Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Geneli Boykot !

Noyzura

Öne çıkan mesajlar

nienna said:

hükümetin devrilmesi ihtimali bile boykotların tutma ihtimalinden yüksek maalesef.

Ya olm adamlar batacak demiyoruz, hamamböceği gibi her tarafı sarmış haldeler zaten ama hisselerinin değeri %2 düşse etkidir. Yapacağın şey zor bişey değil insanların şevkini kırmayın böyle söylemlerle. Borsanın haline baksana bugün...
Sosyal ağlarda paylaş

yani şevk kırılmasın, ben de destekliyorum. zaten şimdiye kadar bile ne tv ne gazetelerle işim oldu. kullanmam para da vermem. diğer ürün ve hizmetler sıkıntılı ama biraz. neyi almayalım neyi alalım nerden alalım derken hepsinin ucu aynı yere bağlanıyor. toplu bir hareket olsa birkaç gün ekmekle bile idare ederim. grev çok daha etkili bir şey olurdu ama pazartesi çoktan geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

ayfonlarla olayalrı stream eden nesile fuck kapitalizm mesajı vermek supermiş ehueheu

this.

boykot tamam, çok iyi hatta. misal starbucks'ı, televizyonu falan boykot edelim tabii.

ancak çok şuursuz bir liste olmuş o. bariz bir şekilde olan bitenden değil de birilerinin kişisel politik eğiliminden oluşmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

boykot, ozellikle de medyaya karsi boykot cok onemli. reyting olayi degil bu. reklam verenler de biliyo reytingin nasil nerden olculdugunu. insanlar ben artik bu kanallari izlemiyorum, ya da bu kanallara reklam veren hicbir markanin urunlerini almiycam diye yaymasi lazim etrafa.

adamlar hem halka karsi sansur uyguluyolar, hem de o halka izletiyoruz diye reklam alip para kazaniyolar.
hedef kanallar degil, o kanala reklam verenler olmasi lazim.

adamlarin hesabi su anda tayyibe karsi yayin yaparsak yiyecegimiz cezalar> all durumunda. bunu boykot x sure surerse kaybedicegimiz reklam geliri> tayyibin vericegi ceza durumuna getirmemiz lazim.

bu 1 ay boykot yapip adamlari batiricaz da degil. 1 ay boykot batirmaz belki dev medya sirketlerini ama sakatlar. ya da dedigim gibi sakatlanmamak icin halkin yaninda durmak zorunda kalirlar.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

Viktor said:

ayfonlarla olayalrı stream eden nesile fuck kapitalizm mesajı vermek supermiş ehueheu

this.

boykot tamam, çok iyi hatta. misal starbucks'ı, televizyonu falan boykot edelim tabii.

ancak çok şuursuz bir liste olmuş o. bariz bir şekilde olan bitenden değil de birilerinin kişisel politik eğiliminden oluşmuş.

tamam dostum şuursuz dediğin listeyi fixle o zaman bir anda yazdığım birşey ve mükemmel olmasada düzeltmeye değer birşey olduğunu düşünüyorum ve hala birşeyleri çok etkili bir şekilde değiştirebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Noyanin yaptigi , bir boykot cagrisi degil, yasam seklini degistirme cagrisidir.

Ama yine de hicbirimizin bir Hayrettin Karaca olmadigini dusunursek; bu cagri yalnizca birkac insani "bilincli yasamaya, tuketmeye" yonlendirir.

Sadece burger king i starbucks i boykot ederek kapitalizm cokmez, onlarin battigi yerde kurukahveci mehmet efendi starbuckslasir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ve burjuvanin milleti yoktur. Bu milleti yerli mali yurdun maliyla 70-80 arasi en cok dudukleyen KOC grubuydu. Ithalat yasagi vardi da ne oldu? Daha cok kar edip daha az hizmet veren dolayisiyla daha cok guclenen burjuva yaratmis oldunuz.

Ithal ikameci anlayisin sonuclarini da bi iktisatci dosesin buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

Noyzura said:

arcane said:

Viktor said:

this.

tamam dostum şuursuz dediğin listeyi fixle o zaman bir anda yazdığım birşey ve mükemmel olmasada düzeltmeye değer birşey olduğunu düşünüyorum ve hala birşeyleri çok etkili bir şekilde değiştirebilir.
dünya devi diye, franchise diye boykot etmek manasız, direkt ve dolaylı olarak gezi direnişine etkisi olanları boykotlamak lazım diyorum. oturup liste yapacak halim yok. sen yapmışsın eyvallah da misal dominos'un ne alakası var yani eylemcilere kapısını mı kapatmış? yürü be tayyip mi demiş veya ne bileyim kızılkayaların sahibi gibi halka karşı bir yorum mu yapmış? aradığımız şartlar bunlar olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

canım benim dünya devleri çok lezzetli pizza yaptığından dünya devi olmuyor ama. Dominosda bir ay çalış istersen. Ben tüm ekonomik sistemin komple değişmesi üzerine gidildiğinde mevcut yaşanan bir çok sorunun düzeleceği ve insaniyetin kendina has keşfedilmemiş güzel bir boyutunu yaşıyacağımızı hissediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ekonomik sistem degismez boyle, kendiliginden olusup yuzyilara yayilan bireyden ve buyuk oranda toplumdan bagimsiz durumlar degistirir ekonomik sistemleri. Bu sistemin tarihsel gelisimini inceleyen herkes de anlamali bunu. 1000 yildir yavas yavas olusmus bir sistem bu, hadi devrim yapiyoruz diye insan topluluklarinin yasami yapay sistemlerle degistirilemez. O "dogal yasayalim, kapitalist olmayalim" tam anlamiyla yapay bir soylem. Insanligin gelisiminin dogal sonucu kapitalism su anda. 1000 yil sonra yine dogal bir tarihsel ilerlemeyle baska bir sey gelebilir ama bu dedigin mumkun degil, dahasi dogru da degil.

Arcane'nin dedigini yapmak gerek, otesi sacma. Kapitalism tepede bir kac kisinin zorla dayattigi bir sey degil, insanligin dogal hali su anda. Abbasiler doneminden 14. yy'daki veba sonucu anormal arz artisina kadar olusumunu sonra da gunumuzdeki hale gelisini inceleyen bir suru kitap var, inanmiyorsan onlara kendin bile gorebilirsin biraz tarih okuyarak, yeni yazilmis tarih kitaplarina inanmiyorsan o devirden kalma Latince ve Ingilizce kaynaklara erisim cok kolay.

Bu dedigin kapitalizm boykotu bu nedenle sacma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...