Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Super Lig - 2013 / 2014

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://www.tamlayan.com/wp-content/uploads/2013/11/yerli-mal%C4%B1-haftas%C4%B1-resimleri-yaz%C4%B1-%C5%9Fiir-deyim-atas%C3%B6zleri-%C3%B6zl%C3%BC-s%C3%B6zler.jpg

yerli malı haftasında ilk 11 sadece türklerden olsun
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

mokoko said:

bence saçma bi mantık. sistem en az 5 tane türk topçu oynatmaya zorluyo kulüpleri. ki yedeklerle ve kadrodakilerle beraber 12 tane türk topçu olması lazım takımda. e avrupa'da oynamaya çalışan yada oynayan takımda en kaliteli adamı almalı ki diğer avrupalı takımlarla kapışabilsin. avrupa'yı geçtim ligde de şampiyon olmak için kaliteli türk topçu lazım sonuç olarak. mehmet topuz gelmeden önce müthiş oynuyodu kayseride. diyelim ki fb almadı topuz'u beşiktaş aldı 6 7 milyon verip. topuz kayserideki formunu sürdürdü beşiktaş'ın en önemli oyuncusu oldu. burda kafasını duvara vurmaz mı fb? sistem direk itiyo buna kulupleri. sen eğer serbest bırakırsan bunu topuz okadar iyi oynuyosa istanbul'a gelince daha çok götünü kasması gerektiğinin farkına varıcak. gelebilmek içinde daha çok götünü kasması gerektiiğinin farkında olucak.

5 adam zorunlu ama doldurulamaz değil. Hani doldurmak için o 5 kişiyi de gidip adam başı 7-8 vermek bana saçma geliyor. Onu anlatmak istiyorum aslında

Bunu engellemekte üstte dediğim gibi kulüplerin ellerinde

Dortmund paso adam kaçırıyor elinden ama başlarını duvarlara vuruyorlar mı? Vuruyorlardır elbet ama havuzları çok geniş olduğundan ve alt yapısına da son 10 yılda iyi yatırım yapıldığından mutlaka birilerini çıkartıyorlar.

Durm mesela son güzel örnek, sol bek yedeği yok boku yedik dediler. Gittiler Mainz'ın altyapısından buldular aldılar. Sadece 1 sene eğittiler, Pizchek GG olduğunda yine adam yokken as takıma alıp sağ bek oynattılar. Şimdi her iki kanatta da babalar gibi oynuyor. Schmelzer'in yokluğunda da babalar gibi yine as kadrosunda sol bek oynuyor. Dün mesela yine Real'e karşı ŞL'de forma giydi. Yetiştirme bedeli verip aldılar sadece, bonservissiz buldular. Takip meselesi...

Takip edersen Avrupa'dan bir çok Türk'ü de rahatlıkla kapıp getirirsin.

Hani hep aynı örneği veriyorum, taa geçen yılda anlatıyordum takpi edenler bilirde BJK - Hakan Çalhanoğlu olayı...

Altınsay'ın en çok istediği adamların başında geliyor. Altınsay takıma geldiği gibi ilk iş Oğuzhan'ı kadroya katıyor ve bir listeyi de kulübe veriyor. Bu çocuklardan en az 4-5 tane alacağız diyor. Oğuzhan'ın yanına da Hakan'ı istiyor.

Oğuzhan'ı gidip hemen kendi hallediyor. Kulübe bırakmadan. 500k euroya Arsenal'den alıyoruz. Arsenal'a bir de 3 milyon euroya geri alma koyduruyoruz yanılmıyorsam 3 yıl boyunca...

Oğuzhan bugün ülkenin en potansiyelli genç orta saha oyuncusu değil mi? Öyle. 500k euroya alınabiliyor.

İkinci olarak gidiyor Hakan'a, o zamanlar Karlsruher de işte ve kulüple de oyuncuyla da anlaşıyor. Kulübe 750k euro nakit + yanılmıyorsam 750k euro da taksitlendirme üzerinden mi ne işte anlaşıyor. Oyuncu da gelirim diyor.

Samet adam olmaz bundan diyor, yönetimdeki dinazorlarda zaten 2 tane genç aldın, yeter bu kadar tecrübeli adam al diyor. (2. genç Berat, bir zamanlar ona da Türk italyan diyorlardı...) Veto yiyor.

Zaten bunun hemen üstüne Van Gaal, Goran Erikkson olayı yaşanıyor ve Altınsay yapacağınız işe diyip rage quit atıyor.

Olaydan 2 ay sonra yanılmıyorsam Hamburg 2.5 milyon euroya aldı Hakan'ı ve hemen Karlsruher'e geri kiraladı. Bu sezon direkt 11'e aldı ve gördünüz adamın olayını, bugün 10 versen Türkiye'ye getiremezsin.

Salih'i mesela Altınsay çok istiyor. Şener Özbayraklı onun listesinde vardı. bunların kulüpleriyle hep 500k-1m arası paralarla prensipte anlaşıyor ama yönetim veto koyuyor.

Bu adamların potansiyelleri, yaptıkları vs. ortada... Aldıkları paralar ve hikayeleri ortada.

Yani alt yapın yoksa iyi takip ediyorsan türk kontenjanı kotanı ucuza doldurabilecek en iyi adamları da ucuza bulursun. Gidip herkese 7-8 milyon euro vermek zorunda değilsiniz. Verme ona 7-8 git 5 tane genç al o para, 1 tanesi tutsa 3-4 yıl o bölümü kapatırsın...

durm nasıl öyle götünü kasa kasa oynuyo biliyo musun? çünkü biliyo ki takımın ona ihtiyacı olduğu kadar onunda takıma ihtiyacı var. çünkü şans bulduğunda oynamazsa götünü kasmazsa bi dha zor bulur o şansı. çünkü arkasında tamamen onu koruyan bir yabancı sınırlaması kuralı yok. mesela bugun yabancı sınırı olmasa ve gökhan gönül sakatlansa. yerine oynicak as takımda adam yok. altyapıdan genç bi çocuk çıkardılar 1 2 maç oynasın diye. ilk 1 2 maçta çok iyi oynadı adını çıkardı as takıma alındı antrenmanlara başladı. 10 15 hafta sora gökhan sarı kart cezalısı bu çocuk oynicak. sence bu çocukta durm gibi daha çok kasıyım formayı alıyım der mi? demez çünkü türk topçu dediğin her zaman başta oynar hemen kendini yıldız sana orda kalır. bunun en güzel örneği 2 sene önce falan gökhan yerine oynayan okan. adam 2 maç müthiş oynadı 3 asist falan yaptı 2 maçta sanırım. sora antrenmanlar hemen artistlik yapmaya başlamış millete. sora noldu kayseriye gönderdiler. dahada adını duyan eden yok.
Mesaj tarihi:
madcow said:

olay doldurmak degil. doldurmak basarı degil. KALITE lazım. avrupa icin basarı icin kalite lazım. Yoksa sabri de iyi dolduruyo sag kanadı.

ya tabii ki kalite lazım da işte Oğuzhan'dan dolduramaz mısın? Eksiklikleri çok halen mesela savunma da sertlik namına bir şey yok. Çok presli oynayıp, alanını iyi kapatıyor ama yetmiyor. Bu yüzden Veli-Jones tarzı bir adama her zaman ihtiyaç duyuyoruz.

Ama hücumda formdaysa gayette üst sınıf, bugün GS'de olsa Sneijder ile ortalığı dağıtırlardı. Selçuk falan yalan, onu örnek vermeyin. En formda Selçuk bile Sneijder ile oynayamaz. Zihniyet meselesi, Oğuzhan mesela gerekmedikçe ayağında top tutmaz ve tek topa dayalı bir oyun felsefesi var. Olcay ve Almeida ile uyumu da bu yüzden, Sneijder-Melo ve Drogba gibi adamların yanında mesela Oğuzhan 10 seviye atlardı.

Şener mesela Bursa'da yardırıyor. Fizik olarak halen güçsüz ama bu hızda gelişmeye devam eder ve kafa yapısını da korursa net yeni Gökhan Gönül olur. Onun şanını bile geçer. Bu adamı mesela FB alsa, Gökhan'ın arkasına koysa ve zaman zaman forma şansı verse kötü mü olur? Hem Gökhan'ın yükünü azaltırsın hem de Gökhan'ın olmadığı zamanlar için ya da onun sonrasındaki zamanlar için adam yetiştirmiş olursun. Sağ beki güvene alırsın. Ha keza BJK'nin geçen yıl sağ beki yokken bile bu adamı almadı ayrı konu...

Hakan atıyorum 2 sene önce 750k'ya BJK'ye değilde GS veya FB'ye gelmiş olsa bugün 11'de oynayamaz mıydı? Unutmayın Hakan'ın tecrübesi de bu sezon başına kadar hep Almanya alt ligleriydi ama Bundesliga'ya bile nasıl uyum sağladı. Zaten devre arası haberleri hatırlıyorsunuz...

Takip olayı bu işte, hani en kötü önce alırsın doldurursun kadronu sonra o beş kişilik kontenjan için savaşmalarını sağlarsın. Her şekilde sen kârlı çıkarsın. 7-8 milyon bir adama bayılacağına potansiyelli 5 adamdan daha iyisini çıkartabilirsin.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

madcow said:

olay doldurmak degil. doldurmak basarı degil. KALITE lazım. avrupa icin basarı icin kalite lazım. Yoksa sabri de iyi dolduruyo sag kanadı.

ya tabii ki kalite lazım da işte Oğuzhan'dan dolduramaz mısın? Eksiklikleri çok halen mesela savunma da sertlik namına bir şey yok. Çok presli oynayıp, alanını iyi kapatıyor ama yetmiyor. Bu yüzden Veli-Jones tarzı bir adama her zaman ihtiyaç duyuyoruz.

Ama hücumda formdaysa gayette üst sınıf, bugün GS'de olsa Sneijder ile ortalığı dağıtırlardı. Selçuk falan yalan, onu örnek vermeyin. En formda Selçuk bile Sneijder ile oynayamaz. Zihniyet meselesi, Oğuzhan mesela gerekmedikçe ayağında top tutmaz ve tek topa dayalı bir oyun felsefesi var. Olcay ve Almeida ile uyumu da bu yüzden, Sneijder-Melo ve Drogba gibi adamların yanında mesela Oğuzhan 10 seviye atlardı.

Şener mesela Bursa'da yardırıyor. Fizik olarak halen güçsüz ama bu hızda gelişmeye devam eder ve kafa yapısını da korursa net yeni Gökhan Gönül olur. Onun şanını bile geçer. Bu adamı mesela FB alsa, Gökhan'ın arkasına koysa ve zaman zaman forma şansı verse kötü mü olur? Hem Gökhan'ın yükünü azaltırsın hem de Gökhan'ın olmadığı zamanlar için ya da onun sonrasındaki zamanlar için adam yetiştirmiş olursun. Sağ beki güvene alırsın. Ha keza BJK'nin geçen yıl sağ beki yokken bile bu adamı almadı ayrı konu...

Hakan atıyorum 2 sene önce 750k'ya BJK'ye değilde GS veya FB'ye gelmiş olsa bugün 11'de oynayamaz mıydı? Unutmayın Hakan'ın tecrübesi de bu sezon başına kadar hep Almanya alt ligleriydi ama Bundesliga'ya bile nasıl uyum sağladı. Zaten devre arası haberleri hatırlıyorsunuz...

Takip olayı bu işte, hani en kötü önce alırsın doldurursun kadronu sonra o beş kişilik kontenjan için savaşmalarını sağlarsın. Her şekilde sen kârlı çıkarsın. 7-8 milyon bir adama bayılacağına potansiyelli 5 adamdan daha iyisini çıkartabilirsin.

şu anda şener'i almaya çalışsan bursa'ya 10 milyon falan vermen gerekir. başka türlü alamazsın o adamı. kendisinede 2,5 milyon falan isticektir. e bu adam 4 sene garantili bu parayı alırsa neden oynasın ki. ztn yabancı sınırı var kasmasına gerek yok. işte bu yüzden karşıyım ben yabancı sınırına. adamı buluyosun iyi güzelde almak para, getirmek para. bide bu kadar para veriyosun adam yatıyo nasılsa yerim garanti en kötü yedek kalırım dediği için.
Mesaj tarihi:
abi işte o yüzden Şener'ı bursa'dan değil, Buğsaş'tan alman gerekiyor. Bursa zaten öyle ya da böyle hedefi olan kulüp olduğu için kolay kolay adam vermez.

Altınsay 500k'nın da altında bir para ile anlaşmıştı. Buğsaş'tan direkt alıp getirecekti ama işte ona da yönetim destek vermedi. Devre arası Samet'e tekrar teklif ettiler. Söylentilere göre Altınsay'ın listesinden oyuncu olduğu için veto etti, bundan adam olmaz demiş yine ve yine doğru bilgiyse bizim yönetimden bir eleman gidip Ertuğrul'a söylemiş bu çocuğu alın diye. Zaten önce deneme, sonra da 2 hafta sonra Bursa ile imzaladı.
Mesaj tarihi:
yani bu sene fiko hatasını anlayıp geri çağırdı. Yalvar yakar, bir ton şey önerildi ama dönmedi. Futbol şubesini komple üstüne yapacaklardı. Gerçi geçen sefer de öyleydi de işte adam bırakıp gitmişti. Önder Özen'in yükü hem hafiflerdi hem de en azından Atalay gibi adamlardan kurtulurduk. Hem de ciddi anlamda şu gençleştirme, yerlileştirme olaylarında bayağı avantajlı olurduk.

İşin kötüsü Avrupa'da falan da gerçekten potansiyeli olan Türk oyuncuların çoğu hep kapıldı. Hani mutlak aralardan bir iki tane iyi adam yine çıkacaktır ama Arvupa'daki Türkler arasında son 2-3 seneyi göz önüne alırsak hiç bu kadar parlak, kaliteli bir dönem gelmemişti.

GS mesela o dönemin en bilinen isimlerinden Koray Günter'i direkt kaptı. O adamın potansiyeli de çok iyi ve doğru bir hamlede bulundular. Rahatlıkla Semih'le de oynar üstüne koyabilirse ki kendini geliştirirse zaten Semih'i de rahat keser.
Mesaj tarihi:
ya tum oyuncularla da besiktas anlasıp alamamıs cok fenaymıs. Altınsay neredeyse fm oynar gibi topluyomus herkesi.

Abi cok basit bu sene oguzhanlarla falan avrupaya gideceksiniz. direk ya da on eleme ile bi sekilde gruplara kalırsanız maclardan sonra ozaman konusuruz. Oraları gormemekten unutmussunuz neden kaliteli oyuncuya cok ihtiyac oldugunu. Oguzhanda bi problem yok her takımda var zaten genc promising yetenek 1 2 tane ilk 11 de. serdar ersan veli olcay necip ile cristiano ronaldoları durdurup chiellini leri gecmeye calıstıgınızda cektiginiz acıyı paylasırsınız burda. Ya da ben haksız cıkarım belli mi olur. asdf

Cok rahat yontemleri var takımları turk oynatmaya yoneltmenin alt yapıdan oyuncu cıkarmaya tesvik etmenin ama tabi haşa cozum uretmeye calısmak kimin haddine hep beraber bir problemin parcası olmaya devam edelim.
Mesaj tarihi:
tum kurallarda oy coklugu yeterken su yabancı kuralındaki oy birliginin sebebi nedir? yine besiktas cıkmıs 6+2 yi kabul etmeyiz 5+1+2 olur falan demis. ahaha ya
Mesaj tarihi:
chilelliiniyi geçmek için chielliniye ihtiyaç var zaten.

anlatmaya çalıştığım bu.

senin necip in o adamı tutabilmesi için oynaması gerekiyo, tecrube kazanması gerekiyo.

tek başına "çok çalışsın formayı kapsın" demekle olmuyo iş. bi kaç gün önce anderlecht club brugges maçında 16 yaşındaki bebe gol attı.

altyapısını türk olmasını falan geçtim, sende göt var mı derbide 16 yaşındaki adamı oynatacak kadar?
Mesaj tarihi:
yabancı sınırı kaldırmak turk oynatma demek degil ki?

1001. kez yazıyorum. o "x yas altındaki oyuncuyu y dakika oynatana su kadar(komik meblaglar) para veriyoruz" safsatasını kesiceksin. Yabancı sınırını kaldıracaksın 1 kural dahilinde. 6. yabancıdan sonra gelen her yabancı icin kulupler maasının %z ini federasyona odeyecek. %z oyuncu basına exponantial olarak artıcak 11 oyuncu yabancı cıkmak isteyen takım yılda federasyona +++ meblaglar odeyecek. Sonra bu parayı sahaya 6 yabancıdan az ile cıkmayı tercih eden takımlara(ne kadar az yabancı okadar cok pay) "alt yapı parası olarak" dagıtacaksın onlar daha cok gence calısma ortamı yaratıp daha iyi kosullarda calısma imkanı olusunca daha cok genci profesyonel top oynamaya cekeceksin. ayrıca da egitim ve sporu denklestiren projeler yapıcaksın amerikanın college/nba gecisi modelini bir sekilde futbola getireceksin. İnsanları top mu/ egitim mi secenegini basitlestirip cok yetenekli bir forveti acaba soruları icersinde isletmeci yaptırmıycaksın. ya da basarılı olamamıs topcuyu amator kumede surundurmeyeceksin.

Bu sayede turk oyuncu yetisecek. Herhangi bir iyi oyuncu gibi satın alınacak yetismesi cok yabancı oyuncu oynatmak isteyen kuluplerce finanse edilmis olup belese gelicek. Hem de diger takımlar bu oyuncuları almak istediginde 15 melyor euro istenmeyecek.

Bu benim ortaya attıgım bi fikir degil. Mehmet Demirkol'dan dinledigim ve cok begendigimi basit bir proje. Insanımızım homo ecenomicus oldugunu kabul ediyorsak buna gore hazırlıycaz projeleri.

Al sana cozum. Bu sistemin icinde ister git oguzhanı bul. İste git Jubilian Gokluyirom u bul. Oynatacagın oyuncuyu al oynat yatırım yapmak istiyorsan yap. 23 yabancı oynatabiliyorsan her sene cl de cok para kazanıp. OYNAT. kime ne?

Ki herkes birbirinin onune tas koymaktan vazgecip gercekten cozum icin aransa baska baska ne guzel cozumler cıkar da. Onun yerine PASSOlig ile peskes dunyasında kıvranıyoruz.
Mesaj tarihi:
m.d. nin soyledigine ek olarak uefa kriterleri tarzi kriterler de getirilebilir. altyapidan x oyuncu, turkiye'den y oyuncu oynatilmali vs. altyapidan x'ten fazla oyuncu oynatan kuluplere pay edilir o toplanan paralar da.
Mesaj tarihi:
şu anki sistemden herkes memnun abi, neyin tatavasını yapıyoruz ki zaten?

ne mehmet demirkolun ne de senin önerilerinin bi önemi var.

oybirliğiyle kabul gören bir rakam var lan.

çokluğu da değil birliği.

3 büyükler düzülmeye , anadolu takımları da köle ticareti yapıp para kazanmaya bakıyolar.
Mesaj tarihi:
e zaten ben de o sistemi savunuyorum ki, hep diyorum ya kalksın ya da olacaksa da insanı sınırlarda olsun diye

Ama var olan sistem buysa ve önümüze baktığımızda da hiç kaldırılmayacakmış gibi gözüküyorsa bu sistem buna uygun çözüm yolları bulmak gerek. Benim bahsettiğim ise yapabilecek en mantıklı hamlelerden biri.

Türkiye'den bulacağın genç yetenek ile Avrupa'daki Türkler arasında dağlar kadar fark var. Avrupalı bir kere sistem nedir biliyor, basit oyun nedir biliyor. Onlar kafadan 20 adım önde başlıyorlar.

Beşiktaş'ta mesela güzel iki örnek var. Hem Olcay hem de Ömer. Bu adamlar çok yetenekli, harika işler yapan futbolcular değiller ama Avrupa'dan aldıkları mental eğitimin üst düzey olmasından kaynaklı bu ligde fark yaratıyorlar. Hadi Ömer neyse de Olcay'ın bu ligde forma giyip, 11 kapamayacağı tek takım yok. Bu adamı bulmak zor değildi. Bulundu alındı.

Bu arada Altınsay'ın çok geniş bir listesi vardı. O listeyi de "BJK ne kadar genç varsa hepsiyle ilgilenmiş" olarak yorumlamaktan ziyade "Altınsay ne kadar genç varsa hepsiyle ilgilenmiş" olarak yorumlamak gerek. Onun kendi ağzından dinledim bir çok ismi, Fener yöneticileri ile Mert Günok'un 2 senelik opsiyonsuz kiralanması üzerine bile görüştüğünü söylüyordu.
Mesaj tarihi:
Esh oy birliği olma sebebi bir çok kulübün hani ölümü görüp sıtmaya razı olması.

Dün maçları izlediniz abi bu yabancı sınırı ile bu takımlarla baş etme imkanımız sıfır. Yani yabancı sınırı kalkmadıkça Avrupa Kupalarında bizim finalimiz çeyrek final olur. Ki onun için de şans lazım biraz.
Mesaj tarihi:
Kayseri'deki Sefa Yılmaz mesela, yerli Müller resmen adam inanılmaz bir kanat forvet ama hem yanlış ellerde çürüyor hem de doğru kullanılmıyor. Gerçi ikisi de birbiriyle bağlantılı. Keşke bu adamı Kayseri'den önce diğerleri bulabilseydi.

İşte hepsi takip meselesi, Kayseri bulabiliyorsa bu adamları FB-GS-BJK falan hepsi 2-3 sene önceden bunları bulup, listelerine koyabilirler. Güçleri var. Yapmıyorlar. Sonra rerörerö, 7-8 milyon tek adama göm.
  • Yeni Oluştur...