Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bitcoin

moriarty

Öne çıkan mesajlar

forgiver said:

vaperon said:

Eğer Asic kartın ya da donanımın yoksa harcadığın elektriğe değmez. Ekran kartını harcarsın.

eski laptop var koyarım bir yere durur
olmuyor mu öle

O laptopla bir ayda anca 0.001 bitcoin kazanırsın. Mining daha önce yapılabiliyorken 5870 ile 3 ayda anca 3,6 bitcoin topladım. Toplam sağladığı işlem puanı 400megahash idi. Şimdi asic minerlar ise en düşüğü 5000mhash ile 12volt üzerinden çalışıyor adaptörle.

5000lik ile şimdiki diffuculty ile ancak bir ayda 0,15 bitcoin kazanabiliyor o da ancak 45$ ediyor 300$ olmasına rağmen. Yani o notebook ile kazanç sağlamak hayalden öte geçmiyor.

Ha dersen ki donanıma biraz para harcarım (4000-10000$) şöyle 1 Terahash sistem kurarsın, o zaman ancak koyduğun parayı 4-5 ayda çıkartırsın. Sonrası sana kalmış bir donanım daha almak ya da güncelliği bitene kadar kazanabildiğin bitcoini kenara koyarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

biz kendimiz kabul edene kadar zor o iş

bankalar swiftten havaleden eftden swapten dünya para kaldırırken bitcoine destek vermeye başlarsa kendi sonunu hazırlar, herkes para transferini bitcoin walletı üzerinden yapar 7/24 saniyeler üzerinde para geçer hem de çok komik bir mebla karşılığında para taşınmış olur.

bankaların varoluş amacına aykırı merkezi olmayan kontrol mekanizması anon olan bir para transferi platformu.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de zaten yakında kabul edilecek bu bitcoin. bu böyle giderse kaçınılmaz. ya da direk toplaşacak tüm karteller, "bu yasaktır" demeye ikna edecek devletleri.

ha illegal olursa da dönmez mi piyasası? tabii ki döner de işte.

benim anlamadığım bu bitcoinler bir UID ile mi üretiliyor. bir hacker sistemi kandırmanın yolunu bulup kendi bitcoinlerini üretemez mi acep?
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

chrome said:

hacker istese seni hapse de attırır abi de. hacker yapsa diyerek de iş yapılmaktan vazgeçilmez. hırsızlık o. o ihtimal her zaman var.

vazgeçmek ile ilgili kısmı bulursan söylediğim şeyde?

rica edicem :)

ben olabilir mi diye sordum bilen olur belki teknik detayları diye?

sahpe para basanlar yok mu şu an
onlar gibi düşün
o ihtimal de var yani
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

iyi de zaten yakında kabul edilecek bu bitcoin. bu böyle giderse kaçınılmaz. ya da direk toplaşacak tüm karteller, "bu yasaktır" demeye ikna edecek devletleri.

ha illegal olursa da dönmez mi piyasası? tabii ki döner de işte.

benim anlamadığım bu bitcoinler bir UID ile mi üretiliyor. bir hacker sistemi kandırmanın yolunu bulup kendi bitcoinlerini üretemez mi acep?

sha256 ile hashleniyor , bitcoin blocklarini track eden bir sistem var , minerlarin bir blogu ortaya cikarisindan itibaren track eden , (blocgunda nasil ortaya ciktigini..) blockchain.info .boylelikle double-spend yapilmasinida engelliyorlar.Ortaya cikisida kontrollu. Teorik olarak mumkun ama pratikte imkansiz olan bir senaryo , belirli bir kisinin herhangi bir anda bir adress e giden bitcoinlerin gittigi cuzdani bulmasi vs , soyle ozetleyeyim bitcoin adresleri ECDSA keylerinin basta verdigim algoritmayla enkripte edilmis hali. Bunu cozebilmek icin gereken processing power , dunya uzerinde bitcoin minelayan tum makinalarin processing powerinin toplamina esit... Boyle oldugu icinde imkansiz diyebiliriz rahatlikla. en yaygin hack olaylari , webservislerin scam yapmasi ve trojan yiyerek lokalindeki wallet bilgilerini caldirman olur
Sosyal ağlarda paylaş

RaidenXelRu said:

sha256 ile hashleniyor , bitcoin blocklarini track eden bir sistem var , minerlarin bir blogu ortaya cikarisindan itibaren track eden , (blocgunda nasil ortaya ciktigini..) blockchain.info .boylelikle double-spend yapilmasinida engelliyorlar.Ortaya cikisida kontrollu. Teorik olarak mumkun ama pratikte imkansiz olan bir senaryo , belirli bir kisinin herhangi bir anda bir adress e giden bitcoinlerin gittigi cuzdani bulmasi vs , soyle ozetleyeyim bitcoin adresleri ECDSA keylerinin basta verdigim algoritmayla enkripte edilmis hali. Bunu cozebilmek icin gereken processing power , dunya uzerinde bitcoin minelayan tum makinalarin processing powerinin toplamina esit... Boyle oldugu icinde imkansiz diyebiliriz rahatlikla. en yaygin hack olaylari , webservislerin scam yapmasi ve trojan yiyerek lokalindeki wallet bilgilerini caldirman olur

Ben buna yetemedim ya, şeyi merak ediyorum tamam mining yapılıyor falan, bu bilgisayarlar, ekran kartları gittikçe zorlaşan matematik problemleri çözüyor deniliyor da, ne çözüyorlar abi tam olarak? Nasıl bir problem, nedir bu kadar zor olan? Bulunan nedir, nasıl çıkıyor o bitcoin?
Sosyal ağlarda paylaş

tam dogru degil ama soyle dusun

sifremsi bir sey var ortada ve cozdugun zaman bunu cozdugunu anlayabiliyorsun (dogru sifre ile login olabildigini dusun bir yere, yanlissa yanlis diyor)

bodoslama bir sekilde kirmaya calistigini dusun bir sonraki karsilik gelmesi gereken seyi

cok kabaca bu, o seyi elde ettigini gostermek icin emek harcadigini ispatlaman lazim (proof of work denen olay)

her kirilan sequence ile bir sonrakini kirmak daha da zorlasiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Valla anlatmaya calisayim ,

simdi bu bitcoining blocklarinin generate edilmesinin bir schedule'u var , su anda usendim bakmaya ama atiyorum saat basina 50btclik 100 block diyelim. bunlar produce edildiginde (sistem tarafindan) minerlarin networkune yollaniyor cozulmek uzere. simdi gelelim nedir cozulen sey ; cozulen sey cozuldukce zorlugu artan matematiksel sorular dizisi , genellikle random sayilar ve tahmin uzerine kurulu diye biliyorum , mesela soyle soyleyeyim sen minersin diyelim , bende btc sistemiyim , sana gelip diyorumki "su a,b,c,d,e,f,g koordinatlarina sahip polinom ile x,y,z,v,b,n,m koordinatlarina sahip polinomun birbine en yakin iki noktasi arasindaki distancei al , sonra 1 ile 1000000000 rangeinde sayilarin kuvveti olarak dusun (1 ^distance +2^distance +2342352435^distance +.... ) ve bunlarin toplamini ver." simdi sen bu soruyu cozdugunde bir sayi cikicak karsina , o sayiyi SHA256 ile encrpyt ettiginde 64 haneli bir kod elde ediceksin , bunu sisteme gosteriyorsun , sistem inceliyor , ok verirse block parcalniyor ve 50 BTC o mining pool dakiler ile bolusturuluyor. ne kadar cok block parcalanirsa soru okadar zorlasiyor. kimsenin tek basina cozebilecek kadar proccessing poweri yok o yuzden poollar ortaya cikiyor falan.

of yoruldum hahahah, ins bisiler anlasilir

not : o soruyu g.tumden attim bir gecerliligi yok
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...