Suark Mesaj tarihi: Haziran 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2013 aslında puanlamalı oylayabiliriz chp ye 7 bdp ye 3 felan gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Haziran 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2013 chrome said: Bir de milleti ve kendinizi asagilayip durmayin artik. Ulke olarak hep dunyanin standartlarinin otesinde hareketler konusunda basarili bir millet olduk biz. Kavimler gocu, istanbulun fethi, 3 kitanin domine edilmesi ve zamanina gore cok yenilikci bir yonetim sistemi ile yonetilmesi, kurtulus savasi, sonrasinda yapilan hizli devrimlerle bambaska bir kulturden bambaska bir kulture gecip zamanin en esitlikci modern ulkelerinden biri olmak. Bunu da yaparak belki bir cag daha acariz :) Dediklerinin dünyanın standartlarının ötesinde olmakla ne alakası var? 600 yıl geçmiş halen İstanbul'u fethetmekle mi övünüyoruz? "Fuck Yeah America!" gibi, "İstanbul Since 1453!". Tarih bölümü müdavimleri daha iyi tartışır belki, ama Kavimler Göçü, İstanbul'un Fethi, 3 kıtanın domine edilmesi, işgalci ve agresif tavırlardan ibaret. İlkoklda bize Tarih derslerinde övünülecek işlermiş gibi anlatırlar. Ama matbaa gibi esas "dünyanın standartları" meselesinde çuvallamış bir Osmanlı Devleti'nden bahsediyoruz. Halen de Teknoloji ve Bilim'in gerisindeyiz, Türk televizyon kanalları ve gazetecileri "Evrim çürütüldü" diyenleri önplana alıyor. http://www.youtube.com/watch?v=MGQaH3-LK54 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2013 ilk aşamada seçim barajının en azından %5'e düşürülmesi ve partilerin bölge milletvekillerini ortaya koyması, bizim de vekilleri oylamamız bile güzel olurdu. vekillerin toplam aldığı oy, o bölgeden partinin aldığı oy olurdu ve oy içinden partiler kaç vekil çıkarabiliyorsa, kendi aralarında aldıkları oya göre sıralanarak çıkardı. en azından vekillerimizi de biz seçmiş olurduk parti içi.. bu vekil kalitesini de arttırırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Haziran 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2013 Aynen dediklerine katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2013 Tek adam olsun aklı başında biri olsun ona bile razıyım şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 abi başlığın akabinde çok feci sıçmışım, evet. kabul ediyorum fakat şu ana kadar doğrudan demokrasiyi sistemsel olarak eleştiren kimse görmedim ben. hep eleştiriler uygulanabilirlik esası üzerinden yapılıyor bu da aslında sistemin ideal ama uygulanabilirlikten yoksun olduğunu gösteriyor. oysa ki ben uygulanmıyor oluşunun bile insan haklarının ihlali olduğunu düşünüyorum. fikri benimsemeniz için şöyle bir açıdan bakmanızı isteyeyeim. diyelim ki mahallenizde yönetim doğrudan demokrasi ile yapılıyor. mahalle yönetimi ile ilgili misal muhtarın çalışma saatleri, yapılacak park'ın lokasyonu, çöp toplanması için saatlerin düzenlenmesi gibi konuların hepsi mahallede 2 adet bulunan referandummatik denilen atm benzeri bir cihazla yapılıyor. ilgili konularda oy vermek için 20 gün süreniz var. o süreçte gidip atmlerden ya da e devlet şifreniz ile internetten seçim yapabiliyorsunuz. seçim yaparken mevcut oy durumunu görebiliyorsunuz falan. düşünün ki bu ilçe bazında yapılıyor. yani belediyeniz tamamen doğrudan demokrasi ile yönetiliyor. ilçe kültür merkezinde yapılacak etkinliklere karar verebilirsiniz, ilçenizin bütçesini oyalayabilir, hangi ihalelerin yapılmasını istediğinizi seçebilir, önerge hazırlayıp bunu halk oylamasına sunabilir, kendi çalışmalarınızın propagandasını yapabilirsiniz. yani halk olarak halk gücü ile dilediğinizi mümkün dilediğinizi namümkün kılabilirsiniz. güzel olmaz mı aga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 oylamalarda komikli şık olcakmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 komikli şık bakanligi kurulucakmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2013 buraya güzel bişeyler yazmıştı adamın hevesini kursağında bıraktık özür dileriz şorme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar