Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Domates

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fransızlar meyve diyo. çünkü pişirilmeden yenen her şeyin meyve olduğunu düşünüyorlar.italyanlarsa 'madem öyle semiz otu da mı meyve kardeşim?' şeklinde cevap veriyolar. artık bilemiycem ama biz türkler sebze bilirdik arkadaşı...[signature][hline]| Mail | Lominadze
[spo1=Herkeze Slogan Lazım]|The stupid sees difficulty in every opportunity;
the intelligent sees opportunity in every difficulty.|[/spo]
Mesaj tarihi:
domates sebzedir cunku yanar doner meyva tabaginda isi olmaz.
domates sebzedir cunku yemekten sonra yenmez.
domates sebzedir cunku onu meyva diye yemezsin.
bana ne botanikcilerden.[signature][hline]| Mail | Lominadze
Mesaj tarihi:
Gerçek bilgin her iki tezi de doğrulamak ister o zaman Meyve olduğunu kanıtlıyayım :

bilimsel açıklama isteyenler:
meyve için, dünyada iki çeşit anlam vardır. bunların birisi manava gittiğimizde, ötekisi ise botanistler tarafından kullanılır. manavda meyve olarak kastettiğimiz, tatlı doğal bir bitkidir. bir sebze ise, meyvenin tam tersi olarak; yani tatlı olmayan bir doğal bitkiyi belirtmek için kullanılır. bu standart açıklamaya göre, elma, çilek, üzüm ve muz gibi bitkiler meyve olarak sınıflandırılır; yeşil fasulye, domates, kabak ve patates ise birer sebzedir. teknik olarak, yani botanik anlamda meyve ve sebzeyi tanımlamak için kullanılan yöntem farklıdır. britannica ansiklopedisi şöyle tanımlamıştır: meyve, botanik anlamda, olgun halde olan, taze veya kuru şekilde tüketilen ve içinde tohum veya tohumları barındıran bitkidir. o halde, şeftali, muz ve üzüm meyve sınıfına girer. aynı zamanda, fasulye, mısır, domates, salatalık ve kabuklarında olmak şartıyla meşe palamudu ile badem de teknik olarak birer meyvedir. meyveyle ilgili bu tanım, çok açıktır ve içinde tohum barındıran tüm bitkileri ihtiva eder. o halde, sebzeler, geriye kalan tüm bitkileri içerir: patates, havuç, turp, soğan, sarımsak, kuşkonmaz, marul, brokoli ve karnabahar gibi.. başka bir deyişle, içinde tohumu olmayan tüm bitkiler sebzedir, geriye kalanlar ise meyvedir[signature][hline]| Mail | Lominadze
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
domates ve salatalık'ın içindekiler tohum değil midir? hani çekirdek vs?

peki mevyeler tohumlarıyla ürüyorsa
sebzeler nasıl ürüyor?[signature][hline]mono - life in mono
Mesaj tarihi:
doğru sonucnda meyve dediğimiz şey çiçeklenme gönemi geçirmiş tomurcuk gelişmişidir

sebze ise bitkinin; ya köküdür, ya gövdesidir ya da yaprağıdır

sonucnda havuç sebze iken domates meyvedir
aynı zamanda sebze sayılan meyve grubuna kabakgillerde girer (patlıcan, kabak, hıyar)

tabii halk dilinde sebze meyve ayrımı farklıdır[signature][hline]FRANCO FEST ULUDAĞ!
Ayrıntılı bilgi burada
Mesaj tarihi:
Yazlkıkta ben kendim tohumunu ekip büyütüyorum ayrıca ailede çiftçi çok var ve hiç birinin domatese meyve dediğini duymadım[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!..
Sir Isaac Newton (Cambridge Üniversitesi'nde hocayken)
Mesaj tarihi:
said:
sheref, 01 Aralık 2004 14:32 tarihinde demiş ki:
elma'nın tohumunu ekerek de büyütebilirsin.. ;)

ayrıca bir insan çiftçi olması bilimsel olarak domatesin hangi class da yer aldığını bilmesi için yeterli midir?

Bilim adamları Meyve diyor.

Banane bilim adamının ne dediğinden sen pazarda domatesi bilim adamından mı alıyorsun[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!..
Sir Isaac Newton (Cambridge Üniversitesi'nde hocayken)
Mesaj tarihi:
bilimsel açıklama isteyenler:
meyve için, dünyada iki çeşit anlam vardır. bunların birisi manava gittiğimizde, ötekisi ise botanistler tarafından kullanılır. manavda meyve olarak kastettiğimiz, tatlı doğal bir bitkidir. bir sebze ise, meyvenin tam tersi olarak; yani tatlı olmayan bir doğal bitkiyi belirtmek için kullanılır. bu standart açıklamaya göre, elma, çilek, üzüm ve muz gibi bitkiler meyve olarak sınıflandırılır; yeşil fasulye, domates, kabak ve patates ise birer sebzedir. teknik olarak, yani botanik anlamda meyve ve sebzeyi tanımlamak için kullanılan yöntem farklıdır. britannica ansiklopedisi şöyle tanımlamıştır: meyve, botanik anlamda, olgun halde olan, taze veya kuru şekilde tüketilen ve içinde tohum veya tohumları barındıran bitkidir. o halde, şeftali, muz ve üzüm meyve sınıfına girer. aynı zamanda, fasulye, mısır, domates, salatalık ve kabuklarında olmak şartıyla meşe palamudu ile badem de teknik olarak birer meyvedir. meyveyle ilgili bu tanım, çok açıktır ve içinde tohum barındıran tüm bitkileri ihtiva eder. o halde, sebzeler, geriye kalan tüm bitkileri içerir: patates, havuç, turp, soğan, sarımsak, kuşkonmaz, marul, brokoli ve karnabahar gibi.. başka bir deyişle, içinde tohumu olmayan tüm bitkiler sebzedir, geriye kalanlar ise meyvedir.

ps:c/p from ek$isozluk emirhan[signature][hline]k i n g p i n the striked sazan
GÖZLER TELEVİZYONDA ELLER ÇEZZODA HOBAREY
Mesaj tarihi:
said:
Laistragon, 14 Eylül 2004 23:44 tarihinde demiş ki:
Bakalım ne kadar bilgiliymiş bu Pati'ler...

Domates bir tür sebze midir? meyve midir?

said:
screamer, 01 Aralık 2004 14:35 tarihinde demiş ki:

Banane bilim adamının ne dediğinden sen pazarda domatesi bilim adamından mı alıyorsun

bu topicin cevabını söylüyorum sana ben..
benim için domates aşktır mesela ama domates aşktır demiyorum meyvedir diyorum :)[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos|Pati Sözlük|
|Lominadze|News|Blog|
|Mail|MSN [email protected]|icq:2135528|
Mesaj tarihi:
said:
sheref, 14 Eylül 2004 23:51 tarihinde demiş ki:
domates sebzedir cunku yemekten sonra yenmez.
domates sebzedir cunku onu meyva diye yemezsin.

ben yiyorum başka bişiy bul bunların yerine!!
Mesaj tarihi:
portakalın salçası yapılıyor mu ?
hayır...[signature][hline]-Micheal Jordan mı ???
-Hayır cormadım

-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Genciz Güçlüyüz Atatürkçüyüz ...
  • Yeni Oluştur...