Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gezi parkı eylemi devam etmeli mi?

FelanFilan

Öne çıkan mesajlar

Artık bitmesi gerektiğini düşünüyorum açıkçası, özellikle patide alenen bölücülük yapan tiplerin ( başka örgütlere dahil olup daha önceden baya tecrübeli polisle çatışmış tipelr ), milleti nasıl gaza getirdiğini görünce!, özellikle o ilk 1 hafta da oluşan muthiş halk dayanışmasının artık provokatörlerin yönlendirmelerine son derece açık olduğunu, daha büyük çaplı polis,asker-halk çatışmasına gittiğini düşünüyorum...Ek olarak polisle taşlı sopalı çatışmaların artması gibi bir durumda, emin olun destek çok daha azalacaktır, nefrette bir okadar artacaktır..Umarım hükümet bir an önce daha somut adımlar atar ve aradaki kötü niyetli, hangi sermaye ile beslendiği belli olmayan tipleri ayıklar...
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

sen de mi marjinal grup yaptın bizi sdfs

Yok be red sen beni tanırsın, desteklediğim ve en önemlisi ilk defa tamamen halkın yönlendirilmeden oluşan bu tepkiyi, dayanışmayı neden marjinal yapayım:) ilk başta plansız bir şekilde oluşması sebebiyle halktan bukadar destek gören bir durumun, bu kadar süre geçmesi sayesinde bazı grupların kendi çıkarlarına uygun stratejileri ve yönlendirmeleri yeterince zaman diliminin geçtiğini düşünüyorum...Asla polise taş sopa atan grubun içinde olmaıdğımı da belirteyim.Olmam da..Olanında karşısında dururum, çünkü bir yararı olduğunu düşünmüyorum..Polisin tutumu zaten burda defalarca eleştirildi yazmaya gerek yok, ikisinin de bir farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

DoubleW said:

Artık bitmesi gerektiğini düşünüyorum açıkçası, özellikle patide alenen bölücülük yapan tiplerin ( başka örgütlere dahil olup daha önceden baya tecrübeli polisle çatışmış tipelr ), milleti nasıl gaza getirdiğini görünce!, özellikle o ilk 1 hafta da oluşan muthiş halk dayanışmasının artık provokatörlerin yönlendirmelerine son derece açık olduğunu, daha büyük çaplı polis,asker-halk çatışmasına gittiğini düşünüyorum...Ek olarak polisle taşlı sopalı çatışmaların artması gibi bir durumda, emin olun destek çok daha azalacaktır, nefrette bir okadar artacaktır..Umarım hükümet bir an önce daha somut adımlar atar ve aradaki kötü niyetli, hangi sermaye ile beslendiği belli olmayan tipleri ayıklar...

bencede bitmeli.

tayyip adam olsun. gelsin önümde diz cöksün aman dilesin. ama boş gelmesin baklava alıp gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

DoubleW said:

Aluriel said:

dün olanlardan sonra şunu söyleyebiliyorsan art niyetlisin demektir, hiç kusura bakma

En son senin söylediğin lafın kusuruna bakarım şu forumda.

Benim hakkimda dusundugun zerre umurumda degil zaten de sen goz yummaya devam et coluk cocuk yasli genc ozurlu ayirmadan saldiranlara. Hastaneye revire bomba atanlara ses cikarma sonra gel buraya direnis bitsin de. Puskevit kafasi mi bu nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

DoubleW said:

Aluriel said:

dün olanlardan sonra şunu söyleyebiliyorsan art niyetlisin demektir, hiç kusura bakma

En son senin söylediğin lafın kusuruna bakarım şu forumda.

Benim hakkimda dusundugun zerre umurumda degil zaten de sen goz yummaya devam et coluk cocuk yasli genc ozurlu ayirmadan saldiranlara. Hastaneye revire bomba atanlara ses cikarma sonra gel buraya direnis bitsin de. Puskevit kafasi mi bu nedir?

yazdıklarımı okumadan yazmışsın sanırım, at kafası
Sosyal ağlarda paylaş

Ha şöyle, yazdıklarımı okumadan mesaj atıp kendini gülünç duruma düşürme..Püskevit olayına nerden bağladığını da biliyorum ama abartı şekidle yanılıyosun, neyse devamını getirmen ikimiz içinde iyi olmaz, yıllardır üyeyim 1kere uyarı dahi almadım.Senin ısrarlı seviyeyi düşürme çabana ayak uydurmak istemiyorum..Yazdıklarımda anormal birşey olduğunu da zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

DoubleW said:

Ha şöyle, yazdıklarımı okumadan mesaj atıp kendini gülünç duruma düşürme..Püskevit olayına nerden bağladığını da biliyorum ama abartı şekidle yanılıyosun, neyse devamını getirmen ikimiz içinde iyi olmaz, yıllardır üyeyim 1kere uyarı dahi almadım.Senin ısrarlı seviyeyi düşürme çabana ayak uydurmak istemiyorum..Yazdıklarımda anormal birşey olduğunu da zannetmiyorum.

haklısın niye sardım sana ben de bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

keşke bu enerjiyi çok hızla politikaya taşıyabilseydik, şu anda manipüle edilen bir grup görüntüsü var genel seçmen tabanında. bunu söylerken türkiye'nin istanbuldan, ankaradan ve izmirden ibaret olmadığını hatırlatmak istiyorum.

özellikle anaakım medyanın taksim dayanışmasının sözünü tutmadığı yönündeki haberleri, başından beri destek veren hafif mesafeli gruplarda bir soru işareti bırakmaya başladı. bence taksim dayanışmasının yaptığı stratejik bir hataydı, gezi parkı bırakılıp bu mobilize olmuş tepki başka bir yere taşınabilirdi. böylece olayın daha geniş bir hak arayışı olduğu daha belirgin ortaya çıkartılabilirdi. şu anda iyice çözümsüz bir sürece gidiyor olay. sustainable bir tepki mekanizması oluşamadı hala. her gün polisle cebelleşip taksime ve geziye çıkmaya çabalamak, biraz fazla hırs, soğukkanlılığın yitirilmesinin göstergesi. bir kazancı yok, aksine kayıbı çok. ve kafalarından faydalanabileceğimiz nice insanlar hiç yoktan yere gözaltına alınıyorlar.

bence zaman bir durup, sakinleşip, ne yapılabileceğini düşünme zamanı.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekleri bilen insanlar için çok güzel bir olay ama hani dışarda bazı konuşmalara denk geliyorum ve yaptığınız şu mücaleye değer mi diye düşünüyorum bu ülkenin halkının vicdanına ve aklına yıllardır zincir vurulmuş doğru düşünemiyorlar. bu eylemler ne türlü biterse bitsin hükümet yine kazançlı çıkacak bence insanlar biraz düşünüp sonuçlarına göre hareket etmeli. mesela ne biliyim bence taksim de orada burda tanışın insanlarla bir araya gelin. telefon numaralarınızı alın başka bir şey olduğunda haberleşip tekrardan korkmadan tepki gösterebilsin insanlar. diğer tarafta görüyoruz işte medya 0 çekti. bunu nasıl giderir insanlar topluma nasıl ulaşılır onu düşünelim. sen ben biz onlar interneti takip ediyoruz ama ya takip etmeyenler survivor trt haber izleyen insanlar? onlara nasıl ulaşacak bir sözü olan insanlar? şimdi insanlar fişleniyordur deli gibi "aykırı" düşünenler nasıl korunacak bu baskıya karşı? hani benim sokakta duyduklarımı duysanız küsersiniz bu ülkeye. geçtim satılmış medyanın haberlerini. halkımız öyle sözler söylüyor ki cidden hani duydukça yıkılıyorum. fikri hür irfanı hür vicdanı hür bir nesil yetişemedi maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

işte tam da bu yüzden sokakta kalınmalı milamber.

durduğumuz yer çok doğru. o kadar haklıyız ki üzerimize sadece yalan ve şiddetle geliyor iktidar.

ve bu sırada karşımıza çıkıp, bizim sahiplendiğimiz değerleri de sahipleniyorlar. mesela futbol. beşiktaş çarşı'ın yerine kasımpaşaspor bayraklılar çıkıyor ama ellerinde sopalarla. çevrecilik diyor mesela.. ama kazlıçeşme meydanının miting sonrası hali ortada, çöplük.. bize provokatör diyor mesela ama polisin şiddeti ortada. sapan kullananı bile var ve bunu görüyor olayların dışındaki bir kısım da.

öyle ya da böyle, biz sağduyulu olduğumuz ve direndiğimiz sürece insanlar bunu görecek. yavaş yavaş ama bu farkı anlayacak ve rte'den uzaklaşacaklar. işte o zaman biz değil, rte ve arkasında küçülmüş, bize kin kusan tabanı marjinal olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

türk insanına çıkıp da sözle "bak devlet polisi baskı aracı olarak kullanıyor" diye anlatmaya çalışsan çok da sallamaz. gözle görülen şeyin etkisi daha fazla olacaktır eminim ki bu yüzden bu eylem uzun bir süre boyunca toplumsal bir "gandhi" eylemi olarak devam edebilirse eminim ki görülür etkileri olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Milamber said:

gerçekleri bilen insanlar için çok güzel bir olay ama hani dışarda bazı konuşmalara denk geliyorum ve yaptığınız şu mücaleye değer mi diye düşünüyorum bu ülkenin halkının vicdanına ve aklına yıllardır zincir vurulmuş doğru düşünemiyorlar. bu eylemler ne türlü biterse bitsin hükümet yine kazançlı çıkacak bence insanlar biraz düşünüp sonuçlarına göre hareket etmeli. mesela ne biliyim bence taksim de orada burda tanışın insanlarla bir araya gelin. telefon numaralarınızı alın başka bir şey olduğunda haberleşip tekrardan korkmadan tepki gösterebilsin insanlar. diğer tarafta görüyoruz işte medya 0 çekti. bunu nasıl giderir insanlar topluma nasıl ulaşılır onu düşünelim. sen ben biz onlar interneti takip ediyoruz ama ya takip etmeyenler survivor trt haber izleyen insanlar? onlara nasıl ulaşacak bir sözü olan insanlar? şimdi insanlar fişleniyordur deli gibi "aykırı" düşünenler nasıl korunacak bu baskıya karşı? hani benim sokakta duyduklarımı duysanız küsersiniz bu ülkeye. geçtim satılmış medyanın haberlerini. halkımız öyle sözler söylüyor ki cidden hani duydukça yıkılıyorum. fikri hür irfanı hür vicdanı hür bir nesil yetişemedi maalesef.

insanların fikri bence polisin orantısız hareketleri sebebiyle değişiyor. cumartesi gecesi taksimde polis tarafından kovalandıktan sonra sahilden beşiktaşa ordan minibüsle eve döndüm. O sırada ayarsız herifler zincirlikuyuda yolun bile ortasına gaz bombası attı minibüsteki insanlar aksırmaya tıksırmaya başladı ne biçim devlet bu be falan demeye başladılar. Kısacası AKPnin oluşturduğu bir kontrolsüz yeniçeri vari polis ordusunun hareketleri, bu eylem devam ettikçe kendi imajını zedeleyecek.

akp polis içersine psikopat ruhlu, it kopuk insanları bile almanın cezasını çekecek çünkü onların sabrı göstericilerden daha hızlı tükenecek. gözü dönüp sağa sola sıkan polis bunun bir örneğiydi. bu olaylar 1-2 ay devam ederse bazı polisler eline satır alıp gösterici bile kovalamaya başlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...