Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ram'in Aşırı Isınması

NotoriuS

Öne çıkan mesajlar

Benim bir arkadaşımın pc'sinde ram aşırı ısınıyor.Hatta bi ara kendi ellerimle açtım ram yanıyordu üstündeki kağıt kabardı alev almak üzereydi.Aldım rami kendi pc me taktım bir sorun yok.Sorun olan pc de fanlar supply flm da gayet düzgün çalışıyor neden ısındığını pek anlayamadım.Konu hakkında bilgi verebilecek varsa sevinirim...[signature][hline]Sen ne için hazırsan oda senin için hazırdır....
Me

[Bu mesaj NotoriuS tarafından 30 Kasım 2004 05:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kendi pc'inde deneyince düzgün çalışıyorsa sorun ram'den değil anakarttan bence.

Ram'ler de overclocklanabiliyormuş, hatta üstüne pasif soğutucular felan da takıyor firmalar bu yüzden.
Eğer sende sorun yaratmadıysa overclocklu değil veya başka bir işlem yapılmamış diye düşünüyorum.

anakart uyuşmazlığı olabilir.
örneğin ddr 333 bir ram ise, o anakartta ddr400 ile çalışmasını sağlatmışsa birisi, ısınmasının nedeni bu olabilir.
mesela sende anakart ddr333 çalıştırıyor o rami, bundan dolayı sorun olmaz vs vs.

Ram'lerden pek anlamam, sıkmış olmayayım. Ancak ram'in veya anakart'ın kitapçığı varsa bir bakın, ram ayarı yapılıyor mu, sizin bu ramin durumu nedir..
ona göre belki hatayı tespit edebilirsiniz.[signature][hline]mono - life in mono

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 30 Kasım 2004 06:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Kasanın deliklerinden içeri doğru arada sırada üflersen düzelir :D
Ehe şaka biyana bencede bu olay anakarttandır.Yada düşük bi ihtimalde olsa virüs falan vardır.
Arkadaşının bios ayarlarına gir,öncelikle ram'in voltajına bir bak defaultmu yoksa dahamı yüksek.Ramlerin ne olduğunu öğren[266/333/400] 333 mhz'de 400 mhz'de çalışıyosa bundanda olur.Daha sonra ramler'in çalışma frekanslarına bak.[signature][hline]Web Tasarım
Web Hosting
Hosting hizmetleri

Kimdir bu Korax?
Sosyal ağlarda paylaş

birak erisin götürür garantiye verirsiniz
ram aslinda oc ilede kolay isinmaz
yani bi ram 333 mhz iken bunu 400 yapabildiysen ve calistirdiysan isinma yapmaz , normal calisir
yada 400mhz yaparsin ve calismaz pasa pasa 333 mhz ye geri cekersin

bi tane daha yada var ki ısınmayı bu yapar
400 mhz de kullanacam arkada$ deyip voltaji yukseltirsin rame verilen bu sekilde kuvvetle muhtemelen 400mhz de kullanirsin (yapilmasi gerekecek/yapmak istenecek latency değişikliklerini yazmiyorum konu oc değil sanırsam) ve ısınma yapabilir .

bios ayarlarına girip bakmanda fayda var
anakartın dangalak değilse load performance defaults diyince düzelmesi gerekli , ama anakartin denyoluk edip rame fazla voltaj veriyor olabilir .
load performance defaults deyincede düzeltemiyorsan bi bilene götür diyecem ama ben şahsen böyle şeyleri anlayan bir bilgisayarcı görmedim , bilgisayarcılarda gün geçtikçe kasaplara benziyor , zamanın gerisinde kalıp sadece sıradan bi işletme haline geliyorlar sana tahminim yeni ram al der geçer :)
, o bakıma hiç olmadı bide
www.donanimhaber.com/forumdan teknik destek kısmına sorabilirsin ,
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...