bunlardan birine geceyim diyorum:

https://lavabit.com/
https://www.hushmail.com/

Ikinci yilda 50$ istedigi ve daha cok Hushmail kullanan insanlar arasi PGP gibi seyler sundugu icin bana gereksiz ama birinci yilda 8$'lik fiyatiyla cok uygun geldi. 10 yildir calistigi ve hakkinda genelde iyi yorumlar olmasi da guzel. IMAP ile kullanacagim zaten, IMAP destegi olmasi yeterli kullanilirlik icin.

Kullanan var mi Lavabit'i diye soracagim.

Arama icin zaten DuckDuckGo kullaniyorum epeydir, tarayici da Iron, VPN de Turkiye IP'si gerekmedigi surece 24 saat acik. Google gibi dev firmalarin urunlerini de gerekmedikce kullanmamaya calisiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

birşeye girip bakiosun,
sonra hep onla ilgili reklamlar gösterio filan
çok gıcık dimi...
bir mail atıosun o attığın mail içeriğine göre sponsor reklam atıo yana filan.... ee yeter yani...
Birde en son açıklama yaptılar şukadar şukadar datayı CIA e Şukadarını NSA a yolladık filan.Aslında çoğu amerika kaynaklı şirket açıklıo artik bunları facebook twitter dahil.
Aynı fikirdeyim seninle.

Ama arkadaşın dediği gibi bağımsız bir mail kutusu en iyisi domain in varsa baya kafan rahat oluo.Bunun yanı sıra tabi o şirketlerde devlete karşı şeffaflar.

mail hizmeti sağlayabiliriz istersen sana ? :) hemen ticarete döktü demeyin olanı söylüyorum işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Aldim Lavabit'i, 8$ bir sey degil. Tum surekli kullandigim siteleri de oraya yonlendirdim. Eski adrese gunde bir kere bakarim artik bir sure, forwarding yapmadim.

Guzel calisiyor IMAP ile, Gmail'dan daha guzel calisiyor hatta, o Gmail'in Archive seyini sevmemistim hic ben. Yaninda da sunu aldim: http://airmailapp.info/
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Dunyadan bir habersiniz.

Kullanici anlasmasinda aramalarin, giden-gelen postalarin icini, takvimi, izledigin videolarai, Picasa'yi, Chrome ile yaptiklarini filan hep taradigini ve verileri kendisi icin kullanabilecegini soyluyor.

Bundan cikmak icin Iron, DuckDuckGo, Lavabit, Zoho gibi seyler lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

mail migrasyonunu nasıl yapacaz peki?2005 yılından bu yana gelen maillerin hiç birini silmedim, silmiyorum.gmail'in 5 gbtı dolmuş.Onu nasıl aktarırız ki böyle yeni bi mail, cloud ortamına.Kendi harddiskimden daha çok güvenir oldum google'ın sunucularına.2 kere yedek niyetine kullandığım hdd'yi bozdum.Ama google'a 2005den bu yana ne koyduysam duruyo.

google'dan kaçma fikri aklıma yatıyo ama yeni düzene ayak uydurmak korkutucu geliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
POP3 ile rahatca cekebilirsin, ya da IMAP ile. Eposta programini ayarla sadece. Ben gerekli postalari farward ettim, kalanlari Google'da biraktim. Google hesabi kapatmiyor, zaten YouTube gibi yerler nedeniyle kullanmaya da devam ediyorum elim mahkum. Sadece minimum'a indirmeye, en azindan epey onemli olan arama ve posta gibi seylerini birakmaya calisiyorum.

Harita olarak da suna gectim: http://here.com/

iPad'in GPS'sini kapattim, iCloud'u da kapattim.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Niye tun hayatini bilsin Google? Yolladigin ve aldigin her postayi, yaptigin her aramayi niye bilsin?

ne zararı var ki bilmesinin, eğer zararlı bir iş yapmıyorsan?
samimi olarak soruyorum.

eğer yasa dışı bişi yapmıyorsam, saklıyacak bir şeyim yoktur diye düşünüyorum ben (senin yasa dışı bişi yaptığını iddaa etmiyorum tabii, yanlış anlaşılma olmasın.)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Saklayacak bir seyim yok, ama niye bir firma yaptigim her seyi bilsin? Posta ve aramalar hakkimizda neredeyse her seyi ortaya doker.

Google Talk da zorunlu kullaniliyor zaten, Facebook Chat'de. Ama minimuma indirmek gerek iste bence.Ellerinde bilgi kesin olacak, en azindan az olsun. Posta gibi, arama gibi kritik seyler olmasin.

Yilda 8$'a da cok diyene de derim bilmiyorum. Site bu olmadan da calisiyor ama ek ozellikler geliyor servisi tam bir eposta servisine ceviren, guzel servis sunuyorlar bir de, destek olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/17/edward-snowden-nsa-files-whistleblower

Snowden burada QA tuttu. Encryption ile ilgili soru sorulmus:

Q said:

Is encrypting my email any good at defeating the NSA survelielance? Id my data protected by standard encryption?

Snowden said:

Encryption works. Properly implemented strong crypto systems are one of the few things that you can rely on. Unfortunately, endpoint security is so terrifically weak that NSA can frequently find ways around it.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Benim tarafımda bağlantı güvenli. Nix, SSL, OpenVPN. HTTPS Everywhere ve sürekli açık OpenVPN kullanımı OS X ile birleştiğinde yeterince sağlam güvenlik sunuyor. Karşı tarafda Lavabit ve DuckDuckGo'da verilerin güvenliğine önem veriyor. Son olarak email ve FileVault için kullandığım şifreleri başka hiçbir yerde kullanmıyorum. SugarSync'da tutuyorum tüm dosyaları, onlar da güvenli encryption ile.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...