Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversiteler rehberi.

Suark

Öne çıkan mesajlar

Bilkent Üniversitesi:"bilkent sarısı" ile gündeme gelen üniversite bilkent..

yönetim:

yönetim çok sıkı.herhangi ufak bir hatada öss ye bir daha girmek zorunda kalabilirsiniz.
öyle ki;yıllar önce bir kavga olmuş.kavgayı izleyenler de okuldan atılmış.

siyaset:

sağ-sol çatışması yoktur.

kampus:

merkez ve doğu olmak üzere iki kampüsü var.doğu kampüsünde çok bir şey yok(hazırlık binaları ve turizm otelcilik le bilgisayar teknolojileri... binaları).merkez kampüs daha cıvıl cıvıl daha hareketli.

ulaşım:

tunus ve sıhhıyeden otobüsler kalkıyor.

ortam:

benim en zorlandığım yer bu konu oldu.gittiğimde bir ay hiç konuşmadım kimseyle."ayyy saçlarım nasaaa olmaaaaş" diyen kızlar,altında adını bilmediğim marka arabasıyla "voon voooooon" diye gelen erkekler gördüm.direk "ben buraya ait değilim" diye düşündüm. sonra bir kaç adamla tanıştık,onlar bir kaç adamla tanıştı ve 10 kişilik bi grubumuz oldu.sonra yemişiz tikkyleri diyip çimlerde müzik açtık,headbang yaptık hepsi baktı. biz eğlendik,onlar baktı.yani ilk başlarda alışamayabilirsiniz ama sonradan sizin gibi adamların da oluğunu anlıyorsunuz.ama derseniz ki;otobüsle giderken arabası olanların sırıtarak bakmasını kabullenemem,gelmeyin o zamanç.

eğitim:

bilkent'te eğitimin ne ne denli kalileti olduğu biliniyor zaten.o yüzden hiç gerek yok yazmama.

yurtlar:

tek-2-4 kişilik yurtlar var ve fiyatlar ona göre değişiyor. 4 kişilikleri tavsiye etmem.çok kalabalık oluyor.

fiyat:

bu sene bilkent'in senelik fiyatı 14.40 milyar.evet efenim 40 da var.

şimdilik bu kadar.ekleyeceğim birşey olursa yazarım.
Sosyal ağlarda paylaş

bende Bilkent hakkında yazcam:)

Evt diger arkadaşlarında dedigi gibi Türkiyenin ilk vakıf universitesidir. Yıllarca İstanbul İzmir gibi buyuk kentlerde ozel universite olmadıgı icin buralardan bircok ogrenci bilkent e gelmeyi tercih etmiş ve bu sayede okul cok buyumuş ve gelişmiştir. Ulaşım sorunu yok gibi bişeydir evt eskiden dagbasında kurulmuş olan kampus şehirin buyumesiyle sehrin icinde kaldıgından ulaşım baya kolaydır.
Egitiminin kaliteli oldugunu zaten herkes yeterince bilmektedir.Fazla gitmedim ama Turkiyenin en guzel en kapsamlı kutuphanesi Bilkentte bulunmaktadır.(aylık 1 milyon dalarlık bir butceyle surekli kitap alınmaktadır)
Yurt dışından yaptıgı arastırmalar ıcın baya bi odul almıştır.
Sagcı solcu tartışmaları kavgaları yoktur yapanıda anında atarlar yonetimi sıkıdır.
Turkiyedeki bircok ozel universiteye ornek olmuş bir okul oldugundan zaten herkes Bilkent in ne derecede ii oldugunu bilebilir.
Evt okul ucreti pahalıdır ama unutmayınkı yıllık toplanan ogrenci ucretleri okulun giderlerinin ancak %40 ını karşılamaktadır,geri kalan masrafı karşılamak icin Turkiyenin en buyuk holdinglerinden biri olan Bilkent holding okula surekli kaynak aktarmaktadır.Buda gostermektedirki okulun sagladıgı hizmetler neredeyse mukkemeldir.
Bilkent artık bir şehir olmuştur da denebilir...

Bide sanırsam dunyada bi tek Bilkent te okula helikopterle gelmek yasaktır:)))
Sosyal ağlarda paylaş

université de caen gelmeyin hatta fransa'ya ugramayin bile hayatiniz kararir herkes yapamaz

hele hele oss ye hazirlanirken ya biragh nasilsa fransa ya gidecem moduna hic girmeyin arada cok kafaniz bunalirsa girin tamam sistem cok sacma ama orda kazanin oyle basarmaya calisin

tabi umur kirmak olmasin herkes kendine yapan yapar benim de dururmum pek kotu degil ama ulkende arkadaslarin ailen yanindayken okumak eger istanbulda okuyacaksaniz dunyanin en guzel sehrinde okumak var ozgur kiz olcam ben alir kafami giderim bo tu kaka aile arkadaslar da demeyin iyi olmaz

ama hala da gelecem kardesim ben diyorsaniz her turlu bolum, hayat, yasam, isleyis hakkinda benden bilgi alabilirsiniz musait oldukca cevap vermeye calisirim tabi ki burda yaparsaniz kral olur yani farkeder ama gerek yok o riski almaya
[ Mesaj 16 Mart 2006, Perşembe - 15:24 tarihinde, Forseti tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 16 Mart 2006, Perşembe - 15:25 tarihinde, Forseti tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

maltepe üniversitesi çok rahat bi üniversite her türlü spor etkinliği var bi kere açık kalapı olimpik yüzme havuzu, fitness, buz pateni.... aklınıza ne geliyosa işte. ayrıca fakülteler de çok rahat eğitim kadrosu da özel üniversiteler arasında bayaa iyidir en azından hukukta öyle çok süper hocalar var. her türlü herkese uyabilicek insan mevcut okulda. o yüzden asla yanlız hissetmezsiniz kendinizi. sadece biraz uzak yerleşim merkezlerine ama heryere servis var ve sürekli işliyo servisler. üni de istediğimi yapmak istiyorum diyosanız maltepe ünüversitesi doğru bi tercih.
Sosyal ağlarda paylaş

Muğla Üniversitesi anadolunun bağrından kopmuş güzide bir üniversitedir, ancak Muğla insanı sizi canınızdan bezdirmek için elinden geleni ardına koymamakta direnen şirin yurdum insanı profili çizmektedir.

Üniversitenin durumu sanıldından da iyi olup, Sıtkı Koçman isimli bir hayırsever türk büyüğü tarafından munhasır medeniyetler seviyesine ulaştırılmasına ramak kalmıştır.

Ayrıca yine şaşılacak derecde iyi bir eğitim sunulur genç beyinlere....
Sosyal ağlarda paylaş

Kadir Has Üniversitesi

İletişim fakültesi

eğitim:

İlk sene iletişim fakültesinin ortak dersleri var , hocaları gerçekten çok iyi , ama öğrenciler ilgisiz olunca pek bi'şey anlamıyorsunuz tabii.
Özel olarak çaba gösterdiğiizde , gerçekten yardımcılar.bir de okulun şöyle iyi bir özelliği var , 2. sınıftan başlayarak ( eğer
alttan dersin yok ise!!)
2. anadal ile iki bölüm bitirebiliyorsun.Yani ben şimdi 17 yaşımdayım , 21 yaşımda mezun olacaksam - okulu 1 sene daha uzatıp 4 yıllık bir üni. daha bitirmiş olacağım.Diyelim 2. senende bir boş günün ya da saatin var , eğer saaatlerin uyuyor ise fazladan bir ders olarak yabancı dil alabiliyorsun (mesela japonca,ispanyolca,fransızca)

Kısaca eğitim olarak gerçekten iyi.Çok ödev veriyorlar , çok şey bekliyorlar yani cidden yükleniyorlar.Bir de sonradan burs alabiliyorsun(öhöm=) ) ortalaman 4 üzerinden 3.5 ise %50 burs 4 üzerinden 4 ise %100 burs kazanabiliyorsun bir sonraki senen için.

ortam:
Ortam olarak çok kötü arkamdaki iki sarışının konuşmaları şöyle mesela : "Ağğbiii war yaaa kulaklarımı kepçe yaptırcam çok sempatik duruyooğğğ"
2. sarışın: abi var ya bize de 3-5 milyar demek istiyor koymass ben de burnumu yaptırcammm..
ama adam gibi insanlar da var tabii .

dezavantajları :

ortamı=)

okulun anadolu yakasında kalıyor isen birazcık uzak olması.Ben anadolu yakasındayım ve 1.5 satte gidiyorum.Haa okulun arkasında çok güzel ve oldukça ucuz özel yurtlar var, orada kalınabilir.

Bazı fakülteleri selimpsşs'daki dev kampüse aldılar bu sene , yani silivride!!Yaz için pek iyi aslında , ama yurtta kalmaanız lazım.

Haa buarada tm'ler için reklamcılık bölümünü şiddetle tavsiye ediyorum.Ben halkla ilişkiler okuyorum , 2. sene tekrar yazarım , şimdilik ortak dersler var genelde.Ama mutluyum=)

Bi de bilkent değil , türkiyenin en kapsamlı kütüphanesi Ödüllü kütüphane olan kadir Has Üniversitesindedir. =P

[ Mesaj 16 Mart 2006, Perşembe - 20:38 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...