Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

medya'nın gerçek yüzünü gören türk halkı

yav

Öne çıkan mesajlar

ben kötü hissettim biraz aslında trollünde bokunu çıkardım bazen o yüzden forumda kırdığım insanlardan ayrıca özür diliyorum.Kesinlikle ırkçı değildim "eğleniyordum" birazda :<.ama meydanda ilk gün BDP'den gelen insanlar vardı yanımda ne bi slogan attılar nede provoke ettiler ortalığı çokta güzel yardımlaştılar herkesle.herkesi aynı kefeye koymuyordum ama büyük bi kısmını başka türlü sanıyordum.

/fin
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu konuda bir çözüm görüyorum aslında, ne kadar olur olmaz bilmiyorum fakat fikrim şudur:

ülkemizde gerçekten "habercilik" aşkı ve halk sevgisi ile yanan genç bir nüfüs var. bunların bazıları üniversite hala okurken, bazıları osuruk tosuruk kanallara girmiş bu sevdayı kovalamanın peşinde*. fakat çoğu farkındaki eninde sonunda o pislik medyaya maddi sebeplerden veya kariyer azmi ile katılmak zorunda kalacaklar. işte bu noktada zaten ilk bahsettiğim "habercilik" aşkının üzeri örtülüp bazı farklı* faktörler ortaya çıkmaya başlıyor.

ben, kendi tanıdığım arkadaşlarımdan biliyorum, eğer ki imkanları olsa şehir, şehir dolaşıp bu insanlar halka bağımsız haber getirmek için her şeyi verirler. belki işin realitesi olarak böyle idealist insanların kendi kanallarını kurup, ekipman tedarik edip, harcamamaları karşılaması mümkün değil. çoğu ufak, tefek boyutlarda bunu deneyip 30'lu yaşlarına gelmeden vazgeçiyor.

bence yapılabilecek şey şudur; devir değişti, artık haber almanın tek yolu dergi, gazete veya TV değil. kapı gibi sosyal medya, kapı gibi internet var. eğer tamamen bağımsız bir organizasyon oluşturulup, siyasi görüşler bir yana bırakılarak (yukarıda bahsettiğim kişilerde aşırı solcudur bu arada, tarafsız falan haber yapamazlar, hepsi hükümet hater) sadece halka hizmet amacı ile sosyal medya üzerinden habercilik yaparak, halkın desteği ile ayakta durabilirler. bu destek son günlerde gördüğümüz kickstarterlar gibi başlayabilir ve devamı donationlar ile gelir. halk yapılan işe olan minnetini yaptığı para desteği ile gösterir.

benim düşüncem haberin değer kalitesini ortaya çıkarmak için ekranın sağ veya sol üstünde bir logo, canlı yayın araçları, son kalite kameralara ihtiyaç yoktur. iş bunlarla olsaydı şimdiye kadar bu olanlardan sağır sultanın haberi olurdu.

eğer böyle bir organizasyon başarılı olabilir ise halk temiz haber kaynağına sahip olur ve gerçekten gazetecilik yapmak insanların önü açılır ve vatanlarınaa gerçek anlamda hizmet etme fırsatı doğar.
Sosyal ağlarda paylaş

herkes tutturmuş medyanın gerçek yüzü diye. eyvallah haklısınız çok adi bir medyamız var, asla da düzelmeyecek işlerine nasıl gelirse öyle haber yapmaya devam edecekler.

ama işin hiç de hoş olmayan bir diğer tarafı da var. pkk sanki suçsuz günahsızmış gibi herşeyin bir anda silinip atılmasını beklemeyin.

hiç bir güç pkknin ateşe verdiği otobüste cayır cayır yanan Serap Eser'i ve daha nicelerini unutturamaz emin olun
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

yeri gelmişken söyleyeyim, bugün bi yazı yazdımdı camii olayıyla alakalı, aşırı derecede de yayıldı, şimdi 'kardeşim asıl yalancı sensin' mesajları dönüyor. ne yapsam bilemiyorum.

http://cnr0.org/blog/camidebiramevzusu

forumdan forgiver ve türevlerine, dışarıdan da diğer bütün minyonlara kapak olsun bu yazı. eline sağlık
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

herkes tutturmuş medyanın gerçek yüzü diye. eyvallah haklısınız çok adi bir medyamız var, asla da düzelmeyecek işlerine nasıl gelirse öyle haber yapmaya devam edecekler.

ama işin hiç de hoş olmayan bir diğer tarafı da var. pkk sanki suçsuz günahsızmış gibi herşeyin bir anda silinip atılmasını beklemeyin.

hiç bir güç pkknin ateşe verdiği otobüste cayır cayır yanan Serap Eser'i ve daha nicelerini unutturamaz emin olun

belki serap eseri pkk yakmadı?
bak işte bu noktada emin olamıyoruz. olamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Aluriel said:

belki serap eseri pkk yakmadı?
bak işte bu noktada emin olamıyoruz. olamıyorum.

ciddiysen gerçekten diyecek bişeyim yok. çok merak ediyorsan araştırırsın detaylarını. şu an sana kaynak olarak ne gösterirsem göstereyim aynı savunmayla geleceğin için hiç bi anlamı yok. o yüzden kendin araştır merak ediyorsan. sonrasında da ister inan, ister inanma. senin vicdanına kalmış orası.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla samimi soyliyorum bu herif bole astigim astik kestigim kestik giderse bugun meydana cikan insanlar dagada cikar, o psikolojiyi algiliyorum cok rahat, heleki anadil yasagi, mudehaleler, asagilamalar, yok farzetmelrr

Tayyipten zerre farki olmayan Apoyu ve pkk yi silkeleyip atsinlar tepelerinden gider bdp ye gonul rahatligi ile oy veririm, en azindan sola yakin olan tek parti lol
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...