Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Webmasterlar için


Lucretius

Öne çıkan mesajlar

Google'da Sitenizin Gözükmesi İçin

Sitenizin arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını ve sitenizin içeriğinin daha iyi indexlenmesi için ana dizininize

siteniz.com/robots.txt

robots.txt dosyası oluşturun ve içine şu kodu yazın:

Kod:
User-agent: *
allow: /


Bu kod bütün siteyi indexler.Buradaki Kod:
User-agent: *
parametresi bütün arama örümcekleri sitemi indexlesin demek.
Benim sitemi google indexlesin yeter derseniz

Kod:
User-agent:Googlebot
yapmanız gerekmektedir.bunu tavsiteye etmem hepsi gelsin indexlesin

Arama motorlarında çıkmasın dediginiz dizin varsa Disallow yapmanız gerekmektedir.Örnegin admin klasörü yada cgi-bin klasörü gibi dizinler için iyinet in kodunu inceleyebilirsiniz.
http://www.ultima-strike.com/robots.txt

aşagıdaki kodu kullanan google.com içeriginin başka arama motorları tarafından indexlenmemesi için o şu kodu kullanıyor

http://www.google.com/robots.txt

Kod:
User-agent: *
Disallow: /search
Disallow: /groups
Disallow: /images
Disallow: /catalogs
Disallow: /catalog_list
Disallow: /news
Disallow: /pagead/
Disallow: /imgres
Disallow: /keyword/
Disallow: /u/
Disallow: /univ/
Disallow: /cobrand
Disallow: /custom
Disallow: /advanced_group_search
Disallow: /advanced_search
Disallow: /googlesite
Disallow: /preferences
Disallow: /setprefs
Disallow: /swr
Disallow: /url
Disallow: /wml
Disallow: /hws
Disallow: /bsd?
Disallow: /linux?
Disallow: /mac?
Disallow: /microsoft?

Ücretsiz Web Alanı Veren Siteler

tapsin.net
20 mb php destekli...
www.tapsin.net
www.trlink.com

20m.com

20 megabyte web alanı sağlayan site, adult sitelere izin vermiyor. isminiz.20m.com şeklinde bir url adresine sahip oluyorsunuz. Bedava e-mail, sayaç, ziyaretçi defteri ve Ftp hizmeti de sunuyor.

50megs.com

50 MB gibi çok büyük bir web alanı sağlıyor.

75megs.com

75 MB. ücretsiz web alanı, FTP erişimi, form mail, mesaj tahtası ve web araçları desteği sağlayan bir hosting şirketi.

90megs.com

Adına aldanıp da sakın 90 MB. web alanı verdiklerini sanmayın. 50 mb. web alanı veriyorlar. Ayrıca isminiz.90megs.com şeklinde bir adrese, [email protected] gibi bir mail adresine sahip olacağınız söyleniyor.

aboveme.com

20 MB. web alanı, FTP erişimi, ziyaretçi defteri, sohbet odası, e-mail ve sayaç hizmetleri sunuyor. İsminiz.AboveMe.Com şeklinde bir adrese sahip oluyorsunuz. Ftp programı kullanmasını bilmeyenler için web tabanlı araçlar sunuyor.

acmecity.com

20 MB web sitesi ve sınırsız e-mail olanağı.

aliencities.com

25 Mb. web alanı, ftp erişimi, ziyaretçi defteri, mesaj tahtası ve form mail desteği sunuyor. Ayrıca güçlü web tasarım araçları sunuyor.

amazingtopcities.com

150 MB web alanı ve e-mail, ziyaretçi Ayrıca Web sayfası tasarımında defteri olanağı sağlıyor. yeni olanlar için bir Web Page Builder programı var.

bizland.com

35 MB web alanı, e-mail, sınırsız trafik, ve diğer güzel özellikleri olan bir sağlayıcı.

brinkster.com

Ücretsiz alan denilince akla ilk gelen sitelerden biri olan brinkster.com'un en büyük avantajı Asp'yi destekliyor olmasıdır. Bu sebepten en çok tercih edilenlerin başında geliyor. Mutlaka deneyin !!

codename.com

Web sayfası, Pop3 destekli e-mail adresi sağlıyan bir web sayfası.

cybercities.com

Reklamsız web sitesi alanı ve POP3 Email hizmeti sağlıyor.

dingojunction.com

10 MB web alanı, asp ve FTP desteği veriyor. Günde sadece 10 üyeye abonelik imkanı veriyor. Ancak işin güzel yanı yılda sadece 8 dolara 200 MB web alanı ve Full Ms Access veritabanı desteği sağlıyor.

domaindlx.com

100 MB web alanı , CGI desteği, ASP desteği, ODBC desteği sağlayan bir web sitesi.

dreamwater.com

30 MB web alanı, ziyaretçi defteri ve bedava Java SOHBET desteği.

geocities.com

Dünyanın belkide en çok bilinen free serverlarından birisi hızına hiçbir lafımız yok fakat çok az bir bant genişliği veriyorlar çok hit alan bir adresiniz varsa önermiyoruz üstelik ftp olayını da kaldırdılar.

freeservers.com

Yine dünyanın en çok bilinen serverlarından birisi isminiz.8k.com isminiz.8m.com gibi değişik domain seçenekleri bulunuyor. Sayfanın üst tarafına banner koyuyorlar.

homepage.com

10 MB web alanı, pek bir özelliği yok.

httpcity.com

25 MB. web alanı, bedava [email protected] mail adresi, gelişmiş ücretsiz web araçları ve httpcity.com/isminiz şeklinde kısa bir url adresi sunuyor. Dosyalarınızı tarayıcınız aracılığı ile servera gönderiyorsunuz.

hypermart.com

10 MB web alanı, CGI desteği, ftp

lunarpages.com

50 MB web alanı veriyor. Banner Yok. http://www.lunarpages.com/isminiz şeklinde domaininiz oluyor, deneme amaçlı tavsiye etmiyoruz.

lycos.co.uk

50 MB web alanı veren sitede birçok hizmet bulunmaktadır. Bunlar arasında en önemli özelliği ise ftp desteğinin olmasıdır. http://members.lycos.co.uk/ siteniz şeklinde bir domaininiz o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.lycos.co.uk ayrıca http://www.free-webhosts.com/webhosting-01.php
(buradaki sitelere güvenme bazen sebep belirtmeden siliyorlar hesabını)

Hesablı bir host istersende Hostbul Forumlarına bak[signature][hline]Ultima-Strike.com Site Admin

[Bu mesaj Lucretius tarafından 03 Ağustos 2004 15:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sitemin Nasıl Hitini Yükseltebilirim?

Arama Motorları

Sitenizi onca uğraştan sonra bitirdiniz. Ama hala doğru dürüst kimse girmiyor... Neden ? Tabiki adresi kimse bilmiyor. Site tanıtımında en hızlı yol arama motorlarıdır. Siz sitenizin içeriğini arama motorlarına kaydedersiniz. Arama yapanlar istedikleri kelimeler sizin tanıtımınızda varsa sitenizi ziyaret ederler


--------------------------------------------------------------------------------


Toplistler

Toplistlerde sitenizi iyi bir şekilde tanıtabilirsiniz.Ama toplist seçimi önemlidir. Hitinize göre üst sıralarda olabileceğiniz toplistler seçerseniz. Toplist sitesine giren ziyaretçiler sizin sitenizide ziyaret edeceklerdir.


--------------------------------------------------------------------------------


Alan Adınız ( domain name )

Alan adınız (domain name) ziyaretçi için çok önemli bir unsurdur. Sitenizin adresi nekadar kısa, anlamlı, akılda kalıcı ve içeriğiniz ile uyumlu ise kullanıcı bir şey aradığında eğer içeriğinizde o şey varsa hemen aklına sizin siteniz elecektir. Tabi buda sizin sitenizin hitini arttıracaktır.


--------------------------------------------------------------------------------


Kaliteli İçerik

Sitenize gerek duymadıkça çok farklı konularda içerik eklemeyin. Mesela sadece bir otomobil sitesi yada sadece bir hobi sitesi yapın çünkü bir çok konu yaparsanız sitenin içeriğininde o kadar büyümesi gerekir. Kaliteli bir içerik sunamadıktan sonra kullanıcılar diğer siteleri kullanmayı seçecek ve sizin sitenizin hiti düşecektir. Örnek verirsek bir sitede 5 konuyu işleyip 500 sayfa yapacağımıza 1 konuyu işleyip toplam 500 sayfa yaparsak kullanıcının ilgisini daha çok çekecektir.

--------------------------------------------------------------------------------


Sitenin Hızı

Sitenin hızıda kullanıcılar ekileyen en önemli unsurlardan biridir. Çoğu kullanıcı sitelerin enter'a basıldığı anda açılmasını ister ve dakikalarca beklemek istemez siteniz ne kadar hızlı yüklenirse + puan toplarsınız. Tabi bunu free hostlarda yapmak o kadar kolay değil ama kaliteli HOsting Alacak maddi duruunuz yoksa anasayfa toplist vs doldurmayıp çok büyük boyutlu resimler koymayarak sitenin hızını birazda olsa artırabilirsiniz ( özellikle bir çok toplist kodu başa bela )


--------------------------------------------------------------------------------


Link Değişimleri

Aynı içerikli olan sitelerde bu çok işe yarayan bir yöntemdir. Kullanıcı gezdiği sitede istediklerini bulamazsa hemen dost linker bölümüne bakarlar çünkü aradıkları şeyleri belkide diğer sitede bulacaklardır. buda sizin kullanıcı potansiyeliniz etkileyecektir..


--------------------------------------------------------------------------------


Hizmetler

Ziyaretçilerin bir biriyle mesajlaşabildikleri mesaj bıraka bildikleri sistemler web sitesi için önemlidir. Kullanıcı webmastera yada diğer site kullanıcılarına ulaşmak isterse uğraşmak zorunda kalmayacak ziyaretçi defteri, mesaj panosu, link arşivi, forum gibi hizmetlerden yararlanarak hemen istediği mesajı kullanıcılara ulaştırmış olacaktır. Bu hizmetleri web Sitemiz vermektedir üye değilseiz kayıt olabilirsiniz.[signature][hline]Ultima-Strike.com Site Admin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PHP KURULUMU

1. PHP Triad Kurulumu ve Kullanımı :

Birçok kişinin sorduğu ve sormaya devam ettiği bir soru var: "Bilgisayarımda php dosyalarını nasıl çalıştırabilirim?". Bu ve bunun gibi soruların yanıtı PhpTriad adlı programda saklı. Peki nedir bu PhpTriad acaba, nasıl kurulur, nasıl kullanılır acaba. Bu programı tavsiye ettiğim kişilerden aldığım sorularda bunlar. Bu yazıyı yazmamın nedeni de bu sorulara artık yazılı olarak bir doküman sunabilmek. Aşağıda aşama aşama sizlere PhpTriad'ın nasıl kurulacağı ve nasıl ayarlanabileceğini anlatacağım.

PhpTriad Nedir : Apache, MySQL, Php ve phpMyAdmin programlarının birleştirilerek tekbir pakette toparlanmış şekline PhpTriad denir.

PhpTriad'ın Özelliği Nedir : Bu program sayesinde yukarıdaki programları teker teker kurup ayarlamalar yapmanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken exe dosyasını indirip bilgisayarınıza kurmak ve aşağıda anlatacağım şekilde çalıştırmak hepsi bu kadar.

PhpTriad'ı Nereden İndirebilirim : Bu programı şu adresten indirebilirsiniz:
Windows sistemler için:
http://prdownloads.sourceforge.net/phptriad/phptriad2-2-1.exe?download yada
http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/phptriad/phptriad2-2-1.exe

PhpTriad'ı Nasıl Kuracağım : Bu programı yukarıdaki adresten indirdikten sonra tek yapmanız gereken çift tıklamak ve setup yapmasını beklemek. Kurulum bittikten sonra Done butonunu tıklayın hepsi bu kadar. Ayrıca tavsiyem bilgisayarınızı yeniden başlatmanızda fayda vardır.

PhpTriad'ı Nasıl Kullanacağım : Bu programı kullanabilmek için öncelikle C:/apache/mysql/bin dizinindeki "winmysqladmin" başlıklı ikonu tıklamanız gerekiyor. Karşınıza kullanıcı adı ve şifresi isteyen bir ekran çıkacaktır. Burada yazacağınız kullanıcı adı ve şifre sizin her zaman kullanacağınız olan Database Kullanıcı Adı ve Şifresi olacaktır. Dikkatli yazmanızı tavsiye ederim. Bu işlem sadece ilk kurulumda yapılacaktır. Ve MySQL sorunsuz olarak çalıştığı zaman bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki saatin sol tarafına bir ikon atacaktır (bu ikon trafik lambalarına benzemektedir). Eğer bu ışıklardan kırmızı yanıyorsa MySQL'da sorun var demektir. Eğer yeşil yanıyorsa MySQL sorunsuz olarak çalışmaktadır anlamı taşır.

Daha sonra Başlat'a tıkladığınız zaman buraya Programs isimli bir klasörün atılmış olduğunu göreceksiniz. Bu menünün üzerine geldiğinizde açılan dizinde şu programı çalıştırın: Programs/PhpTriad/Apache Console/Start Apache. Bu programı çalıştırdığınızda karşınıza bir MSDOS ekranı çıkacaktır ve Runing Apache yazacaktır. Bu da sorunsuz şekilde çıktıysa eğer bu pencereyi kapatmadan küçültün ve sürekli açık kalmasına dikkat edin. Artık php dosyalarınızı internete bağlı olmadan izleyebilirsiniz.

PhpTriad'ı Nasıl Kullanacağım: Bakmak istediğiniz php dosyalarınızı şu dizin içerisine koymanız gerekiyor: C:apachehtdocs Aksi taktirde dosyaları açmayacaktır. Bu dizin sizin için ana dizindir yani http://localhost'tur/ 'tur. Php dosyalarınızı bu dizine yükledikten sonra İnternet Tarayıcınızı çalıştırın ve adres bölümüne http://localhost/dosyaadi.php yazdığınız anda sisteminizin çalıştığını göreceksiniz.

Databaseleri Nasıl ve Nereye Yükleyeceğim: Database işlemlerinizi http://localhost/phpMyAdmin adresinden yapabilirsiniz.

İşte PhpTriad programının kullanımı ve kurulumu bu şekilde eğer yinede aklınıza takılan bir yer varsa bunları forumlarımızdan mutlaka sorunuz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Herkese kolay gelsin...

2. MySQL Veritabanı Oluşturma :

Bilgisayarınızda PHP çalıştırabilmeniz için PhpTriad kurulumunu anlatmıştım. Şimdi sıra geldi en çok kullacağımız şey olan phpMyAdmin'i öğrenmeye. Başlangıç olarak sadece phpMyAdmin ile veritabanı oluşturmayı anlatacağım. Veritabanına tablo yüklemeyi ise bir sonraki ders olan Php Nuke kurulumunda ayrıntılı bir şekilde bahsedeceğim.

Öncelikle Başlat/Programs/PhpTriad/Apache Console/Start Apache'yi seçerek Apache'yi çalıştırmamız gerekiyor. Aynı zamanda sağ alt köşede ki MySQL iconununda yeşil yanıyor olmasına dikkat edin.


Bu aşamaları başarıyla geçtiğimizi düşünerek yazıya devam ediyorum. Şimdi internet tarayıcınızı çalıştırın ve adres satırına http://localhost/phpMyAdmin yazın.Sayfa açıldığında karşınıza şu ekran çıkacaktır:



Şimdi sıra geldi veritabanımızı oluşturmaya. Sayfamız yukarıdaki gibi açıldıktan sonra sağ taraftaki bölüme veritabanı ismini yazıp Git butonunu tıklıyoruz (Örnek veritabanı adımız phpnuke olsun).



Git butonuna tıkladığımız zaman karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır:



Veritabanı oluşturma işlemi bu kadar. Script yüklerken sorulan DBname, Veritabanı Adı ve Database Name gibi kısımlar bu kısımda anlattıklarımızın yanıtıdır.Şimdi birçok kişinin şu soruyu sorduğunu tahmin ediyorum:

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Mukemmel php + mysql + cgi web development environmentiniz :

www.abriasoft.com adresine gidin register edin, sonra donup sifremi unuttum sifremi gonder deyip email yazin sifre gelsin, girin ve MERLIN SERVER denen zimbirtiyi indirin kurun.

php mysql manuallar, bedava php, html editorleri phpmyadminler cartlar curtlar bir suru zimbirti kuracak all in one.

baska bir seye ihtiyac duymadim 2001den beri.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...